Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παντως για τον 8400 κρατατε μια πισινη. Να τον δουμε σε entry level board του 80€ και κατα ποσο κραταει τα turbo του και μετα βγαζουμε αποφαση. Χλωμο το κοβω να εχει διαφορες απο τον 1600 oced. Σε stock καταστασεις ειναι 14% πισω (και 19% σε 320x240 που παιζει ο pirmen). Τοσο ειναι και το boost που παιρνει ο 1600 οταν clockaristi στα 3.8. Αν παρουμε τα νουμερα απο το hwunboxed και το pauls hardware (βγαζουν τις ιδιες επιδοσεις σε stock) και συγκρινουμε τον 8400 απο το pauls hardware με τον 1600 overclocked απο το hwunboxed οι διαφορες ειναι 135 - 138 fps. Aν μαλιστα οι πιο φτηνες mobo δεν κρατανε ρολογια παιζει τελικα να ειναι και πισω σε average, αν και στα low μαλλον θα συνεχισει να εχει κεφαλι.

Παντως συγχαρητηρια στην Intel που καταφερε να ειναι ανταγωνιστικη με την AMD στο gaming σε αυτην την κατηγορια τιμης. Στο productivity προφανως ακομα σφαλιαρες τρωει, αλλα σιγα σιγα θα βελτιωθει και εκει, υπομονη θελει :P

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μην ξεχνάς και την κάρτα γραφικών όμως του 8400.
Κάποιος που θέλει ένα οικονομικό σύστημα και δεν τον δεν ενδιαφέρουν τα παιχνίδια, αλλά ταυτόχρονα θέλει αρκετή δύναμη, είναι μια χαρά.

• Like 1

Γενικά ικανοποιητικό gaming σύστημα φτιάχνεις και με έναν Ryzen 3 1200x αν του βάλεις πάνω μια 1070+ καρτα. Για productivity Ryzen 7 1700 και 8700k.

Να πάρεις τον 8400 όταν με ίδια χρήματα παίρνεις R5 1600;

Δεν ξέρω. Νομίζω πως σε καθημερινή χρήση πιο πολύ θα ωφελήσουν τα παραπάνω Threads του 1600. Στα παιχνίδια 60FPS Vsynced τι να δεις;

Αναμένεται να πέσει και άλλο η τιμή.

Θα κάνεις λίγο OC και θα απενεργοποιήσεις το Turbo.

Οι θερμοκρασίες έτσι και αλλιώς είναι ήδη υψηλές. Όταν αγοράζεις αυτό το CPU το γνωρίζεις. Τι 80C, τι 90C.

Λίγο δύσκολα να πάει κάτω από 250 αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Να πάρεις τον 8400 όταν με ίδια χρήματα παίρνεις R5 1600;

Δεν ξέρω. Νομίζω πως σε καθημερινή χρήση πιο πολύ θα ωφελήσουν τα παραπάνω Threads του 1600. Στα παιχνίδια 60FPS Vsynced τι να δεις;

Για 1080P@60 και ο FX6300 είναι μια χαρά :D Μόνο σε MMO(Raid) θα κλάψεις με τον FX.

Όποιος αυτή τη στιγμή θέλει οικονομικό gaming σύστημα με κάρτα επιπέδου 1070+ παίρνει τον 8400 ασυζητητί. Είναι αστεία η διαφορά τιμής από τον 8350k και πολύ μεγάλη από τον 8600k που παρόλο που τον φτάνεις στα 5Ghz με AIO δεν αξίζει τόσα λεφτά IMO. Επίσης καλό είναι να βιαστεί γιατί μάλλον έχουμε paper launch πάλι (ίσως για να ξεστοκάρουν τους kaby) και οι τιμές θα πάρουν τον ανήφορο. Για productivity όλοι οι i5 είναι ασύμφοροι σε σχέση με ryzen.

Όποιος αυτή τη στιγμή θέλει οικονομικό gaming σύστημα με κάρτα επιπέδου 1070+ παίρνει τον 8400 ασυζητητί. Είναι αστεία η διαφορά τιμής από τον 8350k και πολύ μεγάλη από τον 8600k που παρόλο που τον φτάνεις στα 5Ghz με AIO δεν αξίζει τόσα λεφτά IMO. Επίσης καλό είναι να βιαστεί γιατί μάλλον έχουμε paper launch πάλι (ίσως για να ξεστοκάρουν τους kaby) και οι τιμές θα πάρουν τον ανήφορο. Για productivity όλοι οι i5 είναι ασύμφοροι σε σχέση με ryzen.

Ο 8400 αν και πολύ δελεαστικός στην τιμή που έχει δεν είναι λιγος με την χαμηλή ταχύτητα που έχει? Είναι και κλειδωμένος.

Screenshot_20171006-103040.png

Θα προτιμήσω με 70 παραπάνω των 8600 είναι πολύ μικρή η διαφορά. Με μια hyper 220 ψυκτρα τον πας στα 4.8 με 5 και τέλος με 270 έχεις κορυφαίες επιδόσεις.

Εχει βγει κανενα review για τον 8700?

Καλά, στον 8700k αναφέρομαι, άσχετα που τον λέω 8700! ^_^

Δεν είμαι σιγουρος.Κάπου πριν μερικές σελίδες είχε αναφερθεί ένα λινκ με μαζεμένα όλα τα reviews.Για δες εκεί.

84C σε Stock και 96C Overclocked;

Έχουν βγάλει τόσο ικανό και δυνατό Chip και δεν μπορούν να φτιάξουν τις θερμοκρασίες; Πόσο κρίμα;

CPU με υψηλότερες θερμοκρασίες από GPU, με υψηλότερες θερμοκρασίες από VRM! Για γέλια και για κλάματα.

Το ίδιο λέω κι εγώ.Μας εξέπληξαν όλους ευχάριστα με τιμές και επιδόσεις και συνεχίζουν τις ίδιες ηλιθιότητες με τις πάστες τους.Ας τους κάνουν όπως πιο παλιά ρε φίλε και ας τους χρεώσουν ένα 10ρικο παραπάνω.20ρικο σου λέω εγώ!Είναι δυνατόν να μπαίνει στη διαδικασία ο άλλος να πάρει 400€ cpu σήμερα και να πρέπει να κάνει delid με το καλημέρα για να έχει ανθρώπινες θερμοκρασίες;Ή να έχει υποχρεωτικά νερό;Πολλά έχουμε ανεχθεί με το σκεπτικό ότι αυτός που θα δώσει τόσα λεφτά για cpu θα έχει και νερό, θα έχει και καλό κουτι, δεν θα τον ενδιαφέρει εάν θα χάσει την εγγύηση γιατί τα κυλάει τα λεφτά, κλπ...

Καλά, στον 8700k αναφέρομαι, άσχετα που τον λέω 8700! ^_^

Δεν είμαι σιγουρος.Κάπου πριν μερικές σελίδες είχε αναφερθεί ένα λινκ με μαζεμένα όλα τα reviews.Για δες εκεί.

Νομιζα ελεγες για τον απλο.

Δεν εχει βγει κατι ακομη(τουλαχιστον εγω δεν εχω δει) περα απο ενα βιντεο που βρηκα στο youtube.

Το ίδιο λέω κι εγώ.Μας εξέπληξαν όλους ευχάριστα με τιμές και επιδόσεις και συνεχίζουν τις ίδιες ηλιθιότητες με τις πάστες τους.Ας τους κάνουν όπως πιο παλιά ρε φίλε και ας τους χρεώσουν ένα 10ρικο παραπάνω.20ρικο σου λέω εγώ!Είναι δυνατόν να μπαίνει στη διαδικασία ο άλλος να πάρει 400€ cpu σήμερα και να πρέπει να κάνει delid με το καλημέρα για να έχει ανθρώπινες θερμοκρασίες;Ή να έχει υποχρεωτικά νερό;Πολλά έχουμε ανεχθεί με το σκεπτικό ότι αυτός που θα δώσει τόσα λεφτά για cpu θα έχει και νερό, θα έχει και καλό κουτι, δεν θα τον ενδιαφέρει εάν θα χάσει την εγγύηση γιατί τα κυλάει τα λεφτά, κλπ...

Και soldered να ήταν οι CPU, πάλι θα ήθελες AIO για το μέγιστο O/C. Δεν είναι λογικό να έχεις 8700Κ με CM 212, έτσι δεν είναι ; Όπως δεν είναι λογικό να έχεις τέτοιο CPU με single-channel 2400Mhz RAM :D

• Like 1

Μην ξεχνάς και την κάρτα γραφικών όμως του 8400.

Κάποιος που θέλει ένα οικονομικό σύστημα και δεν τον δεν ενδιαφέρουν τα παιχνίδια, αλλά ταυτόχρονα θέλει αρκετή δύναμη, είναι μια χαρά.

Όσο υπάρχουν μόνο Z370 μητρικές ο 8400 έχει υψηλό κόστος.

Πχ. Καλυτερα μια εξωτερική κάρτα των 60€, παρά μια z370 και ενσωματωμένα γραφικά.

Επειδή είμαι εκτός σπιτιού και ότι βλέπω το βλέπω από κινητό, υπάρχει κάποιο review που να έχει default τα cpu, χωρίς το all core boost των Asus και giga?

Αν ναι βάλτε μου ένα λινκ ρε παίδες, ευχαριστώ

Και soldered να ήταν οι CPU, πάλι θα ήθελες AIO για το μέγιστο O/C. Δεν είναι λογικό να έχεις 8700Κ με CM 212, έτσι δεν είναι ; Όπως δεν είναι λογικό να έχεις τέτοιο CPU με single-channel 2400Mhz RAM :D

Δεν είναι λογικό όυτε το ένα ούτε το άλλο, αλλά δεν μιλάμε και για μέγιστο oc.Με το σκεπτικό το δικό σου όμως εάν θες μέγιστο oc δεν πάς ούτε καν σε aio.Πας σε custom υδρόψυξη.Ή μάλλον όχι, δεν πας ούτε σε custom υδρόψυξη, πας σε ό,τι διάολο έχουν βγάλει πάνω από τις custom υδροψύξεις.

Εγώ το λέω με την έννοια ότι αυτό που ήξερες εδώ και τόσα χρόνια, ότι δηλαδή ναι μεν παίρνω ένα cpu των 400€, αλλά ρε αδερφέ δεν είναι ανάγκη να έχω checklist και να κοιτάζω ποιές προϋποθέσεις πληροί το σύστημά μου για να παίξει απροβλημάτιστα, πλέον ίσως να μην ισχύει απόλυτα.Δηλαδή έχουμε μπει σε μια διαδικασία που σου λέει ο άλλος, φιλαράκι, θες premium mainstream cpu;Δεν αρκεί να πεις ότι δίνεις ένα 400ρι μόνο.Θες όλο το πακέτο.Θες αντίστοιχες μνήμες γιατί αλλιώς σε κόβουν.Θες μητρική του 250ρικου γιατί αλλιώς ούτε oc επί της ουσίας θα μπορείς να κάνεις και να είσαι σταθερός ούτε τίποτα, θες υδρόψυξη και δεν ξέρω τι άλλο.Δεν νομίζω στην εποχή του 2600k πχ να έμπαινες σε τέτοια διαδικασία.Θα μου πεις, για όλα αυτά φταίει που πλέον δεν είναι soldered οι επεξεργαστές τους;Εντάξει, όχι, αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε.

• Like 1

Επί εποχές 2600K η πλειοψηφία του κόσμου δεν ήξερε καν ότι οι καλές RAM κάνουν διαφορά. Έλεγαν όλοι βάλε 1600άρες DDR3 και είσαι πένα, τα περισσότερα Mhz δεν προσφέρουν τίποτα και έτσι έβαζαν όλοι αργές μνήμες αλλά με μπόλικα GB. Mobo καλό ήθελες ανέκαθεν για O/C κλπ, απλά τότε ήταν soldered τα CPU και δεν έιχες θέμα με temps. Το τραγικό της υπόθεσης αυτή τη στιγμή είναι οι τιμές των RAM, που πρέπει να σκάσεις 250άρα για 3200C14 16GB, ενώ με τόσα θα έπρεπε να παίρνεις 32GB.

Θα μου πεις, για όλα αυτά φταίει που πλέον δεν είναι soldered οι επεξεργαστές τους;Εντάξει, όχι, αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε.

Εδώ δεν είναι soldered ο i9 7980XE που κοστίζει 2 χιλιάρικα.

• Like 1

Άντε βρήκα ένα καλό review ...

Δεν αναφέρει αν έχει all turbo boost το mobo αλλά δεν πειράζει.

Αναλυτικοτατος.

http://www.guru3d.com/articles_pages/intel_core_i7_8700k_processor_review,28.html

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...