Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κοιτάς ποιες εφαρμογές θέλεις να τρέχεις και πόσο αποδίδει το υποψήφιο προς αγορά Hardware που θα αγοράσεις.

Αυτό που αποδίδει καλύτερα, αυτό παίρνεις.

:)

Ναι και σε 6 μήνες έρχεται η νέα έκδοση της εφαρμογής και είσαι στο περιθώριο ... 

Brute- force είναι ο μόνος τρόπος να την βγάλεις για μεγάλο χρονικό διάστημα  χωρίς αναβάθμιση.

Τους Ryzen από την αρχή δεν τους συμπάθησα ιδιαίτερα. Πολύ hype για το τίποτα. Προτιμούσα την ταπεινοφροσύνη των FX η οποίοι είχαν λίγο χειρότερες επιδόσεις από τον ανταγωνισμό. Οι Ryzen απλά τα πάνε λίγο καλύτερα σε αντιστοιχία με τότε, αλλά μας τα έχουν σπάσει πολύ σε σχέση με τις επιδόσεις τους. Έβγαλαν μοντέλα με 500€ και 1000€ και είναι λογικό που έχουν ακόμα ένα Tier που παίζουν. Με τους i3 σε 4 physical Threads τελείωσαν και οι Ryzen 3. Αν δεν ρίξουν τιμές δεν αξίζουν. Μένει βέβαια να δούμε και τα φθηνότερα Chipset από την Intel.

Καλά κόψε κάτι, γιατί δεν είναι έτσι τα πράγματα. Μην κοιτάς μόνο το gaming, κοίταξε και τα άλλα σενάρια χρήσης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ναι και σε 6 μήνες έρχεται η νέα έκδοση της εφαρμογής και είναι στο περιθώριο ... 

Brute- force είναι ο μόνος τρόπος να την βγάλεις για μεγάλο χρονικό διάστημα  χωρίς αναβάθμιση.

Μπα, όχι. Δεν αλλάζουν τα πράγματα σε 6 μήνες τόσο γρήγορα. Εδώ ακόμα οι FX και οι 2500K δεν είναι obsolete.

Σε Brute-Force o FX8370 είναι ανώτερος από τον 6600K. Ποιος είναι καλύτερο CPU; :)

Μπα, όχι. Δεν αλλάζουν τα πράγματα σε 6 μήνες τόσο γρήγορα. Εδώ ακόμα οι FX και οι 2500K δεν είναι obsolete.

Σε Brute-Force o FX8370 είναι ανώτερος από τον 6600K. Ποιος είναι καλύτερο CPU; :)

Για gaming μιλάς ?

Ο FX 8370 είχε το κουλό του πολύ χαμηλού single thread. Αυτό δεν θα το ξαναδείς σε μελλοντικά CPU .

Για να στο κάνω πιο εύκολο θα σου πω και εκτός Gaming. Μην σε περιορίσω. Να δω τι θα μου πεις. :)

Νομίζω πως η υπογραφή μου απαντά στο ερώτημά σου. 

Αν και η διαφορά είναι μικρή έτσι, μετράς 2 cpu εντελώς άλλης χρονικής στιγμής.

Με μπερδέψατε λίγο παιδιά. Κυρίως gaming θα κάνω στον υπολογιστή και είχα σκεφτεί τον 8600k ώστε να δώσω τα χρήματα σε άλλο part μιας και σε gaming είναι ισάξιος με τον 8700k και με ένα OC στα 4.9ghz έχεις τούμπανο επεξεργαστή. Μετά όμως σκέφτηκα ότι πόσο θα αντέξουν τα 6 threads? Ήδη στο civilization το καινούργιο τα threads κάνουν μεγάλη διαφορά. Το παίδεψα αρκετά στο μυαλό μου και κατέληξα στον 8700k. Τώρα να ξανά βάλω στο προσκήνιο τον 8600k? Τις τελευταίες μέρες έχω δει 200 reviews άλλα έχουν πάντα τον 8700k ανώτερο σε gaming άλλα οπως τα παραπανω τον 8600k σε μερικά παιχνίδια.

Το θέμα δεν είναι να γλιτώσω τα 130 ευρώ που είναι η διαφορά των 2 επεξεργαστών αλλά να πάρω ότι καλύτερο μπορώ για Gaming ώστε να με κρατήσει 4 5 χρόνια στα 1850 ευρώ.

Με μπερδέψατε λίγο παιδιά. Κυρίως gaming θα κάνω στον υπολογιστή και είχα σκεφτεί τον 8600k ώστε να δώσω τα χρήματα σε άλλο part μιας και σε gaming είναι ισάξιος με τον 8700k και με ένα OC στα 4.9ghz έχεις τούμπανο επεξεργαστή. Μετά όμως σκέφτηκα ότι πόσο θα αντέξουν τα 6 threads? Ήδη στο civilization το καινούργιο τα threads κάνουν μεγάλη διαφορά. Το παίδεψα αρκετά στο μυαλό μου και κατέληξα στον 8700k. Τώρα να ξανά βάλω στο προσκήνιο τον 8600k? Τις τελευταίες μέρες έχω δει 200 reviews άλλα έχουν πάντα τον 8700k ανώτερο σε gaming άλλα οπως τα παραπανω τον 8600k σε μερικά παιχνίδια.

Το θέμα δεν είναι να γλιτώσω τα 130 ευρώ που είναι η διαφορά των 2 επεξεργαστών αλλά να πάρω ότι καλύτερο μπορώ για Gaming ώστε να με κρατήσει 4 5 χρόνια στα 1850 ευρώ.

Να πάρεις τον 8700Κ αν μπορείς.

Δεν χωρά συζήτηση. 

Και στα σημερινά games που βλέπεις πως κάτι πάει στραβά στο HyperThreading, μπορείς να το κλείσεις κιόλας ....

5 χρόνια είναι πολύς καιρός και σίγουρα όπως πάει η βιομηχανία στα CPU ---> πυρήνες -- πυρήνες - περισσότεροι πυρήνες , εκεί θα πάνε όλα.

Το IPC τερμάτισε ... καιρό τώρα, πλέον τερμάτισαν και τα ρολόγια . Εκτός και αν περιμένετε να δείτε AVX 512 στο gaming ...  :P

Νομίζω πως η υπογραφή μου απαντά στο ερώτημά σου. 

Αν και η διαφορά είναι μικρή έτσι, μετράς 2 cpu εντελώς άλλης χρονικής στιγμής.

Ώπα! Είμαι ο πρώτος που κράζει την Intel.

Το έχω πει αρκετές φορές για τον 6600K πως δεν είναι καλύτερος όσο θα έπρεπε από τον FX. 

Πηγαίνοντας να σου βρω μερικά Benches καθαρά υπέρ του 6600K ώστε να στη βγω, έπεσα στο αντίθετο αποτέλεσμα. LoL.

http://wccftech.com/intel-skylake-6700k-6600k-amd-fx-8370/

• Like 1

Να πάρεις τον 8700Κ αν μπορείς.

Δεν χωρά συζήτηση.

Και στα σημερινά games που βλέπεις πως κάτι πάει στραβά στο HyperThreading, μπορείς να το κλείσεις κιόλας ....

Εδω έχω κατασταλάξει φίλε μου

Screenshot_20171017-164730_01.png

Εχω περιθώριο θα βάλω τελικά και 256gb M2 960 Evo. Τόσες μέρες κοίταζα την strix E μητρική αλλά την έχουν 287 στο vision. Τελικά έφεραν την Carbon στα 226.

Τροφοδοτικό ψυκτρα κουτί gpu ram έχω βάλει ότι καλύτερο μπορώ. Θα μπει και ένας firecuda 2TB.

Ώπα! Είμαι ο πρώτος που κράζει την Intel.

Το έχω πει αρκετές φορές για τον 6600K πως δεν είναι καλύτερος όσο θα έπρεπε από τον FX. 

Πηγαίνοντας να σου βρω μερικά Benches καθαρά υπέρ του 6600K ώστε να στη βγω, έπεσα στο αντίθετο αποτέλεσμα. LoL.

http://wccftech.com/intel-skylake-6700k-6600k-amd-fx-8370/

Εντάξη εγώ κάνω και λίγο διαφορετική χρήση από τον πολύ κόσμο που θα κλείσει μια εφαρμογή για να παίξει ένα game. 

Ούτε φανατικός του gaming είμαι πλέον ... 

Εδω έχω κατασταλάξει φίλε μου

Screenshot_20171017-164730_01.png

Εχω περιθώριο θα βάλω τελικά και 256gb M2 960 Evo. Τόσες μέρες κοίταζα την strix E μητρική αλλά την έχουν 287 στο vision. Τελικά έφεραν την Carbon στα 226.

Τροφοδοτικό ψυκτρα κουτί gpu ram έχω βάλει ότι καλύτερο μπορώ. Θα μπει και ένας firecuda 2TB.

Γιατί δεν βάζεις μια πιο φτηνή μητρική και να ρίξεις τα χρήματά σου σε καλύτερη κάρτα ή SSD? 

Βάλε και μνήμη στα 3000Mhz να πέσει κι άλλο το κόστος. 

Ρίξε και το κόστος του PSU στα 80€. Υπάρχουν θεσπέσια τροφοδοτικά στα 80€ ....

Τι φοβάσαι , πως θα μείνεις 200Mhz κάτω σε O/C ? 

Σιγά τα αβγά ...

Κοίτα να χωρέσεις έναν 960 EVO και αν γίνεται μια 1080TI ... 

Παίζουν στο Digitalmaster.gr 

MUSHKIN 2X 8GB DDR4 3000Mhz με 145€ 

Βάλε ένα 

FSP/FORTRON RAIDER 650watt  στα 80€ 

• Like 1

Εντάξη εγώ κάνω και λίγο διαφορετική χρήση από τον πολύ κόσμο που θα κλείσει μια εφαρμογή για να παίξει ένα game.

Ούτε φανατικός του gaming είμαι πλέον ...

Γιατί δεν βάζεις μια πιο φτηνή μητρική και να ρίξεις τα χρήματά σου σε καλύτερη κάρτα ή SSD?

Τι φοβάσαι , πως θα μείνεις 200Mhz κάτω σε O/C ?

Σιγά τα αβγά ...

Τη μητρική τη θέλω με wifi Bluetooth ενσωματωμένο γιατί χρησιμοποιώ αρκετά το Bluetooth με Xbox controller και wiimote και δεν θέλω να έχω θέματα. Επίσης και το rgb μου αρέσει αρκετά. Για τον ssd θα βάλω 256gb M2 960 evo εξάλλου τα περισσότερα παιχνίδια θα μπουν στον HDD.

Edit

Το psu θέλω να είναι κορυφαίο και το evga είναι ότι καλύτερο με 10 χρόνια εγγύηση. Δεν θέλω να πάω σε κάτι φθηνό κυρίως όταν παίζουμε με ρεύμα. Το σύστημα θα γίνει από ένα κατάστημα δεν μπορώ να αγοράσω part από αλλού. Η 1080ti έχει 850 ευρώ η διαφορά είναι τεράστια για να καλυφθεί προτίμησα να πάω με την 1080 όσο με βγάλει και σε 3 4 χρόνια περνω κάποια volta πουλώντας την 1080 σε καλή τιμή.

Τη μητρική τη θέλω με wifi Bluetooth ενσωματωμένο γιατί χρησιμοποιώ αρκετά το Bluetooth με Xbox controller και wiimote και δεν θέλω να έχω θέματα. Επίσης και το rgb μου αρέσει αρκετά. Για τον ssd θα βάλω 256gb M2 960 evo εξάλλου τα περισσότερα παιχνίδια θα μπουν στον HDD.

Όποτε είχα αγοράσει μητρική με ενσωματωμένο WIFI , ούτε τα καλύτερα αποτελέσματα είχα , ούτε είχα υποστήριξη καλή. 

Προσωπικά θα έπαιρνα εξωτερική κάρτα (pci-e) και όχι ενσωματωμένη στην μητρική. 

Παίζουν τέτοιες με intel chip από 13€ .... 

Όποτε είχα αγοράσει μητρική με ενσωματωμένο WIFI , ούτε τα καλύτερα αποτελέσματα είχα , ούτε είχα υποστήριξη καλή.

Προσωπικά θα έπαιρνα εξωτερική κάρτα (pci-e) και όχι ενσωματωμένη στην μητρική.

Παίζουν τέτοιες με intel chip από 13€ ....

Λογικά λες για το παρακάτω

Screenshot_20171017-220553_01.png

Μικρή είναι η διαφορά με την απλή Carbon. Τέλος πάντων αρκετά βγήκαμε off topic την ίδια συζήτηση την έκανα και με άλλα μέλη στο θέμα που είχα ανοίξει και υπάρχει ένα dejavu. Τροφοδοτικό Ram μητρική ψυκτρα θα μείνουν για πολλά χρόνια. Cpu gpu αλλάζονται εύκολα στο μέλλον.

Edit

Το psu θέλω να είναι κορυφαίο και το evga είναι ότι καλύτερο με 10 χρόνια εγγύηση. Δεν θέλω να πάω σε κάτι φθηνό κυρίως όταν παίζουμε με ρεύμα. Το σύστημα θα γίνει από ένα κατάστημα δεν μπορώ να αγοράσω part από αλλού. Η 1080ti έχει 850 ευρώ η διαφορά είναι τεράστια για να καλυφθεί προτίμησα να πάω με την 1080 όσο με βγάλει και σε 3 4 χρόνια περνω κάποια volta πουλώντας την 1080 σε καλή τιμή.

Και για του λόγου το αληθές.

INTEL Ι7 8700Κ

ASROCK Z370 SLI / AC ( με WIFI)

MUSHKIN 16GB DDR4 3000

SAMSUNG 960 EVO 250GB

TOSHIBA P300 3TGB HDD SATA III

GAINWARD GTX 1080TI 11GB 

FSP/ FORTRON RAIDER 650WATT SILVER

PHANTEKS P400 TG

INTEL Bluethooth pci-e x 1 adapter

Cryorig H5 Ultimate

------------------------------------------------------------

1800€ 

Και έχεις το καλύτερο gaming μηχάνημα ever .

• Like 2

Από DigitalFoundry...... +30fps ρίχνει ο 8700Κ στον 7700Κ....

Από

https://www.hardwareluxx.ru/index.php/artikel/hardware/prozessoren/43220-coffee-lake-intel-core-i7-8700k-i5-8600k-i5-8400-test.html?start=12

+5fps ρίχνει ο 7700Κ στον 8700Κ

όχι οτί πιστεύω τους δεύτερους αλλά .....

Καλό είναι να μην πιστεύουμε γενικά μονοκούκι τα reviews....ίδιοι cpu σε ipc είναι έλεος...μιλάμε για το ¨μπουκάλι" που τον έκαναν να ρίχνει ο 7700Κ...το +30fps κάπως χτυπάει μιας και δεν τρελαίνεται το συγκεκριμενο game για πυρήνες....

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ο του digitalfoundry σου δειχνει τουλαχιστον αυτα τα benchmarks που πραγματικα θες να δεις.

Κοινως διαφορες στις ταχυτητες των μνημων ram(θα αγορασει κανεις τον 8700κ με 2666μνημες ας πουμε?),

αποδοση επεξεργαστη(χωρις και με oc) με την δυνατοτερη καρτα της αγορας(τουλαχιστον 1080ti) και οχι οπως ο του hardware canucks που πηγε να κανει συγκριτικα μεταξυ 8700κ και 2600κ χωρις να μετραει διαφορες σε μνημες ram και με καρτες γραφικων gtx 680 και 1070.

Οντως μπορει τα αποτελεσματα του digital να μην ειναι 100% σωστα αλλα οι διαφορες υπαρχουν και αυτο ακριβως θελει να σου δειξει,εξου και η επιλογη της καρτας γραφικων αλλα και των ram.

Το ιδιο εδειξε και ο του Hw unboxed που δοκιμασε overclock στις ram και εκει ειδε διαφορες μεχρι και 10-12%.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...