Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν σκοπεύεις για Β360 η μνήμη στα 3200 είναι άχρηστη. 2666 αναγκαστικά.

Και ρε μαν, 2018 μπαίνει, SSD βάζει ο κόσμος :)

Ωχ ναι εχεις δικιο το ξεχασα. Τοτε θα βαλω μια z370. Οσον αφορα τον ssd, ειμαι ανθρωπος με μεγαλη υπομονη οποτε δεν τον χρειαζομαι :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ας μην κάνουμε το θέμα vs χωρίς λόγο.. Αυτό που έκανε η intel δεν ήταν σωστό ξεκάθαρα ως προς αυτούς που πήγαν σε 7700κ κλπ και τόσο γρήγορα άλλαξε πλατφόρμα ΑΛΛΑ έτσι είναι η τεχνολογία κάθε μέρα βγαίνει κάτι καλύτερο στα πάντα..

Το έκανε η Intel λόγω πιέσεων από τον ανταγωνισμό και τους φανατικούς του. Ωστόσο οι game developers δεν θα ακολουθήσουν, γιατί αν φτιάξουν games που θα θέλουν min 6 core cpus , δεν θα είναι playable στο 85% των pc της αγοράς. Και δεν νομίζω ότι θα σπεύσουν όλοι να αναβαθμίσουν. Γιατί και αν το έκαναν ... έτσι και τα έσκαγαν χοντρά στο hardware ... μπορεί να κοίταγαν να τα γλυτώσουν από το software ... οπότε πάλι χαμένες θα ήταν οι εταιρείες των games.

Και ρε μαν, 2018 μπαίνει, SSD βάζει ο κόσμος :)

Οι ταχύτητες των ssd είναι για το 2018 , οι χωρητικότητες των ... 120gb ή 240gb όμως, μας γυρίζουν στο 2003 και βγάλε.

Γιατί για ssd με σοβαρή χωρητικότητα πάμε από 270 ευρώ και βάλε.

(Για ssd κάτω από 100gb δεν μιλάω καν, αν τους βάλει κανείς σε desktop pc , ειδικά gaming , είναι για ... τσίρκο).

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και να λέμε ποιος την έχει μεγαλύτερη πίσω από ένα πισί ;)

Πολυ κομπλεξ αγαπητε και δυστηχως οπως ειπα δεν το καταλαβαινεις κιολας.

Βεβαια η πλακα ειναι οτι αυτο που αναφερεις παραπανω γινεται στο τμημα των Benchmarks,γιαυτο και δεν παταω κιολας εκει.

Η ολη φιλοσοφια των   benchmarks(συγκριση προιοντων με βαση το καλυτερο της αγορας) δεν ειναι να προκυψει ποιος βγαζει περισσοτερα fps στο ταδε benchmark,καλυτερους χρονους στο αλλο και παει λεγοντας?

Κοινως ποιος εχει την εχει μεγαλυτερη την αναλυση,καρτα γραφικων,υψηλοτερο overclock σε cpu/gpu,περισσοτερα fps,τους χαμηλοτερους χρονους και παει λεγοντας.....

Ειδες εγω ο κακος του forum με τα πολλα μνματα απο τοτε που πηρα τον επεξεργαστη εχω γεμισει το παρον θεμα με Benchmarks να δειξω ποσο σουπερ ντουπερ ειναι και πως ριχνει 900fps στους 4πυρηνους i7 για να πουλησω μουρη,ετσι οπως τα λες...Τι δεν εγινε ετσι?

Κριμα πραγματικα, δεν εχω να πω κατι αλλο.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1

Βεβαια η πλακα ειναι οτι αυτο που αναφερεις παραπανω γινεται στο τμημα των Benchmarks,γιαυτο και δεν παταω κιολας εκει.

Η ολη φιλοσοφια των   benchmarks(συγκριση προιοντων με βαση το καλυτερο της αγορας) δεν ειναι να προκυψει ποιος βγαζει περισσοτερα fps στο ταδε benchmark,καλυτερους χρονους στο αλλο και παει λεγοντας?

Κοινως ποιος εχει την εχει μεγαλυτερη την αναλυση,καρτα γραφικων,υψηλοτερο overclock σε cpu/gpu,περισσοτερα fps,τους χαμηλοτερους χρονους και παει λεγοντας.....

Δεν ξέρω αν σε παρηγορεί ... σε άλλα χόμπυ η κατάσταση ειναι πολύ χειρότερη. Όχι απλά δεν σου ... μιλάνε αν είσαι με φτωχό εξοπλισμό ,  αλλά κοιτάνε να σε διώξουν και από τους ... χώρους εξάσκησης του σπορ ... Οπότε και πάλι καλά να λες !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω αν σε παρηγορεί ... σε άλλα χόμπυ η κατάσταση ειναι πολύ χειρότερη. Όχι απλά δεν σου ... μιλάνε αν είσαι με φτωχό εξοπλισμό ,  αλλά κοιτάνε να σε διώξουν και από τους ... χώρους εξάσκησης του σπορ ... Οπότε και πάλι καλά να λες !

Μα γιαυτο δεν με ενδιαφερουν προσωπικα τα benchmarks γιατι στην ουσια ειτε το παραδεχεται ο αλλος ειτε οχι αυτο συμβαινει γιατι αυτος ειναι ουτως ή αλλως ο ορισμος(και το νοημα)του benchmark ανεξαρτητως προιοντος,πραγμα που δεν μαρεσει.

Και στο παρον θεμα ανεφερα 2 η 3 φορες για το Overclock του επεξεργαστη μου κυριως επειδη ειχε ρωτησει κοσμος αν τελικα ανεβαινουν οι επεξεργαστες τοσο η πουλανε παραμυθια οι reviewers.Τοσο πολη μουρη θελω να πουλησω για το σουπερ φοβερο συστημα μου(που υπαρχουν ατομα με πολυ ακριβοτερα συστηματα)που ουτε στην υπογραφη μου δεν το εχω(περαν της αρχης που ειχαν ζητησει ορισμενοι αποτελεσματα απο το υπαρχον συστημα μου).

Σε αντιθεση τα benchmarks στα video games ειναι χρησιμα γιατι βλεπει καποιος

1)Αν το παιχνιδι ειναι καλογραμμενο η οχι(οπως στο καινουργιο evil within 2 που και σε 8700κ με την ακριβοτερη καρτα γραφικων τρεχει χαλια)

2)Οι υπολοιποι υπολογιζουν πανω κατω πως θα τρεχει στο συστημα τους και αν δεν μπορουν καν να το τρεξουν αξιοπρεπως να μην το αγορασουν καν.

Περιμένει μόνος του ο καημένος..  :(

OCbbCba.jpg

Δεν πειραζει βαλτο το κουτακι κατω απο το δεντρο τωρα στις γιορτες :P

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1

Ειδες εγω ο κακος του forum με τα πολλα μνματα απο τοτε που πηρα τον επεξεργαστη εχω γεμισει το παρον θεμα με Benchmarks να δειξω ποσο σουπερ ντουπερ ειναι και πως ριχνει 900fps στους 4πυρηνους i7 για να πουλησω μουρη,ετσι οπως τα λες...Τι δεν εγινε ετσι?

Δεν βλέπω κανένα κόμπλεξ εδώ 

http://www.insomnia.gr/forum/28-overclocking-case-modding/

Μια χαρά φιλικό και καλοπροαίρετο κλίμα επικρατεί,εκτος σπάνιων περιπτώσεων,και γίνονται μια χαρά μετρήσεις για το fun και προς ενημέρωση ενδιαφερόμενων.

Και πολύ ουσιαστικές μετρήσεις μάλιστα. Γνωστών bench που χρησιμοποιούνται και απο τους reviewers που διάβαζεις  και εσύ πριν αγοράσεις και πολύ καλά κάνεις

Για τα υπόλοιπα ότι ήταν να πω το είπα και δεν υπάρχει λόγος για συνέχεια ;)

Η πλάκα θα είναι έτσι όπως βιαζόμαστε όλοι να τους αγοράσουμε στις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας να σκάσει κάνα bug και να ψαχνόμαστε!  :-D

Ερώτηση:
Από κάποιο που ήρθε από AMD, όταν έστισε το Intel σύστημα μπόρεσε να μπει στην εγκατάσταση Windows που είχε; 
Φυσικά θα κάνω Clean Install, απλά ρωτάω.
Φαντάζομαι πως Safe Mode θα γίνεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πλάκα θα είναι έτσι όπως βιαζόμαστε όλοι να τους αγοράσουμε στις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας να σκάσει κάνα bug και να ψαχνόμαστε!  :-D

Σε mainstream επεξεργαστες που περιμενει και τα περισσοτερα χρηματα λιγο δυσκολο να συμβει αυτο,αλλα οχι και αδυνατο.

Ειδικα αν σκεφτουμε οτι οι coffee lake και αντιστοιχοι θα μπουν και σε ετοιμα pc ιδιωτων και εταιρειων αλλα και τα αντιστοιχα σε laptop,θελω να πιστευω οτι οσο και να βιαστουν θα προσεξουν λιγο παραπανω.

Βεβαια το θεμα της διαθεσιμοτητας και των μητρικων ειναι και αυτο μεγαλη πατατα αλλα δεν μπορουμε να κανουμε δυστηχως κατι για αυτο.

Και για τις θερμοκρασιες που αναφερθηκαν πιο πισω,το ξανατονιζω οτι ειναι καλες σε σχεση με τις αντιστοιχες της x299 πλατφορμας αλλα και για 24/7 χρηση.

Προφανως για οποιον θελει να στρεσαρει τον επεξεργαστη στα ορια του απο ρολογια και θερμοκρασιες εκει αλλαζουν τα πραγματα οπως και στους προηγουμενους,αλλα δεν ειναι τοσο χαλια τα πραγματα οσο περιγραφουν καποιοι.

Ο 6800κ πχ δεν πηγαινε ουτε για πλακα στα 4.5-4.6 που ειναι και soldered κομματι.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1

Για τα 4.8GHz σε AIO δεν βαράει σε Prime95 (στο πρώτο Test Maximum Heat) 75C; Σίγουρα. Το καλοκαίρι θα είναι 85C.

Αυτό θέλω να πω. Με Delid πέφτει 20C η θερμοκρασία.

Εισαι αλλου για αλλου μετα συγχωρησεως... το χομπυ του καθενος εσυ το παιρνεις και το ονομαζεις οπως νομιζεις εσυ...

Για δειξε μου εστω εναν διαπλεκτισμο μεταξυ ατομων που benchαρουν, ολοι "φιλαρακια" ειμαστε στην εννοτητα των benchmarks δεν εχουμε κατι να χωρισουμε οπως εσυ νομιζεις. Εσεις τα κανετε αυτα τα το δικο μου ειναι καλυτερο...

Και επειδη με εκνευρισε αρκετα ο ισχυρισμος προς ατομα που δεν τα ξερεις ,καταλαβαινω γτ δεν ανεβαζεις benchmarks...

https://corona-renderer.com/benchmark/cpu/8700k

Δεν ειπα οτι τα θεματα αυτα μαζευουν τετοια ατομα.

Ειπα οτι η ολη φυση των Benchmarks ειναι η συγκριση μεταξυ επεξεργαστων(οπως στα κινητα με το antutu πχ) για να βγει ποιος ειναι ο καλυτερος(αρα αυτο που λεμε για πλακα ποιος την εχει μεγαλυτερη)

http://www.insomnia.gr/topic/215678-benchmarking-lets-see-how-good-we-are/page-1255.

Επισης δεν ειπα οτι εχεις προσωπικα κομπλεξ αλλα οτι απο τα τελευταια σχολια εδιναν αυτη την εντυπωση,ειδικα οταν βλεπω να λες οτι κανω επιδειξη του επεξεργαστη αλλα ακομα χειροτερο για τον αριθμο σχολιων που εχω(εχεις δει σε κανενα αλλο forum του εξωτερικου να ασχολειται ο κοσμος με το αν εχει πολλα σχολια ο αλλος?).

Και για τις καρτες γραφικων το ειπα οτι ανεφερα καθαρα επειδη το ζητησε ο αλλος,και αν ρωταγε και για amd καρτες προφανως και θα τις ανεφερα.

Τελος παντων παμε παρακατω και για να κλεισει το θεμα ζητω συγνωμη.

• Like 1

Ερώτηση:

Από κάποιο που ήρθε από AMD, όταν έστισε το Intel σύστημα μπόρεσε να μπει στην εγκατάσταση Windows που είχε; 

Φυσικά θα κάνω Clean Install, απλά ρωτάω.

Φαντάζομαι πως Safe Mode θα γίνεται.

Στο αντιστροφο παντως δουλεψε κανονικα , απλα εκανε λιγη ωρα στο "setting up your devices" 

• Like 1

Εισαι αλλου για αλλου μετα συγχωρησεως... το χομπυ του καθενος εσυ το παιρνεις και το ονομαζεις οπως νομιζεις εσυ...

Για δειξε μου εστω εναν διαπλεκτισμο μεταξυ ατομων που benchαρουν, ολοι "φιλαρακια" ειμαστε στην εννοτητα των benchmarks δεν εχουμε κατι να χωρισουμε οπως εσυ νομιζεις. Εσεις τα κανετε αυτα τα το δικο μου ειναι καλυτερο...

Και επειδη με εκνευρισε αρκετα ο ισχυρισμος προς ατομα που δεν τα ξερεις ,καταλαβαινω γτ δεν ανεβαζεις benchmarks...

Δεν το ονομαζω οπως νομιζω εγω.

Η λεξη benchmarking σημαινει κατι ξερεις και απο καπου προηλθε ,δεν το χρησιμοποιουμε απλα επειδη ειναι τωρα τελευταια της μοδας.

Ουτε ειπα οτι οσοι μαζευονται στα θεματα αυτα τσακωνονται,ουτε ανεφερα ατομα,ουτε τπτ.

Αυτα εσυ τα γραφεις.

Περιεγραψα απλα ποιος ειναι ο πραγματικος σκοπος της εν λογω κατηγοριας οσον αφορα το κομματι των επεξεργαστων και καρτων γραφικων.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...