Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τι gpu έχεις;

Για να βάλεις push pull μπροστά s340 πρέπει να βγάλεις την μπάρα τακτοποίησης καλωδίων. Μην περιμένεις πάντως να δεις μεγάλες διαφορές στην θερμοκρασία του CPU. Αν είναι να βάλεις έναν μην βάζεις καθόλου καλύτερα. Αρκούν οι 2.

Γενικά τα κουτιά σαν το δικό σου και το δικό μου πάσχουν στο airflow γιατί είναι κλειστά από μπροστά. Θα το διαπιστώσεις και μόνος σου. Εγώ όταν βγάζω το μπροστινό καπάκι έχω -5 στην GPU

Αν το κάνεις μπορείς να πάρεις δύο τέτοιους που είναι οι στοκ ουσιαστικά του X62

δεν εχω ακομα gpu πουλήθηκε με το παλιό σύστημα δεν ξέρω ακομα πια θα βάλω. Η αλήθεια ειναι ότι το εχω δει σε βίντεο γιστι ακομα το κουτί δεν το εχω πάρει, ότι μπροστά ειναι τελείως κλειστό κ λέω καλά απο που παίρνει αέρα κ τον βάζει μεσα στο ψυγείο ? Οποτε λες δεν αξίζει κ πολύ . Οκ καλά μπορεί να κάνω κ καμία δοκιμή έτσι για την περιέργεια
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το αν αξίζει ή όχι είναι σχετικό. Αναλόγως τι θέλεις. Αν περιμένεις πάντως συγκλονιστικές διαφορές σε θερμοκρασίες, δεν θα τις δεις.

Τώρα που πιάνουν τα κρύα κάνα 55άρι. Στις φουλ ζέστες κοντά 59C-60C. Με τάση  κάπου 1.45V.

Καμία σχέση οι Fx θερμοκρασιάκα με τους intel......σε Fx 8350 με 1,44v στα 4,7ghz που έπαιζα daily δεν έβλεπα πότε τους 60 βαθμούς (σε prime 58ριζε max αν θυμάμαι καλά).....η μετάβαση στον 4790Κ στα 4,6ghz /1.26v (που ήθελε εκείνο το κομμάτι που είχα) με την ίδια ψύκτρα και χωρίς delid 65ρίζε  χαλαρά σε stress test στα cores με κάποια spikes στους 68-69 βαθμούς......οπότε για χωρίς delid στον 8600K (που έχει + 2cores παραπάνω από τον 4790Κ) με την h100i που έχεις θα πρέπει να κυμανθείς γύρω στο 1,25v (και όποια ταχύτητα Ghz βγάλει σε αυτό το range για 24/7 stability) για να πείς ότι έχεις ανεκτές θερμοκρασίες σε stress test χειμώνα-καλοκαίρι.

Δυστυχώς η οδοντόπαστα των intel που έχουν μέσα δεν δαμάζεται εύκολα θερμοκρασιακά.....

• Like 2

Το αν αξίζει ή όχι είναι σχετικό. Αναλόγως τι θέλεις. Αν περιμένεις πάντως συγκλονιστικές διαφορές σε θερμοκρασίες, δεν θα τις δεις.

Καλά συγκλονιστική όντως δεν περιμένω αλλα αν ειναι να δω ακομα πιο κάτω μπορεί κ να το δοκιμάσω .θα δούμε οταν τον φτιάξω με το καλό .

οπότε για χωρίς delid στον 8600K (που έχει + 2cores παραπάνω από τον 4790Κ) με την h100i που έχεις θα πρέπει να κυμανθείς γύρω στο 1,25v (και όποια ταχύτητα Ghz βγάλει σε αυτό το range για 24/7 stability) για να πείς ότι έχεις ανεκτές θερμοκρασίες σε stress test χειμώνα-καλοκαίρι.

Βεβαια με τετοιο ρευμα χωρις delid καταλαβαινει καποιος και ποσο oc θα σηκωνει αν δεν του κατσει χρυσο κομματι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Δεν υπάρχει δηλαδή θέμα πλέον με αυτές τις μητρικές και αγοράζουμε άφοβα; Είχαν γι αυτό το λόγο πολύ κακές κριτικές από γνωστούς που κάνουν τα Reviews στο YouTube Επεξ/σία από istrios

Καμία σχέση οι Fx θερμοκρασιάκα με τους intel......σε Fx 8350 με 1,44v στα 4,7ghz που έπαιζα daily δεν έβλεπα πότε τους 60 βαθμούς (σε prime 58ριζε max αν θυμάμαι καλά).....η μετάβαση στον 4790Κ στα 4,6ghz /1.26v (που ήθελε εκείνο το κομμάτι που είχα) με την ίδια ψύκτρα και χωρίς delid 65ρίζε  χαλαρά σε stress test στα cores με κάποια spikes στους 68-69 βαθμούς......οπότε για χωρίς delid στον 8600K (που έχει + 2cores παραπάνω από τον 4790Κ) με την h100i που έχεις θα πρέπει να κυμανθείς γύρω στο 1,25v (και όποια ταχύτητα Ghz βγάλει σε αυτό το range για 24/7 stability) για να πείς ότι έχεις ανεκτές θερμοκρασίες σε stress test χειμώνα-καλοκαίρι.

Δυστυχώς η οδοντόπαστα των intel που έχουν μέσα δεν δαμάζεται εύκολα θερμοκρασιακά.....

Το γνωρίζω αυτό. Τα έγραφα και τον i5 6600K. Μπορεί να μην του είχα H100i, αλλά μια απλή μονή AIO, αλλά οι διαφορές μεταξύ των AIO γνωρίζουμε ότι δεν είναι χαοτικές.

Βεβαια με τετοιο ρευμα χωρις delid καταλαβαινει καποιος και ποσο oc θα σηκωνει αν δεν του κατσει χρυσο κομματι.

Το θέμα είναι πως πρέπει να παραδεχτείτε κάποιοι, όπως παραδέχομαι και εγώ παρόλο που πάω προς Intel, πως μας δουλεύουν. Πρόκειται για κακή κατασκευή και πως θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη θερμική συμπεριφορά. Με το να λέμε δεν πειράζει είναι όλα καλά, θα τρώμε οδοντόκρεμα στη μάπα για πάντα.

Ας παραδεχόμαστε τα αρνητικά των προϊόντων μας, δεν είναι κακό.

Σε Stress Test δεν θέλω να βλέπω το 8 μπροστά.

• Like 1

Heatspreader

έχω την αίσθηση ότι η ΙΝΤΕΛ το κάνει επίτηδες για να μην στρεσάρονται τα chips και μετά τους ζητάει ο καταναλωτής αντικατάσταση λόγω ότι έγινε degraded. Ουσιαστικά με έμμεσο τρόπο σε κρατάει σε "λογικά" volts γιατί αν τα ανεβάσεις υπερβολικά δεν μπορείς να ψύξεις το chip.

όποιος θέλει υπερβολικά ρεύματα κάνει delid και χάνει εγγύηση , για εμένα είναι απολύτως κατανοητή η τακτική της. 

ούτε εγώ θα ανεχόμουν τον κάθε "παλαβό" να υπερτροφοδοτεί με ρεύμα το τσιπάκι και μετά να μου λέει αντικατέστησε το είναι εντός εγγύησης.

Βάζει όρια στο ρεύμα που παίρνουν τα τσιπ και στις συχνότητες που μπορούν να ανέβουν και τέλος... Δεν είναι και πολύ σοβαρή δικαιολογία αυτή για να έχει στόκο στο τσιπ ή intleαρα.

• Like 1

Ok, μαζί σου.
Απλά να μην λέμε ότι δεν πειράζει επειδή έχει Tjmax στους 120C, δεν παθαίνει τίποτα, κλπ. Ηλεκτρονικό εξάρτημα είναι.

Συνήθως έχω διαβάσει τόσο πολύ πριν πάω σε νέα πλατφόρμα που κάνω OC At First Boot. Με τον Intel σκέφτομαι μήπως τον δουλέψω και στοκ για λίγο να δω τι γίνεται. 

Με τρώει η τσέπη μου για i7 ρε γαμώτο ενώ ξέρω ότι δεν τον χρειάζομαι. Καταραμένη ψυχολογία. Με το 1/4 της τιμής πάω για ψυχανάλυση.  :-D

Την μητρική την χτύπησα χθες στα 135€. Προχθές είχε 145€ και σήμερα έχει 150€. Όπως το σκέφτηκα. Είπα κάτσε να την χτυπήσω τώρα που έχει πέσει, γιατί θα ανέβει, να πέσει και άλλο αποκλείεται.

Το παιδί που μίλησα στο τηλέφωνο στο PhoneHellas μου έκανε πλάκα για το πως και πάω σε Intel και όχι σε Ryzen. Τα είπαμε λίγο και μου είπε να προσέξω πως επειδή η Intel αλλάζει τα Chipset, αν μου χαλάσει η μητρική μετά από καιρό θα δυσκολευτώ να βρω. Μπορεί να ισχύει, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι κριτήριο αγοράς.

αν σου υπογράφει κανένα συμβόλαιο η AMD ότι θα κρατήσει το ΑΜ4 ίδιο και για τις επόμενες γενιές να το δω και εγώ.

αυτό που άκουσα εγώ είναι ότι με το ζόρι θα παίξουν οι ryzen του 2018 (δεν είναι σίγουρο)

αλλά από τους ryzen2 του 2019 πάνω στην διετία , το AM4 δεν θα παίζει "σίγουρα"

ήδη ετοιμάζει καινούριο chipset το οποίο θα κυκλοφορήσει εντός του 2018 , θέλει να αντιγράψει την ΙΝΤΕΛ , ναι μεν ΑΜ4 αλλά δεν θα παίζουν στο παλιό chipset.

Για να επανέλθουμε , αν παρατηρήσουμε τις τιμές ΙΝΤΕΛ καταλαβαίνουμε την "πραγματική" αξία της κάθε cpu σε πραγματικές εφαρμογές. Μου έδειξε κάποιος κλοκαρισμένο ton νέο Ι3 να παίζει με 1070 και έπαθα σοκ! Δίπλα του είχαμε Ι7 7700 by the way!

ΥΓ(από κάτω)

HyperionX

Δεν το ήξερα αυτό , βέβαια αν παραγίνει ενδεχομένως να σταματήσει να κάνει τα "στραβά μάτια"

Heatspreader

έχω την αίσθηση ότι η ΙΝΤΕΛ το κάνει επίτηδες για να μην στρεσάρονται τα chips και μετά τους ζητάει ο καταναλωτής αντικατάσταση λόγω ότι έγινε degraded. Ουσιαστικά με έμμεσο τρόπο σε κρατάει σε "λογικά" volts γιατί αν τα ανεβάσεις υπερβολικά δεν μπορείς να ψύξεις το chip.

όποιος θέλει υπερβολικά ρεύματα κάνει delid και χάνει εγγύηση , για εμένα είναι απολύτως κατανοητή η τακτική της.

ούτε εγώ θα ανεχόμουν τον κάθε "παλαβό" να υπερτροφοδοτεί με ρεύμα το τσιπάκι και μετά να μου λέει αντικατέστησε το είναι εντός εγγύησης.

Ενημερωτικά έχει περάσει rma από ιντελ dellided επεξεργαστής χωρίς μα και μου...Αν το κάνεις σωστά δε φενεται

Και ούτε τα πολυκοιταει η ιντελα

• Like 1

Το παιδί που μίλησα στο τηλέφωνο στο PhoneHellas μου έκανε πλάκα για το πως και πάω σε Intel και όχι σε Ryzen. Τα είπαμε λίγο και μου είπε να προσέξω πως επειδή η Intel αλλάζει τα Chipset, αν μου χαλάσει η μητρική μετά από καιρό θα δυσκολευτώ να βρω. Μπορεί να ισχύει, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι κριτήριο αγοράς.

Οφείλει να στην αντικαταστήσει με νεότερο μοντέλο ή να σου πιστώσει χρήματα, κανονικά δεν θα έπρεπε καν να στο αναφέρει σαν πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει για όλους και για Ζ270 και για Ζ170, που κόλλησε τώρα ο τύπος δεν κατάλαβα.

αν σου υπογράφει κανένα συμβόλαιο η AMD ότι θα κρατήσει το ΑΜ4 ίδιο και για τις επόμενες γενιές να το δω και εγώ.

αυτό που άκουσα εγώ είναι ότι με το ζόρι θα παίξουν οι ryzen του 2018 (δεν είναι σίγουρο)

αλλά από τους ryzen2 του 2019 πάνω στην διετία , το AM4 δεν θα παίζει "σίγουρα"

ήδη ετοιμάζει καινούριο chipset το οποίο θα κυκλοφορήσει εντός του 2018 , θέλει να αντιγράψει την ΙΝΤΕΛ , ναι μεν ΑΜ4 αλλά δεν θα παίζουν στο παλιό chipset.

Για να επανέλθουμε , αν παρατηρήσουμε τις τιμές ΙΝΤΕΛ καταλαβαίνουμε την "πραγματική" αξία της κάθε cpu σε πραγματικές εφαρμογές. Μου έδειξε κάποιος κλοκαρισμένο ton νέο Ι3 να παίζει με 1070 και έπαθα σοκ! Δίπλα του είχαμε Ι7 7700 by the way!

ΥΓ(από κάτω) HyperionX

Δεν το ήξερα αυτό , βέβαια αν παραγίνει ενδεχομένως να σταματήσει να κάνει τα "στραβά μάτια"

Αν δεις το AM4 , την τοπολογία δηλαδή, θα καταλάβεις πως κάτι τέτοιο δεν παίζει.

Η AM4 το prpmontory chip το έχει σαν έξτρα feature.

Δεν στηρίζεται σε αυτό. Θα μπορούσε στην θέση του εκάστοτε B350/X370 να τοποθετηθούν αλλά chips άλλων κατασκευαστών.

Το chip αυτό συνδέεται με το SOC με μια απλή PCI-e x4, όπως οι πρώτες κάρτες USB3.0 και Sata 3.0 που έβγαζε η ASUS.

Στην AM4 πλατφόρμα αν η AMD φέρει Ryzen2 με γρηγορότερο NVME ή sata controller ή Usb 3.0/1/g2/g3 , με το που αλλάξεις το CPU θα έχεις και νέο controller.

Στην Intel το promontory παίζει αποκλειστικό ρόλο για τον τρόπο σύνδεσης όλων των I/O και σε αυτό προσπαθεί να στηρίξει optane ssds, m2, usb 3.0/3.1 , TB 3.0 κ.λ.π.

Άλλη δηλαδή κατάσταση γιατί το promontory της intel πρέπει να κάνει διαχείριση των I/O ώστε να μπορεί να κόψει το μπουκάλι του DMI 3.0 με γρήγορα NVME κ.λ.π.

Τώρα που άκουσες τι άκουσες δεν ξέρω.

Η AMD θα συνεχίσει να φέρνει νέα promontory για να στηρίξει νέα πρότυπα I/O και να μπορέσει να φορέσει περισσότερα lanes για έξτρα controllers.

Κάτι τρέχει στα γύφτικα δηλαδή ...

Τα APU σειράς 2xxx διέρρευσαν πριν λίγες ημέρες. Μπαίνουν κανονικά στο AM4.

• Like 1

Ενημερωτικά έχει περάσει rma από ιντελ dellided επεξεργαστής χωρίς μα και μου...Αν το κάνεις σωστά δε φενεται

Και ούτε τα πολυκοιταει η ιντελα

Και εμένα μου έκανε εντύπωση το να χάνεται η εγγύηση λόγω Delid. Αν βάλεις διάφανη κόλα για να προσαρμόσεις ξανά το heatspreader, δεν καταλαβαίνω πως θα το δει ο τεχνικός.

Οφείλει να στην αντικαταστήσει με νεότερο μοντέλο ή να σου πιστώσει χρήματα, κανονικά δεν θα έπρεπε καν να στο αναφέρει σαν πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει για όλους και για Ζ270 και για Ζ170, που κόλλησε τώρα ο τύπος δεν κατάλαβα.

Το νεότερο μοντέλο που θα σου δώσει όμως, υπάρχει πιθανότητα να μην κάνει στο CPU σου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...