IoaZ Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 https://www.youtube.com/watch?v=O98qP-FsIWo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LEFteriz Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Καλοδούλευτο το εργαλείο Fulgore Παρασκευή στήνω κι εγώ, να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε με την H115i .. Αρκεί να μην πέσω σε μπανάνα cpu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Προσωπικα με ενδιαφερει η συμπεριφορα στα παιχνιδια οσον αφορα τον επεξεργαστη παρα στα benchmarks γιαυτο και η επιλογη της εν λογω ψυκτρας και οχι υδροψυξης. Βεβαια μιας και ειχα τετοιο συστημα ηταν αμαρτια να ειναι σε στοκ ρυθμισεις οπως ειχε πει πιο πισω ο συμφορουμιτης spank και τι καλυτερη ευκαιρια απο το να γινει με το καλημερα. Τελος αν βοηθαει καθολου να πω οτι οι θερμοκρασιες ειναι με τα 2 stock φανακια μιας και δεν προλαβα να αγορασω επιπλεον και το κουτι αυτο δεν φημιζεται για το air flow(κοινως εχει κακο). Τωρα το κατα ποσο επεσα σε καλο κομματι η οχι δεν το γνωριζω και δεν με πολυ απασχολει μιας και πιο πολυ για ψυχολογικο ηθελα να εχω σταθερα 5ghz . Πιο ασφαλη συμπερασματα θα βγουν φυσικα με παραπανω δειγματα οχι μονο απο πλευρας ψυξης αλλα και οσον αφορα και τον μικροτερο 8600k. Στο cpuz παντως αν δειτε τις πρωτες 15θεσεις(οι πρωτοι κλασσικα στα 5.2)πεφτει πολυ Asus hero και φυσικα απο μνημες κυριως g skill και δευτερες corsair. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Iamthagod Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Λεφτερη αντε ρε με το καλο !! Εμενα μου ειπαν τα παιδια πως δεν υπαρχει λογος αναβαθμισης απο 4790κ, ακομα το σκεφτομαι βεβαια! Σε 3 μηνες που θα γυρισω ελλαδα( πολυυυυς καιρος) τα λεμε απο κοντα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Λεφτερη αντε ρε με το καλο !! Εμενα μου ειπαν τα παιδια πως δεν υπαρχει λογος αναβαθμισης απο 4790κ, ακομα το σκεφτομαι βεβαια! Σε 3 μηνες που θα γυρισω ελλαδα( πολυυυυς καιρος) τα λεμε απο κοντα! Για την οθονη της υπογραφης ισχυει οτι καμια αλλαγη επεξεργαστη(ryzen,intel)δεν θα σου δωσει τοση αυξηση επιδοσεων,οσο η αλλαγη της καρτας γραφικων. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Καλοταξιδος ο πυραυλος fulgore. Αυτο παει προς ολους: ναι στρες τεστ, αλλα μημ τα βασανίζεται τα τσιπακια no reason. Αμα με cinebench και aida ειναι stable, τοτε μην το πεις ουτε του παπά. Ο σαπιοhaswell που έχω στα 4.5 βγάζει cinebench αλλά στο 1ο λεπτό blend test prime95 v29.3 κλατάρει, ενώ στα 4.4 τα βγάζει κανονικά. Οπότε το cinebench για stress test δεν κάνει. Αυτό που καλό είναι να αποφεύγεται είναι το test με small FFTs, γιατί βράζει την CPU για πλάκα και είναι εντελώς μη-ρεαλιστικό φορτίο για gaming / γενική χρήση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Ο σαπιοhaswell που έχω στα 4.5 βγάζει cinebench αλλά στο 1ο λεπτό blend test prime95 v29.3 κλατάρει, ενώ στα 4.4 τα βγάζει κανονικά. Οπότε το cinebench για stress test δεν κάνει. Αυτό που καλό είναι να αποφεύγεται είναι το test με small FFTs, γιατί βράζει την CPU για πλάκα και είναι εντελώς μη-ρεαλιστικό φορτίο για gaming / γενική χρήση. Μπηκα Overwatch να δοκιμασω θερμοκρασιες απο περιεργεια στο training. Μετα απο περιπου 3λεπτα πανω απο 50βαθμους δεν ειδα πουθενα οταν στο stress test του rog cpu z εδινε πονο. Αυτο το αναφερω απλα για να τονισω οτι γενικα ολα αυτα τα στρεσοτεστς ειναι ολιγον τι υπερβολικα απο ενα σημειο και μετα αν δεν εχεις σαν κυριο σκοπο σου το overclocking φυσικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IoaZ Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Ο σαπιοhaswell που έχω στα 4.5 βγάζει cinebench αλλά στο 1ο λεπτό blend test prime95 v29.3 κλατάρει, ενώ στα 4.4 τα βγάζει κανονικά. Οπότε το cinebench για stress test δεν κάνει. Αυτό που καλό είναι να αποφεύγεται είναι το test με small FFTs, γιατί βράζει την CPU για πλάκα και είναι εντελώς μη-ρεαλιστικό φορτίο για gaming / γενική χρήση. Το θέμα είναι ότι άμα περάσει το test με small FFTs είσαι 99.99% σταθερός Πάντως ο καλύτερος τρόπος είναι να το δουλέψεις με βάση τις ανάγκες σου και άμα δεν σου βγάζει error είσαι ΟΚ . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Το θέμα είναι ότι άμα περάσει το test με small FFTs είσαι 99.99% σταθερός Πάντως ο καλύτερος τρόπος είναι να το δουλέψεις με βάση τις ανάγκες σου και άμα δεν σου βγάζει error είσαι ΟΚ . Εμενα ο φιλος μου με κοροιδευει με σχολια του τυπου''αντε ακομα να σου πεταξει μπλε οθονη''? 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Μπηκα Overwatch να δοκιμασω θερμοκρασιες απο περιεργεια στο training. Μετα απο περιπου 3λεπτα πανω απο 50βαθμους δεν ειδα πουθενα οταν στο stress test του rog cpu z εδινε πονο. Αυτο το αναφερω απλα για να τονισω οτι γενικα ολα αυτα τα στρεσοτεστς ειναι ολιγον τι υπερβολικα απο ενα σημειο και μετα αν δεν εχεις σαν κυριο σκοπο σου το overclocking φυσικα. Τα stress τεστ έχουν 2 βασικούς στόχους - έλεγχο σταθερότητας & έλεγχο θερμοκρασιών. Για το 2ο όντως δεν χρειάζονται πολλά-πολλά, άμα δεν τρέχεις 3d animation / encoding κτλ, το cinebench ας πούμε είναι ένας καλός δείκτης για θερμοκρασίες υπό φορτίο. Για τον έλεγχο σταθερότητας όμως, δεν κάνει, τουλάχιστον όχι σε ικανοποιητικό βαθμό για τα δικά μου κριτήρια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Να σου πω την αληθεια διαβαζω στην περιγραφη οτι το εν λογω bench στρεσαρει παρα πολυ τον επεξεργαστη αρα μαλλον θα το αποφυγω,δεδομενης και της ψυξης που εχω προς το παρον. Το χρησιμοποιω χρονια,σαν το prime95 ειναι αλλα εχει συγκεκριμενη χρονικη περιοδο ληξης και δεν ειναι επικινδυνο. Ενταξει stress test δεν κανω για ωρες,αυτο ειναι μαζοχισμος.Το πολυ μια ωρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolisrx8 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Καλοταξιδος ο πυραυλος fulgore. Αυτο παει προς ολους: ναι στρες τεστ, αλλα μημ τα βασανίζεται τα τσιπακια no reason. Αμα με cinebench και aida ειναι stable, τοτε μην το πεις ουτε του παπά. το aida ειναι ψιλομαπα...απο την αλλη το prime95 ζοριζει πολυ τον cpu... Mαλον εαν περναει το intel burn test το OC ειναi ok.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Για εύρεση λαθών ένα encoding HEVC(x265) ~5 ωρών για ταινία 1080p(ή ανώτερη ανάλυση) είναι πολύ καλό(μνήμες και cpu). Μου σταμάταγε με error στη μέση το encoding, επανειλημμένως, ενώ σε google stressapptest ήμουν χωρίς λάθη για 8ωρα. Και τελικά βρήκα ότι έφταιγαν τα memory timings. Επίσης, τρέχοντας folding@home για cpu βρίσκεις λάθη που δεν τα πιάνουν άλλα stress προγράμματα για μέρες. Και καποια task που δίνει το folding αξιοποιούν και AVX. Το prime95, occt κτλ. είναι μόνο για να βρίσκεις αστάθειες από ακραία temps. Δηλαδή αστάθειες που τα ίδια δημιουργούν. Πολύ αναξιόπιστες εφαρμογές για εντοπισμό ασταθειών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Για εύρεση λαθών ένα encoding HEVC(x265) ~5 ωρών για ταινία 1080p(ή ανώτερη ανάλυση) είναι πολύ καλό(μνήμες και cpu). Μου σταμάταγε με error στη μέση το encoding, επανειλημμένως, ενώ σε google stressapptest ήμουν χωρίς λάθη για 8ωρα. Και τελικά βρήκα ότι έφταιγαν τα memory timings. Επίσης, τρέχοντας folding@home για cpu βρίσκεις λάθη που δεν τα πιάνουν άλλα stress προγράμματα για μέρες. Και καποια task που δίνει το folding αξιοποιούν και AVX. Το prime95, occt κτλ. είναι μόνο για να βρίσκεις αστάθειες από ακραία temps. Δηλαδή αστάθειες που τα ίδια δημιουργούν. Πολύ αναξιόπιστες εφαρμογές για εντοπισμό ασταθειών. +1, μπορει να περασεις ibt αλλα να την φας στο folding @home (το εχω παθει) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dennisbest Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Γενικά η κάθε γενιά επεξεργαστών μάλλον έχει το δικό της κατάλληλο stress test. Μέχρι πρότινος θεωρούσα το Intel burn test το ιδανικό μιας και όντως pushάρει τον επεξεργαστή όσο τίποτε άλλο. Και είχε το καλό πως 5-10 λεπτά ήταν αρκετά. Σε συστήματα με core 2 quad και i5 750 τουλάχιστον.. Σε sandy bridge μπορεί να περνούσε τα πάντα σε τεστ αλλά μετά από 1-2-3 μέρες να έτρωγα bsod στο άκυρο. Μετά ανακάλυψα συγκεκριμένα τεστ στο prime95 με custom fft length στα οποία πετούσε bsod στο 10 λεπτο. Από την άλλη όταν βγήκαν οι haswell , το προτινόμενο πρόγραμμα ήταν το aida64 fpu stress. Πολλοί περνάνε τα stress test και στο cinebench τους πετάει bsod. Θέλει αρκετό ψάξιμο τελικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις