Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά αναρωτιόμαστε γιατι στις αγγελίες πωλούνται σαπάκια τόσο ακριβά. Υπάρχει τεράστια σύγχυση από ψεύτικα ή απλά προβληματικά bench και παραπληροφόρηση από οπαδούς.

Μπορείς να το πεις και θράσος το παραπάνω . 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εγώ πάντως έχω μπερδευτεί με όλη την κατάσταση τώρα ...

Μέχρι τώρα έχω βγάλει τα παρακάτω συμπεράσματα όσο αναφορά το gaming με τους ryzen και coffe ..

1) 1080p 60hz > καμμία σημασία

2) 1080p high refresh > intel

3) 1440p 60hz > πάλι καμμία σημασία

4) 4Κ > οποιοσδήποτε από 8400/1600 και πάνω

Επίσης αποτι καταλαβαίνω μιλάμε πάντα για κάρτες από 1070 και πάνω . Καλά καταλαβαίνω ?

ΥΓ . Κλαίω με τα bench σε 720p :P

Θα σου απαντήσω καθαρά από πλευράς ιντελ γιατι σε ιντελ θέμα γράφουμε.

1080p 60hz

Budget cpu i3 8100

Best vfm cpu i5 8400

Overkill/πεταμένα λεφτά 8600κ,8700,8700κ

1080p/1440p 144+hz

Budget cpu i3 8100

Best vfm cpu i5 8400

High end top cpu 8600k,8700k

Πεταμένα λεφτά 8700

Ο 8350κ είναι για delete.

• Like 3

Ο 8350κ είναι για delete.

Σε παραπάνω λεφτά ο ανταγωνιστής εξακολουθεί να πουλά cpu , που ήταν για τα σκουπίδια το 2013 που βγήκαν.

Από τους coffee δεν νομίζω ότι είναι κανείς κακός επεξεργαστής, ούτε καν μέτριος.Ειδικά οι 8100, 8350Κ και 8400 είναι κορυφαία vfm.

Αν θες να κάνεις oc κάτω από i3 είναι οκ.

Κατά τα άλλα ο 8400 είναι που τον βγάζει εκτος.

παιδια γιατι δεν εχει σχεδον που8ενα τον 8700κ (out of stock)?

Γιατί για αρχή δεν φέρανε πολλά κομμάτια(δες και μητρικες) πέσαν όλοι με τα μούτρα και τώρα αναμονή.

Ίσως το Πλαίσιο να έχει κανένα άμεσα διαθέσιμο.

• Like 1

Τα amd sponsored games όπως το civilization δεν είναι "όλα τα games".

Τα battlefield και λοιπά της dice τρέχουν καλύτερα σε dx11. Ακυρώνοντας ακόμα και το νόημα του dx12 στην παρούσα φάση.

Αν διαβάσει κάποιος για τους nvidia dx11 drivers θα καταλάβει ότι μιμούνται το dx12 χωρίς να επιβαρύνουν τους devs με optimizations. Εκεί είναι όλη η ουσία, στο οικονομικό.

Οπότε ή μη υποστήριξη καθαρού DX12 έγινε για τους καιμενους τους Devs και είναι feature. Ρε τι διαβάζω!!!

• Like 1

Προσωπικα παντως που σκεφτομουν σοβαρα για ολικη αναβαθμιση φετος απο 4790k σε 8700k, εφτασα στο συμπερασμα πως οι τιμες στις ram ειναι αποθαρρυντικες. Βεβαια το θεμα ειναι πως φετος ο 4790κ ειναι ακομα επαρκης για το usage μου αλλα λογικα δε θα αντεξει μεχρι την ελευση των ddr5 οποτε πραγματικα δεν ξερω τι να κανω... το κοστος αλλαγης πλατφορμας αυτη τη στιγμη ειναι για μενα ( ~400Ε 8700k, 300Ε m/b, ~200Ε ram ). Αυτο που σκεφτομαι ειναι delid του 4790k ( ισως κ lapping που το φοβαμαι ομως) και pusharisma πανω απο τα 5.0 με την maximus vii hero και τη 240m nepton aio που εχω για 24/7 χρηση.. εσεις τι λετε?

Βλέπουμε έναν tester ονόματι Jackiebenches. Ας δούμε λίγο την αξιοπιστία του. 

Στο PUBG μας δείχνει έναν 8700K να σέρνεται. Να μην μπορεί να κρατήσει ούτε τα 60 καρέ στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. 

Eχεις παιξει PUBG? Τα 60 καρε στην αρχη του παιχνιδιου ειναι θαυμα. Εμενα πεφτει στα 40-50 εκει. 

Προσωπικα παντως που σκεφτομουν σοβαρα για ολικη αναβαθμιση φετος απο 4790k σε 8700k, εφτασα στο συμπερασμα πως οι τιμες στις ram ειναι αποθαρρυντικες. Βεβαια το θεμα ειναι πως φετος ο 4790κ ειναι ακομα επαρκης για το usage μου αλλα λογικα δε θα αντεξει μεχρι την ελευση των ddr5 οποτε πραγματικα δεν ξερω τι να κανω... το κοστος αλλαγης πλατφορμας αυτη τη στιγμη ειναι για μενα ( ~400Ε 8700k, 300Ε m/b, ~200Ε ram ). Αυτο που σκεφτομαι ειναι delid του 4790k ( ισως κ lapping που το φοβαμαι ομως) και pusharisma πανω απο τα 5.0 με την maximus vii hero και τη 240m nepton aio που εχω για 24/7 χρηση.. εσεις τι λετε?

Τι χρήση κάνεις και δεν σε καλύπτει ο 4790K ;

Gaming κυριως - compiling πολυ λιγοτερο προς το παρον ακομα στα πρωτα μου βηματα ειμαι. Μεχρι προτεινως για gaming σε 24'' 144 hz αλλα σε 3 μηνες που επιστρεφω ελλαδα θα αγοραστει ultrawide 2k επισης με high refresh rate. Gpu εχω μια 1080ti (η της υπογραφης εχει πουληθει 4 μηνες πριν). Βεβαια τιθεται κ αλλο θεμα οτι λειπω μεγαλα εως τεραστια διαστηματα απο ελλαδα οποτε ισως θεωρηθει ακομα περισσοτερο περιττο εξοδο η αναβαθμιση πλατφορμας, για αυτο το λογο εγραψα παραπανω τον προβληματισμο μου. Φυσικα υπαρχει και το θεμα οτι μου μπηκε στο μυαλο το upgrade...

είπα ενα 10% καλύτεροι, μεγαλο άλμα στις επιδοσεις περιμένω στους ryzen 2

10% καλύτεροι σε τι? 

Σε IPC ?

Σε ρολόγια ?

Σε memory clocks ?

----------------------------------------------------------------

Κοίτα να δεις πως βελτιώνεις την ίδια αρχιτεκτονική σε νέα γενιά CPU .

1) Εστω ότι ανεβάζεις το IPC 10% 

2) Εστω ότι λόγω βελτιωμένης μεθοδου παραγωγής ανεβάζεις άλλο ένα 15% τα ρολόγια για ίδιο TDP.

3) Εστω ότι από εκεί που έπαιζες 3,4Ghz base clock και 3,8Ghz single core boost  , παίζεις στα 3,8Ghz base clock και  κάνεις Boost στα 4,2Ghz όλα τα Cores , 4 core boost 4,3Ghz , 2core boost 4,4Ghz, XFR 4.6Ghz ... Παίζεις δηλαδή με την διαχείριση των boost clocks ...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ξέρεις πόση αύξηση έχεις με αυτό τον τρόπο ?  

Δεν είναι 10% ..... Θα σου φαίνεται πως είναι άλλη αρχιτεκτονική .... μόνο και μόνο με την αλλαγή της διαχείρισης των Boost ρολογιών.

Εκεί δηλαδή που ο 1800X σε φορτίο 4 πυρήνων σήμερα τρέχει στα 3,6Ghz , ο 2800Χ αύριο θα τρέχει στα 4,3Ghz  (20% επάνω δηλαδή + 10% του IPC ) από το παράδειγμα που έδωσα παραπάνω.

Μόνο και μόνο απο την αλλαγή της διαχειρισης των boost clocks ...

Αυτό έχει κάνει και η Intel στους CoffeeLake και στους Skylake-x .

Εχει κάνει SCALABLE BOOST ανάλογα το πόσο Multithread είναι η εφαρμογή για το ίδιο TDP ! Και έχεις την εικόνο νέου CPU χωρίς να έχει δωσει τίποτα στο IPC .

Μαγκιά της και μπράβο της, το εχω πει και στο αντίστοιχο θέμα των Skylake -X .

• Like 2

14% ειναι η διαφορα του stock 1600 απο τον 8400 σε 1080p με 1080ti. Αμα παρουν 10% που λες και με λιγο OC μιας και ειναι ξεκλειδωτοι ισα πανα ισα βαρκα θα ειναι, πως ακριβως θα τρωνε ξυλο? Ασε, μην απαντησεις.

δεν είπα για τον 1600 πως τρώει ξύλο απο τον 8400, οι δυο αυτοι επεξεργαστές είναι πανω κάτω ίδιες σε επιδόσεις ,μιλουσα για τον 8700κ που αυτήν την στιγμη δεν έχει αντίπαλο ;)

10% καλύτεροι σε τι?

Σε IPC ?

Σε ρολόγια ?

Σε memory clocks ?

----------------------------------------------------------------

Κοίτα να δεις πως βελτιώνεις την ίδια αρχιτεκτονική σε νέα γενιά CPU .

1) Εστω ότι ανεβάζεις το IPC 10%

2) Εστω ότι λόγω βελτιωμένης μεθοδου παραγωγής ανεβάζεις άλλο ένα 15% τα ρολόγια για ίδιο TDP.

3) Εστω ότι από εκεί που έπαιζες 3,4Ghz base clock και 3,8Ghz single core boost , παίζεις στα 3,8Ghz base clock και κάνεις Boost στα 4,2Ghz όλα τα Cores , 4 core boost 4,3Ghz , 2core boost 4,4Ghz, XFR 4.6Ghz ... Παίζεις δηλαδή με την διαχείριση των boost clocks ...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ξέρεις πόση αύξηση έχεις με αυτό τον τρόπο ?

Δεν είναι 10% ..... Θα σου φαίνεται πως είναι άλλη αρχιτεκτονική .... μόνο και μόνο με την αλλαγή της διαχείρισης των Boost ρολογιών.

Εκεί δηλαδή που ο 1800X σε φορτίο 4 πυρήνων σήμερα τρέχει στα 3,6Ghz , ο 2800Χ αύριο θα τρέχει στα 4,3Ghz (20% επάνω δηλαδή + 10% του IPC ) από το παράδειγμα που έδωσα παραπάνω.

Μόνο και μόνο απο την αλλαγή της διαχειρισης των boost clocks ...

Αυτό έχει κάνει και η Intel στους CoffeeLake και στους Skylake-x .

Εχει κάνει SCALABLE BOOST ανάλογα το πόσο Multithread είναι η εφαρμογή για το ίδιο TDP ! Και έχεις την εικόνο νέου CPU χωρίς να έχει δωσει τίποτα στο IPC .

Μαγκιά της και μπράβο της, το εχω πει και στο αντίστοιχο θέμα των Skylake -X .

μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες αλλά δεν νομιζω να ποιασουν 4.3ghz στους ryzen+

300 Ευρώ μητρική; Λίγα, 600 το λιγότερο
  • Like 2

Δεν "δικαιούσαι" να παραπονιέσαι για ακριβές μνήμες (όχι ότι δεν είναι) από τη στιγμή που παίρνεις απόφαση να δώσεις 300€ για μητρική. Για ποιο λόγο να πας σε τόσο ακριβή μητρική όταν μέχρι τα 200€ υπάρχουν αρκετές και πολύ ποιοτικές; 

Δεν λέω ότι είναι κακό να κοιτάς μια hero ή μια formula ... γιατί υπάρχουν και μερικοί όπως εγώ που ψωνίζουν όχι μόνο με βάση τις πραγματικές δυνατότητες της μητρικής, αλλά και με το look της και με την "ψυχολογική ικανοποίηση" να την έχεις.

Αλλά άμα είσαι σε αυτή την κατηγορία αγοραστή.. τότε απλά σκας τα λεφτά σου, ψωνίζεις, παίρνεις μια τζούρα καινουργίλα μόλις ανοίξεις τις συσκευασίες, δεν ρωτάς κανέναν και δεν διαμαρτύρεσαι

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...