gaspazet Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Heatspreader έχω την αίσθηση ότι η ΙΝΤΕΛ το κάνει επίτηδες για να μην στρεσάρονται τα chips και μετά τους ζητάει ο καταναλωτής αντικατάσταση λόγω ότι έγινε degraded. Ουσιαστικά με έμμεσο τρόπο σε κρατάει σε "λογικά" volts γιατί αν τα ανεβάσεις υπερβολικά δεν μπορείς να ψύξεις το chip. όποιος θέλει υπερβολικά ρεύματα κάνει delid και χάνει εγγύηση , για εμένα είναι απολύτως κατανοητή η τακτική της. ούτε εγώ θα ανεχόμουν τον κάθε "παλαβό" να υπερτροφοδοτεί με ρεύμα το τσιπάκι και μετά να μου λέει αντικατέστησε το είναι εντός εγγύησης. Αν υποθέσουμε πως το κάνει για αυτό , φυσικά και δεν είναι απολύτως κατανοητή η τακτική της. Άλλα λόγο μονοπωλίου(έως τώρα) τα κάνει αυτά και τα δεχόμαστε .Οταν σου πουλάει έναν K επεξεργαστή με σκοπό(!!!) το OC ,εννοείτε πως δεν θα πρέπει να γίνονται τέτοια πράματα, ούτε να είναι αποδεκτά.... Πάρε ξεκλείδωτο ,αλλά για να κάνεις την δουλειά που προορίζετε χάνεις την εγγύηση; Εντελώς φιλικά 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HyperionX Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Οι επεξεργαστές είναι από τα λιγότερο επιρρεπή σε ζημίες εξαρτήματα...ελαχιστοι ψοφάνε... Ακόμα πιο ελάχιστοι είναι αυτοί που θα τους ξεπατοσουν στο oc(συνήθως τους κάνουν και διαφήμιση)...οποτε για την ιντελ-AMD είναι σταγόνες στο ωκεανό Αυτα τα rma... Κάπου είχα διαβάσει ότι γνωστός overclocker μεταξύ αστείου και σοβαρού γύρισε καμμενο επεξεργαστή στην ιντελ χωρίς το Heatspreader και του έδωσαν καινούριο:hehe: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Heatspreader έχω την αίσθηση ότι η ΙΝΤΕΛ το κάνει επίτηδες για να μην στρεσάρονται τα chips και μετά τους ζητάει ο καταναλωτής αντικατάσταση λόγω ότι έγινε degraded. Ουσιαστικά με έμμεσο τρόπο σε κρατάει σε "λογικά" volts γιατί αν τα ανεβάσεις υπερβολικά δεν μπορείς να ψύξεις το chip. όποιος θέλει υπερβολικά ρεύματα κάνει delid και χάνει εγγύηση , για εμένα είναι απολύτως κατανοητή η τακτική της. ούτε εγώ θα ανεχόμουν τον κάθε "παλαβό" να υπερτροφοδοτεί με ρεύμα το τσιπάκι και μετά να μου λέει αντικατέστησε το είναι εντός εγγύησης. Primen είσαι γατάκι ρε 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ADHD Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Εμενα αρχιζει και με ψηνει το delid παντως, fingers crossed να χτυπήσω 5ghz αλλιώς με βλεπω να βγαζω τα ξυράφια με youtube διπλα και άγιος ο θεός. Οσο για το "εποχιακό" oc, ενταξει μπορεις να εχεις 2 profile στη motherboard και να αλλαζεις σιγα το δυσκολο, επισης φανταζομαι εχετε και AC δεν ψηνεστε πανω απο την οθονη το καλοκαιρι στους 30c.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Εμενα αρχιζει και με ψηνει το delid παντως, fingers crossed να χτυπήσω 5ghz αλλιώς με βλεπω να βγαζω τα ξυράφια με youtube διπλα και άγιος ο θεός. Οσο για το "εποχιακό" oc, ενταξει μπορεις να εχεις 2 profile στη motherboard και να αλλαζεις σιγα το δυσκολο, επισης φανταζομαι εχετε και AC δεν ψηνεστε πανω απο την οθονη το καλοκαιρι στους 30c.. Υπάρχουν και εργαλεία και είσαι 100% safe. Και αυτό που ειπώθηκε πριν ισχύει. Επειδή και τα rma στα cpus είναι αειροελαχιστα,αν έχεις κάνει και σωστή δουλειά στο delid,πιθανώς σε περίπτωση που χρειαστεί,να μην καταλάβουν και τίποτα. Στην ουσία αν δεν κάνει "μπαμ " ,η ιντελ ούτε που θα το κοιτάξει- και δεν την απασχολεί.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ADHD Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Ναι ειδα μερικα tools στο caseking στα 29ε και χτυπανε 38ε μεταφορικά.. Ενταξει δεν θα δωσω 60ε για κατι που μαλλον μπορω να κανω και μονος μου με υπομονη. Και εγω αυτο ηθελα να πω, δεν νομιζω να κατσει να ασχοληθει και πολυ η intel στο rma αν χρειαστεί, εκτος αν κανει κατι μπαμ ναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
menthol1979 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Το νεότερο μοντέλο που θα σου δώσει όμως, υπάρχει πιθανότητα να μην κάνει στο CPU σου. Προφανώς. Όμως αυτό ισχύει παντού, για όλες τις πλατφόρμες, για όλα τα προιόντα. Μένω στο γεγονός του σαχλού αν μη τι άλλο ισχυρισμού του τεχνικού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dmamais7 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Παίδες ξανά βοήθεια ,δεν μπορώ με τίποτα να διαλέξω μητρική , να πάω σε gaming 5 ? Gaming 7 ? Asus hero . Η να πάω σε κατι που να έχει 200+ κ οχι 300 να γλιτώσω κ λεφτά ; η αλήθεια ειναι ότι θα ήθελα να έχει wifi κ την οθόνη για τα σφάλματα αν τωρα ειναι υπερβολικά αυτα τι να κάνω να συμβιβαστώ κ να πάω σε κατι πιο κάτω , carbon η strix ; πολύ μπέρδεμα ρε παιδί μου .ειναι μια σημαντική αγορά κ δεν θελω να την κάνω απλα για να την κάνω . Για αυτο please help Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HyperionX Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Ναι ειδα μερικα tools στο caseking στα 29ε και χτυπανε 38ε μεταφορικά.. Ενταξει δεν θα δωσω 60ε για κατι που μαλλον μπορω να κανω και μονος μου με υπομονη. Και εγω αυτο ηθελα να πω, δεν νομιζω να κατσει να ασχοληθει και πολυ η intel στο rma αν χρειαστεί, εκτος αν κανει κατι μπαμ ναι. Άσε τα ξυράφια και την υπομονή...για να μη κλαις τα χέρια σου κυρίως αλλά και τη Cpu Αν το παρεις αποφαση εχω το 3D printed εργαλειο απο το delid του 4790k... Με μια μέγγενη κάνεις δουλειά... Το βίντεο από το delid μου... μισό λεπτό υπόθεση.. https://youtu.be/XdiwytYgJfM 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ADHD Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Άσε τα ξυράφια και την υπομονή...για να μη κλαις τα χέρια σου κυρίως αλλά και τη Cpu Αν το παρεις αποφαση εχω το 3D printed εργαλειο απο το delid του 4790k... Με μια μέγγενη κάνεις δουλειά... Το βίντεο από το delid μου... μισό λεπτό υπόθεση.. https://youtu.be/XdiwytYgJfM Ναι παιδια αν το αποφασισω μαλλον θα το παιξω safe, απλα δεν θελω να μπω στη διαδικασία εκτος και αν "πρεπει" το οποιο ελπίζω να μη γινει H cpu θα μπει σε maximus x hero με cryorig a40 ultimate, για κουτι δεν ξερω ακομα το σκεφτομαι για κατι fractal design R5/nzxt s340 αλλα μου φαινεται οτι δεν εχουν και πολυ καλο airflow οποτε μπορει να εχω θεμα αλλα αυτη τη φορα θελω κάπως αθόρυβο build. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GLA Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Παίδες ξανά βοήθεια ,δεν μπορώ με τίποτα να διαλέξω μητρική , να πάω σε gaming 5 ? Gaming 7 ? Asus hero . Η να πάω σε κατι που να έχει 200+ κ οχι 300 να γλιτώσω κ λεφτά ; η αλήθεια ειναι ότι θα ήθελα να έχει wifi κ την οθόνη για τα σφάλματα αν τωρα ειναι υπερβολικά αυτα τι να κάνω να συμβιβαστώ κ να πάω σε κατι πιο κάτω , carbon η strix ; πολύ μπέρδεμα ρε παιδί μου .ειναι μια σημαντική αγορά κ δεν θελω να την κάνω απλα για να την κάνω . Για αυτο please help Αν θέλεις cmos κουμπιά dual Bios καλύτερο OC κατά 0.3ghz πας σε hero aorus 7. Για παρακάτω μια χαρά είναι οι carbon και gaming E της Asus. Για ακόμα παρακάτω πας σε z370 A και extreme 4 που έχει 14 power phases ενώ η hero έχει 10. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Ναι παιδια αν το αποφασισω μαλλον θα το παιξω safe, απλα δεν θελω να μπω στη διαδικασία εκτος και αν "πρεπει" το οποιο ελπίζω να μη γινει H cpu θα μπει σε maximus x hero με cryorig a40 ultimate, για κουτι δεν ξερω ακομα το σκεφτομαι για κατι fractal design R5/nzxt s340 αλλα μου φαινεται οτι δεν εχουν και πολυ καλο airflow οποτε μπορει να εχω θεμα αλλα αυτη τη φορα θελω κάπως αθόρυβο build. Κάτσε στα αυγά σου όσο έχεις εγγύηση και μετά πάρε τα νυστέρια . Λες και 10-20 fps πάνω από τα 200 θα παίξουν ρόλο. To s340 elite σε μένα είναι virtually αθόρυβο (μόνο ο black ακούγεται αρκετά) με 2 14ρηδες NZXT μπροστά και τους 2 12ρηδές πίσω και πάνω που έρχονται με το κουτί. Σαν airflow δε θα έλεγα οτί είναι και το καλύτερο γιατί το front panel που δεν είναι mesh εμποδίζει την τροφοδοσία με μπόλικο αέρα μπροστά. Αν το αφαιρέσεις αυτό διορθώνεται και μπαίνει περισσότερος ψυχρός αέρας μέσα στο κουτί και η cpu πέφτει 5 βαθμούς, αλλά χάνεται όλο τo airflow έτσι με αποτέλεσμα η 1080 να παγιδεύει ζεστό αέρα από κάτω και να ανεβάζει 10 βαθμούς (λογικά θα throtlάρει και το gpu boost της). Γενικά αν θες καλύτερα airflow κοιτάς full towers με 3 fans μπροστά με mesh και αν γίνεται κοτσάρεις noctua. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Αν θες κουτί ψυγείο, παίρνεις Silverstone raven και καθάρισες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dmamais7 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Αν θέλεις cmos κουμπιά dual Bios καλύτερο OC κατά 0.3ghz πας σε hero aorus 7. Για παρακάτω μια χαρά είναι οι carbon και gaming E της Asus. Για ακόμα παρακάτω πας σε z370 A και extreme 4 που έχει 14 power phases ενώ η hero έχει 10. Τωρα είδα κ την msi M5 κ αυτή βλέπω ότι αξίζει απλα ψάχνω να δω αν χωράει o m2 Samsung 960 στην απο κάτω M2 που έχει κ το thermalpaste . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GLA Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Τωρα είδα κ την msi M5 κ αυτή βλέπω ότι αξίζει απλα ψάχνω να δω αν χωράει o m2 Samsung 960 στην απο κάτω M2 που έχει κ το thermalpaste .Ναι πολύ καλή μητρική και αυτή απλά δεν έχει Wifi. Στα 190 καραλλεει στα 220 που την έχει το vision χίλιες φορές την Carbon που έχει Wifi/BT. Από ότι έχω καταλάβει μεταξύ των low range μητρικών των mid και των high οι διαφορές είναι οι παρακάτω: Αν θες μια μητρική απλά να κάνεις τη δουλειά σου με λογικό OC πας σε μέχρι 150 ευρώ μητρική. Ούτε rgb ούτε πολλά extra. Τη δουλειά σου θα την κάνεις άψογα όμως. Αν θες κάποια να δείχνει ωραία με rgb λογικό OC και όλες τις συνδέσεις M2 usb 3.1 gigabit πας σε μέχρι 250 μητρική. Στις ακριβότερες προσθέτουν περισσότερα rgb ledakia βάζουν κουμπιά για bios cmos περισσότερα ethernet και σηκώνουν λίγο παραπάνω OC πχ αν πιάνει 5.1 η carbon η hero θα πηγαίνει 5.3. Όποιος όντως θα την ξεσκίσει στο OC και θα ασχοληθεί αξίζουν οι συγκεκριμένες στα 300+. Για τους υπόλοιπους οποιαδήποτε μητρική από 200 μέχρι 250 υπερκαλύπτει τα πάντα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις