Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια χαρά πάει το premiere στον 1600 ακόμη και stock... Όσο για τα πολλά threads δεν με νοιάζει αν θα τελειώσει 5 δευτέρα αργότερα ή 5 λεπτά αργότερα... Με νοιάζει να μπορώ να κάνω ταυτόχρονα κάποια πράγματα χωρίς να πρέπει να κλείσω κάτι, χωρίς να πρέπει να σκεφτώ αν θα μπουκώσει το σύμπαν αν αρχίσει να σκανάρει το antivirus την ώρα που εγώ κάνω κάτι άλλο(όσο αυτό είναι δυνατό)... Με νοιάζει το μπουκάλι στην χρήση να είμαι εγώ και το δικό μου multitasking και όχι ο επεξεργαστής, με νοιάζει να μπορώ να εξυπηρετήσω εμένα και ακόμη ένα άτομο στην δεύτερη οθόνη ή στην τηλεόραση (ταινία, παιδικό, τραγούδια, youtube κλπ) χωρίς πρόβλημα. Δεν μπορούσα να πάω για 1700 και έτσι πήρα το βέλτιστο που γινόταν..ή θα πάθουμε κάτι αν δούμε 15-20fps λιγότερα σε κάποιο παιχνίδι; Και μάλιστα με 1080 κάρτα... Και μόνο σε 1080p 144hz... Είμαστε σε μια περίοδο εξαιρετική για τους επεξεργαστές, αυτό οφείλεται κυρίως στην amd, σχεδόν όλοι οι επεξεργαστές που υπάρχουν αυτή την εποχή στην αγορά έχουν θέση, χρησιμότητα και αξία και από τις δύο μεριές.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Edit : Οι μνήμες έχουν αρχίσει να παίρνουν την κάτω βόλτα ή μου φαίνεται ?

145€ mushkin 16gb ddr4 3000Mhz πήρε το μάτι μου σήμερα.  B)

Μακαρι αλλα εγω βλεπω συνεχεια ν'ανεβαινουν οι τιμες.

Που τις ειδες αυτες?

Review των i5 8400 και 8600k από eurogamer με stock cooler και μνήμες στα 2666MHz για τον 8400 και στα 3000MHz 8600k. Έχει gaming μετρήσεις με ryzen στα 4ghz με 3200MHz μνήμες.

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2017-intel-coffee-lake-s-core-i5-8400-i5-8600k-review

Επειδη εχω μπερδευτει λιγο με τις μνημες απ'οσα διαβαζω και ηθελα να ρωτησω για τον 8700 τον απλο ποιες ειναι ιδανικες και με τι latency?

Ιδανικες οχι με την εννοια της τιμης αλλα των mhz.

akoinonitos

αυτό που είπα πες μου 1 πραγματική εφαρμογή και μου είπες το CB15?

είσαι σίγουρος ότι σε 1 μήνα ένα καλοσεταρισμένο I7 8700K δεν θα βγάζει καλύτερο σκορ?

dimoskoutr

Φίλε άστο , προσωπικά έχουν περάσει από τα χέρια μου εκατοντάδες περισσότερα gaming pc από όσα έχεις δει εσύ στο youtube. Επίσης αν βρεις κάποιον που σου λέει ότι θέλει το συγκεκριμένο σενάριο βάλε τον fx8320 , ακόμη καλύτερα. Οταν μεγαλώσεις θα σου δείξω πως δουλευει στο battlegrounds 6πυρηνο , 8πυρηνο και ρυζεν και AM3+ δίπλα δίπλα με 3ης , 4ης , 6ης και 7ης γενιάς ιντελ. Τους 8ης , όχι δεν τους έχω δοκιμάσει προσωπικά αλλά έχω παραγγήλει & προπληρώσει τα πρώτα δεκα i5 8600K για την δουλειά μου. Δεν συνηθίζω να κάνω τον ξύπνιο αλλά ο εξυπναδισμός από παιδάκια που δεν έχουν να αγοράσουν ούτε μεταχειρισμένο pc 10ετίας έχει και τα όρια του.

ΥΓ

Στο προσωπικό μου γραφείο χρησιμοποιώ R1700X από τον ιουνιο αλλά όχι για gaming. (την δουλειά μου θα την έκανα και με ένα Ι3 γιατί τρέχω απλές εφαρμογές γραφείου)

Ε πες ότι έχεις 1700Χ για την τιμολόγηση βρε αδερφέ.

Όντως δεν παίζει καλά στα παιχνίδια :)

• Like 2

Η asus prime a για τι επεξεργαστή προοριζεται και θεωρείται ακριβή όταν οι φθηνότερες z370 παίζουν στα 125-145?

160 έχει από εξωτερικο που μπορούμε να αγοράσουμε από όσο ξέρω δεν αναφέρθηκε πουθενά μόνο η Ελληνική αγορά.

Όσο για αυτό που λες για τις θερμοκρασίες δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.

Δηλαδή το γεγονός ότι ο 8700κ από τα 3.7 φτάνει με αέρα τα 5ghz με άριστες θερμοκρασίες(50στα παιχνίδια)δεν σου φτάνει?Τι καλύτερες θερμοκρασίες δηλαδή εσύ θέλεις και σε σχέση με ποια άλλη εταιρεία και προϊόν της βγάζεις αυτό το συμπέρασμα ?

Όσο για το τελευταίο έχω την εντύπωση ότι ορισμένοι έχετε ξεχάσει ότι το pc gaming και το overclocking/benchmarking ήταν και είναι ακριβά αθλήματα/hobby.

Μου θυμίζει περίπτωση γνωστού μου που θέλει να πάρει pc με i5 8400 κοντά στο 1000ρικο αλλά παιχνίδια δεν θα αγοράσει γιατί είναι ακριβα..

Να μπει να κραξει ο υποψήφιος αγοραστής ενός i3 8100 η 8400 που θα χρυσοπληρωσει ραμ και κυρίως μητρική να το καταλάβω(που και πάλι το θεωρώ ανούσιο γιατί αν είναι πάνε σε ρυζεν).

Το να κάνουν πάλι παράπονα για τις τιμές των μητρικών άτομα με υδροψυξεις και γενικά ακριβά συστήματα επειδή στην Ελλάδα πλέον σφίξανε τα πράγματα σε σχέση με παλιά δεν το καταλαβαίνω.

Τέλος για την mid range κάρτα που λες δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.

Καλύτερα στο αντίστοιχο θέμα των καρτών γραφικων.

Δεν θυμάμαι πάντως πιο παλιά κάρτα στα 400ευρω τυπου 1070/fury κλπ(έχει παίξει σε προσφορά από εξωτερικο αρκετές φορές)να σου προσφέρει 1440p 60hz gaming σε high settings.

Για τις τιμές στις μητρικες τα είπαμε στις αρχές ότι έκανε λαλακια η ιντελ που κυκλοφόρησε 3socket και έγιναν οι τιμές σαλάτα,κάτι που φαίνεται πιο έντονα στην mainstream πλατφόρμα.

Δεν γίνεται η hero x να κοστίζει κάτω από 270 γιατί υπάρχει ακόμα στην αγορά η προηγούμενη asus hero 9.

Επίσης δεν κατάλαβα παραπάνω για ποιο λόγο να προτείνεις σε κάποιον πέραν του productivity(πράγμα σπάνιο στην Ελλάδα σε σχέση με έξω)τον 7820x αφού στα παιχνίδια είναι χειροτερος αλλά και στα ρολόγια χαμηλότερος?

Για ποιο λόγο να δώσει 250+ευρώ(300 οποίος πήρε day one)παραπάνω στον επεξεργαστή και όχι σε κάρτα γραφικών?Για να λέει ότι έχει 8πυρηνο?

Ναι γιατί η πρώτη φορά είναι που κλειδώνεται θέμα που αφορά επεξεργαστές,κρατάει χρόνια αυτή η ιστορία από εποχές fx και πάντα για τον ίδιο λόγο,τα παιχνίδια.

Για τιμές κοιτάω στα ελληνικά καταστήματα μέσω του Skroutz.gr. Αν εσύ έχεις βρει κάποια καλύτερη τιμή από κάπου αλλού έστω και από εξωτερικό μαζί με τα μεταφορικά, θα παρακαλούσα να βάλεις Link.

Τις θερμοκρασίες τις μετράμε με κάποιο πρόγραμμα που κάνει Stress Test. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε τις μέγιστες θερμοκρασίες που μπορεί να πιάσει το Hardware μας. Τα προγράμματα αυτά τα έχουμε αφενός ως μέτρο σύγκρισης, μια σταθερά με άλλα λόγια, αφετέρου μας βοηθάνε να γνωρίζουμε που βρισκόμαστε τόσο από σταθερότητα, όσο και από θερμοκρασίες.

Ο 8700K είναι αρκετά ζεστός επεξεργαστής. Το θέμα είναι πως θα μπορούσαν να φτιάξουν τη θερμική συμπεριφορά του και δεν το κάνουν.

post-115429-0-39240900-1508168127_thumb.png

Οι κάρτες γραφικών όσο περνάνε τα χρόνια αυξάνουν τις τιμές τους. Κάτι σαν το iPhone.

Πράγματι μία middle range είναι πιο δυνατή από παλιά, αλλά αφορούν αναλύσεις για μέχρι 1080p, άντε σε κάποιες περιπτώσεις με υποχωρήσεις τα 1440p.

Που βλέπεις το περίεργο σε αυτό που έγραψα?Όταν με αέρα έχω τον 8700κ στα 5ghz(και 4.8 δεν θα άλλαζε κάτι)και σε παιχνίδια βλέπω μέγιστες 50θερμοκρασιες για ποιο λόγο να κάνω παράπονο?Τι παραπάνω δηλαδή να ζητήσει κάποιος?

Αν θες να λιώνεις στα benchmarks εκεί θα έχεις και ανάλογη ψύξη και πιθανό να κάνεις ούτως ή άλλως delid κάποια στιγμή.

Το μέτρο σύγκρισης για χρήση gaming ποιο πρέπει να είναι δηλαδή,πόσο πιάνει στο ιντελ burn test?

Επίσης διάβασες ως τώρα στο παρόν θέμα κάποιον να κάνει σοβαρά παράπονα για θερμοκρασίες,μιας και λες ότι είναι ο μόνος?

Για γύρισε κάτι σελίδες πιο πίσω και ξαναδες.

Ρώτησες για μνήμες για ένα combo που εβγαλες,σου είπα ότι θέμα συμβατότητας δεν παίζει και όταν σε ρώτησα γιατί επέλεξες αυτές τις μνήμες είπες επειδή τις υποστηρίζει η μητρική που είχες διαλέξει .

Σου πρότεινε συμφορουμιτης άλλες μνήμες και έριξες άκυρο λόγω της υψηλής τιμής μιας και είπες ότι δεν θέλεις να διαθέσεις πολλά.

Αλλά όπως είπες και εσύ(που παίρνεις και like κιόλας,έλεος δηλαδή..)κανείς δεν σου απάντησε..

Το μέτρο σύγκρισης είναι πόσο πιάνει στο Intel Burn Test, ναι. Στο Gaming δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση. Δεν ξέρουμε σε πιο σημείο του παιχνιδιού βρίσκεσαι, με τι Settings και τι Load έχει το CPU στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Γι' αυτό το λόγω χρησιμοποιούμε το Prime95, το Intel Burn Test, κλπ.

Ακριβές μνήμες ήξερα να διαλέξω και εγώ. Σκοπός είναι να μου προτείνει κάποιος μνήμες που θα παίξουν στα 3000MHz-3200MHz σε χαμηλότερη τιμή.

Το να έχω ρωτήσει για μνήμες που βρίσκονται στη λίστα συμβατότητας της μητρικής και να έρθει κάποιος να μου προτείνει ακριβότερες δεν έχει να λέει κάτι. Η βοήθεια είναι όταν προτείνεις κάτι σε καλύτερη τιμή με ίδιες επιδόσεις.

Δεν χρειαζονται ακριβες μνημες Samsung για επιδοσεις στην ryzen πλατφορμα ; αναγνωριζονται πλεον ολες στην σωστη συχνοτητα και εχουν παρομοιες επιδοσεις. Επισης η μητρικη  Β350 που ειχα αγορασει στα 135 τον Απριλη ,τωρα κοστιζει 97 ευρω,εξαιρετικη τιμη και εχει και λεντακια και φρου φρου. :)

Έχεις κάποιες μνήμες υπόψιν σου που παίζουν στα 3000MHz - 3200MHz σε καλή τιμή;

Edit : Οι μνήμες έχουν αρχίσει να παίρνουν την κάτω βόλτα ή μου φαίνεται ?

145€ mushkin 16gb ddr4 3000Mhz πήρε το μάτι μου σήμερα.  B)

178€ η χαμηλότερη τιμή απ' ότι βλέπω.

https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram.html?keyphrase=mushkin+16gb+ddr4+3000Mhz

Στον 1600 ακόμη και στοκ τα κάνω νεράκι με μνήμες των 145 ευρώ στα 3200hz

Έχεις Link για τις μνήμες;

Μια χαρά πάει το premiere στον 1600 ακόμη και stock... Όσο για τα πολλά threads δεν με νοιάζει αν θα τελειώσει 5 δευτέρα αργότερα ή 5 λεπτά αργότερα... Με νοιάζει να μπορώ να κάνω ταυτόχρονα κάποια πράγματα χωρίς να πρέπει να κλείσω κάτι, χωρίς να πρέπει να σκεφτώ αν θα μπουκώσει το σύμπαν αν αρχίσει να σκανάρει το antivirus την ώρα που εγώ κάνω κάτι άλλο(όσο αυτό είναι δυνατό)... Με νοιάζει το μπουκάλι στην χρήση να είμαι εγώ και το δικό μου multitasking και όχι ο επεξεργαστής, με νοιάζει να μπορώ να εξυπηρετήσω εμένα και ακόμη ένα άτομο στην δεύτερη οθόνη ή στην τηλεόραση (ταινία, παιδικό, τραγούδια, youtube κλπ) χωρίς πρόβλημα. Δεν μπορούσα να πάω για 1700 και έτσι πήρα το βέλτιστο που γινόταν..ή θα πάθουμε κάτι αν δούμε 15-20fps λιγότερα σε κάποιο παιχνίδι; Και μάλιστα με 1080 κάρτα... Και μόνο σε 1080p 144hz... Είμαστε σε μια περίοδο εξαιρετική για τους επεξεργαστές, αυτό οφείλεται κυρίως στην amd, σχεδόν όλοι οι επεξεργαστές που υπάρχουν αυτή την εποχή στην αγορά έχουν θέση, χρησιμότητα και αξία και από τις δύο μεριές.

Μια χαρά τα πάει και ο FX8370 στο Premiere. Δεν λέμε αυτό. Λέμε πως κάποιος που θέλει να αγοράσει κάτι τώρα ποιος είναι καλύτερος. Όχι αν κάνει τη δουλειά του απλά.

Για αυτά που θέλω να κάνω εγώ ο 1600 είναι σαφέστατα καλύτερος από τον 8400 πως να το κάνουμε τώρα; Μιλάμε σε συγκεκριμένη τιμολογιακή κατηγορία και για συγκεκριμένο τρόπο χρήσης τον οποίο τον ανάλυσα και σε προηγούμενο post. Το γιατί δεν το χωνεύουν μερικοί δεν το καταλαβαίνω. Γιατί ντε και καλά πρέπει ο πιο γρήγορος σε games να είναι και ο καλύτερος για κάθε σενάριο χρήσης δεν το καταλαβαίνω. Ο Ryzen έχει 6 threads επιπλέον με SMT μάλιστα όχι ΗΤ (δηλαδή ακόμη πιο αποδοτικό multitasking) που εγώ τα χρησιμοποιώ. Το κακό δεν βλέπω...όποιος θέλει τα παραπάνω fps σε games ας πάρει 8400...αυτό που εξήγησα είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να πρέπει όλοι να προτιμούμε το ίδιο, μιας και δεν έχουμε τα ίδια σενάρια χρήσης...Δεν χρειάζεται έξτρα ψύξη, κλοκάρεται σε μητρική των 90-100 ευρώ, και με την μαμά ψύκτρα έχεις τα 3,7-3,8 σχεδόν πάντα στην πλειοψηφία των μητρικών. Εξήγησα και γιατί θα μείνω πιθανότατα στην συγκεκριμένη πλατφόρμα και δεν καταλαβαίνω το λόγο που απαξιώνεται έτσι ένας καθόλα αξιόλογος επεξεργαστής. Οι hardcore gamers καλά κάνουν και πάνε σε intel και εγώ μπορεί να πήγαινα. Κάποιος όμως για τον 8400 δεν υπάρχει που να τον πήρε; Θέλω να δω πως πάει σε heavy multitasking πραγματική χρήση...

Όσο για τις μνήμες αυτές εδώ https://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-RipjawsV-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GVKB.html στην μητρική μου έπαιξαν πρώτη μέρα με το xmp profile τους κανονικά. Δεν είναι οι δικές μου απλά τις δανείστηκα από φίλο για να δοκιμάσω στήσιμο μέχρι να έρθουν οι δικές μου. Αρχές Μαίου που πήρα και εγώ τις δικές μου (και μου βγήκε η πίστη μέχρι να έρθουν) αυτές έκαναν 142 περίπου...παρότι δεν είναι στο qvl της μητρικής παίξαν μια χαρά κατευθείαν όπως και οι δικές μου samsung b-die (που δεν θα τις έπαιρνα αν δεν τις έβρισκα στα 145 τότε)...δεν χρειάζονται μαγικά πια με τις μνήμες τις περισσότερες φορές για να παίξουν στο xmp profile τους...λογικά ούτε με τους Intel θα χρειαστεί προσπάθεια...

Για αυτά που θέλω να κάνω εγώ ο 1600 είναι σαφέστατα καλύτερος από τον 8400 πως να το κάνουμε τώρα; 

Κανένας δεν αμφισβητεί το τι κάνεις(κάνει ο καθένας) με το pc σου. Απλά σου είπε ο Jgeorgiou ότι ανήκεις σε μία μικρή μειοψηφία καταναλωτών η οποία δεν ενδιαφέρει εμπορικά την ίντελ ούτως ή άλλως.

Η πλειοψηφία είναι αυτή. Η παλιά "λαβίδα"(για όσους θυμούνται την είδηση) τελευταία στράβωνει προς τα έξω. Και είμαστε ακόμα στην αυγή των coffee lake.

https://www.cpubenchmark.net/market_share.html

New_Bitmap_Image_2.png

• Like 1

Έρχονται και ryzen+ και καλό είναι να κρατάς μια πισινή... Γιατί και όσοι λέγανε αποτυχία οι ryzen όταν πρωτοβγήκαν, μετά κατάπιαν την γλώσσα τους... Και τώρα μπορούν να πάρουν 6 πυρήνες intel σε καλή τιμή λόγω ryzen. Ηρεμία λοιπόν, επεξεργαστές υπάρχουν για όλους... Και με θέση στην αγορά και με λόγο ύπαρξης... Στο vfm ακόμη δεν χτυπάει τον 1600 κανένα τσιπακι της αγοράς με μητρική μαζί. Μακάρι να πετύχουν εμπορικά οι καφέδες, γιατί θα αναγκαστεί να απαντήσει σύντομα η amd και πάει λέγοντας... Μια σκ@τοψύκτρα της προκοπής χάθηκε να βάλει η intel έστω στον 8400 για το vfm ρε αδερφέ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι αλλά σε open bench και με 20C Abient, Ελλάδα σε κλειστό κουτί και 30C+ Abient δεν νομίζω να τα κρατάει τα 3.8GHz με το stock Cooler. 

1. Φοράει καλοκαιρινό μπλουζάκι. Με 20c χλωμό το κόβω.

2. Δεν αναφέρει ούτε μία φορά τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

3. Η θερμοκρασία της μητρικής είναι στους 27c σε idle. Πράγμα που σε ανοικτό bench σημαίνει ότι με απόκλιση ενός βαθμού περίπου εκεί βρίσκεται και το ambient temp.

4. Πιάνει σε στρες τεστ 79c max(MCE off που είναι το ίδιο). Ξαφνικά spikes και τίποτα παραπάνω. Το μέσο είναι αρκετά πιο κάτω και κοντά στους 75c. Όλα με την πανάθλια στοκ ψύκτρα.

5. Κουτιά με καλό και δυνατό airflow πετυχάινουν και καλύτερα temps από το ambient open bench χωρίς καμία ροή αέρα(edited).

6. Επειδή αναφέρθηκε από άλλον προηγουμένως. Ακόμα και οι 80c+ για έναν στοκ ίντελ είναι 100% safe σε μακροχρόνια αδιάκοπη χρήση. Βάσει επίσημων προδιαγραφών και ανθρώπων του support της intel.

Συμπέρασμα: "Οι 8400 έχουν ειδικές απαιτήσεις μητρικών*-ψύκτρας για να κρατήσεις τα 3,8Ghz"------Myth Busted.

*Εξαιρούνται κάποιες μητρικές των 50€ για pc του δημοσίου.

https://www.youtube.com/watch?v=qWj0ozJCZuo

Επεξ/σία από pirmen56

Heat https://geizhals.eu/asus-prime-z370-a-90mb0v60-m0eay0-a1701924.html αυτό για μητρική.

Για μνήμες 3000

https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/46403_46405_499830_581112_583121/Desktop-2-modules-DDR4-3000-MHz-16GB.html?keyphrase=16gb+ddr4

Και 3200

https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/46403_46405_499830_581113_583121/Desktop-2-modules-DDR4-toulachiston-3200-mhz-16GB.html?keyphrase=16gb+ddr4

Το είχαμε γράψει και πιο παλιά ότι όποιος θέλει να αγοράσει μνήμες ας αγορασει νωρίτερα γιατί οι τιμές ανεβαίνουν συνέχεια όσο και να ψάξεις φθηνές μνήμες δεν υπάρχουν και φαντάζομαι ούτε στο εξωτερικό.

Heat https://geizhals.eu/asus-prime-z370-a-90mb0v60-m0eay0-a1701924.html αυτό για μητρική.

Για μνήμες 3000

https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/46403_46405_499830_581112_583121/Desktop-2-modules-DDR4-3000-MHz-16GB.html?keyphrase=16gb+ddr4

Και 3200

https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/46403_46405_499830_581113_583121/Desktop-2-modules-DDR4-toulachiston-3200-mhz-16GB.html?keyphrase=16gb+ddr4

Το είχαμε γράψει και πιο παλιά ότι όποιος θέλει να αγοράσει μνήμες ας αγορασει νωρίτερα γιατί οι τιμές ανεβαίνουν συνέχεια όσο και να ψάξεις φθηνές μνήμες δεν υπάρχουν και φαντάζομαι ούτε στο εξωτερικό.

Καλα οι μνημες εχουν παρει τον ανηφορο και δεν λενε να σταματησουν... 175 ειχα παρει τις δικες μου και τωρα στο ιδιο μαγαζι τις εχει 215  :shock:

...

5. Κουτιά με καλό και δυνατό airflow πετυχάινουν και καλύτερα temps από το ambient.

...

Υπάρχουν τέτοια κουτιά και είναι τα ψυγεία και όχι κουτιά υπολογιστών!

Δεν μπορείς να κατέβεις κάτω από την θερμοκρασία περιβάλλοντος με μια σκέτη ροή αέρα. Στην καλύτερη να την πλησιάσεις και ίσως να την αγγίξεις.

Μπορείς να κάνεις όμως οτι κάνουν σε κάποιες καφετέριες το καλοκαίρι. Ανεμιστήρες με ψεκασμό νερού από μπροστά. Με την εξάτμιση του νερού (και καλή ροή αέρα) μπορεί να κατέβεις κάτω από την θερμοκρασία περιβάλλοντος. Αν μέσα στο "καλό και δυνατό airflow" εννοούσες τέτοιους ανεμιστήρες, τότε πάω πάσο!

Για μνήμες 3000

Και 3200

Μια χαρά τιμές έχουν οι μνήμες αυτές και πάρα πολύ καλή τιμή η μητρική. Ελπίζω να μην έχει πολλά μεταφορικά.

Το θέμα είναι θα παίζουν Plug 'n' Play ενεργοποιώντας το XMP Profile;

Δυστυχώς δεν ξέρω Γερμανικά. :P

Καλα οι μνημες εχουν παρει τον ανηφορο και δεν λενε να σταματησουν... 175 ειχα παρει τις δικες μου και τωρα στο ιδιο μαγαζι τις εχει 215  :shock:

Πάει στο διάολο μέχρι 175€. Τα 200€ για μένα είναι ψυχολογικό όριο.

1. Φοράει καλοκαιρινό μπλουζάκι. Με 20c χλωμό το κόβω.

2. Δεν αναφέρει ούτε μία φορά τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

3. Η θερμοκρασία της μητρικής είναι στους 27c σε idle. Πράγμα που σε ανοικτό bench σημαίνει ότι με απόκλιση ενός βαθμού περίπου εκεί βρίσκεται και το ambient temp.

4. Πιάνει σε στρες τεστ 79c max(MCE off που είναι το ίδιο). Ξαφνικά spikes και τίποτα παραπάνω. Το μέσο είναι αρκετά πιο κάτω και κοντά στους 75c. Όλα με την πανάθλια στοκ ψύκτρα.

5. Κουτιά με καλό και δυνατό airflow πετυχάινουν και καλύτερα temps από το ambient.

6. Επειδή αναφέρθηκε από άλλον προηγουμένως. Ακόμα και οι 80c+ για έναν στοκ ίντελ είναι 100% safe σε μακροχρόνια αδιάκοπη χρήση. Βάσει επίσημων προδιαγραφών και ανθρώπων του support της intel.

Συμπέρασμα: "Οι 8400 έχουν ειδικές απαιτήσεις μητρικών*-ψύκτρας για να κρατήσεις τα 3,8Ghz"------Myth Busted.

*Εξαιρούνται κάποιες μητρικές των 50€ για pc του δημοσίου.

https://www.youtube.com/watch?v=qWj0ozJCZuo

Ρεσιτάλ ασυναρτησίας, συνέχισε γελάμε!!

Για μνήμες 3000

Και 3200

Για την μητρικη ειναι αυτην που κοιταω τωρα διοτι ελεγα ή να παω στην πιο απλη gigabyte HD3 ή στην msi gaming plus(αλλα λογω κακων vrm εχει αποριφθει η msi).Αξιζει τα παραπανω χρηματα γι'αυτην που προτεινεις(asus z370-A) ή θα μπορουσα να δω επισης καμια msi tomahawk και asus tuf?

Αν δεν δω ή δεν υπαρχουν καποιες διαφορες παω και στην πιο απλη(gigabyte HD3) και ησυχαζω που λενε

Σε οτι αφορα τις μνημες σε χρονισμους 3000 και 3200 παιζει πολυ μεγαλο ρολο το CAS που θα εχουν στις επιδοσεις (π.χ. αν εχουν 14 ή 15 ή 16) ή οι διαφορες ειναι απειροελαχιστες και να παρω τις πιο φθηνες που θα βρω?

Υπάρχουν τέτοια κουτιά και είναι τα ψυγεία και όχι κουτιά υπολογιστών!

Έχεις ένα σύστημα να δουλεύει σε ανοικτό bench. Και ένα άλλο πανομοιότυπο σύστημα με πολύ δυνατή ροή αέρα να το χτυπάει.

Και τα δύο στο ίδιο δωμάτιο. Σε ποιό πιστεύεις ότι θα έχεις χαμηλότερα temps συστήματος(mobo) και όχι μόνο;

υ.γ.: Μπορεί να το διατύπωσα λάθος αρχικά.

Ρεσιτάλ ασυναρτησίας, συνέχισε γελάμε!!

Συνέχισε στο ίδιο μονοπάτι που ακολουθούσε ένας άλλος "εκλιπών". Απλά να προκαλείς τον άλλο χωρίς να προσφέρεις τίποτα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...