Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο μεταξύ στο skroutz , κάποιος έγραψε κριτική για ... i3 8100 !!!!!!!

(Χρήστης που γράφτηκε σήμερα και αυτή ήταν η πρώτη του κριτική) .

Πρόλαβε κι έστησε μηχάνημα ;;;

Μιλάει για "θερμοκρασίες στο κοκκινο".

Και καταλήγει στο συμπέρασμα ... "μόνο ryzen" .

(Όχι μόνο έστησε μηχάνημα με τον i3 8100 και βρήκε πρόβλημα με θερμοκρασίες , αλλά έχει και σύστημα με ryzen και κάνει συγκρίσεις ;;;        )

• Like 1
  • Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με RAM στα 2400MHz και μητρική των 90€ ο Ryzen.

Ξέρεις τι γίνεται; Ψειρίζουμε και καλά κάνουμε τα μονοψήφια FPS με τις RAM και τους λίγο καλύτερους επεξεργαστές στα παιχνίδια

Πόσο καλύτερα παίζει ο 8400 παιχνίδια και πόσο χειρότερα σε όλα τα υπόλοιπα με Futureproof προοπτική;

Λέμε πόσο αποδίδει με 1080Ti ένας επεξεργαστής των 200€. Μα επεξεργαστή των 200€ θα έχει κάποιος με 1080Ti; Καλό είναι να υπάρχει η μέτρηση, να ξέρουμε τι μας γίνεται ωστόσο.

Καλά αυτά τα Bencmarks με 720p, είναι οριακά άχρηστα. Είπαμε. Μην μετράμε το κάθε CPU με 1060Ti αν πρόκειται για 1080P, αλλά όχι και αυτή η κατάσταση.

Δημοσ.

Αδιαφορες για εσενα :)

Είσαι ο μόνος που τις έχει αναφέρει στο θέμα και αν κρίνω από την υπογραφή δεν θα αναβαθμίσεις ,άρα ξαναγυρίζω στο σχόλιο μου ότι είναι αδιαφορες.

Δημοσ.

Τι μητρική σαπάκι είναι αυτή;  :-D

Για ίντελ μιλάμε. Δεν είναι ... fx να έχει σημασία η μητρική !!!!!!!

Δημοσ.

Δεν την λέω σαπάκι από άποψη φάσεων τροφοδοσίας όπου πλέον οι σύγχρονοι επεξεργαστές δεν χρειάζονται πολλές. 
Το λέω επειδή είναι, αλλά ταυτόχρονα φαίνεται (άσχημη) και πολύ απλή. Τη δουλειά την κάνει μια χαρά.

Δημοσ.

Με RAM στα 2400MHz και μητρική των 90€ ο Ryzen.

Ξέρεις τι γίνεται; Ψειρίζουμε και καλά κάνουμε τα μονοψήφια FPS με τις RAM και τους λίγο καλύτερους επεξεργαστές στα παιχνίδια

Πόσο καλύτερα παίζει ο 8400 παιχνίδια και πόσο χειρότερα σε όλα τα υπόλοιπα με Futureproof προοπτική;

Λέμε πόσο αποδίδει με 1080Ti ένας επεξεργαστής των 200€. Μα επεξεργαστή των 200€ θα έχει κάποιος με 1080Ti; Καλό είναι να υπάρχει η μέτρηση, να ξέρουμε τι μας γίνεται ωστόσο.

Καλά αυτά τα Bencmarks με 720p, είναι οριακά άχρηστα. Είπαμε. Μην μετράμε το κάθε CPU με 1060Ti αν πρόκειται για 1080P, αλλά όχι και αυτή η κατάσταση.

Αυτοί που ψειριζουν περισσότερο είναι αυτοί που δεν έχουν ούτε ανάλογα monitor ούτε ανάλογες κάρτες.

Αυτός που έχει gtx 1070 και πάνω,ανάλογο monitor με πολλά hz και θα δει και του χρόνου για άλλη κάρτα σιγά μην κάθεται να ασχολείται με τέτοια.

Αγόρασε στο μέλλον (γενικά μιλώντας)monitor με πολλά hz και θα δεις αν θα κοιτάς και τα 10fps πάνω.

Αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα γενικά. Μας κοροϊδεύουν λίγο. Πράγματι αν βάλεις στον 6300 μία 1060 θα είναι μια χαρά δίνοντας και λίγο παραπάνω σε ρολόι.

Είναι θα έλεγα συμπληρωματικό. Μόνο του σαν Review δεν στέκεται.

Όχι τόσο επειδή δεν έχει 1080Ti, αλλά επειδή δεν δείχνει τα Minimum Framer Rates και τα Frame Times, για τα οποία γίνεται όλος ο σαματάς. Με τη λογική του Guru είναι αυτό που λέμε "και ο FX6300 μια χαρά είναι".

Ερώτηση:

Ποιος παίζει καλύτερα τα παιχνίδια;

1) Ένας με 1600 στα 3.9GHz και 1080;

2) Ένας με 8700Κ και 1060 6GB;

:)

Στα forums για να πατάνε likes οι κόκκινοι ο πρώτος.Στην πράξη η κρυφή και αόρατη 3η επιλογή δηλαδή

3)Ένας με 8700κ και gtx 1080.

Δημοσ.

οι κλειδωμένοι έχουν 60-65w TDP (με μέγιστο αν κάνεις torture σε όλους τους πυρήνες ταυτόχρονα τα 90-95W)

αυτοί οι επεξεργαστές θα τρέχουν ακόμη και στο φθηνό μοντέλο του 50αρικου όπως έχουμε σήμερα τις μητρικές Η110.

Δημοσ.

Στους amd νομιζω ισχυει το αντιθετο. Θες overclock παρε non x και ανεβαστον δεν θες οverclock παρε ενα x με μεγαλυτερα ρολογια αφου δεν θα τον ανεβασεις μονος σου. Εγω παντως ετσι θα το σκεφτομουν

Θες oc πάρε non x για να είσαι στα ίδια η πίσω(ανάλογα το παιχνίδι)με τον κλειδωμένο 8400(επιδόσεις και ρολόγια)

Δεν θες overclock?Πλήρωσε και παραπάνω για να είσαι πίσω.

Βγήκαν τα benchmarks και αντί να είναι στα ίδια ο 8700κ με τον 1600χ,πιο πολύ κοντραρεται με τον ..1700χ.

Και οι δύο συμφορουμιτες που πάτησαν και likes (ότι συμφωνούν και καλά )και που αποθεώνουν τους ryzen,τους προσπέρασαν(όπως είπαν οι ίδιοι στο άλλο θέμα)λόγω των γνωστών θεμάτων και περιμένουν το 2018.

Γνωστή ούτως ή άλλως η φράση

Κράζεις?Θαυμάζεις!

• Like 1
Δημοσ.

Είσαι ο μόνος που τις έχει αναφέρει στο θέμα και αν κρίνω από την υπογραφή δεν θα αναβαθμίσεις ,άρα ξαναγυρίζω στο σχόλιο μου ότι είναι αδιαφορες.

Αν κατι δεν σε αφορα και σου ειναι αδιαφορο μην το σχολιαζεις... εκτος αν σε εχουν βαλει φυλλακα.

Τελος συζητησης γτ δεν εχει και νοημα παραπερα.

Οσο για το απο πανω δεν μιλησα για καμια συγκριση με 8400. Μιλησα για x και non x.

Δεν αποθεωσα κανεναν ryzen ουτε προτεινα σε καποιπον να παρει... Αλλα μαλλον η εμπαθια σου για αυτους που δεν συμφωνουν μαζι σου και στα θελω τα δικα σε επιρεαζει...

Δημοσ.

όταν δοκιμαστούν διάφορα setups με 8700Κ με "εξωτικές" μνήμες/μητρικές θα κτυπάει και τον 1800Χ παντού.

αφού η διαφορά στο single core είναι μεγάλη , θυμάστε τι επιδόσεις έπιαναν τα ryzen την άνοιξη μέχρι να γίνουν οι πειραματισμοί και οι βελτιώσεις στο BIOS? Εγώ πιστεύω ότι ο 8700Κ θα είναι Workstation platform killer και θα κλέψει πολλούς και από αυτές τις πλατφόρμες.

Δημοσ.

Αν κατι δεν σε αφορα και σου ειναι αδιαφορο μην το σχολιαζεις... εκτος αν σε εχουν βαλει φυλλακα.

Τελος συζητησης γτ δεν εχει και νοημα παραπερα.

Οσο για το απο πανω δεν μιλησα για καμια συγκριση με 8400. Μιλησα για x και non x.

Στο κείμενο που έκανες παράθεση ότι θες να απαντήσεις ανέφερα τον 8400 εγώ σε σχέση με τον 8600κ και εσύ απάντησες με την περίπτωση των 1600-1600χ σε θέμα που αφορά τους ιντελ...

Στις μητρικες είπα ότι είναι αδιαφορες(προφανώς για μένα)αλλά και για τους υπόλοιπους αφού κανείς δεν τις είχε αναφέρει και λόγω τιμών και διαθεσιμότητας δεν θα προτιμήσει και άρχισες να λες πάλι τα δικά σου.

Όσο για τα περί εμπαθειας,με είδες εμένα να μπαίνω στο θέμα της άλλης εταιρείας για να γράφω καλά λόγια για την αγορά μου?

Δημοσ.

Στο κείμενο που έκανες παράθεση ότι θες να απαντήσεις ανέφερα τον 8400 εγώ σε σχέση με τον 8600κ και εσύ απάντησες με την περίπτωση των 1600-1600χ.

Όσο για τα περί εμπαθειας,με είδες εμένα να μπαίνω στο θέμα της άλλης εταιρείας για να γράφω καλά λόγια για την αγορά μου?

Που ακριβως εγραψα καλα λογια για την αγορα μου??? Αστο φιλε δεν εχει νοημα δεν συνοουμαστε... καλο σου βραδυ

Δημοσ.

Είναι παγίδα η ερώτηση.

Λείπει ο 8400. Ο 8400 με 1080 παίζει καλύτερα. Χειρίζεται καλύτερα απρόβλεπτα φαινόμενα τύπου Far Cry και ARMA.

Η άλλη παγίδα είναι ο 1600 στα 3,9. Είτε είναι αρκετά τυχερό κομμάτι, είτε βραχύβιο.

Η τελευταία παγίδα είναι η ραμ των 200€(συν 50€) που χρειάζεται για να αποδώσει σαν εννιαίο die ο 1600. Όσα επιπλέον θες για Ζ μητρική αυτή τη στιγμή. 

Δειξε τα bench λοιπον του 1600 στα 3.9 με ram των 200-250€ εναντι του 8400 με 1080. Και ας ειναι και σε 720p που σαρεσει. Γιατι με τα απλα μαθηματικα που ολοι γνωριζουμε, το 15% που ειναι μπροστα ο 8400 απο τον stock 1600 ειναι και η διαφορα του 3400 stock turbo frequency σε 3900 all core. 

Μπορεις να το δεις αλλωστε και απο το review του hwunboxed, ο 1600 απο stock στα 4ghz κερδιζει απο 15 εως 25% επιδοσεις. Eπισης αγνοεις οτι για καποιον λογο που κανεις δεν ξερει οι Ryzen τα πανε πολυ καλυτερα (μιλαμε για ~15% πανω) με Vega 64 απο οτι με 1080ti σε μπολικα games. Οποτε δεν νομιζω οτι δεν εχουν την δυναμη οι Ryzen να σμπρωξουν και παραπανω, απλα κατι παιζει, drivers ισως?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...