Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

να ρωτήσω κατι...οι ryzen για να εκμεταλευτεις την δύναμη τους προτείνεται μνημες 3000+mhz, στους coffe lake λένε δεν χρειάζεσαι τόσο...με 2400 είσαι οκ ?

Ryzen

δυναμη

pick one

οκ οκ δεν ριχνω αλλο λαδι στη φωτια.. :P 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ryzen

δυναμη

pick one

Οταν καποιος θελει να πει "εξυπναδα" καλο ειναι να μην εχει υπογραφη με RAM: 16GB Corsair Vengeance 2400 πως και δεν εβαλες 1600?

Επισης 1-2 σελιδες πισω μολις προτεινουν 3200 b-die ναι απο αυτες τις "ειδικες" για Ryzen, βεβαια 3-4 σελιδες πισω εχουν στα + οτι παιζουν με φθηνες μνημες και 5-6 σελιδες πισω δειχνουν τι διαφορες εχουν ακομη και τα Intel με γρηγορες μνημες.

Τι λεγαμε; 

Α ναι οτι μετραμε με δυο μετρα δυο σταθμα  :whistle:  :whistle:  :whistle:

• Like 1

Οταν καποιος θελει να πει "εξυπναδα" καλο ειναι να μην εχει υπογραφη με RAM: 16GB Corsair Vengeance 2400 πως και δεν εβαλες 1600?

Επισης 1-2 σελιδες πισω μολις προτεινουν 3200 b-die ναι απο αυτες τις "ειδικες" για Ryzen, βεβαια 3-4 σελιδες πισω εχουν στα + οτι παιζουν με φθηνες μνημες και 5-6 σελιδες πισω δειχνουν τι διαφορες εχουν ακομη και τα Intel με γρηγορες μνημες.

Τι λεγαμε; 

Α ναι οτι μετραμε με δυο μετρα δυο σταθμα  :whistle:  :whistle:  :whistle:

fixed για να μπορω να λεω και καμια εξυπνάδα καμιά φορά και εγω..  :-D

• Like 1

fixed για να μπορω να λεω και καμια εξυπνάδα καμιά φορά και εγω..  :-D

Θα σου εκανα 2 like αλλα δεν μπορω  :-D

Στα υπολοιπα που λεω ομως δεν νομιζω να διαφωνεις ε;

• Like 1

Αυτό είναι σχετικό με το θέμα

https://www.youtube.com/watch?v=6TiE75-0cSg

κι αυτά

https://www.youtube.com/watch?v=UF94MhpEi-Y

https://www.youtube.com/watch?v=4Um8VqzsSgc

Hitman και Rise of the tomb raider αν θυμάμαι καλά είναι παιχνίδια που παίζαν καλύτερα σε amd ...

https://www.youtube.com/watch?v=x2EhQAY_1Ts

χαχαχα εσύ τον έψησες και πουλάει τον Ryzen 1600 και πάει σε ι5 coffee ε ? .. έλα πες την αλήθεια,..

Η δεν το έχει πει ακόμα σε αυτό το νήμα και το κρατάει κρυφό ?

Φήμες λένε ότι θα πάει και στον 8400  :P

Κοίτα δεν είναι κακό και εγώ τον 1700 τον έστειλα αδιάβαστο το θέμα είναι να έχεις το θάρρος την γνώμης σου,

να εξηγείς το γιατί κλπ.. όχι άλλα να γράφεις και άλλα να κάνεις πάντως σίγουρα.

να ρωτήσω κατι...οι ryzen για να εκμεταλευτεις την δύναμη τους προτείνεται μνημες 3000+mhz, στους coffe lake λένε δεν χρειάζεσαι τόσο...με 2400 είσαι οκ ?

Τόσο δεν γράφει εξάλλου και η AMD στα χαρακτηριστικά ? 2400 καρφωτά ! :P

• Like 1

Το θέμα είναι να μην παρασύρετε παιδάκια, που μπαίνουν να ρωτήσουν τι θα αγοράσουν και πετάνε τα λεφτά τους,επειδή κάποιοι κάνετε τους αβανταδορους της amd. Κρίμα είναι , όσοι έχουν παιδιά με καταλαβαίνουν .

Το θεμα ειναι να μην πετας μπανανοφλουδες για ατομα που δεν γνωριζεις. Για περνα στο θεμα τον νεων υπολογιστων και πες μου που προτεινα 1600 αντι 8400? ΠΟΥΘΕΝΑ! Τον 8400 προτεινω πλεον. Αλλα μη με καρφωσεις στην AMD και με απολυσει ε, εμπιστευτηκα στο ειπα.

Οσο για την ορθογραφια, στο PC ειμαι, δυσκολευομαι να γραψω. Στα 10 ποστ μου φυγε ενα ο. Το δικο σου ηταν ενταξει το post? Το checkares καλα? Γιατι εγω κατι λαθη τα βρηκα. Ειναι ακομα πιο τραγικο να κανει ορθογραφικα ο αστυνομος της ορθογραφιας...

Αν ξερεις Αγγλικα, δες αυτο το review και θα μαθεις 5 πραματα και τι σου λενε τα νουμερα.

Παρατηρησε οιτ και ο 7600k βγαζει παραπανω average απο τον 1600. Αλλα βγαζει και τα μισα minimum. Ποιος παιζει καλυτερα?

@Dr_73

Απορώ με την στάση σου. Καλό θα ήταν να σταματήσεις να προσβάλεις κόσμο για την ορθογραφία του.

Απορείς ; Οι αναφορές μου στην ορθογραφία του, ήταν αντικειμενικές. Η δική του προσβολή είναι στον αέρα , ΔΕΣ ΤΗ.

Eιναι τοσο λιγες οι γνωσεις σου περι του θεματος που και να ηθελα να σου εξηγσω ειναι δυσκολο.

Ξέρει ποιός είμαι και τι ξέρω ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.

Το ότι είναι ανορθόγραφος, όμως φαίνεται . ειδικά σε τόνους, που δεν τους πιάνει το ... "αυτόματο" .

Τέτοια άτομα τώρα, να λένε σε άλλους ότι (αυτό το ΟΤΙ δεν παίρνει υποδιαστολή) δεν έχουν ... γνώσεις ... ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ !

Τώρα για το φανατισμό με την amd , με τους πιο πολλούς δεν παίρνει πολλά. Είναι αμετανόητοι , παρόλο που η λογική

δεν συμφωνεί μαζί τους πουθενά. Ούτε φθηνότερο είναι ένα σύστημα με amd, ούτε έχει καλύτερη απόδοση ανά ευρώ, ούτε η μελλοντική υποστήριξη λέει πολλά (όταν βγαίνουν νέοι επεξεργαστές σαν τους ... FX 9xxx) .

Το τι είναι ο καθένας δικό του θέμα. ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ AMD .. ειδικά σε νέα παιδιά ,

που ξοδεύουν λεφτά του μπαμπά και έχουν και πιο περιορισμένο πορτοφόλι .... ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ.

Ζητάει ο περαστικός σύστημα για gaming , του λένε πάρε ryzen 1600 !!!!!!!

Όταν ο i3 8100 αποδίδει καλύτερα σε games. Φανταστικά σενάρια τεράστιων χαρτών σε ιντερνετικό παιχνίδι ... όπου δήθεν αποδίδει καλύτερα ο εκλεκτός .... δεν εχουμε ακόμη σε βιντεάκια, τι να κάνουμε !!! Ας βρούν σε ποιά γίνεται αυτό !!

Και πάλι όμως, τι ποσοστό των συνολικών ωρών gaming αφορούν ;;;;;;;

(όλα τα παραπάνω είναι μεγέθη που μπορούν να μετρηθούν και να καταγραφούν ,σε αντίθεση με το τι είναι ο καθένας μας και τι ξέρει).

Το θεμα ειναι να μην πετας μπανανοφλουδες για ατομα που δεν γνωριζεις. Για περνα στο θεμα τον νεων υπολογιστων και πες μου που προτεινα 1600 αντι 8400? ΠΟΥΘΕΝΑ! Τον 8400 προτεινω πλεον. Αλλα μη με καρφωσεις στην AMD και με απολυσει ε, εμπιστευτηκα στο ειπα.

Οσο για την ορθογραφια, στο PC ειμαι, δυσκολευομαι να γραψω. Στα 10 ποστ μου φυγε ενα ο. Το δικο σου ηταν ενταξει το post? Το checkares καλα? Γιατι εγω κατι λαθη τα βρηκα. Ειναι ακομα πιο τραγικο να κανει ορθογραφικα ο αστυνομος της ορθογραφιας...

Αν ξερεις Αγγλικα, δες αυτο το review και θα μαθεις 5 πραματα και τι σου λενε τα νουμερα.

Παρατηρησε οιτ και ο 7600k βγαζει παραπανω average απο τον 1600. Αλλα βγαζει και τα μισα minimum. Ποιος παιζει καλυτερα?

Ο 7600 ήταν παλιότερος του 1600. Κι ο 6600Κ έπαιζε καλύτερα από τους ... FX !

Κι ο 6100 έβαζε κάτω όλους τους FX. Τι μας λέει αυτό ;;; Μάλλον τίποτε.

Τώρα λέμε για καφέδες-ryzen .

Οι καφέδες παίζουν καλύτερα και φθηνότερα , με ακριβά motherboard τώρα, τις πρώτες βδομάδες.

Όταν βγούν μητρικές των 50 ευρώ σε συνδιασμό με μνήμες 2400/2666 , θα είναι κορυφαία vfm gaming pc !!!!

Τα καλύτερα στην ... ιστορία μάλλον !!!!!!!

Αυτό είναι μόνο καλό , ειδικά αν σκεφτείς .... 18χρονους αγοραστές.

Σε Mutiplayer BF4/BF1 ο 6100 είναι χειρότερος και από τον FX8150 του 2011. 

https://forums.anandtech.com/threads/60-minutes-%C2%96-cpu-performance-and-energy-consumption-in-gaming-atenra.2459963/

dgyno.jpg

w8oqd4.jpg

3482glk.jpg

Όταν ο i3 8100 αποδίδει καλύτερα σε games. Φανταστικά σενάρια τεράστιων χαρτών σε ιντερνετικό παιχνίδι ... όπου δήθεν αποδίδει καλύτερα ο εκλεκτός .... δεν εχουμε ακόμη σε βιντεάκια, τι να κάνουμε !!! Ας βρούν σε ποιά γίνεται αυτό !!

Και πάλι όμως, τι ποσοστό των συνολικών ωρών gaming αφορούν ;;;;;;;

(όλα τα παραπάνω είναι μεγέθη που μπορούν να μετρηθούν και να καταγραφούν ,σε αντίθεση με το τι είναι ο καθένας μας και τι ξέρει).

Yπαρχουν videakia. Σου δωσα ενα του digital foundry. O 8100 ειναι χειροτερος του 7600k, αρα και χειροτερος του 1600. Τα average ειναι αδιαφορα. Δες το review που σου εκανα link, στις ελαφριες σκηνες που δεν τρεχει τιποτα τα Intel 4cores / 4t αποδιδουν καλυτερα. Μολις ομως παει στις βαριες σκηνες καταποντιζονται λογω ελλειψης cores. To δειχνει το review ξεκαθαρα. 

Οπως σου ειπα, βλεπεις μερικα νουμερα και δεν ξερεις τι γραφουν. Αν προτεινεις σε ατομα 8100 αντι για 1600 για να παιζει battlefield 1 επειδη στο single player ειναι 0.3 fps μπροστα (ΑΝ ειναι, που δεν νομιζω), εισια εγκληματιας. 

Ο 7600 ήταν παλιότερος του 1600. Κι ο 6600Κ έπαιζε καλύτερα από τους ... FX !

Ναι, 3 μηνες παλαιοτερος. Ο 1600 δεν ειναι παλαιοτερος των coffelake? Η εκει γαργαρα? Βλεπω 2 μετρα και 2 σταθμα. 

PS1. Δεν εχω spellcheck, σορρυ, try again. 

Σε Mutiplayer BF4/BF1 ο 6100 είναι χειρότερος και από τον FX8150 του 2011. 

https://forums.anandtech.com/threads/60-minutes-%C2%96-cpu-performance-and-energy-consumption-in-gaming-atenra.2459963/

Eιπαμε, ατομα κοιτανε νουμερα σε benchmark και δεν καταλαβαινουν τι τους λενε τα νουμερα. 

Παρε και ενα προσφατο με τους αγαπημενους σου coffeelake.

Τι βλεπουμε? Μια απο τα ιδια. Σε απλες σκηνες ο 8400 και ο 8600k πατανε κατω τους R5. Kαι στις βαριες σκηνες τι γινεται? Πτωση με αλεξιπτωτο, ακομα και ο 8600k ειναι πισω απο τον 1600 stock! Τα average που κοιτας εσυ τι μας λενε? Οτι ο 8400 και ο 8600k παιζουν καλυτερα crysis 3, μιας και ειναι 15-20fps μπροστα. Η πραγματικοτητα τι λεει ομως? Οτι ακομα και ο stock 1600 προσφερει καλυτερη εμπειρια. 

Τι λεει ο reviewer? Και κανω quote "kicking off the bench, Intel takes the lead, and you'll note that any simpler scene sees that lead widen. Ryzen's looking pretty poor in comparison. However it's scenes like these that I find interesting. The extended draw distance means more objects being prepared by the CPU. And suddenly the 8600k and the 8400 are being crushed by both of our Ryzen test subjects"

Συνεχισε εσυ να postaris bench με νουμερα χωρις να βλεπουμε σκηνες. Πεταω και το μικροφωνο

• Like 1

@Dr_73

Καλό θα ήταν να διαβάζεις τις σχετικές αναφορές που σου δίνουν ή να δεις τα αναρτημένα βίντεο. Έχεις εκτεθεί με την εμμονή σου να απαντάς περί ορθογραφίας σε ένα chat που πρωταρχικό ρόλο παίζουν τα 0, 1.

Είναι λανθασμένη η τοποθέτηση σου περί max FPS γιατί στα game παίζει τεράστιο ρόλο το Average και τα minimum.

Σου έχει δοθεί αρκετό υλικό ώστε να ενημερωθείς.

Όλα είναι σχετικά με την χρήση. Η απαξιωτική σου στάση, παιχνίδι (και μάλιστα μόνο αυτά που βολεύουν την intel) ή παραγωγός στο Hollywood, έχουν τα αποτελέσματα που μόλις τώρα διάβασες.

Τι λεει ο reviewer? Και κανω quote "kicking off the bench, Intel takes the lead, and you'll note that any simpler scene sees that lead widen. Ryzen's looking pretty poor in comparison. However it's scenes like these that I find interesting. The extended draw distance means more objects being prepared by the CPU. And suddenly the 8600k and the 8400 are being crushed by both of our Ryzen test subjects"

Αυτά που γράφεις αναφέρονται στο crysis 3. Δίνει λάθος ερμηνεία ο Richard του DF και το λέω κατηγορηματικά γιατί το 'χω τερματίσει το C3, όπως πολλοί.

Δεν είναι τα draw calls που ρίχνουν το frame rate, δηλαδή το πλήθος των αντικειμένων. Είναι η βλάστηση, την κίνηση της οποίας(grass physics) υπολογίζει το cpu. Κάθε φορά που βλέπεις πυκνή βλάστηση πέφτουν τα καρέ και όχι μόνο στη συγκεκριμένη σκηνή με μεγάλο οπτικό ορίζοντα.

Να θυμίσω ότι μια παλιά κάρτα τύπου 8800 gtx τρέχει πολύπλοκα physics πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε cpu, λόγω της εγγενούς παραλληλίας των gpu. Σήμερα μια 8800 gtx είναι ένα μικρό κλάσμα της ισχύος των σύγχρονων καρτών. Που σημαίνει ότι με καλό κώδικα θα θυσιάζαμε ένα ελάχιστο κομμάτι των καρέ για να έχουμε ασύγκριτα καλύτερα physics από αυτά του amd sponsored crysis 3.

Λόγω δικαιωμάτων/πατεντών(νομίζω) δυστυχώς τα gpu physics δεν προχώρησαν.

υ.γ.: Dr73, δεν προσφέρει τίποτα το να αναρτάς άπειρα bench με ξερά διαγράμματα από ανώνυμους youtubers, με ελλιπή στοιχεία για τις δοκιμές τους(αν υπάρχουν κιόλας). Χωρίς κανένα spoiler τουλάχιστον.Το λέω για τα προηγούμενα λινκ σου.

Όλα είναι σχετικά με την χρήση. Η απαξιωτική σου στάση, παιχνίδι (και μάλιστα μόνο αυτά που βολεύουν την intel) ή παραγωγός στο Hollywood, έχουν τα αποτελέσματα που μόλις τώρα διάβασες.

Ποιά είναι τα αποτελέσματα αυτά ;;

Το ότι κάποιος σε ένα φόρουμ , θεωρεί ότι η επιλογή του 85% των αγοραστών παγκοσμίως είναι επιλογή ψυχοπαθών ;;;

Το επίπεδο των σχολίων που κάνει , χαρακτηρίζει τον ίδιο.

Το ότι οι moderators δεν τον κανουν ban απευθείας ;;;

Δες το 3ο σχόλιο , στο βιντεάκι με μετρήσεις που έβαλα παραπάνω !!!

post-86610-0-60157400-1508671273_thumb.png

Αληθεια τωρα ???? Ποιος ειναι αυτος ο πανιβλακας που καταφερε να βγαλει 300 ποντους χειροτερο score σε stock στον 1800x στο cinebench??? 100 ποντους κατω και απο 1700....

post-341170-0-19274900-1508671521_thumb.png

Σοβαρο review.... ε ρε σανο που πεφτει...

ΥΓ. Με συγχωρεις που δεν εβαλα τονους ετσι?

• Like 6

Αυτά που γράφεις αναφέρονται στο crysis 3. Δίνει λάθος ερμηνεία ο Richard του DF και το λέω κατηγορηματικά γιατί το 'χω τερματίσει το C3, όπως πολλοί.

Δεν είναι τα draw calls που ρίχνουν το frame rate, δηλαδή το πλήθος των αντικειμένων. Είναι η βλάστηση, την κίνηση της οποίας(grass physics) υπολογίζει το cpu. Κάθε φορά που βλέπεις πυκνή βλάστηση πέφτουν τα καρέ και όχι μόνο στη συγκεκριμένη σκηνή με μεγάλο οπτικό ορίζοντα.

Να θυμίσω ότι μια παλιά κάρτα τύπου 8800 gtx τρέχει πολύπλοκα physics πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε cpu, λόγω της εγγενούς παραλληλίας των gpu. Σήμερα μια 8800 gtx είναι ένα μικρό κλάσμα της ισχύος των σύγχρονων καρτών. Που σημαίνει ότι με καλό κώδικα θα θυσιάζαμε ένα ελάχιστο κομμάτι των καρέ για να έχουμε ασύγκριτα καλύτερα physics από αυτά του amd sponsored crysis 3.

Λόγω δικαιωμάτων/πατεντών(νομίζω) δυστυχώς τα gpu physics δεν προχώρησαν.

Kαλα η ερμηνεια λιγη σημασια εχει εν προκειμενω. Εγω ουτε καν υποστηριζω οτι οι Ryzen ειναι καλυτεροι απο τους coffee στα games, απλα βλεπω πολυ ισοπεδωση με χαζα benchmarks που ενας θεος ξερει που τεσταρουν. Ακους εκει 140 avg στο PUBG!!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...