mcrae13 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δεν ειπα οτι τα θεματα αυτα μαζευουν τετοια ατομα. Ειπα οτι η ολη φυση των Benchmarks ειναι η συγκριση μεταξυ επεξεργαστων(οπως στα κινητα με το antutu πχ) για να βγει ποιος ειναι ο καλυτερος(αρα αυτο που λεμε για πλακα ποιος την εχει μεγαλυτερη) http://www.insomnia.gr/topic/215678-benchmarking-lets-see-how-good-we-are/page-1255. Επισης δεν ειπα οτι εχεις προσωπικα κομπλεξ αλλα οτι απο τα τελευταια σχολια εδιναν αυτη την εντυπωση,ειδικα οταν βλεπω να λες οτι κανω επιδειξη του επεξεργαστη αλλα ακομα χειροτερο για τον αριθμο σχολιων που εχω(εχεις δει σε κανενα αλλο forum του εξωτερικου να ασχολειται ο κοσμος με το αν εχει πολλα σχολια ο αλλος?). Και για τις καρτες γραφικων το ειπα οτι ανεφερα καθαρα επειδη το ζητησε ο αλλος,και αν ρωταγε και για amd καρτες προφανως και θα τις ανεφερα. Τελος παντων παμε παρακατω και για να κλεισει το θεμα ζητω συγνωμη. Ζητώ και εγώ συγνώμη αν είπα και κάτι "παραπάνω" και πάμε παρακάτω. 2
buuren Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Συγνωμη κ απο μενα γιατι ειχα στεναχωρεθει πολυ με την εκταση που πηρε το θεμα με την ερωτηση μου ...ολα καλα τωρα, ετσι πρεπει... προχωραμε
Fulgore Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Και επειδη με εκνευρισε αρκετα ο ισχυρισμος προς ατομα που δεν τα ξερεις ,καταλαβαινω γτ δεν ανεβαζεις benchmarks... https://corona-renderer.com/benchmark/cpu/8700k Και μιας και βλεπω οτι σε πειραζουν τοσο πολυ τα benches,για κανε ενα update στην παραπανω λιστα Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2017 από Fulgore
zakailiou Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 @ Heatspreader Πώς και αυτή την μητρική ? π.χ. σε σχέση με μία HD3P ?
pirmen56 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Η ολη φιλοσοφια των benchmarks(συγκριση προιοντων με βαση το καλυτερο της αγορας) δεν ειναι να προκυψει ποιος βγαζει περισσοτερα fps στο ταδε benchmark,καλυτερους χρονους στο αλλο και παει λεγοντας? Κοινως ποιος εχει την εχει μεγαλυτερη την αναλυση,καρτα γραφικων,υψηλοτερο overclock σε cpu/gpu,περισσοτερα fps,τους χαμηλοτερους χρονους και παει λεγοντας..... Φυσικά και είναι σωστό. Η φιλοσοφία των benchmarks είναι να βλέπεις ποιό προϊόν είναι καλύτερο για μια συγκεκριμένη δουλειά. Και φυσικά πρέπει να ξέρεις να ερμηνεύεις τα αποτελέσματα τους. Πότε είναι gpu limited, πότε το benchmark scene είναι ή δεν είναι κατάλληλο(αν μιλάμε για games φυσικά) για να δείξει διαφορές κλπ. Τα καλοσχεδιασμένα benchmarks είναι η μόνη γραμμή αμύνας του υποψήφιου αγοραστή απέναντι σε εκείνους που προτείνουν σε όλους αυτό που έχουν για να μη νιώθουν μειονεκτικά. Αυτούς που όταν τους δείχνεις την πραγματικότητα χύνουν όλο το δηλητήριο, σε βάζουν να λες πράγματα που δεν είπες ποτέ για να σε γελοιοποιήσουν, απειλούν ότι θα σε βάλουν ignore list και σε κατηγορούν ότι χαλάς το θρεντ ανεβάζοντας δοκιμές. Αν συμφέρουν όμως δεν έχουν καμία αντίρρηση να γεμίζει το φόρουμ με bench. Τα likes τότε πέφτουν βροχή.
Fulgore Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Για τα 4.8GHz σε AIO δεν βαράει σε Prime95 (στο πρώτο Test Maximum Heat) 75C; Σίγουρα. Το καλοκαίρι θα είναι 85C. Αυτό θέλω να πω. Με Delid πέφτει 20C η θερμοκρασία. Και παλι σε stress test μονο οι 75-80 βαθμοι ειναι οκ. Παραπανω ειναι το προβλημα κυριως απο 90 και πανω.
Zaknafein Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Φυσικά και είναι σωστό. Η φιλοσοφία των benchmarks είναι να βλέπεις ποιό προϊόν είναι καλύτερο για μια συγκεκριμένη δουλειά. Και φυσικά πρέπει να ξέρεις να ερμηνεύεις τα αποτελέσματα τους. Πότε είναι gpu limited, πότε το benchmark scene είναι ή δεν είναι κατάλληλο(αν μιλάμε για games φυσικά) για να δείξει διαφορές κλπ. Τα καλοσχεδιασμένα benchmarks είναι η μόνη γραμμή αμύνας του υποψήφιου αγοραστή απέναντι σε εκείνους που προτείνουν σε όλους αυτό που έχουν για να μη νιώθουν μειονεκτικά. Αυτούς που όταν τους δείχνεις την πραγματικότητα χύνουν όλο το δηλητήριο, σε βάζουν να λες πράγματα που δεν είπες ποτέ για να σε γελοιοποιήσουν, απειλούν ότι θα σε βάλουν ignore list και σε κατηγορούν ότι χαλάς το θρεντ ανεβάζοντας δοκιμές. Αν συμφέρουν όμως δεν έχουν καμία αντίρρηση να γεμίζει το φόρουμ με bench. Τα likes τότε πέφτουν βροχή. Το πιο σημαντικό στην ερμηνεία των αποτελεσμάτων είναι να μπορείς να καταλάβεις (με λογικές υποθέσεις και συμπεράσματα) αν έχει πέσει μαγείρεμα είτε στα νούμερα αυτά καθαυτά είτε στο συμπέρασμα που προσφέρει ο reviewer (είτε λόγω sponsorship είτε λόγω προτίμησης του reviewer). Επίσης, τα benchmarks είναι ιδιαίτερα χρήσιμα, ειδικά αυτά σαν το Cinebench, δλδ αυτά που έχουν πολύ καλή επαναληψιμότητα στα αποτελέσματα, για να σου προσδιορίσουν ένα baseline, μια βάση επιδόσεων ώστε όταν σετάρεις ένα σύστημα (είτε για πρώτη φορά, είτε για OC κτλ) να ξέρεις που βρίσκεσαι. Περί θερμοκρασιών κτλ, είπαμε το Prime είναι καθαρά για να δούμε την μέγιστη πιθανή θερμοκρασία ή/και σταθερότητα, δεν είναι ενδεικτικό για τις μέσες θερμοκρασίες σε τυπικά φορτία, εκτός φυσικά αν όντως κάποιος θέλει να τρέχει το Prime 24/7 (γι'αυτό έχει φτιαχτεί, άλλο που καθιερώθηκε σαν stress test). Οπότε και τα 85° το καλοκαίρι σε Prime είναι μια χαρά. Και ναι, με το ξεκαπάκωμα προφανώς βελτιώνονται οι θερμοκρασίες (και ίσως κερδίσεις 100 MHz στη συχνότητα), αλλά δεν υπάρχει λόγος να βγεις εκτός εγγύησης γι'αυτό, εκτός κι αν κυνηγάς τα 5.1GHz+ και σκοράκια (ή απλά γουστάρεις, άλλο καπέλο αυτό). Ο επεξεργαστής θέμα δεν έχει, άμα είχε δεν θα όριζε TJmax η ιντέλα στους 100° αλλά πιο χαμηλά.
Fulgore Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Ενταξυ οι θερμοκρασιες θα μπορουσαν να ειναι λιγο καλυτερες αλλα απο την στιγμη που φτανουν ολα τα τσιπακια με ανεση τα 4.8 ειναι πολυ καλυτερα σε σχεση με παλιοτερα τσιπακια.
Heatspreader Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Και παλι σε stress test μονο οι 75-80 βαθμοι ειναι οκ. Παραπανω ειναι το προβλημα κυριως απο 90 και πανω. Το ίδιο λέμε. Το καλοκαίρι θα είσαι παραπάνω. Τέλος πάντων, εσύ αισθάνεσαι καλά με τα 80άρια, εγώ όχι. @ Heatspreader Πώς και αυτή την μητρική ? π.χ. σε σχέση με μία HD3P ? Περισσότερα Features, όπως περισσότερες φάσεις τροφοδοσίας, WiFi, Intel Ehternet, Bluetooth, SLI.
Fulgore Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Το ίδιο λέμε. Το καλοκαίρι θα είσαι παραπάνω. Τέλος πάντων, εσύ αισθάνεσαι καλά με τα 80άρια, εγώ όχι. Το καλοκαιρι πρωτα ο θεος αγαπητε θα προσαρμοσεις αναλογα τα ρευματα και ρολογια,αυτονοητα πραγματα ειναι αυτα. Επισης δεν ειπα οτι αισθανομαι καλα με 80ρι σε κανονικες συνθηκες αλλα σε stress test που φυσικα στην χρηση που κανω δεν θα πλησιασει ουτε για αστειο ποτε και φυσικα αναλογα και με την ψυξη που εχω,μιας και δεν προκειται να μπλεξω με νερα. 1
dmamais7 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Εμένα κάθονται μόνα τους αυτα κ περιμένουν την υπόλοιπη παρέα . Να ρωτήσω αν κάποιος το έχει δοκιμάσει αν κ εχω δει ένα βίντεο στο YouTube , θα πάρω την kraken x62 κ θα μπει μπροστά στο nzxt s340 elite θελω να ρωτήσω αν δοκιμάσω να κάνω push/pull με τους δυο μπροστά απο το ψυγείο κ έναν πίσω τους θα δω διαφορά σε θερμοκρασίες ? Κ αν το κάνω τι ανεμιστήρας χρειάζεται για να γίνει αυτό?Fluid ή hydro ?
Heatspreader Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Το καλοκαιρι πρωτα ο θεος αγαπητε θα προσαρμοσεις αναλογα τα ρευματα και ρολογια,αυτονοητα πραγματα ειναι αυτα. Επισης δεν ειπα οτι αισθανομαι καλα με 80ρι σε κανονικες συνθηκες αλλα σε stress test που φυσικα στην χρηση που κανω δεν θα πλησιασει ουτε για αστειο ποτε και φυσικα αναλογα και με την ψυξη που εχω,μιας και δεν προκειται να μπλεξω με νερα. Εποχιακό Overclock. Μάλιστα. Μας χωρίζει τεράστιο χάσμα σχετικά με το τι είναι σωστό και τι όχι. Άστο. Είπαμε, άλλοι έφτιαχναν προφίλ στις κάρτες ανάλογα το Overlock σε κάθε παιχνίδι. Σε άλλα παιχνίδια έπαιζε σωστά σε άλλα όχι. Αυτά για εμένα είναι προχειροδουλειές.
Fulgore Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Εποχιακό Overclock. Μάλιστα. Μας χωρίζει τεράστιο χάσμα σχετικά με το τι είναι σωστό και τι όχι. Άστο. Είπαμε, άλλοι έφτιαχναν προφίλ στις κάρτες ανάλογα το Overlock σε κάθε παιχνίδι. Σε άλλα παιχνίδια έπαιζε σωστά σε άλλα όχι. Αυτά για εμένα είναι προχειροδουλειές. Στο παρόν σου σύστημα σε stress test τι θερμοκρασίες εχεις?Το λέω υπό την έννοια ότι ο 8600κ για να φτάσει τόσο ψηλά με ψυκτρες όπως η corsair h100 και τις μεγάλες αεροψυξεις σε stress test θα χτυπάει για πλάκα 75+.
Heatspreader Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Τώρα που πιάνουν τα κρύα κάνα 55άρι. Στις φουλ ζέστες κοντά 59C-60C. Με τάση κάπου 1.45V.
petranthe Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Εμένα κάθονται μόνα τους αυτα κ περιμένουν την υπόλοιπη παρέα . Να ρωτήσω αν κάποιος το έχει δοκιμάσει αν κ εχω δει ένα βίντεο στο YouTube , θα πάρω την kraken x62 κ θα μπει μπροστά στο nzxt s340 elite θελω να ρωτήσω αν δοκιμάσω να κάνω push/pull με τους δυο μπροστά απο το ψυγείο κ έναν πίσω τους θα δω διαφορά σε θερμοκρασίες ? Κ αν το κάνω τι ανεμιστήρας χρειάζεται για να γίνει αυτό?Fluid ή hydro ? Τι gpu έχεις; Για να βάλεις push pull μπροστά s340 πρέπει να βγάλεις την μπάρα τακτοποίησης καλωδίων. Μην περιμένεις πάντως να δεις μεγάλες διαφορές στην θερμοκρασία του CPU. Αν είναι να βάλεις έναν μην βάζεις καθόλου καλύτερα. Αρκούν οι 2. Γενικά τα κουτιά σαν το δικό σου και το δικό μου πάσχουν στο airflow γιατί είναι κλειστά από μπροστά. Θα το διαπιστώσεις και μόνος σου. Εγώ όταν βγάζω το μπροστινό καπάκι έχω -5 στην GPU Αν το κάνεις μπορείς να πάρεις δύο τέτοιους που είναι οι στοκ ουσιαστικά του X62
Προτεινόμενες αναρτήσεις