Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όχι άλλα τι να πει κάποιος για να δικαιολογήσει την αγορά του;

Ναι αυτές είναι οι βλακείες των Ελληνικών(και όχι μόνο)forum.

Για ποιο λόγο να δικαιολογήσει κάποιος την αγορά του σε κάποιους άγνωστους από το internet?Χρήματα του ζητάει για να αγορασει?

Το ίδιο ισχύει και σε άλλα ακριβά τεχνολογικά προιοντα.

Εντομεταξυ φτάνει πια αυτό με τα απλά 1080p 60ρια monitor.Πλεον και οι μνήμες ram ακριβότερες είναι....

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μαζί σου όπως είδες... Το θέμα είναι ότι κάποιοι νιώθουν την ανάγκη να βροντοφωναξουν ότι αυτό που πήραν είναι το καλύτερο και ακούμε απίθανα πράγματα για το σκοπό αυτό!!!! Δώσε μου έναν φυσιολογικό gamer που νοιάζεται για 1080p 200,300,400 δεν ξέρω και εγώ πόσα hz... Τι να κάνει να δει 200fps σε ένα νούμερο αντί για 150;;; Αφού στην οθόνη του δεν παίζει να καταλάβει διαφορά...σκ@τουλες θα σπέρνει σε games στα 1080p ο 8700k αν είναι να μην καταλαβαίνω την διαφορά... Φυσικά θηρίο cpu αλλά μην λέμε ότι απάλευτο μας κατέβει... Μια χαρά γούστο του καθενός να πάρει το καλύτερο... Δεν χρειάζεται αιτιολόγηση με παλαβά!!!

• Like 1

Για productivity τα έχουμε πει εδώ και μήνες ryzen 5/7 η x299.

Τώρα στα υπόλοιπα πάλι ίδια σκηνικά fx με sandy/haswell ζούμε...

Ας τα βάλει κάτω ο καθένας (και το πορτοφόλι του)και ας αγορασει ότι θέλει.

Αν σκέφτεσαι το οικονομικό κόκκινη ομάδα.

Αν θες το κάτι παραπάνω στο gaming (που δεν θα είναι κλασσικά φθηνό)μπλε ομάδα.

Είναι κλασσικά απλά τα πράγματα που στα διάφορα forum περιπλέκονται χωρίς λογο.

Οι τιμές από τους επεξεργαστες ήταν γνωστές εδώ και καιρο,δεν καταλαβαίνω γιατί πεφταιτε ορισμένοι από τα σύννεφα.

Fixed...

• Like 1

Μαζί σου όπως είδες... Το θέμα είναι ότι κάποιοι νιώθουν την ανάγκη να βροντοφωναξουν ότι αυτό που πήραν είναι το καλύτερο και ακούμε απίθανα πράγματα για το σκοπό αυτό!!!! Δώσε μου έναν φυσιολογικό gamer που νοιάζεται για 1080p 200,300,400 δεν ξέρω και εγώ πόσα hz... Τι να κάνει να δει 200fps σε ένα νούμερο αντί για 150;;; Αφού στην οθόνη του δεν παίζει να καταλάβει διαφορά...σκ@τουλες θα σπέρνει σε games στα 1080p ο 8700k αν είναι να μην καταλαβαίνω την διαφορά... Φυσικά θηρίο cpu αλλά μην λέμε ότι απάλευτο μας κατέβει... Μια χαρά γούστο του καθενός να πάρει το καλύτερο... Δεν χρειάζεται αιτιολόγηση με παλαβά!!!

Την μεγάλη συχνότητα σε ένα CPU την θες εφόσον παίζεις σε 1080/1440P με πολλά Hz και εφόσον έχεις δυνατή GPU να βγάλει μπόλικα frames. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να πας σε κάτι καλύτερο από έναν R5 1600X. Εδώ μέσα βλέπεις άτομα να συζητάνε για single-core ενώ έχουν mid-range GPUs που ακόμα και ο 1600X είναι αρκετός. Τώρα αν έχεις 1080/1080Ti και παίζεις σε 1080/1440P με 144Hz+, εκεί θες μεγάλες συχνότητες και γρήγορες RAM για να έχεις το μέγιστο δυνατό performance. Εγώ τυχαίνει να έχω 1440P/144Hz monitor και επειδή σε μένα έχει διαφορά πάνω από 60FPS, θέλω τον καλύτερο CPU για gaming ο οποίος να βγάλει και μια 4ετία χωρίς να ρίχνει μπουκαλάκι σε επόμενες GPU που θα αγοράσω.

• Like 1

Το να πει κάποιος την γνώμη του και τέλος δεν είναι κάτι κακό.

Το να είναι ημιμαθής και να πάει να επιβάλλει την γνώμη του είναι .

Αναφέρουν αρκετοί ημιμαθείς γενικά με το pc gaming το 1080p και δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη monitor άνω των 60 η 144hz.

Ξέρετε αγαπητοί τι διαφορετικές (παραπάνω)απαιτήσεις έχουν πχ τα 240hz monitor από τα 60ρια?(εκτως του ότι κοστίζουν 420-500 ευρώ περίπου.

Και τα 1440p 144+hz monitor είναι επίσης ανάλογα ακριβά.

Βασικά ακόμα και τα απλά 144hz monitor ξεκινάνε από τα 270+ευρώ.

Άρα όταν μιλάμε για (ας το πούμε)vfm monitors 1080p 60hz,καλό είναι να αναφέρονται στο αντίστοιχο hardware.

Κοινώς αυτό που λέμε το sweet spot για κάθε monitor.

Ο 8600κ(η ο ryzen 7) δεν είναι sweet spot για 1080p 60hz monitor,άρα δεν αξίζει.

Για 144hz και πάνω όμως μια χαρά είναι.

Fixed...

Όχι είσαι λάθος και σε productivity τα ίδια γίνονται.

Ψάξε δες πως αποδίδει ο 7980xe αλλά φυσικά και πόσο κοστίζει(στο ανάλογο θέμα).

• Like 1

Την μεγάλη συχνότητα σε ένα CPU την θες εφόσον παίζεις σε 1080/1440P με πολλά Hz και εφόσον έχεις δυνατή GPU να βγάλει μπόλικα frames (v). Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να πας σε κάτι καλύτερο από έναν R5 1600X. Εδώ μέσα βλέπεις άτομα να συζητάνε για single-core ενώ έχουν mid-range GPUs που ακόμα και ο 1600X είναι αρκετός. Τώρα αν έχεις 1080/1080Ti και παίζεις σε 1080/1440P με 144Hz+, εκεί θες μεγάλες συχνότητες και γρήγορες RAM για να έχεις το μέγιστο δυνατό performance. Εγώ τυχαίνει να έχω 1440P/144Hz monitor και επειδή σε μένα έχει διαφορά πάνω από 60FPS, θέλω τον καλύτερο CPU για gaming ο οποίος να βγάλει και μια 4ετία χωρίς να ρίχνει μπουκαλάκι σε επόμενες GPU που θα αγοράσω.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. 

Για αυτό είπα σε συγκεκριμένες απαιτήσεις ένας επεξεργαστής με μικρότερη ισχύ αλλά πολύ υψηλό single thread, θα βοηθήσει μια δυνατή κάρτα να ανέβει σε FPS σε μηχανές γραφικών που δεν αρέσκονται σε πολλούς πυρήνες / threads και εκεί ο 8600K θα βρει κοινό.

Αν πας όμως να φριάξεις ένα pc με καλή κάρτα για υψηλές αναλύσεις gaming , productivity κ.λ.π. τότε ο 8600K θα είναι το χειρότερο που μπορείς να πάρεις στα χρήματα αυτά. 

Εσύ συμφωνείς, κάποιοι άλλοι ποστάρουν ανόητα ποστς τύπου ''Τι κι αν ο ένας CPU μου βγάζει 90FPS και ο άλλος 110FPS'' λες και όλοι είναι με 130 ευρώ μόνιτορ :P

• Like 3

Ο μέσος gamer με 1080p 60hz μόνιτορ καμιά διαφορά δεν θα δει... Να χτυπάει κάτω τον κ@λο του όποιος θέλει αυτό δεν αλλάζει... Ακόμη και με 1080p 144hz μόνιτορ υπάρχουν παιχνίδια, τα e-sports τα λεγόμενα που ούτε εκεί θα δει διαφορά... Γιατί τα σκίζουν οι σημερινές gpu... Για την υπόλοιπη μειοψηφία που έχει 1440p μόνιτορ με 144hz η διαφορά που θα δει είναι αστεία σε σχέση με την διαφορά των χρημάτων που θα πρέπει να διαθέσει. Για να το κάνουμε ταλιρακια το ζήτημα... ανοησίες όλα τα υπόλοιπα για να δικαιολογούνται αγορές που δεν υπάρχει λόγος να δικαιολογούνται. Τρακτέρ ο 8700k και αλωνιστικη μαζί, θα σπέρνει και θα θερίζει!!! Niche προϊόν που αφορά πραγματικά ελάχιστους...με οθόνες ολκής...

Γι' αυτό δεν αξίζει αν έχεις έναν 4790K να πας σε νεότερο CPU, ήδη αυτός με O/C ξεζουμίζει όλες τις GPU. Ο ταπεινός μου [email protected](Με 2400Mhz CL10 μνήμες..) όμως δεν αφήνει την 1070 μου να ξεπεράσει το 80% GPU usage στο Rainbow Six: Siege για παράδειγμα με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί η κάρτα και αυτό σε 1440P έτσι..Δεν έχω δοκιμάσει σε 1080P τι γίνεται αλλά σίγουρα θα πέσει κλάμα..Περιμένω να δω μεγάλες διαφορές και στα υπόλοιπα, FH3(Το οποίο έχει occasional stuttering επειδή max-άρουν τα 4 threads) αλλά και σε κάνα Battlefield 1..

Τέρμα γραφικά στα 1440p έχεις μπουκάλι στην 1070 από την cpu;;; Τόσο θηρίο η κάρτα; Την κοιτάζω για αυτό ρωτάω... Δηλαδή τι fps πιάνεις τώρα με την κάρτα στο 80%; Ρωτάω γιατί δεν φαντάζομαι το παιχνίδι να είναι ιδιαίτερα απαιτητικό... Σε ένα witcher 3 ας πούμε έχεις cpu μπουκάλι;

Κόβω settings για να ξεπερνάει τα 100FPS(MP παιχνίδι είναι δεν σε νοιάζουν τα visuals, θες μπόλικα frames) αλλά ο δύσμοιρος 3570K δεν είναι αρκετός.

Συγγνώμη για την έξτρα ερώτηση αλλά πραγματικά για κάποια multiplayer games που δεν ξέρω αν αξίζουν ή όχι δεν το εξετάζω, χρειάζεται το θηρίο ο 8700k; Δεν ξέρω μπορεί εμένα να μου φαίνεται παράξενο... Ένας 8600k δεν θα είναι αρκετός πιστεύεις;

Δεν ξαναπάω σε i5, θέλω άνεση. Επίσης θέλω να ελαχιστοποιήσω την πιθανότητα της μπανανόφλουδας και δεν θέλω να ασχοληθώ ξανά με CPU μέχρι να ξανακάνω upgrade το 2020-21 που θα έρθουν και οι DDR5 μνήμες. Ως τότε θέλω να ασχολούμαι μόνο με GPUs ξέροντας ότι ο CPU μου είναι αρκετός να τις ξεζουμίσει. Οι περισσότεροι που γράφετε εδώ δεν είστε παιχνιδάδες, βλέπετε απλά charts. 

• Like 3

Συγγνώμη για την έξτρα ερώτηση αλλά πραγματικά για κάποια multiplayer games που δεν ξέρω αν αξίζουν ή όχι δεν το εξετάζω, χρειάζεται το θηρίο ο 8700k; Δεν ξέρω μπορεί εμένα να μου φαίνεται παράξενο... Ένας 8600k δεν θα είναι αρκετός πιστεύεις;

Αν έχει κοντά στα 300€ ο 8600κ , μια 100€ παραπάνω τα δινεις για να πάρεις κάτι με αέρα για αυτό που θες. 

Ολόκληρη πλατφόρμα θα στήσει από το μηδέν και δεν νομίζω να βάλει mobo/ram/cooler του κιλού.... 

Στο σύνολο λοιπόν +100/120€ δεν είναι πολλά.

• Like 1

Αν πας όμως να φριάξεις ένα pc με καλή κάρτα για υψηλές αναλύσεις gaming , productivity κ.λ.π. τότε ο 8600K θα είναι το χειρότερο που μπορείς να πάρεις στα χρήματα αυτά

Το θέμα είναι τα χρήματα. Μια χαρά μοντάζ κάνεις με 6 φυσικούς δυνατούς πυρήνες. Απλά γιατί να δώσεις τόσα λεφτά για λίγα FPS παραπάνω ή και για περισσότερα FPS από τη στιγμή που σε ενδιαφέρουν τα 60, τα οποία 60 τα έχεις και με CPU 5ετίας.

Αν ο i5 8600k ήταν κοντά σε τιμή με τον 1600 θα πήγαινα στον πρώτο. Βλέπω όμως ότι ξεφεύγει αρκετά... Είναι μια χαρά 6 πυρήνες. Τόσοι όσοι δεν αναγκάζονται να ρίχνουν ρολόγια και τόσοι για να πεις ότι έχεις απόδοση σε Multitask καταστάσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...