Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τελικά πρέπει να πέσαν πολλές παραγγελίες στην hero.

Μετά την αύξηση τιμής του 8700k,ανέβηκε και σε αυτή η τιμή απλής ορισμένα μαγαζιά

https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes.html?keyphrase=asus+z370+hero

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έπεσε παραγγελία 8600Κ / mb Asus z370 prime a / GSKILL Trident 3200 συν τα παρελκόμενα και αναμενουμε ...

Ερώτηση, γιατί τον 8600Κ στα 270-280 Ευρώ (χωρίς Cooler) και όχι τον 8700 στα 330 που έχει και 8 Threads παραπάνω και Cooler και 4.7GHz Turbo  ??

Ερώτηση, γιατί τον 8600Κ στα 270-280 Ευρώ (χωρίς Cooler) και όχι τον 8700 στα 330 που έχει και 8 Threads παραπάνω και Cooler και 4.7GHz Turbo  ??

Προφανώς γιατί ο απλός 8700 δεν κλοκάρεται..Και το 4.7Ghz turbo αφορά τον ένα πυρήνα μόνο..

Προφανώς γιατί ο απλός 8700 δεν κλοκάρεται..Και το 4.7Ghz turbo αφορά τον ένα πυρήνα μόνο..

Μπορείς να τον βάλεις στα 4.7GHz με Multi-Core Enhancement αλλά και να μην κάνεις OverClock έχει από μόνος του 4.3GHz all-Core Turbo. Μαζί με τα διπλάσια Threads σε σχέση με τον 8600Κ, πόσο νομίζεις θα έχει διαφορά σε gaming με έναν 8600Κ στα 4.8GHz ??

Προσωπικά ο 8700 στα 330 Ευρώ βγάζει τελείως εκτός συναγωνισμού και τον 8600Κ αλλά και τον 8700Κ. 

• Like 2

Μπορείς να τον βάλεις στα 4.7GHz με Multi-Core Enhancement αλλά και να μην κάνεις OverClock έχει από μόνος του 4.3GHz all-Core Turbo. Μαζί με τα διπλάσια Threads σε σχέση με τον 8600Κ, πόσο νομίζεις θα έχει διαφορά σε gaming με έναν 8600Κ στα 4.8GHz ??

Προσωπικά ο 8700 στα 330 Ευρώ βγάζει τελείως εκτός συναγωνισμού και τον 8600Κ αλλά και τον 8700Κ.

Θα συμφωνήσω μαζί σου και θα συμπληρώσω τα 12mb L3 cache vs 9mb του 8600κ

• Like 2

Καλημέρα.

1) δεν έχω καμία απολύτως ανάγκη / χρήση για τα παραπάνω threads προς το παρόν

2) θέλω να ασχοληθώ λίγο πιο ενεργά με  o/c & γενικότερο 'πείραγμα' - το κόστος 8700Κ ξέφευγε πολύ.

3) benchmarks που είδα είναι ελάχιστες έως μηδαμινές οι διαφορές με 8700 & Κ για τη χρήση που θέλω.

4) διαθεσιμότητα. 8600Κ θα έχω το build 18.10 ενώ 8700 θα καθυστερούσε λόγω ζήτησης. και λόγω δουλειάς, είναι απολύτως απαραίτητο να έχω Pc το ΣΚ 21-22 Οκτ.

Αν πάει καλά η δουλειά και αλλάξω γνώμη βάσει εμπειρίας χρήσης δικής μου και άλλων, ίσως σκεφτούμε αντικατάσταση...

Με 125+ευρώ μητρική(140+ όποιος δεν θέλει msi)και κοντά 140ευρω για φθηνές μητρικές ναι τρελό vfm,δεν...

Η αντιπαράθεση έγινε με τον 8600Κ και τον 8700Κ που και οι δυο θελουν Ζ370. Στα 270-280 Ευρώ ο 8600Κ είναι ο χειρότερος από τους CoffeLake με τον 8700Κ στα 405 Ευρώ να ακολουθεί.

Όπως είπα και πριν με Ζ370 μητρική μπορείς να βάλεις τον 8700 με OC στα 4.7GHz και να χρησιμοποιήσεις 3200MHz μνήμες, ανεβάζοντας το vfm πολύ παραπάνω από τον 8600Κ και τον 8700Κ. 

Καλημέρα.

1) δεν έχω καμία απολύτως ανάγκη / χρήση για τα παραπάνω threads προς το παρόν

2) θέλω να ασχοληθώ λίγο πιο ενεργά με  o/c & γενικότερο 'πείραγμα' - το κόστος 8700Κ ξέφευγε πολύ.

3) benchmarks που είδα είναι ελάχιστες έως μηδαμινές οι διαφορές με 8700 & Κ για τη χρήση που θέλω.

4) διαθεσιμότητα. 8600Κ θα έχω το build 18.10 ενώ 8700 θα καθυστερούσε λόγω ζήτησης. και λόγω δουλειάς, είναι απολύτως απαραίτητο να έχω Pc το ΣΚ 21-22 Οκτ.

Αν πάει καλά η δουλειά και αλλάξω γνώμη βάσει εμπειρίας χρήσης δικής μου και άλλων, ίσως σκεφτούμε αντικατάσταση...

Δουλεία και OC δεν πάνε μαζί, αλλά και πάλι μπορείς να κάνεις OC μέχρι τα 4.7GHz και τον 8700. 

• Like 1

Δεν υπήρχε καμία αντιπαράθεση,γιατί πολύ απλά βιάστηκε να γράφεις πριν πάρεις την ανάλογη απάντηση περί oc.

Επίσης τον 8700κ μόνος σου τον ανέφερες .

Τώρα σου λέει ο άλλος ότι θέλει να ασχοληθεί με το oc και εσύ επιμένεις σε κλειδωμένο επεξεργαστή χωρίς λόγο.

Σεβαστή η άποψη που είπες γενικά για τον 8700 αλλά το να προσπαθείς να επιβάλεις στον άλλο τι να πάρει δεν βοηθάει πουθενά.

Δεν ξέρω για τι χρήση θέλει ο συμφορουμιτης συνολικά τον 8600κ αλλά από την στιγμή που θελει να ασχοληθει με το oc η σε 8600κ πάει η σε 8700κ.

Όσο για τα περί vfm πανω από ένα συγκεκριμένο ποσό τα χουμε πει πιο παλιά

Πια θα περνατε από τις παρακάτω?

Σίγουρα asus.

Τώρα για τα μοντέλα πρέπει να δεις τι παραπάνω προσφέρει το καθένα και τι χρειάζεσαι.

• Like 1

Η αντιπαράθεση έγινε με τον 8600Κ και τον 8700Κ που και οι δυο θελουν Ζ370. Στα 270-280 Ευρώ ο 8600Κ είναι ο χειρότερος από τους CoffeLake με τον 8700Κ στα 405 Ευρώ να ακολουθεί.

Όπως είπα και πριν με Ζ370 μητρική μπορείς να βάλεις τον 8700 με OC στα 4.7GHz και να χρησιμοποιήσεις 3200MHz μνήμες, ανεβάζοντας το vfm πολύ παραπάνω από τον 8600Κ και τον 8700Κ. 

Δουλεία και OC δεν πάνε μαζί, αλλά και πάλι μπορείς να κάνεις OC μέχρι τα 4.7GHz και τον 8700. 

Αν δεν δούμε που πηγαίνει ο 8600K και ο 8700K με O/C σε χρήστες, συμπέρασμα δεν βγαίνει. 

Επίσης πρέπει να δούμε αν το  Multi-Core Enhancement O/C είναι σταθερό στον 8700, γιατί κάπου διάβασα πως ΔΕΝ συμβαδίζει σε σταθερότητα με τις υψηλά χρονοσμένες μνήμες και γενικά δημιουργεί αστάθειες. 

Αν το  Multi-Core Enhancement είναι σωστό και σταθερό και οι 8700Κ/8600K δεν πιάνουν 5,2Ghz αλλά 4,8Ghz,  προφανώς ο 8700 ο απλός είναι το καλύτερο CPU και από τους δυο σαν απόδοση κόστος όταν και αυτός ανεβαίνει στα 4,7Ghz !

• Like 1

Για 4.3 all core δεν έρχεται πάνω κάτω στα ίσα με τον 7700k, που μπορεί να σηκώσει και oc, είναι λίγο φθηνότερος, και έχει και επιλογή φθηνών μητρικών? Πάντα για παιχνίδια μιλώ (αν και προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν) γιατί σε άλλα σενάρια (vms, compiling κ.α.), λογικά τα +2 cores έχουν διαφορά

δεν κάνω χρήση καμίας εξαιρετικά απαιτητικής εφαρμογής.αν θέλεις να βάλεις ταμπέλα στο build μου, θα το χαρακτηριζα pure gaming.

σκοπός είναι σε 1-1,5 μήνα να μπει 1080. μέχρι τότε θα μείνω με την Integrated.

γίνεται δουλειά και Oc, γιατι η δουλειά δεν αφορά τίποτα άμεσα συσχετιζόμενο με βαριά εφαρμογή. την έκανα και με Pc των 300 ευρώ, αλλά εδώ και μήνες δεν είχα καν.

μέχρι να αποφασίσω να παίξω με τις ρυθμίσεις (το οποίο μπορεί να είναι αύριο-σε ένα μήνα-σε τρεις μήνες) με καλύπτει πιστεύω άνετα το base και το turbo του.

τέλος, αν έβαζα 8700, θα εμφανίζονταν όχι ένας όπως τώρα αλλά 6-7 συμφορουμίτες και θα μου έλεγαν 'γιατί όχι τον 8700Κ???' :-D  

Επίσης πρέπει να δούμε αν το  Multi-Core Enhancement O/C είναι σταθερό στον 8700, γιατί κάπου διάβασα πως ΔΕΝ συμβαδίζει σε σταθερότητα με τις υψηλά χρονοσμένες μνήμες και γενικά δημιουργεί αστάθειες.

Αυτό έχει πολύ ενδιαφέρον, Τάκη, μήπως θυμάσαι που το διάβασες;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...