Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βλέπω και εσάς που παίζετε σε 144Hz με τι επεξεργαστές είστε.

Αφού δεν γνωρίζεις,γιατί εκφέρεις αποψη μου λες?Ίδιες απαιτήσεις έχει ένα σύστημα(μέχρι και στην τιμή του monitor)σε 1080p 60hz,με ένα σύστημα σε 1080p 144hz,165,180 μέχρι 240hz η σε 1440p 60 και 144hz με 165hz?

Και δεν μιλάμε μόνο για επεξεργαστική ισχύ αλλά και συνολικό κόστος των υπολοίπων εξαρτημάτων και οθόνης(το τονίζω αυτό)τι προσπαθείς να αποδείξεις δεν ξέρω.

Τέλος αν έπαιζες multiplayer παιχνίδια όχι σε 5820κ,να πήγαινες και σε 5960χ δικαίωμα σου.

Αν έπαιζα multi θα πήγαινα σε 5820K και στοιχηματίζω ότι αυτό το τσιπ(5820Κ) θα μοιράζει πόνο για 6 χρόνια και βάλε στην κατηγορία. Σιγά τη διαφορά που έχει με τον 8700K.

• Like 1
  • Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το 1 1/2 χρονο μπορει να παραπεμπτει σε 20 ωρες λειτουργειας, ελληναρα μου.

Μα πως δε το σκέφτηκα... Έλα αύριο να μου πεις πόσες ώρες έχω δουλέψει το σύστημα μου..

Μάλλον Το χω 1μιση χρόνο και κάθεται από αυτά που λες...

Κοίτα να δεις τσάμπα έκανα delid για τα 5Ghz...

Ότι να ναι είστε...

Τι ακριβώς πρέπει να καταλάβουμε από αυτό?Ότι ένας overclocker(εξού και η ψύξη) έκανε σε επεξεργαστή του 2014 εκτός εγγύησης delid?

Το ίδιο είναι με το να πάρει κάποιος με το καλημέρα και να κάνει delid στον 8700κ που κοστίζει τα διπλάσια και με full εγγύηση?

Καταρχήν όταν έκανα delid (εγώ είμαι o anonymousHD Αλλά έχει σβηστεί το account) ο

4790k έκανε όσο σχεδόν θα κάνει τώρα ο 8700κ ...και τον είχα πάρει 350ευρω...

Τη μισή τιμή που την είδες?

Και τον 8700κ που σκοπεύω να πάρω πάλι delid θα φαει...

Δημοσ.

Ο 4790κ χωρίς εγγύηση έκανε 2χρονια από όταν βγήκε(το θέμα που linl αρες είναι του 2016)όσο ο 8700κ.

Ενταξυ ότι πεις...

Δημοσ.

το 1 1/2 χρονο μπορει να παραπεμπτει σε 20 ωρες λειτουργειας, ελληναρα μου.

http://www.extremetech.com/gaming/131739-microsoft-analyzes-over-a-million-pc-failures-results-shatter-enthusiast-myths

τα cores αλλα και η cache. κατι χιλιαδες τρατζιστορς, κατι τρικαταστατοι οδηγητες και κατι συγκριτες ισοτητας παραπανω.

Τι να πώ ... πρέπει 3 φορές να κάνω ποστ για να εξηγήσω τι γράφω  ? O i5-8400 που έχει 9MB cache είναι με TDP στα 65W με τον ίδιο turbo χρονισμό 

Δημοσ.

Τι να πώ ... πρέπει 3 φορές να κάνω ποστ για να εξηγήσω τι γράφω ? O i5-8400 που έχει 9MB cache είναι με TDP στα 65W με τον ίδιο turbo χρονισμό

Ρε παίδες το TDP δεν είναι καταναλωση , ούτε δείχνει την θερμική απαγωγή του chip σε απόλυτα νούμερα.

Αν το ένα cpu έχει επιφάνεια καρφίτσας και το άλλο επιφάνεια κόλλας αναφοράς, το πρώτο θα λέει 270watt TDP και το άλλο 50watt TDP ....

Με το TDP που αναφέρουν μας λένε τι ψυκτρα θα χρησιμοποιήσουμε.

Δημοσ.

Ο 4790κ χωρίς εγγύηση έκανε 2χρονια από όταν βγήκε(το θέμα που linl αρες είναι του 2016)όσο ο 8700κ.

Ενταξυ ότι πεις..

νταξει οτι πεις και εσυ...

το delid εγινε αρχες 16... ο cpu αγοραστηκε ανοιξη-καλοκαιρι(μαιο αν θυμαμαι καλα ) του 15 σφραγισμενος απο jofa.

πες μου εσυ ποτε βρηκες 4790κ στα 200 ευρω(μιση απο τα 400 του 8700κ) σφραγισμενους... να αγορασω 2...

Δημοσ.

Αφού δεν γνωρίζεις,γιατί εκφέρεις αποψη μου λες?Ίδιες απαιτήσεις έχει ένα σύστημα(μέχρι και στην τιμή του monitor)σε 1080p 60hz,με ένα σύστημα σε 1080p 144hz,165,180 μέχρι 240hz η σε 1440p 60 και 144hz με 165hz?

Και δεν μιλάμε μόνο για επεξεργαστική ισχύ αλλά και συνολικό κόστος των υπολοίπων εξαρτημάτων και οθόνης(το τονίζω αυτό)τι προσπαθείς να αποδείξεις δεν ξέρω.

Τέλος αν έπαιζες multiplayer παιχνίδια όχι σε 5820κ,να πήγαινες και σε 5960χ δικαίωμα σου.

Προσπαθώ να σας δείξω ότι ειρωνεύεστε την έννοια του future proof, αλλά ο λόγος που σήμερα μπορείτε και χαίρεστε 144Hz gaming ,μετά από τρία χρόνια που βγήκε η cpu σας, είναι το γεγονός ότι δεν πήρατε κλειδωμένο χρέπι των 200€ με τη λογική του "just enough for today". Αλλά πήρατε κάποιον "άχρηστο" i7 με "άχρηστο" hyperthreading. Το θυμάσαι πόσο υπερβολικός ήταν ένας i7 για gaming τότε;

Όσοι δε αναβαθμίσατε από i5 σε μεταχειρισμένο i7 που κάποτε φτύνατε πιαστήκατε κορόιδα. Γιατί δώσατε τα ίδια λεφτά(100 ευρώ επιπλέον) που θα έδινε κάποιος κατευθείαν για ολοκαίνουργιο i7 και τον πήρατε μεταχειρισμένο και ξεπατωμενο. Γενικά μιλάω, δεν ξέρω τι έχεις κάνει εσύ.

Συμβουλεύετε όμως τους άλλους να κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Αρκεί να τρέξει κανείς το mafia 3 πάνω σε έναν i5 7500 για να καταλάβει πόσο θα δεινοπαθήσουν αυτά τα "αρκετά για 60fps" τσιπ στο μέλλον. Τα τσιπ που προτείνατε όλοι σας πριν αρκετούς μήνες.

• Like 1
Δημοσ.

adtakh , στις cpu το TDP είναι πλήρως ανάλογο της κατανάλωσης.

στην πράξη υπό σύνηθες φόρτο η κατανάλωση ισούται με το TDP και σε περιπτώσεις εξαιρετικού φόρτου μπορεί να φτάσει και το 150% του TDP.

αυτά περί επιφάνειας που λες λίγη σημασία έχουν γιατί οι mainstream cpu έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος και ίδιες ψύκτρες.

Δημοσ.

νταξει οτι πεις και εσυ...

το delid εγινε αρχες 16... ο cpu αγοραστηκε ανοιξη-καλοκαιρι(μαιο αν θυμαμαι καλα ) του 15 σφραγισμενος απο jofa.

πες μου εσυ ποτε βρηκες 4790κ στα 200 ευρω(μιση απο τα 400 του 8700κ) σφραγισμενους... να αγορασω 2...

1)Έγραψες ο ίδιος ότι ο 4790κ δεν είχε εγγύηση πριν γίνει delid.

2)Δεν έγραψα πουθενά στο μνμ που κανείς παράθεση για μισή τιμή ,δικά σου λόγια είναι αυτά....

3)Αν εσύ έδωσες το 2015 350ευρω για τον 4790κ με η χωρίς εγγύηση,το ίδιο διάστημα που βγήκε ο 6700κ,τότε δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλα μάλλον δεν έκανες την καλύτερη αγορά....Όχι τίποτα άλλο αλλά αν είχες πάρει τον 6700κ θα είχες και ddr4 μνήμες που τώρα θα τις χρυσοπληρωσες...

Τέλος πάντων το θέμα εδώ αφορά τους coffeelake και όχι τον 4790κ,και αν εσύ θες για δικούς σου λόγους να κάνεις delid με το καλημέρα στον 8700κ με γεια σου με χαρά σου.

Δημοσ.

adtakh , στις cpu το TDP είναι πλήρως ανάλογο της κατανάλωσης.

στην πράξη υπό σύνηθες φόρτο η κατανάλωση ισούται με το TDP και σε περιπτώσεις εξαιρετικού φόρτου μπορεί να φτάσει και το 150% του TDP.

αυτά περί επιφάνειας που λες λίγη σημασία έχουν γιατί οι mainstream cpu έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος και ίδιες ψύκτρες.

Όχι. Το tdp που δίνουν οι εταιρίες παραπέμπει στο σύστημα ψύξης που πρέπει να χρησιμοποιήσεις.

Και επειδή πολλές φορές το chip είναι ίδιας διαλογής για 2 SKU βλέπεις ίδιο TDP, άσχετα την συχνότητα/κατανάλωση.

Όχι παίζει μεγάλο ρόλο η κατανάλωση/ μονάδα επιφάνειας.

Γιατί από την επιφάνεια βγαίνει η θερμότητα και όσο μεγαλύτερη είναι τόσο ευκολότερο είναι για μια ψυκτρα να τον ψύξει

Δημοσ.

Pirmen συνεχίζεις και βάζεις στο ίδιο τσουβαλι εμάς με monitor με παραπάνω hz με εσένα που δεν έχεις τέτοιο monitor,για να αποδείξεις τι?Ότι έκανες καλή αγορά?

Τους i7 τους πήραμε για να παίζουμε σε 60fps?Δεν θέλει ανάλογη κάρτα για να παίζεις σήμερα σε τέτοια hz?

Μόνο ο i7 φτάνει?

Επίσης για τους μτχ i7 να απευθύνεσαι σε αυτούς που έκαναν αυτό που λες,μην μας βάζεις όλους στο ίδιο τσουβαλι.

Τέλος δεν συμβουλεύω τους άλλους να κάνουν το αντίθετο.

Συμβουλεύω το καλύτερο δυνατό για την οθόνη που έχουν.

ΔΕΝ τους προτείνω ακριβότερα πράγματα όπως κάνεις εσύ (και αναφέρεις κιόλας το επιχείρημα ότι σκέφτεσαι από 6700κ να πας σε 8700κ)και το βαφτίζεις future proof...

Όχι παίζει μεγάλο ρόλο η κατανάλωση/ μονάδα επιφάνειας.

Γιατί από την επιφάνεια βγαίνει η θερμότητα και όσο μεγαλύτερη είναι τόσο ευκολότερο είναι για μια ψυκτρα να τον ψύξει

Μπορείς να αναφέρεις σαν παράδειγμα τους TR και τις ειδικές ψυκτρες που θέλουν λόγω τσιπ/επιφάνειας.
Δημοσ.

Μπορώ να σου φέρω σαν παράδειγμα τον 1950Χ σε σχέση με τον 1900Χ που έχουν για ίδιες συχνότητες αλλα τα μισά cores και δίνεται το ίδιο TDP ....

Σιγά μην καταναλώνει ο μικρός όσο ο μεγάλος.

Απλά έχουν τα ίδια chip, ίδιας διαλογής για συχνότητες/τασεις και τυπικά μπαίνει το ίδιο TDP.

Από εκει και πέρα αν ο Tripper δεν είχε τόσο μεγάλη επιφάνεια, θα βλεπαμε με τις ίδιες ψυκτρες 150C ...

Δημοσ.

Pirmen συνεχίζεις και βάζεις στο ίδιο τσουβαλι εμάς με monitor με παραπάνω hz με εσένα που δεν έχεις τέτοιο monitor,για να αποδείξεις τι?Ότι έκανες καλή αγορά?

Τους i7 τους πήραμε για να παίζουμε σε 60fps?Δεν θέλει ανάλογη κάρτα για να παίζεις σήμερα σε τέτοια hz?

Μόνο ο i7 φτάνει?

Επίσης για τους μτχ i7 να απευθύνεσαι σε αυτούς που έκαναν αυτό που λες,μην μας βάζεις όλους στο ίδιο τσουβαλι.

Τέλος δεν συμβουλεύω τους άλλους να κάνουν το αντίθετο.

Συμβουλεύω το καλύτερο δυνατό για την οθόνη που έχουν.

ΔΕΝ τους προτείνω ακριβότερα πράγματα όπως κάνεις εσύ (και αναφέρεις κιόλας το επιχείρημα ότι σκέφτεσαι από 6700κ να πας σε 8700κ)και το βαφτίζεις future proof...

Μπορείς να αναφέρεις σαν παράδειγμα τους TR και τις ειδικές ψυκτρες που θέλουν λόγω τσιπ/επιφάνειας.

Τα μπολντ είναι δικά σου. Δεν έκανα/σκέφτηκα ποτέ αυτά που λες.

Αν νομίζετε πάντως ότι τα 60fps είναι εύκολος στόχος, τότε δεν έχετε ασχοληθεί με τα πιο πρόσφατα open world.

Δημοσ.

Τι ακριβώς πρέπει να καταλάβουμε από αυτό?Ότι ένας overclocker(εξού και η ψύξη) έκανε σε επεξεργαστή του 2014 εκτός εγγύησης delid?

Το ίδιο είναι με το να πάρει κάποιος με το καλημέρα και να κάνει delid στον 8700κ που κοστίζει τα διπλάσια και με full εγγύηση?

1)Έγραψες ο ίδιος ότι ο 4790κ δεν είχε εγγύηση πριν γίνει delid.

2)Δεν έγραψα πουθενά στο μνμ που κανείς παράθεση για μισή τιμή ,δικά σου λόγια είναι αυτά....

3)Αν εσύ έδωσες το 2015 350ευρω για τον 4790κ με η χωρίς εγγύηση,το ίδιο διάστημα που βγήκε ο 6700κ,τότε δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλα μάλλον δεν έκανες την καλύτερη αγορά....Όχι τίποτα άλλο αλλά αν είχες πάρει τον 6700κ θα είχες και ddr4 μνήμες που τώρα θα τις χρυσοπληρωσες...

Τέλος πάντων το θέμα εδώ αφορά τους coffeelake και όχι τον 4790κ,και αν εσύ θες για δικούς σου λόγους να κάνεις delid με το καλημέρα στον 8700κ με γεια σου με χαρά σου.

1 τον πηρα απο jofa για αυτο λεω και χωρις εγγυηση... 

2 συ ειπας...

3 ο 6700κ βγηκε μετα απο κανα 5μηνο...και ειχα ηδη μητρικη ραμ κτλ

ΥΓ

ddr4 εχω εδω και καιρο αγορασμενες

το θεμα αφορα τους coffe lake... αλλα ο καθενας πεταει μια παπατζα για delid και 5GHz και οc χωρις να ξερει απο που ξημερωνει..

Καλη συνεχεια ... θα επανελθω με 8700κ delided...

Δημοσ.

adtakhs

κάνεις λάθος

Μπορώ να σου φέρω σαν παράδειγμα τον 1950Χ σε σχέση με τον 1900Χ που έχουν για ίδιες συχνότητες αλλα τα μισά cores και δίνεται το ίδιο TDP ....

Σιγά μην καταναλώνει ο μικρός όσο ο μεγάλος.

Απλά έχουν τα ίδια chip, ίδιας διαλογής για συχνότητες/τασεις και τυπικά μπαίνει το ίδιο TDP.

Από εκει και πέρα αν ο Tripper δεν είχε τόσο μεγάλη επιφάνεια, θα βλεπαμε με τις ίδιες ψυκτρες 150C ...

και οι 2 cpu είναι "ίδια φουρνιά" και εκ των υστέρων μέσω ποιοτικού ελέγχου επιλέγονται ποιοι θα γίνουν 1950Χ και ποιοι 1900Χ

από την στιγμή που είναι "ίδια φουρνιά" μόνο αν μείωνε τα volts θα χαμήλωνε το TDP αλλά αυτό δεν γίνεται γιατί στον ποιοτικό έλεγχο έχει βρεθεί ότι το binding είναι ποιο "αδύναμο" οπότε χρειάζονται τα ίδια volts για να παίξουν σταθερά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...