Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Maximus hero και gaming 5/7.

Θα παίξει σταξιμο δηλαδή αν πάμε για maximus hero με wifi αλλά βγαίνει εφόσον πάω για τον 8600k. 8700k με maximus hero και 3200 Ram CL14 ξεφεύγει πάρα πολύ το κοστολόγιο. Ένα χιλιαρικο μόνο για cpu mobo και ram. Βέβαια πέρνεις τον καλύτερο cpu την καλύτερη μητρική και τις καλύτερες Ram.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης, το OC3D ανέβασε rant για Strix-F/Strix-E γιατί το LLC απ'ότι φαίνεται δεν δουλεύει καθόλου, μέχρι να φτιαχτεί μέσω BIOS update, δεν κάνουν για OC λόγω Vdroop.

Το LLC αφορά το OC κομμάτι?

Στοκ αν δουλέψει το σύστημα υπάρχει πρόβλημα μέχρι να βγει το bios update?

Θα παίξει σταξιμο δηλαδή αν πάμε για maximus hero με wifi αλλά βγαίνει εφόσον πάω για τον 8600k. 8700k με maximus hero και 3200 Ram CL14 ξεφεύγει πάρα πολύ το κοστολόγιο. Ένα χιλιαρικο μόνο για cpu mobo και ram. Βέβαια πέρνεις τον καλύτερο cpu την καλύτερη μητρική και τις καλύτερες Ram.

κ εγώ μια από τα ίδια και το σκέφτομαι απλά ελεγα για cl16 

φίλος αγόρασε Ι7 8700Κκαι τον κλόκαρε λίγο με μια αεροψυκτρα των 60ευρώ και μια μητρική που αγόρασε 135ευρώ (όλα αγορασμένα από Ελλαδα) , μου είπε ότι δουλεύει άψογα για όποιον δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις στο κλοκάρισμα. (το δοκιμάζει 3 μέρες με το αγαπημένο του witcher)

τον ρώτησα λεπτομέριες τι ακριβώς αγόρασε , πόσο τον κλόκαρε και τι volts λεει.

είναι και αυτό ένα σενάριο για όποιον δεν είναι "κλοκάκιας" και θέλει 200-300 παραπάνω ΜΗΖ από το ονομαστικό και δροσερό μηχάνημα.

κ εγώ μια από τα ίδια και το σκέφτομαι απλά ελεγα για cl16

Δεν θα κολλήσουμε στα 30 ευρώ διαφοράς των CL14 CL16. Τα πολλά πάνε στον επεξεργαστή και στη μητρική εφόσον μιλάμε για maximus. Αλλά με 8600k maximus και γρήγορες Ram βγαίνει το κοστολόγιο με μια καλή 1080 κάρτα. Το θέμα είναι σε 3 4 χρόνια ο 8600k θα την παλεύει με τα 6 threads στα παιχνίδια?

αν έχει κλειδώσει τον 8700Κ στα 4.3-4.4Ghz χωρίς να ανεβάσει ρεύματα με την ψύκτρα των 50-60ευρώ δεν είναι κακό αυτό που έκανε.

δεν έχει τρόπο να πιάσει τέτοια απόδοση με άλλο τρόπο.

Τον ρώτησα λεπτομέρειες αλλά δεν ήξερε , μου είπε θα ρωτήσει αυτόν που το σέταρε και θα μου πει την Δευτέρα. Αν το βρω ελκυστικό , θα το κάνω και εγώ κάτι αντίστοιχο με τον Ι5 8600Κ που παρήγγηλα! (προσωπικά μου αρέσουν τα αθόρυβα με χαμηλή κατανάλωση σετακια αλλά παρασύρθηκα και πήρα Κ). Ετσι και αλλιώς θα το σετάρω να το δω από περιέργια και θα το δώσω σε κανένα φίλο μου μέσα στον μήνα γιατί δεν είμαι gamer και έχω ένα R1700X την τελευταία περίοδο που είχα πάρει για άλλη δουλειά και κατέληξε στο γραφείο μου.

Γιατί ??

Γιατί είναι κάτι αντίστοιχο με το να παίρνεις 8700κ και 1060πχ

Γιατί δίνεις 400 ευρώ να πάρεις έναν ξεκλείδωτο δυνατό CPU. Αν πάρεις μητρική των 140 ευρώ πολύ πιθανόν αν θέλεις να κλοκάρεις, να έχει γτπ VRM και το κλοκάρισμα πάει στράφι( θεωρώ δεδομένο ότι όποιος πάρει 8700k θα κλοκάρει έστω και λίγο). 

Επίσης σίγουρα οι ακριβές μητρικές εκτός από μάρκετινγκ και φρου φρου θα έχουνε καλύτερης ποιότητας ψήξη, καλύτερους πυκνωτες κτλ

Άρα εγώ προσωπικά αν έπαιρνα 8700k θα πήγαινα τουλάχιστον στην extreme4 που κάνει 175 ευρώ.

Γιατί είναι κάτι αντίστοιχο με το να παίρνεις 8700κ και 1060πχ

Γιατί δίνεις 400 ευρώ να πάρεις έναν ξεκλείδωτο δυνατό CPU. Αν πάρεις μητρική των 140 ευρώ πολύ πιθανόν αν θέλεις να κλοκάρεις, να έχει γτπ VRM και το κλοκάρισμα πάει στράφι( θεωρώ δεδομένο ότι όποιος πάρει 8700k θα κλοκάρει έστω και λίγο). 

Επίσης σίγουρα οι ακριβές μητρικές εκτός από μάρκετινγκ και φρου φρου θα έχουνε καλύτερης ποιότητας ψήξη, καλύτερους πυκνωτες κτλ

Άρα εγώ προσωπικά αν έπαιρνα 8700k θα πήγαινα τουλάχιστον στην extreme4 που κάνει 175 ευρώ.

Και που το πρόβλημα να πάρεις 8700Κ και να βάλεις την 1060 ??

Έχεις περιορισμένο budget για καινούργιο σύστημα και θέλεις να παίζεις παιχνίδια online fps σε Ultra Wide 2560x1080 144Hz. Μια χαρά συνδυασμός είναι ο 8700Κ OC στα 4.8GHz (φτηνή Ζ370) με την 1060 6GB (custom settings). Σε κάνα χρόνο μπορεί να βάλει και την GTX2080 και μετά την 3080 κλπ κλπ.

Όσο για τα VRM, μια χαρά θα είναι για 4.7-4.9GHz το λιγότερο στις φτηνές Ζ370. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...