Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωπικα παντως που σκεφτομουν σοβαρα για ολικη αναβαθμιση φετος απο 4790k σε 8700k, εφτασα στο συμπερασμα πως οι τιμες στις ram ειναι αποθαρρυντικες. Βεβαια το θεμα ειναι πως φετος ο 4790κ ειναι ακομα επαρκης για το usage μου αλλα λογικα δε θα αντεξει μεχρι την ελευση των ddr5 οποτε πραγματικα δεν ξερω τι να κανω... το κοστος αλλαγης πλατφορμας αυτη τη στιγμη ειναι για μενα ( ~400Ε 8700k, 300Ε m/b, ~200Ε ram ). Αυτο που σκεφτομαι ειναι delid του 4790k ( ισως κ lapping που το φοβαμαι ομως) και pusharisma πανω απο τα 5.0 με την maximus vii hero και τη 240m nepton aio που εχω για 24/7 χρηση.. εσεις τι λετε?

Mην πετας τα λεφτα σου στους 8ριδες , περιμενε μερικους μηνες μεχρι την ελευση των ice lake 

• Like 1
  • Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Mην πετας τα λεφτα σου στους 8ριδες , περιμενε μερικους μηνες μεχρι την ελευση των ice lake 

Ειλικρινά, δε βαρέθηκες;

• Like 1
Δημοσ.

ο καθένας αγοράζει όποτε το χρειάζεται , αντε να περιμένει μερικές εβδομάδες ΑΝ έχουν ανακοινωθεί και ξέρει επισήμως την κυκλοφορία.

τώρα τι θα βγει και πότε θα βγει και υποθετικά πόσο συμφέρει να περιμένεις είναι κουβέντα που δεν τελειώνει ποτε.

• Like 2
Δημοσ.

Ας περιμένει μέχρι το 2030 καλύτερα για +200% επιδόσεις με single channel ram + X700K profile photo
  • Like 2
Δημοσ.

Το cut-off στις Ζ370 είναι περίπου τα 180-200€, από εκεί και πάνω τα έξτρα μπλιμπλίκια τα χρυσοπληρώνεις.

Asrock -> Extreme4, Fatal1ty K6 (wifi+debug LED)

Asus -> Prime-A / F-Gaming / E-Gaming (λόγω wifi)

Gigabyte -> Aorus Ultra Gaming

MSI -> Krait, Gaming Pro

Το καλύτερο vfm με τα τωρινά δεδομένα (τιμές skroutz δλδ) είναι η Fatal1ty k6. Πάντως καλύτερα να τα ρίξετε στις μνήμες, παρά στην μητρική, οι καφέδες σηκώνουν (σχετικά) εύκολα 3600-3866 μνήμες οι οποίες δεν θα κάνουν παντού τη διαφορά, αλλά σε κάποια σενάρια προσφέρουν τουλ. κάτι παραπάνω σε επιδόσεις, ενώ τα εξτρά στις μητρικές σχεδόν τίποτα (LEDs / πάνω από 1 M.2 slot ενώ παίζει μπουκάλι λόγω DMI 3.0 κτλ). Οι μόνες που προσφέρουν κάτι ουσιαστικά παραπάνω είναι Gaming 7 / Hero με καλύτερα VRMs αλλά το vfm πάει περίπατο.

• Like 3
Δημοσ.

Ας περιμένει μέχρι το 2030 καλύτερα για +200% επιδόσεις με single channel ram + X700K profile photo

Λολ ακόμα και τότε θα σου πει ότι δεν παίζει ρόλο :-)

• Like 1
Δημοσ.

Το cut-off στις Ζ370 είναι περίπου τα 180-200€, από εκεί και πάνω τα έξτρα μπλιμπλίκια τα χρυσοπληρώνεις.

MSI -> Krait, Gaming Pro

Το καλύτερο vfm με τα τωρινά δεδομένα (τιμές skroutz δλδ) είναι η Fatal1ty k6. Πάντως καλύτερα να τα ρίξετε στις μνήμες, παρά στην μητρική, οι καφέδες σηκώνουν (σχετικά) εύκολα 3600-3866 μνήμες οι οποίες δεν θα κάνουν παντού τη διαφορά, αλλά σε κάποια σενάρια προσφέρουν τουλ. κάτι παραπάνω σε επιδόσεις, ενώ τα εξτρά στις μητρικές σχεδόν τίποτα (LEDs / πάνω από 1 M.2 slot ενώ παίζει μπουκάλι λόγω DMI 3.0 κτλ). Οι μόνες που προσφέρουν κάτι ουσιαστικά παραπάνω είναι Gaming 7 / Hero με καλύτερα VRMs αλλά το vfm πάει περίπατο.

Σωστός.

Προσθέτω και το εξής:

Κάποιος φίλος ποσταρε πιο πίσω κάποιο τοπικ στο overclock.net σχετικά με τα VRM στις Ζ370 μητρικές.

Στη δεύτερη σελίδα προς το τέλος υπάρχει και μια "άτυπη" λίστα

http://www.overclock.net/t/1638955/z370-z390-vrm-discussion-thread/30

Δημοσ.

MSI -> Krait, Gaming Pro

Oταν εγω εγραφα πιο πισω οτι αυτος που θα παρει 8700k θα δωσει γυρω στα 180 - 200 για μητρικη και δεν θα παει σε φθηνες  μνημες ,με κοροιδευαν καποιοι εδω μεσα... Με το καλο οποια παιδια αγορασουν να δουμε τι επελεξε ο καθενας... Παντως δεν βλεπω κανεναν να ψαχνεται για 2660 μνημες οπως μας τα ειχαν ζαλισει στην αρχη...

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια επειδη εχω μπερδευτει.... Ο καινουριος i5 8400 θα ειναι συμβατος με ποιο socket? με το 1151?. Υπαρχει καοποιο λινκ για βοηθεια? ?

Επισης τα 6 ΄΄καθαρα΄΄ cores θα ειναι πολυ καλυτερα απο τα παλια μου 8 threads του i7 3770

Δε μπορω να βρω πουθεν α συγκριτικο 3770 vs 8400

Δημοσ.

Παιδια επειδη εχω μπερδευτει.... Ο καινουριος i5 8400 θα ειναι συμβατος με ποιο socket? με το 1151?. Υπαρχει καοποιο λινκ για βοηθεια? ?

Επισης τα 6 ΄΄καθαρα΄΄ cores θα ειναι πολυ καλυτερα απο τα παλια μου 8 threads του i7 3770

Δε μπορω να βρω πουθεν α συγκριτικο 3770 vs 8400

socket 1151v2 ,z370 chipset

Δημοσ.

Έκανε μλκια η ιντέλα που δεν το είπε το socket επίσημα 1151v2, τυπικά είναι 1151 αλλά αυστηρά και μόνο με Ζ370 μητρικές. Φθηνότερες μητρικές Η370 για κλειδωμένους θα βγούνε από Γενάρη μεριά.

Απ'όσα έχω δει μέχρι στιγμής, ναι οι 6 πυρήνες του 8400 θα είναι καλύτερα από τους 4+ΗΤ του 3770 (αν μιλάμε για κλειδωμένο).

@ακοινώνητος περί μνημών, οι 2666 ταιριάζουν με τους κλειδωμένους 8400/8700 ενώ οι 2400 με τον 8100. Για κάποιον που δεν θα κάνει overclock κτλ, οι PnP επιδόσεις τους και το αντίστοιχο vfm είναι μια χαρά. Αυτός που θα τα σκάσει για 8600/8700Κ λογικά θα δώσει και κάτιτις παραπάνω για μνήμες και το vfm θα πάει περίπατο ως σύνολο.

• Like 3
Δημοσ.

Έκανε μλκια η ιντέλα που δεν το είπε το socket επίσημα 1151v2, τυπικά είναι 1151 αλλά αυστηρά και μόνο με Ζ370 μητρικές. Φθηνότερες μητρικές Η370 για κλειδωμένους θα βγούνε από Γενάρη μεριά.

Απ'όσα έχω δει μέχρι στιγμής, ναι οι 6 πυρήνες του 8400 θα είναι καλύτερα από τους 4+ΗΤ του 3770 (αν μιλάμε για κλειδωμένο).

@ακοινώνητος περί μνημών, οι 2666 ταιριάζουν με τους κλειδωμένους 8400/8700 ενώ οι 2400 με τον 8100. Για κάποιον που δεν θα κάνει overclock κτλ, οι PnP επιδόσεις τους και το αντίστοιχο vfm είναι μια χαρά. Αυτός που θα τα σκάσει για 8600/8700Κ λογικά θα δώσει και κάτιτις παραπάνω για μνήμες και το vfm θα πάει περίπατο ως σύνολο.

Mαζι σου ,ειχα πει πως και εγω αυτο θα εκανα αν επαιρνα τωρα 8700k ,αλλα μου ελεγαν τοτε κατι για μητρικη 150ευρω και φθηνες ram και παντα μιλωντας για 8700k και τωρα τα γυρνανε...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...