Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@akoinonitos

Το περίεργο είναι ότι τις περισσότερες μπλε οθόνες τις είχα στα ελαφριά φορτία του folding@home. Όταν πέρναγα με επιτυχία πολλές ώρες σε handbrake.

Είδα επίσης ότι αν αγνοούσα τα σημάδια αστάθειας του folding και συνέχιζα να κάνω encoding σε κάποιο θα εμφανιζόταν τελικά το λάθος ή η μπλε οθόνη. Έφτασα να δώσω επιπλέον 0,02volt για να είμαι σταθερός στο folding και από την τελική αυτή ρύθμιση κανένα πρόβλημα για μήνες.

Γι'αυτό και βλέπω με σκεπτικισμό τα "εγγυημένα" Ghz των prebinned cpu του derbauer. Χοντρικές δοκιμές κάνει για να κατατάξει τα διάφορα κομμάτια. Απλά να ξέρεις ότι το δικό σου είναι στο 10% των καλύτερων κομματιών π.χ. Δεν προσφέρει αληθινή εγγύηση σταθερότητας για την Χ συχνότητα. Αναμεσα σε δύο cpu που πέρασαν το τεστ για 5,2Ghz το ένα μπορεί να είναι πραγματικά σταθερό εκεί και το άλλο όχι.

Γενικά η κάθε γενιά επεξεργαστών μάλλον έχει το δικό της κατάλληλο stress test. Μέχρι πρότινος θεωρούσα το Intel burn test το ιδανικό μιας και όντως pushάρει τον επεξεργαστή όσο τίποτε άλλο. Και είχε το καλό πως 5-10 λεπτά ήταν αρκετά. Σε συστήματα με core 2 quad και i5 750 τουλάχιστον.. Σε sandy bridge μπορεί να περνούσε τα πάντα σε τεστ αλλά μετά από 1-2-3 μέρες να έτρωγα bsod στο άκυρο. Μετά ανακάλυψα συγκεκριμένα τεστ στο prime95 με custom fft length στα οποία πετούσε bsod στο 10 λεπτο.

Από την άλλη όταν βγήκαν οι haswell , το προτινόμενο πρόγραμμα ήταν το aida64 fpu stress. Πολλοί περνάνε τα stress test και στο cinebench τους πετάει bsod. Θέλει αρκετό ψάξιμο τελικά.

Τίποτα δεν συγκρίνεται με πρακτικές βαριές εφαρμογές όπως το handbrake και το folding.

Και σε παλιότερα cpu το encoding ήταν πιο αξιόπιστο από ibt κτλ.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελείωσα και εγώ με το στήσιμο.

8700Κ και με ενα πρόχειρο oc έπιασα με AIO τα 5.3 με αυτόματα ρεύμα που όπως είδα έφτασε μέχρι τα 1.37.

• Like 6

Και για να κλεισω με το θεμα των Benchmarks μιας και δεν ειναι το καταλληλο θεμα εδω για αυτα(μιας και βλεπω οτι αρκετος κοσμος εχει περιεργεια για θερμοκρασιες και ρολογια κυριως απο πλευρας αεροψυξης),ετρεξα ενα cinebench με 1.295 volt στα 5ghz και μεγιστες θερμοκρασιες ειδα περιπου στα 78-80.

Σε γενικες γραμμες πολυ καλα αποτελεσματα(προσωπικη γνωμη)για αεροψυξη των 60 περιπου ευρω.

Τωρα για πιο ακριβες ψυξεις ή συγκριση με αυτες δεν μπορω να πω κατι μιας και δεν εχω καποια αλλη ψυξη.

• Like 5

Σχετικα με την παραθεση σου fulgore στο προηγουμενο μηνυμα μου, ειχα γραψει πως η καρτα της υπογραφης δεν υπαρχει, την πουλησα στις 15 ιουνιου και 21 ιουνιου αγορασα μια Gigabyte gtx1080Ti FE ( που το μετανιωσα λογω υλοποιησης στα 820) και η οποια ειναι στην κυριολεξια ολοκαινουργια στο κουτι της και η οποια θα χρησιμοποιηθει γυρω στο γεναρη οποτε και θα επιστρεψω ελλαδα. Η vg248qe που εχω θα παραμεινει αλλα θελω να αγορασω μια uw με gsync, γλυκοκοιταζω της acer την x35 και τη νεα asus και οι 2 φυσικα δεν εχουν κυκλοφορησει ακομα αλλα το σκεφτομαι ακομα επειδη το κοστος ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα ειναι πανω απο 1500, οποτε ισως παω σε τωρινα μοντελα τα οποια λογικα θα εχουν χαμηλοτερες τιμες με την ελευση των νεων.

Παντως αν πηγαινα τον χρονο λιγο πισω δε θα αγοραζα την FE αλλα καποια υλοποιηση EVGA

Και για να κλεισω με το θεμα των Benchmarks μιας και δεν ειναι το καταλληλο θεμα εδω για αυτα(μιας και βλεπω οτι αρκετος κοσμος εχει περιεργεια για θερμοκρασιες και ρολογια κυριως απο πλευρας αεροψυξης),ετρεξα ενα cinebench με 1.295 volt στα 5ghz και μεγιστες θερμοκρασιες ειδα περιπου στα 78-80.

Σε γενικες γραμμες πολυ καλα αποτελεσματα(προσωπικη γνωμη)για αεροψυξη των 60 περιπου ευρω.

Τωρα για πιο ακριβες ψυξεις ή συγκριση με αυτες δεν μπορω να πω κατι μιας και δεν εχω καποια αλλη ψυξη.

Το τραβήξαμε που το τραβήξαμε με το ολίγον offtopic,θα ήθελα να δώ και ένα xtu run για max temp και score,στα παραπάνω ρολόγια ! 

Καλορίζικο και καλοδούλευτο μαν,καλως ήρθες στο oc club :P

Στο encoding προσθέτεις ~7 βαθμούς. Άρα τα 5Ghz με νορμάλ ψύξη δεν είναι εφικτά για όλες τις εποχές.

Αναλογως τι εννοεις normal ψυξη μιας και μιλαμε πλεον για cpu των 400ευρω πλεον και εγω ειμαι ψιλο αμπαλος στο θεμα oc,αρα σιγουρα με λιγο παραπανω πειραμα θα παιζουν καλυτερες θερμοκρασιες. 

Τελείωσα και εγώ με το στήσιμο.

8700Κ και με ενα πρόχειρο oc έπιασα με AIO τα 5.3 με αυτόματα ρεύμα που όπως είδα έφτασε μέχρι τα 1.37.

Ρε συ 5.3 σε 6 πυρήνες και δεν σε ικανοποίησε? Εξαιρετικά νούμερα μακάρι να είναι όλα τα κομμάτια έτσι να κλοκαρονται με μια καλή μητρική στα 5 5.1ghz. Επεξεργαστής για 6 7 χρόνια τα αξίζει τα 400 αν είναι όλα τα κομμάτια έτσι.

@ fullgore Μπορείς να τρέξεις ένα vray benchmark ; Θέλει λογαριασμό για να το κατεβάσεις, αν βαριέσαι να κάνεις στο στέλνω.

και αυριο μερα δεν ειναι χανομαστε :P Ουτως ή αλλως εγω για gaming τον αγορασα κυριως οπως ειχα πει και πιο πισω.

Δώσε κανά corona

https://corona-renderer.com/benchmark

στα 5,0ghz να δούμε πραγματικά γκάζια στον 8700Κ.....Καλό κομμάτι τα 5.0ghz στα 1,305vcore με βάση την υπογραφή σου στο cpu-z αν είσαι full stable...καλορίζικο το τέρας!

και αυριο μερα δεν ειναι χανομαστε :P Ουτως ή αλλως εγω για gaming τον αγορασα κυριως οπως ειχα πει και πιο πισω.

Ναι για gaming αλλά δώσε μας και κάνα real bench :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...