Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην Asus hero για τις Am4 μητρικες αντιστοιχα παραπονα δεν ειδα να κανεις που πλησιαζει σε κοστος αυτη των ιντελ

https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes.html?keyphrase=Asus+rog+crosshair+vi+hero

κλασσικα εδω στο θεμα των ιντελ θα τα κανεις τα παραπονα γιατι ειπαμε σχολιαζεις απο....ενδιαφερον :)

Επισης ειναι γνωστο οτι οι εταιρειες σε υποχρεωνουν με το ζορι να αγορασεις τα ακριβοτερα μοντελα και οχι τα φθηνοτερα γιατι....ετσι.

Κοιτα εδω η φθηνοτερη Strix ποσα φωτακια εχει,χαμος γινεται....

https://www.skroutz.gr/s/12975122/Asus-Rog-Strix-Z370-F-Gaming.html

Επισης οι μητρικες της Evga που ειναι χωρις φωτισμο γιατι κοστιζουν αναλογα?Τι,δεν πληρωνουμε τον παραπανω φωτισμο????

Αυτα ολα ειναι τα ''καλα''του ανταγωνισμου, και οχι τα καλα του ανταγωνισμου δεν ειναι το οτι υπαρχει ανταγωνισμος απο την Amd οπως εγραφαν ολοι στα αντιστοιχα θεματα και ειδησεις.

Φετος μετα απο ποσα χρονια υπαρχει τεραστια ζητηση στην αγορα υπολογιστων.

Αρα λοιπον τι θα κανουν οι εταιρειες?

Πανω οι τιμες στις μητρικες

Μιας και η μεγαλυτερη μεριδα του αγοραστικου mainstream κοινου το ενδιαφερει η εμφανιση προφανως και θα δωσει βαρος σε αυτο η καθε εταιρεια με τον τροπο της για να τραβηξει κοσμο,χαρακτηριστικο παραδειγμα φυσικα η Gigabyte με τον φωτισμο σε pci slot και slot μνημων

Το marketing που το αναφερετε χωρις καν να γνωριζετε πως ακριβως λειτουργει αυτο ακριβως κανει.

Βλεπει τι ενδιαφερει πλεον περισσοτερο τον κοσμο(ειδικα στην mainstream κατηγορια που γινονται οι πολλες πωλησεις)και βγαζει αναλογα προιοντα.

Ολα αυτα τα φωτακια δεν ειναι επειδη μας τα επεβαλαν οι εταιρειες αλλα επειδη τα ηθελε/ζητουσε ο κοσμος.

Και αυτο το καταλαβαινει κανεις αν κοιταξει τα περιφερειακα με φωτισμο(ποντικια,πληκτρολογια,ακουστικα)πως ανεβηκαν οι πωλησεις τους αρκετα χρονια πριν φτασουμε να βλεπουμε rgb μνημες και μητρικες.

Ρε εσύ πας καλά ? 

Ποια AMD και ποια Intel ? 

Για την τακτική των κατασκευαστών μητρικών μιλάω...

Και δεν κατάλαβα ? Ποιος είσαι εσύ που θα μου υπαγορεύσεις το τι θα λέω και που θα το λέω ....

Αντε να δεις αν έρχομαι ....

• Like 4
Δημοσ.

Πώς μιλάς έτσι; Ο τσιφλικάς του φόρουμ είναι βρε δεν το ήξερες;

Αν δεν συμφωνείς μαζί του σε θεωρεί εχθρό, χαζό κτλπ κτλπ

Έχει το αλάθητο και μπορεί να κάνει όσες κωλοτουμπες θέλει.

Εσύ από την άλλη που πας; Πήρες άδεια να γράψεις; Αχχχχχχχ καιμενε!!!

• Like 5
Δημοσ.

Αυτο ειναι το πιο σωστο που εχεις διαβασει?Κατι που δεν εχει επαφη με την πραγματικοτητα?

Asus Z370 prime A μητρικη που πωλειται στα 160-180ευρω και σηκωνει τον 8700k(αν σου κατσει αναλογο κομματι)στα 5ghz και τις ram φυσικα μεχρι 3200 τις αναγνωριζει κανονικα.

Που ειναι οι 1500φορες πανω του κοστους που πουλανε σημερα οι εταιρειες?

Για τις μνημες ram οποιος δεν θελει υπαρχουν και χωρις φωτακια.

Επισης για ποιο λογο να βγαλουν τα φωτακια τα οποια ουτως ή αλλως μπορεις να απενεργοποιησεις?

Εχω βαρεθει να το τονιζω αυτο γιατι για καποιο λογο βλεπω κοσμο που εξακολουθει να το αγνοει.

Ναι είναι. Είναι γιατί οι εταιρίες όσο περνάει ο καιρός μας κοροϊδεύουν όλο και περισσότερο.

Ζητάνε πολλά λεφτά για λίγα features και όταν κάτι φαίνεται οικονομικό, τελικά δείχνει κάτι να μην πηγαίνει και τόσο καλά. Να τα βάλουμε όμως στη σειρά και να πω πως καταλαβαίνω τα πράγματα αυτή τη στιγμή;

1) Συμφωνούμε ότι οι Intel είναι αρκετά καλύτεροι στα παιχνίδια. Στα παιχνίδια που είναι CPU bount. Για τα παιχνίδια που δεν είναι, δεν το εξετάζουμε προς το παρόν.

2) Συμφωνούμε ότι οι AMD είναι καλύτεροι για Content Creation, αλλά με μικρή διαφορά από τους Intel πλέον με τους Coffee Lake;

3) Συμφωνούμε πως οι AMD τα πάνε καλύτερα όσο αυξάνεται η συχνότητα της RAM σε σενάρια CPU bount και ειδικά σε παιχνίδια CPU bount;

4) Συμφωνούμε ταυτόχρονα πως για να γίνει το (3) πρέπει να σκάσεις 200€ για Samsung b-dies;

5) Συμφωνούμε ότι με Intel πλατφόρμα οι γρήγορες RAM όχι μόνο δεν είναι τόσο απαραίτητες (αυξάνονται σαφώς οι επιδόσεις, αλλά έχουν ήδη πολύ δυνατούς πυρήνες), αλλά είναι και φθηνότερες κατά τουλάχιστον  30€ - 50€;

Γιατί λοιπόν φαίνονται πιο φθηνοί οι Ryzen και όλος ο κόσμος έχει hypαριστεί; Έβγαλε νέα γενιά μετά από 6 χρόνια. Λογικό είναι πως θα δίνει καλύτερες επιδόσεις. Όμως αυτές οι επιδόσεις χρειάζονται ακριβές μνήμες. Άρα ο R5 1600 δεν έχει 200€ και καθάρισες.

Η Intel σου πουλάει πάντα το καλύτερο σε επιδόσεις με υψηλή τιμή και δεν έχει αξιωθεί να φτιάξει της θερμοκρασίες στους επεξεργαστές της. 

Οι κάρτες γραφικών έχουν φτάσει να έχουν 1000€ και με 350€ παίρνεις πλέον καράmiddle range κάρτα (eg. GTX 1060 6GB).

Οι μνήμες RAM ακόμα και όσες δεν είναι Samsung b-dies είναι επίσης ακριβές.

Η Asus Prime Z370-A δεν έχει 160€-180€. Έχει 183€, οπότε η σωστότερη διατύπωση είναι 180€-190€. Δεν είναι φθηνή λοιπόν σε καμία περίπτωση.

Λες επίσης πως σηκώνει τον 8700K στα 5Ghz. Συγγνώμη, αλλά σιγά το αβγό. Πλέον το Overlock γίνεται μέσω του ξεκλείδωτου πολλαπλασιαστή και όχι μέσω του FSB. Ποιοτικά VRM θες και τελείωσε η υπόθεση.

Τι είναι αυτό που ζητάω;

Μια πράσινη μητρική με καλά, ποιοτικά VRMs στα 90€. Ούτε πλαστικά, ούτε φωτάκια, ούτε καλή συσκευασία. Bulk αν γίνεται ακόμα καλύτερα.

Ωραία τα όμορφα PC, δεν αντιλέγω και εγώ θύμα - λάτρης είμαι, αλλά μην μας δουλεύουν τώρα. Βάζουν ένα πλαστικό πάνω από τους I/O και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Όλα οδεύουν προς Apple φιλοσοφία όσο περνάει ο καιρός.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε εσύ πας καλά ?

Ποια AMD και ποια Intel ?

Για την τακτική των κατασκευαστών μητρικών μιλάω...

Και εγώ που νόμιζα ότι ήμασταν στο θέμα των ιντελ coffeelake και όχι γενικό θέμα του pc hardware και αρα ο κόσμος που μπαίνει στο θέμα τον ενδιαφέρουν συγκεκριμένα πράγματα ,μάλλον λάθος κατάλαβα και άρα θα τον ενδιαφέρουν off topic κουβέντες αφού συμφωνεί και ο συμφορουμιτης από κάτω.

Επίσης πάλι νόμιζα ότι παρατήρηση για off topic σχόλια μπορούν να κάνουν και τα μέλη ενός forum όχι μόνο οι moderator αλλά όπως φαίνεται πάλι λάθος νόμιζα.

Αγνοήσετε τα σχόλια μου και συνεχίστε την off topic κουβέντα γενικά για τις μητρικές,θα ενδιαφέρει πολύ κόσμο σε αυτό το θέμα.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως όταν ρώτησα για συγκεκριμένο Hardware για Intel Coffee Lake και για μνήμες που θέλω να αγοράσω δεν πήρα απάντηση. Offtopic μηνύματα και γενική συζήτηση.

• Like 1
Δημοσ.

Κρίμα που δεν βλέπαμε τόσο ενδιαφέρον, για το σε πιο θέμα είμαστε και τι άσχετο με το θέμα γράφεται, όταν τα κάναν π*****α όλα οι γνωστοί άγνωστοι, στα θέματα των AMD... :rolleyes:

• Like 4
Δημοσ.

Και εγώ που νόμιζα ότι ήμασταν στο θέμα των ιντελ coffeelake και όχι γενικό θέμα του pc hardware και αρα ο κόσμος που μπαίνει στο θέμα τον ενδιαφέρουν συγκεκριμένα πράγματα ,μάλλον λάθος κατάλαβα και άρα θα τον ενδιαφέρουν off topic κουβέντες αφού συμφωνεί και ο συμφορουμιτης από κάτω.

Επίσης πάλι νόμιζα ότι παρατήρηση για off topic σχόλια μπορούν να κάνουν και τα μέλη ενός forum όχι μόνο οι moderator αλλά όπως φαίνεται πάλι λάθος νόμιζα.

Αγνοήσετε τα σχόλια μου και συνεχίστε την off topic κουβέντα γενικά για τις μητρικές,θα ενδιαφέρει πολύ κόσμο σε αυτό το θέμα.

Το θέμα με το κόστος των μητρικών αγγίζει κάθε πλατφόρμα και κάθε αγορά. 

Εκτός κι αν τον Coffeelake τον δουλεύεις έτσι χωρίς πλατφόρμα πάνω στο τραπεζάκι για σουβέρ.....

Εγώ λοιπόν βλέπω πως υπάρχουν μητρικές στο 2006/TR4 οι οποίες έχουν και RGB, και QUAD Channel και περισσότερες φάσεις τροφοδοσίας, καλύτερους controllers, καλύτερα HI/LO ,  περισσότερα lanes και περισσότερα I/O , δηλαδή κατασκευές αρκετά πιο πολύπλοκες ... και από την άλλη οι εταιρίες εκμεταλλευόμενες το Hype να πουλάνε midrange πλατφόρμες στα 300€ ... 

Νομίζω πως το θέμα αυτό αγγίζει κάθε θέμα... γιατί πάνω απ` όλα ειμαστε καταναλωτές και όχι εκπρόσωποι της εκάστοτε εταιρίας. 

Πχ. 

Για έναν υποψήφιο αγοραστή με τέτοιο budget για πλατφόρμα, θα πρότεινα 

ASUS TUF X299 MARK 2 ή φτηνότερη

INTEL I7 7820X

παρά 

ASUS Z370 MAXIMUS HERO

INTEL I7 8700K 

Τώρα εσείς βέβαια μπορείτε να κάνετε αποστειρωμένη συζήτηση για τους Coffee και το Z370 και να πληρώνετε 500€ την μητρική. 

Αλλά το φόρουμ δεν είναι για προσωπικές συζητήσεις, το διαβάζει πολύς κόσμος παίρνοντάς το σαν μπούσουλα για αγορές .

Για αυτό και είπα πως θα ήθελα να υπάρχει μια εταιρία μητρικών που σε κάθε socket να φέρνει ένα σωστό προιόν από πλευράς σταθερότητας, features χωρίς π@π@τζες επάνω και να το δίνει σε χαμηλές τιμές ... να συντονιστεί εκ νέου η αγορά.

• Like 5
Δημοσ.

Η asus prime a για τι επεξεργαστή προοριζεται και θεωρείται ακριβή όταν οι φθηνότερες z370 παίζουν στα 125-145?

160 έχει από εξωτερικο που μπορούμε να αγοράσουμε από όσο ξέρω δεν αναφέρθηκε πουθενά μόνο η Ελληνική αγορά.

Όσο για αυτό που λες για τις θερμοκρασίες δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.

Δηλαδή το γεγονός ότι ο 8700κ από τα 3.7 φτάνει με αέρα τα 5ghz με άριστες θερμοκρασίες(50στα παιχνίδια)δεν σου φτάνει?Τι καλύτερες θερμοκρασίες δηλαδή εσύ θέλεις και σε σχέση με ποια άλλη εταιρεία και προϊόν της βγάζεις αυτό το συμπέρασμα ?

Όσο για το τελευταίο έχω την εντύπωση ότι ορισμένοι έχετε ξεχάσει ότι το pc gaming και το overclocking/benchmarking ήταν και είναι ακριβά αθλήματα/hobby.

Μου θυμίζει περίπτωση γνωστού μου που θέλει να πάρει pc με i5 8400 κοντά στο 1000ρικο αλλά παιχνίδια δεν θα αγοράσει γιατί είναι ακριβα..

Να μπει να κραξει ο υποψήφιος αγοραστής ενός i3 8100 η 8400 που θα χρυσοπληρωσει ραμ και κυρίως μητρική να το καταλάβω(που και πάλι το θεωρώ ανούσιο γιατί αν είναι πάνε σε ρυζεν).

Το να κάνουν πάλι παράπονα για τις τιμές των μητρικών άτομα με υδροψυξεις και γενικά ακριβά συστήματα επειδή στην Ελλάδα πλέον σφίξανε τα πράγματα σε σχέση με παλιά δεν το καταλαβαίνω.

Τέλος για την mid range κάρτα που λες δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.

Καλύτερα στο αντίστοιχο θέμα των καρτών γραφικων.

Δεν θυμάμαι πάντως πιο παλιά κάρτα στα 400ευρω τυπου 1070/fury κλπ(έχει παίξει σε προσφορά από εξωτερικο αρκετές φορές)να σου προσφέρει 1440p 60hz gaming σε high settings.

Το θέμα με το κόστος των μητρικών αγγίζει κάθε πλατφόρμα και κάθε αγορά. 

Εκτός κι αν τον Coffeelake τον δουλεύεις έτσι χωρίς πλατφόρμα πάνω στο τραπεζάκι για σουβέρ.....

Εγώ λοιπόν βλέπω πως υπάρχουν μητρικές στο 2006/TR4 οι οποίες έχουν και RGB, και QUAD Channel και περισσότερες φάσεις τροφοδοσίας, καλύτερους controllers, καλύτερα HI/LO ,  περισσότερα lanes και περισσότερα I/O , δηλαδή κατασκευές αρκετά πιο πολύπλοκες ... και από την άλλη οι εταιρίες εκμεταλλευόμενες το Hype να πουλάνε midrange πλατφόρμες στα 300€ ... 

Νομίζω πως το θέμα αυτό αγγίζει κάθε θέμα... γιατί πάνω απ` όλα ειμαστε καταναλωτές και όχι εκπρόσωποι της εκάστοτε εταιρίας. 

Πχ. 

Για έναν υποψήφιο αγοραστή με τέτοιο budget για πλατφόρμα, θα πρότεινα 

ASUS TUF X299 MARK 2 ή φτηνότερη

INTEL I7 7820X

παρά 

ASUS Z370 MAXIMUS HERO

INTEL I7 8700K 

Τώρα εσείς βέβαια μπορείτε να κάνετε αποστειρωμένη συζήτηση για τους Coffee και το Z370 και να πληρώνετε 500€ την μητρική. 

Αλλά το φόρουμ δεν είναι για προσωπικές συζητήσεις, το διαβάζει πολύς κόσμος παίρνοντάς το σαν μπούσουλα για αγορές .

Για τις τιμές στις μητρικες τα είπαμε στις αρχές ότι έκανε λαλακια η ιντελ που κυκλοφόρησε 3socket και έγιναν οι τιμές σαλάτα,κάτι που φαίνεται πιο έντονα στην mainstream πλατφόρμα.

Δεν γίνεται η hero x να κοστίζει κάτω από 270 γιατί υπάρχει ακόμα στην αγορά η προηγούμενη asus hero 9.

Επίσης δεν κατάλαβα παραπάνω για ποιο λόγο να προτείνεις σε κάποιον πέραν του productivity(πράγμα σπάνιο στην Ελλάδα σε σχέση με έξω)τον 7820x αφού στα παιχνίδια είναι χειροτερος αλλά και στα ρολόγια χαμηλότερος?

Για ποιο λόγο να δώσει 250+ευρώ(300 οποίος πήρε day one)παραπάνω στον επεξεργαστή και όχι σε κάρτα γραφικών?Για να λέει ότι έχει 8πυρηνο?

Κρίμα που δεν βλέπαμε τόσο ενδιαφέρον, για το σε πιο θέμα είμαστε και τι άσχετο με το θέμα γράφεται, όταν τα κάναν π*****α όλα οι γνωστοί άγνωστοι, στα θέματα των AMD... :rolleyes:

Ναι γιατί η πρώτη φορά είναι που κλειδώνεται θέμα που αφορά επεξεργαστές,κρατάει χρόνια αυτή η ιστορία από εποχές fx και πάντα για τον ίδιο λόγο,τα παιχνίδια.

• Like 2
Δημοσ.

Δηλαδή το γεγονός ότι ο 8700κ από τα 3.7 φτάνει με αέρα τα 5ghz με άριστες θερμοκρασίες(50στα παιχνίδια)δεν σου φτάνει?

Αυτό με τις άριστες θερμοκρασίες δεν το κάνεις λίγο πιο "λιανά " . Γιατί εμένα σαν παραπληροφόρηση μου φαίνεται. Πρέπει να είσαι ανάμεσα από λίγους,για να μην πω ο μοναδικός,που είναι ευχαριστημένος από τα temps των Κ στο 1151s.

Επίσης με το ποσό έχει avg temp σε gaming δεν είναι μέτρο σύγκρισης.

Μην λέμε ότι να ναι.

• Like 1
Δημοσ.

https://www.youtube.com/watch?v=qWj0ozJCZuo

Ψιλοάκυρο το θέμα του παραπάνω video αλλά δείχνει ότι ο 8400 μπορεί να κρατήσει τα 3,8GHz all core turbo με το stock cooler και νορμάλ θερμοκρασίες (γύρω στους 80°C). Να δούμε και πάνω σε μια μέτρια H370 πως τα πάει.

Ναι αλλά σε open bench και με 20C Abient, Ελλάδα σε κλειστό κουτί και 30C+ Abient δεν νομίζω να τα κρατάει τα 3.8GHz με το stock Cooler. 

Δημοσ.

Αυτό με τις άριστες θερμοκρασίες δεν το κάνεις λίγο πιο "λιανά " . Γιατί εμένα σαν παραπληροφόρηση μου φαίνεται. Πρέπει να είσαι ανάμεσα από λίγους,για να μην πω ο μοναδικός,που είναι ευχαριστημένος από τα temps των Κ στο 1151s.

Επίσης με το ποσό έχει avg temp σε gaming δεν είναι μέτρο σύγκρισης.

Μην λέμε ότι να ναι.

Που βλέπεις το περίεργο σε αυτό που έγραψα?Όταν με αέρα έχω τον 8700κ στα 5ghz(και 4.8 δεν θα άλλαζε κάτι)και σε παιχνίδια βλέπω μέγιστες 50θερμοκρασιες για ποιο λόγο να κάνω παράπονο?Τι παραπάνω δηλαδή να ζητήσει κάποιος?

Αν θες να λιώνεις στα benchmarks εκεί θα έχεις και ανάλογη ψύξη και πιθανό να κάνεις ούτως ή άλλως delid κάποια στιγμή.

Το μέτρο σύγκρισης για χρήση gaming ποιο πρέπει να είναι δηλαδή,πόσο πιάνει στο ιντελ burn test?

Επίσης διάβασες ως τώρα στο παρόν θέμα κάποιον να κάνει σοβαρά παράπονα για θερμοκρασίες,μιας και λες ότι είναι ο μόνος?

Πάντως όταν ρώτησα για συγκεκριμένο Hardware για Intel Coffee Lake και για μνήμες που θέλω να αγοράσω δεν πήρα απάντηση. Offtopic μηνύματα και γενική συζήτηση.

Για γύρισε κάτι σελίδες πιο πίσω και ξαναδες.

Ρώτησες για μνήμες για ένα combo που εβγαλες,σου είπα ότι θέμα συμβατότητας δεν παίζει και όταν σε ρώτησα γιατί επέλεξες αυτές τις μνήμες είπες επειδή τις υποστηρίζει η μητρική που είχες διαλέξει .

Σου πρότεινε συμφορουμιτης άλλες μνήμες και έριξες άκυρο λόγω της υψηλής τιμής μιας και είπες ότι δεν θέλεις να διαθέσεις πολλά.

Αλλά όπως είπες και εσύ(που παίρνεις και like κιόλας,έλεος δηλαδή..)κανείς δεν σου απάντησε..

Δημοσ.

Έχω να διαβάσω τέτοιες εκθέσεις καμία 10 αρια χρόνια, από το λύκειο.

Αυτές οι τακτικές πάρα τρίχα moderator τύπου εδώ δεν θα σχολιάζεις και τέτοια, είσαι ot, τις είχες καιρό η βγήκαν τώρα στην επιφάνεια που αγόρασες τον επεξεργαστή;

• Like 2
Δημοσ.

Που βλέπεις το περίεργο σε αυτό που έγραψα?Όταν με αέρα έχω τον 8700κ στα 5ghz(και 4.8 δεν θα άλλαζε κάτι)και σε παιχνίδια βλέπω μέγιστες 50θερμοκρασιες για ποιο λόγο να κάνω παράπονο?Τι παραπάνω δηλαδή να ζητήσει κάποιος?

Αν θες να λιώνεις στα benchmarks εκεί θα έχεις και ανάλογη ψύξη και πιθανό να κάνεις ούτως ή άλλως delid κάποια στιγμή.

Ναι αλλά το gaming δεν είναι παράγοντας για να μετρήσεις θερμοκρασίες και μα βγάλεις και συμπέρασμα για το αν είναι άριστες η κακες.

Αυτός ο επεξεργαστής καταρχάς "κοιμάται " στα περισσότερα παιχνίδια. Σιγά το load που έχει.

Έχεις δει σε κανένα review να μετράνε temps σε gaming;

Το ότι πληρώνουν όλοι για ακριβές ψύκτρες για να κάνουν έστω λίγο oc είναι γνωστό.

Άλλο τόσο γνωστό είναι το πόσος κόσμος έχει κάνει delid

Τα review που κυκλοφορούν για τους coffee,μιλανε για λίγο ψηλότερα ρολογια από kaby, αλλά όχι καλύτερα temps.

Αν κάνεις κάνα encoding η άλλη βαριά εργασία,η μπεντσαρεις,τότε θα μπορείς να έχεις άποψη.

Το να λες 'άριστες θερμοκρασίες ' , συμπέρασμα μερικών ωρών gaming, είναι άστοχο ;)

• Like 1
Δημοσ.

Η asus prime a για τι επεξεργαστή προοριζεται και θεωρείται ακριβή όταν οι φθηνότερες z370 παίζουν στα 125-145?

160 έχει από εξωτερικο που μπορούμε να αγοράσουμε από όσο ξέρω δεν αναφέρθηκε πουθενά μόνο η Ελληνική αγορά.

Όσο για αυτό που λες για τις θερμοκρασίες δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.

Δηλαδή το γεγονός ότι ο 8700κ από τα 3.7 φτάνει με αέρα τα 5ghz με άριστες θερμοκρασίες(50στα παιχνίδια)δεν σου φτάνει?Τι καλύτερες θερμοκρασίες δηλαδή εσύ θέλεις και σε σχέση με ποια άλλη εταιρεία και προϊόν της βγάζεις αυτό το συμπέρασμα ?

Όσο για το τελευταίο έχω την εντύπωση ότι ορισμένοι έχετε ξεχάσει ότι το pc gaming και το overclocking/benchmarking ήταν και είναι ακριβά αθλήματα/hobby.

Μου θυμίζει περίπτωση γνωστού μου που θέλει να πάρει pc με i5 8400 κοντά στο 1000ρικο αλλά παιχνίδια δεν θα αγοράσει γιατί είναι ακριβα..

Να μπει να κραξει ο υποψήφιος αγοραστής ενός i3 8100 η 8400 που θα χρυσοπληρωσει ραμ και κυρίως μητρική να το καταλάβω(που και πάλι το θεωρώ ανούσιο γιατί αν είναι πάνε σε ρυζεν).

Το να κάνουν πάλι παράπονα για τις τιμές των μητρικών άτομα με υδροψυξεις και γενικά ακριβά συστήματα επειδή στην Ελλάδα πλέον σφίξανε τα πράγματα σε σχέση με παλιά δεν το καταλαβαίνω.

Τέλος για την mid range κάρτα που λες δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.

Καλύτερα στο αντίστοιχο θέμα των καρτών γραφικων.

Δεν θυμάμαι πάντως πιο παλιά κάρτα στα 400ευρω τυπου 1070/fury κλπ(έχει παίξει σε προσφορά από εξωτερικο αρκετές φορές)να σου προσφέρει 1440p 60hz gaming σε high settings.

Για τις τιμές στις μητρικες τα είπαμε στις αρχές ότι έκανε λαλακια η ιντελ που κυκλοφόρησε 3socket και έγιναν οι τιμές σαλάτα,κάτι που φαίνεται πιο έντονα στην mainstream πλατφόρμα.

Δεν γίνεται η hero x να κοστίζει κάτω από 270 γιατί υπάρχει ακόμα στην αγορά η προηγούμενη asus hero 9.

Επίσης δεν κατάλαβα παραπάνω για ποιο λόγο να προτείνεις σε κάποιον πέραν του productivity(πράγμα σπάνιο στην Ελλάδα σε σχέση με έξω)τον 7820x αφού στα παιχνίδια είναι χειροτερος αλλά και στα ρολόγια χαμηλότερος?

Για ποιο λόγο να δώσει 250+ευρώ(300 οποίος πήρε day one)παραπάνω στον επεξεργαστή και όχι σε κάρτα γραφικών?Για να λέει ότι έχει 8πυρηνο?

Ναι γιατί η πρώτη φορά είναι που κλειδώνεται θέμα που αφορά επεξεργαστές,κρατάει χρόνια αυτή η ιστορία από εποχές fx και πάντα για τον ίδιο λόγο,τα παιχνίδια.

1) Οι τιμές σε αυτές τις κατηγορίες μητρικών δεν είναι θέμα Intel. Ειναι των κατασκευαστών.

2) Το PC δεν είναι κονσόλα. Πιστεύω πως ΜΟΛΙΣ  το 5% των ενδιαφερόμενων είναι η αγορά που δείχνεις. Ακόμα και να έχουν σαν μέρος των εργασιών τους το gaming, οι περισσότεροι παίζουν με κάρτες του στις RX 560/ GTX 1050/ GTX 1050TI  ... 

Από εκεί και πέρα οι δυο πλατφόρμες σε επίπεδο επεκτασιμότητας, αναβαθμισιμότητας και πληρότητας δεν συγκρίνονται .

3) Εγώ συγκρίνω τιμες SKROUTZ αυτή την στιγμή, όπως άνοιξα και έκανα αναζήτηση .Τίποτε παραπάνω, τίποτε λιγότερο. 

4) Ο 7820x κάπου στα 4,7Ghz δεν παίζει ?

Σαν να βλέπω αχνά τον 8C/16T που θα πασάρει η INTEL με το Z390 chipset το H1 2018, από σήμερα, αναγκάζοντας τον κόσμο να ξαναπληρώσει.

• Like 1
Δημοσ.

Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε ανάλογα την χρήση του καθενος.Επισης βλέπω ότι ορισμένα άτομα συνεχίζουν να το γυρνάνε σε προσωπικό επίπεδο(βγαζουν και δικά τους συμπεράσματα για το τι έχει γραφτεί) με πιθανότητα να κλειδωθεί και αυτό το θέμα και δεν παίρνουν από κουβέντες .

Το σταματαω εγώ εδώ και πλέον απλά αγνοω κάτι που κακώς δεν έκανα εξ αρχής παρόλο που με προειδοποίησαν κάποια άτομα.

Πάμε παρακάτω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...