Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

φαντάζομαι οτι μόλις μπούν και τα άλλα καταστήματα στο παιχνίδι προς το τέλος του μήνα θα πέσει πάλι.

Βέβαια οποιος βιάζεται..

Στην δική μου περίπτωση που παίζω μόνο με mATX αναγκαστικά περιμένω και βλέπω..

Η υλοποίηση της MSI σε mATX προς το παρών δεν μου κάνει ιδιαίτερο κλικ.

Μόλις τώρα το είδα.
Βέβαια η ειρωνία είναι ότι είναι και πάλι ο φθηνότερος της αγοράς αλλά τώρα όποιος βιάζεται ίσως προτιμήσει το Πλαίσιο για πιο άμεση παραλαβή http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/cpu-epeksergastes/Intel-I7-8700k-BX80684I78700K.htm
Κατά τα άλλα όσοι "περίμεναν"που γράφαμε κάποιοι θα πληρώσουν ακριβότερα.

Δημοσ.

Εγώ ακόμα το σκέφτομαι, λίγο ότι πάει 800-900€ το μαλλί, λίγο οι ανατιμήσεις εδώ κ εκεί (ανέβηκαν και τα Strix) μου την έχουν σπάσει λίγο. Απ'την άλλη η μητρική μου αρχίζει και εμφανίζει κάποια σημάδια κόπωσης, οπότε δεν έχω πολλά περιθώρια αναμονής.

Παντώς για το μέσα/έξω της αγοράς, παραδόξως οι τιμές σε σχέση με τα γνωστά μαγαζιά έξω είναι αρκετά ανταγωνιστικές, με συνυπολογισμό μεταφορικών κτλ.

Δημοσ.

Πάντως οι τιμές δεν έχουν αλλάξει στους i5.

Και με δωρεάν μεταφορικά είναι οι φθηνότεροι σε όλη την Ευρώπη ως τώρα.

Δημοσ.

Όσοι θα πάνε για 8600Κ/8700Κ το minimum που θα παίξουν είναι στα 3200mhz.....2660mhz είναι σαπάκια σαν τις 1600mhz όταν είχαν βγεί για τους 4670Κ/4690Κ/4770Κ/4790Κ.

Φίλε μου μας το τεκμηριώνεις αυτό; Γιατί απο προσωπική έρευνα έχω δει οτι σε intel πάντα δεν υπάρχει σοβαρή διαφορά μεταξύ π.χ. 2400 και 3000. Στα παιχνίδια 2-3 frames το πολύ και σε productivity εφαρμογές σε ελάχιστα σενάρια όπου γίνονται transfer τεράστια chunks από και πρός τη μνήμη, όπου και πάλι οι διαφορές είναι της τάξεως των ms. Γενικά η συμβουλή που δίνουν οι περισσότεροι είναι καλύτερα περισσότερη μνήμη παρά λίγο ταχύτερη. Εννοείται δε μιλάω για 2133 αλλά στα 2666 που παίζουν στον πλέον stock οι coffee δεν μου φαίνεται πανάκεια.

Δημοσ.

Θα σου απαντήσω καθαρά από πλευράς ιντελ γιατι σε ιντελ θέμα γράφουμε.

1080p 60hz

Budget cpu i3 8100

Best vfm cpu i5 8400

Overkill/πεταμένα λεφτά 8600κ,8700,8700κ

1080p/1440p 144+hz

Budget cpu i3 8100

Best vfm cpu i5 8400

High end top cpu 8600k,8700k

Πεταμένα λεφτά 8700

Ο 8350κ είναι για delete.

Πριν λίγο καιρό ο 7700K/6700Κ ήταν "πεταμένα λεφτά" για 60fps. Μόνο ένας "ανίδεος" θα συνδύαζε gtx 1060 με 6700Κ/7700Κ. Τώρα ξαφνικά ο i5 8400 με σχεδόν ίδιες επιδόσεις(και καλύτερα lows κατά περίπτωση) είναι vfm;

Ο απλός 8700 είναι το πρώτο κλειδωμένο τσιπ στην ιστορία της intel με δυνατές συχνότητες. 4,6Ghz για απαιτητικά mmorpg, που αρκετοί 6700Κ πασχίζουν να τα πιάσουν. Και 4,3ghz all core turbo. Γιατί είναι άσχημο cpu για κάποιον που απλά παίζει/δουλεύει; Δεν είναι όλοι "καμμένοι" benchers.

υ.γ.: Καλορίζικο το σύστημα btw.

Μπορείς να το πεις και θράσος το παραπάνω .

Το απόλυτο θράσος είναι η άρνηση της πραγματικότητας. Να σου(γενικά) δείχνουν ένα κάρο ανεξάρτητες πηγές για την ανωτερότητα ενός προϊόντος και εσύ να προσπαθείς να παρουσιάσεις το ντάλα μεσημέρι σαν μαύρα μεσάνυχτα.

Οπότε ή μη υποστήριξη καθαρού DX12 έγινε για τους καιμενους τους Devs και είναι feature. Ρε τι διαβάζω!!!

Οι devs δεν γουστάρουν το DX12 γιατί απαιτεί μεγάλες οικονομικές θυσίες προκειμένου να βγάλει ανώτερα αποτελέσματα από το dx11. Δες τους να το λένε οι ίδιοι. Δεν θα κάτσει λοιπόν η DICE να βγάζει exclusive DX12 games όταν η αγορά(και συνεπώς αρκετές κάρτες πελατών) μένει ακόμα στο DX11.

https://www.techpowerup.com/231079/is-directx-12-worth-the-trouble

"The speakers conclude stating that DirectX 12 is hard, it can be worth the extra effort, but it may not be, either. Developers and consumers need to be realistic about what to expect from DirectX, and developers in particular to focus on making good games, rather than sacrificing their resources on becoming tech-demonstrators than on actual content."

Με απλά λόγια μην θεωρείτε τα λιγοστά dx12 games και τα benchmark τους σαν αντιπροσωπευτικά της πραγματικότητας.

Για λεπτομέρειες οποιος νοιάζεται ας δει το spoiler:

Η AMD ήθελε να επιβάλλει τα low level APIs γιατί έτσι το optimization των παιχνιδιών θα γινόταν από τα studio σε επίπεδο API και όχι από την ίδια μέσω των drivers. Για να μην πληρώνει λεφτά. Τα στούντιο όμως δεν είναι χαϊβάνια να κάθονται να γράφουν δύσκολο κώδικα για το AMD hardware. Εκτός από λίγα που συνεργάζονται με την AMD και πληρώνονται για αυτό.

Η nvidia από την GTX 480 υποστήριζε hardware scheduling κατάλληλο για low level APIs αλλά μόλις είδε τα προβλήματα κατανάλωσης και θερμοκρασιών έκανε πίσω. Τελικά βρήκε τη λύση μέσα από ένα feature του DX11 που ονομάζεται command lists και επιτρέπει των προετοιμασία των draw calls από πολλά cores πριν να υποβληθούν από ένα. Έδωσε φράγκα για να αναπτύξει έναν εικονικό server ο οποίος σε πραγματικό χρόνο μοιράζει σε πολλά cores μέρος της δουλειάς για τα draw calls.

Έτσι οι devs φτιάχνουν games οπως ήξεραν χωρίς κανένα νέο εμπόδιο και όλη η δουλειά γίνεται σε επίπεδο drivers. Η τωρινή αρχιτεκτονική της AMD δεν της επιτρέπει να κάνει το ίδιο. Πέρα από το μεγάλο κόστος ανάπτυξης software scheduler με τις ίδιες δυνατότητες σαν αυτόν της nvidia.

Όλα αυτά περιγράφονται αναλυτικά, μαζί με πολλά άλλα info για την τακτική των δύο εταιρειών, σε ένα εξαιρετικό βιντεάκι που ανέβασε ένας προγραμματιστής:

https://www.youtube.com/watch?v=nIoZB-cnjc0

Δημοσ.

Για να δούμε και τις τιμές να δούμε κατά πόσο ισχύει το παραπάνω που γραφεις

Από τις φθηνότερες 2666 μνήμες στα 142ευρω

https://www.skroutz.gr/s/11130274/Crucial-Ballistix-Sport-LT-Red-16GB-DDR4-2666MHz-BLS2C8G4D26BFSE.html

Οι 3000 αρες 10-15ευρω πάνω...

Μιλάμε τρελή διάφορα για κάποιον που θα δώσει 400ευρω για 8700k..

Επίσης για όποιον θέλει και φωτισμό οι 2666 μνήμες είναι ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ από τις 3000 και 3200μνημες

https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram.html?from=catspan&keyphrase=16gb+ram+ddr4+led

https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram.html?keyphrase=16gb+ram+ddr4+rgb

Δεν αμφισβοιτώ, ερώτηση έκανα γιατί πρόσφατα είδα αυτό:

https://m.youtube.com/watch?t=339s&v=cLg1YwH0QOA

Μα και στο link αυτό αυτό λέει ότι υπάρχει διαφορά και όποιος μπορεί να πάει σε παραπάνω μνήμες..
Δημοσ.

Το ξέρω οτι χρηματικά οι διαφορές είναι αστείες. Προφανώς και δεν υπάρχει λόγος τουλάχιστον οικονομικός να μην πας παραπάνω. Κάνω όλη αυτή τη συζήτηση για το "σαπάκια" που χαρακτήρισε τις 2666 ο συμφορουμίτης πάνω. Επίσης ναι δεν είπα οτι δεν υπάρχει διάφορα, είπα οτι βλέπω να είναι τόσο μικρή, που κάποιος που παει σε κλειδωμένο cpu δεν θα χάσει και τόσο πολύ.

Δημοσ.

Όταν το cpu έχει δύναμη από μόνο του δεν είναι ανάγκη να πας σε ram 3200+ day one. Η ram είναι καθοριστική μόνο για τα ryzen. Μπορείς να βολευτείς με φθηνές ram μέχρι να πέσουν οι τιμές και όταν δεις τα σκούρα να τις πουλήσεις και να πας σε κάτι πολύ δυνατό(π.χ. 4.000Mhz). 

Το ξέρω οτι χρηματικά οι διαφορές είναι αστείες. Προφανώς και δεν υπάρχει λόγος τουλάχιστον οικονομικός να μην πας παραπάνω. Κάνω όλη αυτή τη συζήτηση για το "σαπάκια" που χαρακτήρισε τις 2666 ο συμφορουμίτης πάνω. Επίσης ναι δεν είπα οτι δεν υπάρχει διάφορα, είπα οτι βλέπω να είναι τόσο μικρή, που κάποιος που παει σε κλειδωμένο cpu δεν θα χάσει και τόσο πολύ.

υ.γ.:

Είναι ενάντια στους κανόνες του φόρουμ να ανεβαίνουν ξένα links χωρίς καμία περιγραφή του τι λένε και του τι θέλει να δείξει αυτός που τα ανεβάζει.

Δημοσ.

Πριν λίγο καιρό ο 7700K/6700Κ ήταν "πεταμένα λεφτά" για 60fps. Μόνο ένας "ανίδεος" θα συνδύαζε gtx 1060 με 6700Κ/7700Κ. Τώρα ξαφνικά ο i5 8400 με σχεδόν ίδιες επιδόσεις(και καλύτερα lows κατά περίπτωση) είναι vfm;

Ο απλός 8700 είναι το πρώτο κλειδωμένο τσιπ στην ιστορία της intel με δυνατές συχνότητες. 4,6Ghz για απαιτητικά mmorpg, που αρκετοί 6700Κ πασχίζουν να τα πιάσουν. Και 4,3ghz all core turbo. Γιατί είναι άσχημο cpu για κάποιον που απλά παίζει/δουλεύει; Δεν είναι όλοι "καμμένοι" benchers.

Πως φαίνεται ότι δεν έχεις επαφή με αυτά που γράφεις.

Άκου λοιπόν για να μαθαίνεις από κάποιον που έχει δοκιμάσει/παίξει σχεδόν τα πάντα από αυτή την κατηγορία

World of warcraft

Aion

Tera

Rift

Final fantasy 14

Guild wars 2

Wildstar

Σε όλα αυτά τα παιχνίδια πάνω από i5 δεν χρειαζόταν και πλέον μπορώ να πω ότι ούτε και πάνω από i3 ,άντε στην καλύτερη 8400

Είχα διαφορές από 4570 σε 4770κ ?

Ναι μόνο σε max fps κυρίως εκτός μεγάλων πόλεων.Βεβαια στα raids και στις πόλεις τα frame drops πήγαιναν σύννεφο .Πουθενά δεν δικαιολογούσε την αγορά του i7 άντε εκτός αν έκανες και stream ξέρω γω.

Όταν λοιπόν ο 8400 είναι παραπάνω από αρκετός και για productivity(στα χρήματα του από πλευράς ιντελ)και για την κατηγορία αυτή ,τότε ναι ο 8700ειναι πεταμένα λεφτά,καθαρά για mmorpg.

Τώρα για productivity και παιχνίδια ο άλλος μπορεί να έχει και i9 7980x των 2000 δεν έχει να λέει κάτι.

Τέλος δεν καταλαβαίνω γιατί συγκρίνεις επεξεργαστή(7700κ)των 320-350 ευρώ με τον 8400 των 192 στο θέμα vfm και περιμένεις και απάντηση.

Στα παιχνίδια 2-3 frames το πολυ

Όχι αγαπητέ έγραψες αυτό.

Άλλο 2-3 fps το πολύ και άλλο πάνω από 10fps.Μην τρελαθουμε κιόλας.

Και μιας και χρηματικά δεν διαφέρουν πολύ ναι οι χαμηλές μνήμες για αυτή την χρήση είναι σκουπίδια.

Και απάντησες σε σχόλιο συμφορουμιτη ο οποίος ανέφερε συγκεκριμένα 8600κ και 8700κ.

Όσοι θα πάνε για 8600Κ/8700Κ το minimum που θα παίξουν είναι στα 3200mhz.

Φίλε μου μας το τεκμηριώνεις αυτό; Γιατί απο προσωπική έρευνα έχω δει οτι σε intel πάντα δεν υπάρχει σοβαρή διαφορά μεταξύ π.χ. 2400 και 3000. Στα παιχνίδια 2-3 frames το πολύ

Τώρα για τον 8700 που σε ενδιαφέρει μπορείς να αγοράσεις ότι συχνότητα και μητρική θέλεις.

Μην τα μπερδεύεις όμως και γράφεις λάθος πράγματα για τους άλλους επεξεργαστές.

Δημοσ.

Δηλαδή για έναν 8400 ή εναν 8700 π.χ. είναι οκ μας λες, για έναν 8600Κ ή 8700Κ είναι σκουπίδι. Επίσης σου έδειξα συγκριτικό όπου οι διαφορές είναι όντως 2-3 frames. Οκ, πάσο, έχουμε διαφορά αντίληψης στο τι είναι σκουπίδι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...