istrios Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Ήταν ανάγκη να βγουν αυτή την εποχή πάνω που αποφάσισα να πάω σε Ryzen; Τελικά οι 2 παραπάνω πυρήνες στους Ryzen δεν παίζουν ρόλο μάλλον. Εκ πρώτης όψεως για εμάς που κρεμόμαστε από τα χείλη σας και τις γνώσεις σας ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά της πλατφόρμας; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DOR1K1N Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Πάντως το καλύτερο τσιπάκι ήχου,δειχνει να το φοραει η ασροκ με το creative cinema 3. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos5800 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Ήταν ανάγκη να βγουν αυτή την εποχή πάνω που αποφάσισα να πάω σε Ryzen; Τελικά οι 2 παραπάνω πυρήνες στους Ryzen δεν παίζουν ρόλο μάλλον. Εκ πρώτης όψεως για εμάς που κρεμόμαστε από τα χείλη σας και τις γνώσεις σας ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά της πλατφόρμας; οι δυο παραπάνω πυρήνες των ryzen 7 προς το παρών δεν παιζουν κανένα ρόλο στα παιχνίδια,για το μέλλον θα δουμε τι θα γίνει,προς το παρόν ο 8700κ ευνοείται απο το 10% καλυτερο IPC και κατα ενα GHz μεγαλύτερη συχνότητα ανα πυρήνα,πραγμα που τον ευνοεί να πατάει κάτω τους ryzen στα games και να έχει ίδιες επιδόσεις σε multi core καταστασεις 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ps4 pro Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 25 του μηνα θα τον εχω στα χερακια μου i7 8700k Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Super Moderators Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 ok... 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
~Palpatin~ Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 25 του μηνα θα τον εχω στα χερακια μου i7 8700k So what? Μόνο αντίστροφη μέτρηση μην κάνεις και κατά αλλά με το καλό να σου έρθει και πάνω από όλα, γερό παιδί... ε συγνώμη CPU ήθελα να πω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 25 του μηνα θα τον εχω στα χερακια μου i7 8700k Αρκεί να μην τον συνδυάσεις με single-channel 2400Mhz RAM 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 So what? Μόνο αντίστροφη μέτρηση μην κάνεις και κατά αλλά με το καλό να σου έρθει και πάνω από όλα, γερό παιδί... ε συγνώμη CPU ήθελα να πω. Το συκώτι μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
volos27 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Ο 6850 είχε πολλά lanes , οι καινούριοι είναι κομμένοι. Σε εκείνο το socket η intel έκοβε lanes μόνο από 4c/8t cpu και νομίζω και στον μικρό 6/12t. Λοιπόν κοίταξε τι γίνεται στο S2066, στο 1151 socket. Στο 2066 σε ότι αφορά τα lanes των επεξεργαστών και τα κανάλια μνήμης έχεις το παρακάτω . και ανάλογα το CPU που χρησιμοποιείς τα διαθέσιμα από το CPU Lanes είναι διαφορετικά. Βλέπεις λοιπόν πως η Intel δίνει πλήρη αριθμό lanes μόνο στον μεγάλο. Στην πλατφόρμα που είχεις X99 S2011 V2 η κατάσταση με τα lanes ήταν η παρακάτω. O επεξεργαστής που έχεις βλέπεις πως δίνει 40 LANES , ικανά για 2X GPU SLI/CORSSFIRE και 2 X NVME σε πλήρη ταχύτητα. Αρα στο 2066 socket έχεις για 7740Κ --> 16 LANES 7640k --> 16 LANES 7800X ---> 28 LANES 7820X ---> 28 LANES 7900X+ --> 44 LANES Αν λοιπόν εσύ θες lanes αλλά δεν θες ακριβό CPU , στην 2066 δεν θα το βρεις ή αν το βρεις θα το βρεις με παραχωρήσεις και ψάχνοντας και μοντέλο μητρικής που δεν θα χρησιμοποιεί Lanes του CPU για εξωτερικούς controller κ.λ.π. Δεν ξέρω βέβαια τι σύστημα θες να φτιάξεις και πόσα lanes γενικά θα σου χρειαστούν. Τελος η ύπαρξη πολλών NVME στο 2066 μπορεί να γίνει. Αν όμως θες να έχεις Bootable RAID με NVME , θες INTEL NVME drives , τα οποία η Intel τα κάνει raid μέσω της τεχνολογίας : To αν η intel έχει ανοίξει το Virtual raid και για άλλους NVME , δεν το ξέρω. Πρέπει να το ψάξεις. Αρχικά ήταν μόνο για Intel. Πάμε τώρα στο 1151 kai 1151 V2 To μπλοκ διάγραμμα της πλατφόρμας είναι το παρακάτω. Εδώ θα δεις πως από τον επεξεργαστή βγαίνουν όλα κι όλα 16 PCI-E V3.0 LANES. Αυτά πηγαίνουν στην κάρτα γραφικών . Οτιδήποτε σε I/O συνδέεται επάνω στην πλατφόρμα, συνδέεται επάνω στο promontory chip Z370 . To promontory chip συνδέεται με το north/cpu μέσω του DMI 3.0 το οποίο έχει ταχύτητα μεταφοράς όσο 4X PCI-E V3.0 . Προφανώς στις Z370 μητρικές για να δώσουν θύρες παραπάνω για NVME , χρησιμοποιούν τα "UP TO 24 PCI-E V3.0 LANES" που δίνει το promontory chip . Δηλαδή το promontory chip παίρνει από το CPU 4 X PCI-E V3.0 LANES = DMI 3.0 και τα πολλαπλασιάζει βάζοντας επάνω SATA III, USB 3.1 G1, M2 PCI-E X4 και ανάλογα την υλοποίηση βάζει και άλλα M2 κ.λ.π. Ολα όμως έχουν τον περιορισμό επικοινωνίας που έχει το DMI 3.0 . Προσωπικά την λογική 2 M2 PCI-E X4 στο Z370 , την βλέπω μόνο για επιλογή Intel Optane σαν συμπληρωμάτικό ρόλο στον SSD . τα ξερω αυτα γιαυτο τον λογο ειχα παει στον 6850κ οκ τα 16 του cpu πανε στην καρτα γραφικων κ μενουν 24 για τα υπολοιπα,τι περιορισμους εχουν τα lanes του chipset? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 ακόμη και σε πρόσφατα φτιαγμένο WS που έχω χειριστεί έχω προσέξει ότι έβαλε 1 κάρτα γραφικών & 2xM2 ssd σε RAID. το sli/cs φθίνει και δεν το βάζουν σε καινούρια μηχανήματα. στις mainstream πλατφόρμες δεν ξέρω κάπιον να χρειάζεται ποιο πολλά lanes από του Ζ370. ποιος θα έχει πρόβλημα?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
volos27 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 αν μπορω να εχω 3 m2 γιατι να παω σε χ299,με cpu που ειναι στην ουσια υποβαθμιση σε σχεση με τον 6850κ που ειχα,δεν ξερω τι κανανε εκει στην intel αλλα οι x cpu κ το x299 ειναι φαουλ,χαμηλο cashe ακομη κ στον 8πυρηνο,ακουω για υψηλες θερμοκρασιες .κ για να εχεις τις 40 lanes πρεπει να δωσεις 1000ε γιατον 7900χ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ps4 pro Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Αρκεί να μην τον συνδυάσεις με single-channel 2400Mhz RAM με αυτη την mobo https://www.msystems.gr/index.php?category=1317&product=23392 μνημες https://www.msystems.gr/index.php?category=1514&product=21258 και 1080 ti 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 αν μπορω να εχω 3 m2 γιατι να παω σε χ299,με cpu που ειναι στην ουσια υποβαθμιση σε σχεση με τον 6850κ που ειχα,δεν ξερω τι κανανε εκει στην intel αλλα οι x cpu κ το x299 ειναι φαουλ,χαμηλο cashe ακομη κ στον 8πυρηνο,ακουω για υψηλες θερμοκρασιες .κ για να εχεις τις 40 lanes πρεπει να δωσεις 1000ε γιατον 7900χ Είπαμε πως τα promontory chips κάνουν κάτι σαν τα PLX/PEX chip που έβαζαν παλαιότερα αλλά και σήμερα σε μερικές midrange μητρικές για να κάνουν ψευδοδιπλασιασμούς των Lanes. Αν λοιπόν το CPU συνδέεται με το promontory chip με 4 x pci-e lanes , και 15 M2 PCI-E X4 NVME να παίρνει το promontory το max bandwidth προς τον επεξεργαστή θα είναι ΟΣΟ 4X PCI-E LANES για το σύνολο των I/O . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 αν μπορω να εχω 3 m2 γιατι να παω σε χ299,με cpu που ειναι στην ουσια υποβαθμιση σε σχεση με τον 6850κ που ειχα,δεν ξερω τι κανανε εκει στην intel αλλα οι x cpu κ το x299 ειναι φαουλ,χαμηλο cashe ακομη κ στον 8πυρηνο,ακουω για υψηλες θερμοκρασιες .κ για να εχεις τις 40 lanes πρεπει να δωσεις 1000ε γιατον 7900χ Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί θες να αλλάξεις τον 6850κ αλλά τέλος πάντων. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 με αυτη την mobo https://www.msystems.gr/index.php?category=1317&product=23392 μνημες https://www.msystems.gr/index.php?category=1514&product=21258 και 1080 ti 4 Dimm Ram ? Why ?? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις