Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

όσο σετάρονται καλύτερα τα coffee lake τόσο μεγαλώνει η ψαλίδα στο gaming.

Link.png Site: tomsnew gaming test

νομίζω ότι η ΙΝΤΕΛ από 8100 , 8350Κ και πάνω κόστος ξανάγινε μονόδρομος.

με τέτοια single core ακόμη  ο 8100 θα προσπερνά έυκολα τους 4πυρηνους ryzen σε gaming και ο 8350Κ ή 8400 τον εξαπύρηνο.

Κοίτα να δεις πως μικραίνει η ψαλίδα στο gaming όταν αλλάξεις κάρτα.   ;)

https://www.youtube.com/watch?v=0pKvFbW1vWI

148nntz.jpg

20znpfm.jpg

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαμποτάζ της nvidia ή απλά αδυναμία των ryzen με τα ενωμένα dies να δουλέψουν σωστά σε nvidia drivers που τρέχουν ένα σωρό μετατροπές στο background, πολυνηματικά, για μιμηθούν το αποτέλεσμα του async ; Ιδού η απορία.

Το DX12 όπως υλοποιήθηκε από το πιο φραγκάτο στούντιο(ελέω multiplayer παιχνιδιών=σταθερό μπαξίσι), είναι μια αποτυχία ούτως ή άλλως. Πόσω μάλλον για τα μικρότερα στούντιο.

κανένας δεν ασχολείται με το 1 τοις χιλλίοις της αγοράς vga που έχουν οι VEGA.

μην γενικεύουμε μετρήσεις που δεν αφορούν τους gamers

ήμουν σαφής , πόσοι gamers έχουν vega64?

καλά μην περιμένεις σοβαρές επιδόσεις απο τους ryzen+ ενα 10% θα πάρουν και πολλά λέω ,παλι ξύλο θα τρώνε στα games

Αν η intel με τερματισμένη αρχιτεκτονική (μγδενική αύξηση στο IPC) κατάφερε να φέρει καλύτερα CPU από τα προηγούμενα, που να σας κάνει να θέλετε να αλλάξετε πλατφόρμα, τι σε κάνει να πιστεύεις πως η AMD που και νέα αρχιτεκτονική αδούλευτη έχει  και νέα λιθογραφία έχει  δεν θα καταφέρει να βγάλει κάτι καλύτερο.

• Like 1

Αν κανεις σωστά set τις μνήμες δεν έχεις κανένα θέμα με nvidia GPU, τόσους μήνες που τον τρέχω τον 1700 με 1080 Ti δεν έχω κανένα πρόβλημα, απλά έκανα tune τις μνήμες από την αρχή.

• Like 2

εγώ  πιστεύω ότι θα έρθουν σε 5-6 μήνες βελτιωμένοι ryzen αλλά η βελτίωση θα είναι στα defaults , αυτοί που επενδύουν σε ψαγμένα setup δεν θα δουν διαφορά γιατί ήδη έχουν "στραγγίξει" την πλατφόρμα.

ΥΓ1

ΣΠΑΡΤΑΝ τι οθόνη έχεις?

ΥΓ2

Η πλάκα είναι ότι θα χειροκροτούν αυτοί που κατηγορούσαν την ΙΝΤΕΛΑ για την μικρή αναβάθμιση από skylake to kabylake

εγώ  πιστεύω ότι θα έρθουν σε 5-6 μήνες βελτιωμένοι ryzen αλλά η βελτίωση θα είναι στα defaults , αυτοί που επενδύουν σε ψαγμένα setup δεν θα δουν διαφορά γιατί ήδη έχουν "στραγγίξει" την πλατφόρμα.

ΥΓ

ΣΠΑΡΤΑΝ τι οθόνη έχεις?

Τώρα τίποτα (:-D) έχω μια δανεική προσωρινά μέχρι να πάρω αυτήν εδώ: https://www.samsung.com/us/computing/monitors/gaming/32--uh850-uhd-monitor-with-quantum-dot-lu32h850umnxza/

• Like 1

Δεν είναι πρόβλημα της AMD η αρχιτεκτονική όσο η επικοινωνία των CCX. Αυτή είναι η "φάκα". Αυτό βελτιώνεις με τις ram. Kαι με τα optimized subtimings απλά διορθώνεις τα εντελώς λάθος και χαλαρά AUTO.

Anyway, είδαμε τους 8700K να βγάζουν πάνω από 170 καρέ average στο Witcher 3(digital foundry). Τη στιγμή που ένας ryzen 1700 με γρήγορες ram έβγαζε 120-140. Κοντά σε έναν oced 7700K. Αποδεικνύοντας έτσι ότι πλησιάζει τον 7700Κ λόγω cores ΚΑΙ ΟΧΙ λόγω καλού single core performance. Γιατί αλλιώς πώς εξηγείται ο 8700Κ να περνάει με τόσο μεγάλη διαφορά τους 7700K έχοντας το ίδιο arch(η cache μηδαμινό ρόλο έπαιξε); 

Υπάρχει επομένως αρκετό έδαφος να καλυφθεί τόσο σε ρολόγια όσο και σε arch. Για το δεύτερο δεν είμαι και τόσο σίγουρος γιατί είναι και θέμα "φιλικότητας" του game engine.

εγώ πιστεύω ότι θα έρθουν σε 5-6 μήνες βελτιωμένοι ryzen αλλά η βελτίωση θα είναι στα defaults , αυτοί που επενδύουν σε ψαγμένα setup δεν θα δουν διαφορά γιατί ήδη έχουν "στραγγίξει" την πλατφόρμα.

ΥΓ1

ΣΠΑΡΤΑΝ τι οθόνη έχεις?

ΥΓ2

Η πλάκα είναι ότι θα χειροκροτούν αυτοί που κατηγορούσαν την ΙΝΤΕΛΑ για την μικρή αναβάθμιση από skylake to kabylake

Oταν δεν εχεις διαβασει για κατι καλυτερα να μην εχεις αποψη του στιλ εγω πιστευω ,φιλικα στο λεω.

Τα amd sponsored games όπως το civilization δεν είναι "όλα τα games".

Τα battlefield και λοιπά της dice τρέχουν καλύτερα σε dx11. Ακυρώνοντας ακόμα και το νόημα του dx12 στην παρούσα φάση.

Αν διαβάσει κάποιος για τους nvidia dx11 drivers θα καταλάβει ότι μιμούνται το dx12 χωρίς να επιβαρύνουν τους devs με optimizations. Εκεί είναι όλη η ουσία, στο οικονομικό.

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες & περαιτέρω links για το power delivery:

http://www.overclock.net/t/1638955/z370-z390-vrm-discussion-thread

Απ'ότι φαίνεται, η Prime A της ASUS έχει ίδια με τις Strix, στις Gigabyte η Gaming 7 έχει καλύτερα απ'τις Ultra Gaming/HD3/HD3P, στις Asrock η KillerSLI έχει χειρότερα από Taichi/Fatal1ty/Extreme4 και για τις MSI, Krait & Gaming Pro έχουν τα ίδια. Τα λινκ είναι work-in-progress, λογικά θα προστεθούν και οι λοιπές μητρικές με τον καιρό.

Για όσους κυνηγάνε τα 5+ θέλει λίγο προσοχή το θέμα, φυσικά αν κάτσει σαπάκι κομμάτι και 500€ μητρική δεν το σώζει.

• Like 4

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...