Fulgore Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Το σέβομαι ειναι η άποψη σου ωστόσο θεωρώ οτι και χωρίς overlock η συγκεκριμένη αξίζει να αγοραστεί αν μπορείς να διαθέσεις τα χρήματα , ας μην βγούμε αλλο offtopic ομωςΔεν είμαστε off topic γιατί μιλάμε για ψύξη επεξεργαστών που πιάνουν και τους coffeelake λόγω ίδιου socket κιόλας. Δεν είναι άποψη μου είναι κάτι δεδομένο αυτό. Και μητρική z των 500-600ευρω μπορείς να αγοράσεις ακόμα και για κλειδωμενο επεξεργαστη (8400 πχ)και να την δουλέψεις χωρίς oc,αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και το σωστό . Υπάρχουν(ακόμα και από noctua)φθηνότερες ψυκτρες για αυτό ακριβώς τον λόγο. Καλά έκανες και πρότεινες αρχικά την noctua για oc χρήση για τον 8600κ. Εκεί που ήσουν λάθος(και δεν το παραδέχεσαι)είναι 1)που πρότεινες τόσο μεγάλη ψυκτρα (σε όγκο)χωρίς να ρωτήσεις τι κουτί και μνήμες έχει ο άλλος ,γιατί παίζουν πολλές ασυμβατότητες. 2)που επειδή εσύ την χρησιμοποιείς για stock χρήση(καλά κάνεις δεν είπε κανείς το αντίθετο),αυτομάτως την βγάζεις ότι προτείνεται και για τέτοια χρήση . Προφανώς σαν ψύξη κάνει και για στοκ(ψυκτρα είναι), αλλά λόγω του 1. και λόγω της υψηλής τιμής δεν προτείνεται για τέτοια χρήση.Παρατηρηση ούτως ή άλλως έκανα και αν κάπου λέω κάτι στραβό ας με διορθώσει κάποιος άλλος. Φιλικά παντα. Δεν είναι ακριβώς paper launch, πιο πολύ soft launch είναι. Φάση η εισαγωγή για τις Gigabyte που ρώτησα είναι στα 50 τμχ και οι 8700Κ έρχονται 5-5 ή 10-10. Είμαστε και μικρή αγορά βέβαια, οπότε δεν μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Οι φθηνές Ζ370 είναι στα 140-150€, δεν τις λες και ευκαιρία... όταν ψώνιζα σε Ζ87 στα 160-180€ έπαιζαν οι καλύτερες, με εξαίρεση τα top-of-the-line μοντέλα τύπου Hero κτλ. Τώρα οι αντίστοιχες είναι στα 200€+, οπότε παίζει ένα καπέλο 20-40€. https://geizhals.eu/?fs=Z370 Όπως σωστά είπες είμαστε μικρή αγορά και οι τιμές τσιμπάνε προς τα πάνω,κυρίως λόγω διαθεσιμοτητας. Στο εξωτερικό,ειδικά Αμερική που τα μαγαζιά έχουν σαν ανταγωνιστές amazon,newegg και ebay έχουν πιο ανταγωνιστικές τιμές σε μητρικες. Σε επεξεργαστές που υπάρχει πιο μεγάλη ζήτηση είμαστε σε καλύτερη μοίρα ακόμα +του ότι δεν μπορεί να πέσει πολύ η τιμή του 8700κ λόγω άλλων επεξεργαστών όπως 7800χ,8700 και 7700κ.
ilos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Οι z370 νορμαλ τιμές έχουν αναλογικά για intel, αν σκεφτείς ότι οι αντίστοιχες x370 είναι 20-30 ευρώ φτηνότερες μετά από τόσο καιρό και έχουν λιγότερο κόστος κατασκευής γιατί πολλά πράγματα είναι πάνω στον ryzen και όχι στο northbridge, ενώ και στο socket την τρων στον πωπό από το 1151 με τα pins στο socket. Το πρόβλημα είναι στο b350 που δε χάνεις κάτι ουσιαστικά αν πας με ryzen 3/5.
akoinonitos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 3 δίνουν οι περισσότεροι έτσι? Ελπίζω να την βάλει το vision studio που δίνει 3 χρόνια εγγύηση Για ψύκτρες δεν έχω ιδέα φίλε μου πες μου που να πάω και θα πάω. Δεν θέλω τρελό OC 4.7 4.8 σε 8600 θα είμαι οκ για παραπάνω δεν πάω ούτε κατά διάνοια. Κάτι τέτοιο θα ήταν αρκετά προτιμότερο έτσι? Μια noctua με 12αρη θα ηταν αρκετη πιστευω ακομα για κλοκια και πιο μαζεμενη σε ογκο. 1
mindtrapper Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δεν ξέρω, δεν θεωρώ μητρικές 100+ φτηνές για i3 και i5 κλειδωμένους. Κοιτώντας και τις τιμές των τωρινών δηλαδή. Μιλάω πάντα για budget/vfm. 1
GLA Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Μια noctua με 12αρη θα ηταν αρκετη πιστευω ακομα για κλοκια και πιο μαζεμενη σε ογκο. Η 14αρα δεν είναι πιο καλή επιλογή? Την D15 την έχω αποκλείσει θα είναι αρκετά μεγάλη στο κουτί όπως σωστά πρότεινε ο Fulgore.
james rod Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Eπειδη δεν προλαβα να δω ολα τα review, για λυστε μου μερικες αποριες που εχω. Ο 8700k μπορει να κρατησει 4.7 κλειδωμενα σε ολα τα cores χωρις νυστερι? Δεν ψηνομαι για delid και λαλακιες. Δεν μιλαω για volt στο θεο, ποτε δεν μου αρεσε να ξεπατωνω mobo + cpu στα volt. Με μια h100 ας πουμε και voltage λιγο πανω απο το stock σε μια asus z370A, γινεται? Παντως ξενερωσα λιγο, ψηνομουν για CPU για να εξαφανισω κατι ελεεινα drops στο PUBG που κανει ο 1600 μου, αλλα στο bench του science studio ειδα οτι τα ιδια σκατα κανει και ο 8700k ακομα και στα 5ghz! Aπο οτι ειδα επισης (δεν θυμαμαι σε ποιο review) ηταν 30% πισω απο 7700k σε καποια games? Στεκει ή ο reviewer χορευε κλακετες? δοκιμασε με καποιον μεταχειρο χεον 10/20 στα 2.2 ή καποιον 8/16. δες πως τρεχει το watch dogs(1080P) για πλακα με σταθερα καρε και μετα αναρωτησου τι θα γινοταν αν εκανες downclock τον 7700κ/8700κ στα 2.2. τα περισσοτερα review ειναι της πλακας. μονο το guru3d εχει σταθερα τεστ που μπορεις να βγαλεις μια ακρη και κανα 2 ακομα. ολα τα αλλα δοκιμαζουν οτι να ναι οπως και στους ραιζεν.
Fulgore Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δεν ξέρω, δεν θεωρώ μητρικές 100+ φτηνές για i3 και i5 κλειδωμένους. Κοιτώντας και τις τιμές των τωρινών δηλαδή. Μιλάω πάντα για budget/vfm. Για τον i5 μια χαρά τιμή ειναι.Μιλαμε για 200ευρω επεξεργαστή. Το 2013 που αγορασε φίλος μου την φθηνότερη asus h97 plus τότε,κόστιζε 98-100ευρω για i5 4570. Για i3 ισχύει και πιο πολύ αξίζει ο 8350κ. Το μεγάλο όμως πρόβλημα που κακώς δεν αναφέρεις είναι ότι το value for money χάνεται κυρίως στις τιμές των μνημών ram,εκεί είναι που πονάει περισσότερο.
james rod Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Η μεγάλη διαφορά είναι οτι κράτησαν Ring Bus και όχι Mesh vs (Skylake-X) για αυτό και δεν έχουν τα gaming θέματα των SKL-X. *RIP* 7740K / 7640K / 7800X / 7820X ... μέσα σε 2-3 μήνες τους έστειλαν για τσάι. το ring bus ειναι μεχρι 8-10 πυρηνες μετα εχει μεγαλη καθυστερηση γι' αυτο και στους χεον απο 12-14 πυρηνες και πανω η ιντελ χρησιμοποιουσε διπλο ρινγκ συν την διασυνδεση. το mesh ειναι ανωτερη αρχιτεκτονικη για πολλους πυρηνες.
mindtrapper Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δεν το αναφέρω γιατί είναι κοινές οι τιμές ddr4 και για τους δύο ανταγωνιστές. Και να πεις ότι ο Intel θέλει μέχρι 2666 ραμ ενώ ο Amd θέλει 3000+ θα πω ότι τα δύο σετ θα έχουν βασικά την ίδια τιμή. Άσε που για vfm δεν θα παίξεις με 1080ti, βαριά μέχρι 1070 θα πάει κάποιος, οπότε δεν χρειάζεται τοπ ραμ (για gaming). Η μητρική όμως είναι ακριβή, ακόμα και για τον i5. Γιατί στην απέναντι πλατφόρμα στον αντίστοιχο επεξεργαστή των 200€ αγοράζεις τα πάντα ξεκλείδωτα και μητρική με 80€ αν θες, χωρίς να σου λείπει κάτι. Δεν πάω να το κάνω versus αλλά αντιδρώ γιατί ξέρω ότι οι μητρικές είναι ακριβές λόγω ακριβού chipset και όχι λόγω ποιότητας και ο budget oriented consumer πρέπει να τα κοιτάει όλα. Εγώ προσωπικά θα περιμένω λιγο να δω που θα κάτσουν οι τιμές και μετά ποιο σετ δίνει πιο φτηνά το gaming στην ανάλυση και fps που θέλω. Αν αυτό είναι με r5+mobo=270€ ή i5+mobo=320€ νομίζω ξέρω που θα πάω. Με την κάρτα γραφικών που θα έχω στα ίδια θα παίζουν και τα δύο, με οποιαδήποτε ram πάνω από 2600mhz. 1
Fulgore Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Καλά συγνωμη αλλά ούτε η 1070 είναι vfm κάρτα. Επίσης ισχύει αυτό για 1600 και 1600χ αλλά μην ξεχνάς ότι πάνε με 3.8-3.9 μέσο όρο.Ο 8600κ που είναι ακριβότερος φλερτάρει με τα 5ghz. Κοινώς ότι πληρώνεις παίρνεις και αν μπαίνει το oc στην μέση είναι η άσπρο ή μαύρο,κοινώς η 1600 η 8600κ.
mindtrapper Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Είπα βαριά 1070, αν μιλάμε για vfm 1440p (αν και η 1060 6gb την παλεύει και εκεί στην ανάγκη). Ναι οκ, πάει 5ghz. Και τι έγινε; Απλά θες ακριβό cooler. Εκτός αν εννοείς ότι ο 1600(x) είναι bottleneck για την gtx 1060 στα 3.8ghz @ 1080p. Πάντα για vfm, όχι για bench και e-peen.
Fulgore Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Value for money υπάρχει μέχρι τα 1080p τα χούμε ξαναπεί πόσες φορές.Στο 1440p δεν υπάρχει vfm γιατί ξεφεύγει και το κόστος της οθόνης/ανάλυσης και της κάρτας . Τον 8600κ τον ανέφερα γιατί ανέφερες το oc και είναι η πιο σωστή σύγκριση. Για το άλλο που λες ''και τι εγινε''ετσι το βλέπεις εσύ,κάποιος άλλος θα το δει αλλιώς. Τελος μπορεί ο 8400 να μην έχει oc δυνατότητες αλλά στα παιχνίδια όπως βλέπεις δεν μασάει πουθενά.
hitman69 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Παρτε Asrock...μην πετατε λεφτα σε μητρικες...με 140 ευρω ο 6700Κ τερματισε στα 4,95ghz με Noctua σε Firestrike! 2 χρονια τωρα η μητρικη παιζει το cpu στα 4,6Ghz Να δωσω και ενα Super Pi στα 5,0Ghz
mindtrapper Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Vfm μπορεί να υπάρξει και σε κάθε κατηγορία ξεχωριστά, αλλιώς αν το πάμε γενικά το PS4 ξεφτιλίζει τα πάντα. Πχ σε 1440p το vfm ήταν freesync monitor με rx 580 8gb πριν διαλυθεί η αγορά με το mining. Ο 8600k κοστίζει 200€ όμως; Δεν νομίζω. Ο 8400 δεν μασάει αλλά έχω μια υποψία ότι δεν θα παίξει με φτηνές motherboard ούτε στο μέλλον γιατί πρέπει να κρατάει το turbo ψηλά πάντα. Οπότε ο καθένας κάνει τις επιλογές του, βλέπεις η κάρτα σου πόσα fps πιάνει με τον top CPU και μετά κρίνεις ποιος από τους φτηνότερους επεξεργαστές αξίζει πιο πολύ ανάλογα με το ποσό την κόβει, ποσο κοστίζει, τι motherboard θέλει.
GLA Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Η ram προβλέπεται να πέσουν πριν ένα εξάμηνο είναι στον πάτο τελευταία έχουν ξεσκηθει στις τιμές. Αυτές χαλάνε το όλο vfm του θέματος όπως και οι ssd. Εδώ και ένα μήνα και οι gpu όπως πάνε με το mining. Cpu mobo psu κρατάνε λογικά επίπεδα τιμών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις