Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ορίστε και το επονομαζόμενο "μπουκαλάκι που θα έχεις"  :-D

Εστω πως υπάρχει μοντέλο μητρικής που έχει συνδέσει τα 24 PCI-E V3.0 LANES που δίνει το Z370 σε θύρες M2 ή PCI-E  και βάζεις εσύ 6 NVME δίσκους ....

Εχεις βάλει και 4 HDD επάνω, μερικές USB 3.0 συνδέσεις  κ.λ.π. 

Και ξεκινάς να δουλεύεις σε φόρτο όλων των συσκευών .... 

ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑΣΜΑ ....  :devil:  :-D  :cry:  :shock:  :-)

3WdbWcm.png

Εδώ καλά καλά και με έναν ταχύτατο NVME και ταυτόχρονη χρήση όλως των I/O , οι επιδόσεις θεωτητικά πρέπει να μειώνονται λόγω συμφόρησης στο DMI ... 

EDIT: Το δεύτερο M2  στο promontory πρέπει να έχει μπει για μια και μόνο περίπτωση .

The Intel Optane Memory is a M.2 NVMe SSD using 3D XPoint memory instead of NAND flash memory. 3D XPoint allows the Optane Memory to deliver far higher throughput than any flash SSD of equivalent capacity, and lower read latency than a NAND flash SSD of any capacity. The Optane Memory is intended both for OEMs to integrate into new systems and as an aftermarket upgrade for "Optane Memory ready" systems: those that meet the system requirements for Intel's new Optane caching software and have motherboard firmware support for booting from a cached volume. However, the Optane Memory can also be treated as a small and fast NVMe SSD, because all of the work to enable its caching role is performed in software or by the PCH on the motherboard. 32GB is even (barely) enough to be used as a Windows boot drive, though doing so would not be useful for most consumers.

Και για να καταλάβεις πόσο καλύτερη / διαφορετική σχεδίαση έχει η AM4 πλατφόρμα  δες και το παρακάτω διάγραμμα. 

Και να φανταστείς, ενώ αυτοί έχουν ξέχωρα 4X PCI-E V3.0 Lanes, δεν κοτάνε να βάλουν διπλά NVME επάνω  στο CPU.

Εχουν μια M2 στο promontory αλλά ΟΧΙ για NVME με X2 ταχύτητα .

oxi8rIA.png

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το όλο ζουμί της υπόθεσης είναι ότι από 6850κ δεν κοιτάς σε τίποτα λιγότερο από 8πυρηνο πράγμα που με κάνει να αμφιβάλλω για την χρήση που προορίζονται όλα αυτά για να σκέφτεσαι μετάβαση από 6πυρηνο σε 6πυρηνο.

Για να μην ξεφεύγουμε μιας και ούτε την χρήση του υπολογιστή λες ούτε ξέρεις τι θα κάνεις από πλευράς αναβάθμισης όταν είναι με το καλό άνοιξε ξεχωριστό θέμα για αγορα.

Οι coffeelake δεν είναι upgrade για την περίπτωση σου.

δεν θα εχω τπτ αλλο πανω,m.2 μονο.ουτε ssd ουτε hdd

Για έναν NVME κάνει , για 2 όχι.

Αν θες φτηνό CPU κάπου στα 450€ παρέα με μητρική για τα πάντα, πήγαινε πάρε έναν Threadripper 1900X και μια X399 μητρική.

Αν θες δυνατό CPU δες I9 7900X  και 299 μητρική ή threadripper 1950Χ + x399 μητρική.

Στην θέση σου θα κρατούσα το X99 με τον 6850K  και δεν θα άλλαζα τίποτα .

Οι πλατφόρμα αυτή δεν κάνει για αυτό που θες ... Τα  πολλαπλά NVME και τα RAID NVME τα πληρώνεις στις αντίστοιχες πλατφόρμες.  :-D

Καλή επιλογή που έχει ότι και η Asus z370 F (E) Strix Gaming αποτελεί και η mAtx , Asus z370 G. Έχει και ps2 θύρα για όσους την αξιοποιούμε/χρησιμοποιούμε αναλόγως.

Και μια διορθωση: Νόμιζα ότι δεν υπάρχει τελικά error code πανελακι ή κατι τετοιο για εύκολο troubleshooting πάνω στη μητρική. Τελικά υπάρχει (Strix G,F,E) κοντά στις ραμ (qCode)

post-376588-0-97162100-1507469236_thumb.jpg

• Like 1

Το όλο ζουμί της υπόθεσης είναι ότι από 6850κ δεν κοιτάς σε τίποτα λιγότερο από 8πυρηνο πράγμα που με κάνει να αμφιβάλλω για την χρήση που προορίζονται όλα αυτά για να σκέφτεσαι μετάβαση από 6πυρηνο σε 6πυρηνο.

Για να μην ξεφεύγουμε μιας και ούτε την χρήση του υπολογιστή λες ούτε ξέρεις τι θα κάνεις από πλευράς αναβάθμισης όταν είναι με το καλό άνοιξε ξεχωριστό θέμα για αγορα.

Οι coffeelake δεν είναι upgrade για την περίπτωση σου.

δεν εχει να κανει με το τι χρηση κανω, δεν κανω  τπτ ιδιαιτερο,ειμαι απο αυτους που ειμαστε αρρωστοι με το θεμα αλλαγης hardware καινουρια πραγματα ,καστομ υδροψυξεις κ τετοια,υπαρχουμε κ εμεις που δεν εχουμε σοβαρο λογο αλλαγης αλλα το κανουμε γιατι μας αρεσει

πρεπει να υπαρχει λογος?

• Like 5

Και μια διορθωση: Νόμιζα ότι δεν υπάρχει τελικά error code πανελακι ή κατι τετοιο για εύκολο troubleshooting πάνω στη μητρική. Τελικά υπάρχει (Strix G,F,E) κοντά στις ραμ (qCode)

attachicon.gif guardian-2.jpg

To οποίο έχει και η Prime-A, που συζητούσαμε, και υπάρχει και στις TUF. Τελικά όπως φαίνεται η Prime-A είναι ίδια με την Strix-F με διαφορά τα LED.

To οποίο έχει και η Prime-A, που συζητούσαμε, και υπάρχει και στις TUF. Τελικά όπως φαίνεται η Prime-A είναι ίδια με την Strix-F με διαφορά τα LED.

Ναι απ'οτι φαίνεται. Βέβαια οι strix ίσως έχουν καλύτερη vrm ψυχτρα (?)

δεν εχει να κανει με το τι χρηση κανω, δεν κανω τπτ ιδιαιτερο,ειμαι απο αυτους που ειμαστε αρρωστοι με το θεμα αλλαγης hardware καινουρια πραγματα ,καστομ υδροψυξεις κ τετοια,υπαρχουμε κ εμεις που δεν εχουμε σοβαρο λογο αλλαγης αλλα το κανουμε γιατι μας αρεσει

πρεπει να υπαρχει λογος?

Δηλαδή τελικά(μέσα επεσα)ο λόγος που κοιταζες την msi godlike των 500ευρω και θέλεις να χρησιμοποιείς μόνο m2 χώρους είναι απλά για να σερφαρεις στο ιντερνέτ.

Ε αφού είναι έτσι και χρηματικό πρόβλημα δεν υπάρχει γιατί δεν πας σε 8πυρηνο 7820χ?

Πιο πίσω έλεγες για προβλήματα για θερμοκρασίες στους skylake x,για ποιο λόγο σε απασχολούσε αυτό αφού είσαι με custom υδροψυξη?Γι'αυτό είπα ότι όταν αποφασίσεις τι θες να αλλάξεις στο σύστημά σου καλύτερα να ανοίξεις ξεχωριστό θέμα στις αναβαθμίσεις μιας και θα κάνεις και άλλες αλλαγές.

Ναι απ'οτι φαίνεται. Βέβαια οι strix ίσως έχουν καλύτερη vrm ψυχτρα (?)

Το πρόβλημα τελικά δεν είναι στην τιμή της hero x(η 9 πωλείται στα 260)αλλά στις τιμές των πιο κάτω μητρικών και εξηγώ.

Η asus prime a και κυρίως η strix f είναι μητρικές ας το πούμε μικρομεσαίας κυρίως κατηγορίας.

Η strix f με την prime είναι στα 200+.

Η strix E φτάνει στα 220.

Όμως αν δούμε και στο εξωτερικό στα 220 παίζουν οι ακριβότερες μητρικές όπως asrock taichi

https://geizhals.eu/asrock-z370-taichi-90-mxb5y0-a0uayz-a1700866.html

Gigabyte gaming 5

https://geizhals.eu/gigabyte-z370-aorus-gaming-5-a1699939.html

Και με 250ευρω παίζει η gigabyte 7(στη Γερμανία 220)με το steam κουπονι που είναι η ακριβότερη ως τώρα κατηγορία με την hero.(Στην Αμερική η hero έχει combo που βγαίνει 50δολλαρια κατω)

Άρα για κατόχους 8700k πιο πολύ αξίζουν οι πιο ακριβές μητρικές αυτή την στιγμή παρά οι φθηνότερες.

Από μικρομεσαίες κάρτες θα ξεχώριζα την gigabyte ultra που βγαίνει στα 180ευρω με το κουπόνι και ίσως από asrock την killer.

Ακόμα και ο φωτισμός της strix που τον διαφημίζουν είναι fail.

• Like 1

Ετοιμάζω συγκριτικό 3570K vs 8700K με τα ακόλουθα:

3DMark Firestrike(Απλό και Extreme)

Geekbench

CPU-z Benchmark

FF XIV: Stormblood (1080/1440P)

RoTR (DX11, DX12 1080/1440P)

Deus Ex: Mankind Divided (DX11, DX12 1080/1440P)

Gears of War 4(Αυτό δεν είναι σίγουρο, αν δεν βαρεθώ θα το συμπεριλάβω γιατί είναι πάνω από 100GB)

Hitman (1080/1440P)

Far Cry: Primal (1080/1440P)

Rainbow Six: Siege (1080/1440P)

Forza Motorsport 7 (1080/1440P)

GTA V (1080/1440P)

Αν έχω όρεξη θα βάλω κι' άλλα.

• Like 5

Δηλαδή τελικά(μέσα επεσα)ο λόγος που κοιταζες την msi godlike των 500ευρω και θέλεις να χρησιμοποιείς μόνο m2 χώρους είναι απλά για να σερφαρεις στο ιντερνέτ.

Ε αφού είναι έτσι και χρηματικό πρόβλημα δεν υπάρχει γιατί δεν πας σε 8πυρηνο 7820χ?

Πιο πίσω έλεγες για προβλήματα για θερμοκρασίες στους skylake x,για ποιο λόγο σε απασχολούσε αυτό αφού είσαι με custom υδροψυξη?Γι'αυτό είπα ότι όταν αποφασίσεις τι θες να αλλάξεις στο σύστημά σου καλύτερα να ανοίξεις ξεχωριστό θέμα στις αναβαθμίσεις μιας και θα κάνεις και άλλες αλλαγές.

δεν καταλαβενεις γιατι βλεπεις το θεμα απο την δικη σου μερια

1.δεν εχει σημασια για ποιον λογο το θελω

2 οταν μπηκα στο θεμα ρωτουσα καθαρα για το z370 ,δεν ειπα να με βοηθησετε να αποφασισω 

3 δεν παω στον 7820χ γιατι απλα δεν μου αρεσει η χ299,

τοσο απλα

κ ειναι γνωστο σε οσους με ξερουν οτι δεν ειμαι μονο λογια,οσα συστηματα εχω φιτιαξει τα ανεβασα στο δειξε το κουτι μου

• Like 3

δεν εχει να κανει με το τι χρηση κανω, δεν κανω τπτ ιδιαιτερο,ειμαι απο αυτους που ειμαστε αρρωστοι με το θεμα αλλαγης hardware καινουρια πραγματα ,καστομ υδροψυξεις κ τετοια,υπαρχουμε κ εμεις που δεν εχουμε σοβαρο λογο αλλαγης αλλα το κανουμε γιατι μας αρεσει

πρεπει να υπαρχει λογος?

Sorry για το off topic, αλλά σε πάω με 1000!!! Bring back the fun :)

• Like 2

δεν καταλαβενεις γιατι βλεπεις το θεμα απο την δικη σου μερια

1.δεν εχει σημασια για ποιον λογο το θελω

2 οταν μπηκα στο θεμα ρωτουσα καθαρα για το z370 ,δεν ειπα να με βοηθησετε να αποφασισω

3 δεν παω στον 7820χ γιατι απλα δεν μου αρεσει η χ299,

τοσο απλα

κ ειναι γνωστο σε οσους με ξερουν οτι δεν ειμαι μονο λογια,οσα συστηματα εχω φιτιαξει τα ανεβασα στο δειξε το κουτι μου

Θες κάτι συγκεκριμένο που είναι μεγαλύτερη υποστήριξη m2 και φυσικά παραπάνω lanes.

Άρα είναι λογικό να σου λένε ποια πλατφόρμα σε καλύπτει περισσότερο,ασχέτως τι θα αγοράσεις.

Προφανώς και η x299 πλατφόρμα έχει υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι και εύκολο να ρίχνεις oc μέχρι και 18πυρηνων πάνω από 4ghz σταθερά.

Τώρα όσον αφορά την z370 godlike,μπορείς να μιλήσεις με την ίδια την msi για να είσαι 100%σιγουρος.

όσο σετάρονται καλύτερα τα coffee lake τόσο μεγαλώνει η ψαλίδα στο gaming.

Link.png Site: tomsnew gaming test

νομίζω ότι η ΙΝΤΕΛ από 8100 , 8350Κ και πάνω κόστος ξανάγινε μονόδρομος.

με τέτοια single core ακόμη  ο 8100 θα προσπερνά έυκολα τους 4πυρηνους ryzen σε gaming και ο 8350Κ ή 8400 τον εξαπύρηνο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...