Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν αγοράσω τον 8700Κ, σε τι συχνότητα μνήμης να κατευθυνθώ? Ρωτάω γιατί είμαι σε διαδικασία αγοράς συστήματος και έχω βρει κάποια module της Corsair στα 3200 σε ικανοποιητική τιμή.

3000-3200 ναι από πλευράς κόστους πάντα.

Αν αγοράσεις rgb μνήμες προσοχή γιατί παρατηρούνται αρκετά κρούσματα με καμμενες ram,άρα έχει στα υπόψη και το κατάστημα αγοράς καλού κακού.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα πράματα είναι κάπως μπερδεμένα όσο αναφορά τον 8600k. O απλός 1600 κάνει 205 euros και έρχεται με αξιοπρεπή ψήκτρα για 3.7-3.8. Ο 8600k φαίνεται να πάει στα 290 χωρίς να βάζουμε σε αυτά το επιπλέον κόστος του z370 σε σχέση με το b350 της AMD και το κόστος κτήσης καλής ψήκτρας καθώς η stock του δε θα την παλεύει (delid κλπ δε τα μετράω είναι για πιο μερακλήδες :-D ). Το θέμα είναι αξίζουν αυτά τα 100-150 επιπλέον την όποια διαφορά σε επιδόσεις σε gaming? Και όλα αυτά ενώ σε productivity είναι καθαρά πίσω από τον 1600.

Για τον 8700k δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, οι ίδιοι άνθρωποι που αγοράζουν 6700k/7700k κλπ θα πάρουν και τον 8700k ανεξαρτήτου κόστους ακόμα και 0.5% ipc να είχε παραπάνω για να δουν 201 αντί για 200 fps σε κάποιο high refresh 1080p tn panel. Και σωστά πράττουν αφού είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει imo.

Τα πράματα είναι κάπως μπερδεμένα όσο αναφορά τον 8600k. O απλός 1600 κάνει 205 euros και έρχεται με αξιοπρεπή ψήκτρα για 3.7-3.8. o 8600k φαίνεται να πάει στα 290 χωρίς να βάζουμε σε αυτά το επιπλέον κόστος του z370 σε σχέση με το b350 της AMD και το κόστος κτήσης καλής ψήκτρας καθώς η stock του δε θα την παλεύει (delid Κλπ δε τα μετράω είναι για πιο μερακλήδες :-D ). Το θέμα είναι αξίζουν αυτά τα 100-150 επιπλέον την όποια διαφορά σε επιδόσεις σε gaming? Και όλα αυτά ενώ σε productivity είναι καθαρά πίσω από τον 1600.

Για τον 8700k δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, οι ίδιοι άνθρωποι που αγοράζουν 6700k/7700k κλπ θα πάρουν και τον 8700k ανεξαρτήτου κόστους ακόμα και 0.5% ipc να είχε παραπάνω για να δουν 201 αντί για 200 fps σε κάποιο high refresh 1080 tn panel. Και σωστά πράττουν αφού είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει imo.

Πολυ σωστο το σκεπτικο σου,για την δικη μου νοοτροπια. Θα δουμε,θα εξαρτηθει απο τις επιδοσεις.Μπορει οχι. Αν δεν αξιζει θα περιμενω τον επομενο ryzen ,ανοιξη του 2018.

• Like 1

Μόνο η Ιντελ μπορεί να κυκλοφορήσει νέα CPU (Coffee Lake) και νεα σειρά chipset (200 series) για το ίδιο σόκετ το ίδιο έτος (7-8 μήνες διαφορά) που δεν είναι συμβατά μεταξύ τους. 300 series μόνο το Ζ370 για αρχή τα Β/Η κτλ απο το νέο έτος, ξενέρωμα άμα θές κλειδωμένο φτηνό 4C/4T ή i5-8400 και απλή μητρική.

Δεν ξέρω με τι κριτήρια και πότε αγοράζει ο καθένας και πως.

Ο προηγούμενος επεξεργαστής μου ήταν του 2013 με ddr3 άρα φέτος αναγκαστικά θα ήθελα νέα ολική αναβάθμιση λόγω ddr4.

Και στην επόμενη μου αναβάθμιση μια από τα ίδια αν ισχύουν αυτά που αναφέρθηκαν για ddr5 από το 2019.

Για τον παραπανω συμφορουμιτη που αναφέρει για διάφορα 1 fps δεν έχω να πω κάτι.

Δεν ξέρω με τι κριτήρια και πότε αγοράζει ο καθένας και πως.

Ο προηγούμενος επεξεργαστής μου ήταν του 2013 με ddr3 άρα φέτος αναγκαστικά θα ήθελα νέα ολική αναβάθμιση λόγω ddr4.

Και στην επόμενη μου αναβάθμιση μια από τα ίδια αν ισχύουν αυτά που αναφέρθηκαν για ddr5 από το 2019.

Για τον παραπανω συμφορουμιτη που αναφέρει για διάφορα 1 fps δεν έχω να πω κάτι.

Οι ddr5 απο το 2020-21 λενε στην αγορα. :)

https://www.theinquirer.net/inquirer/news/3007742/ddr5-ram-is-coming-next-year-and-will-be-twice-as-fast-as-ddr4

Ε άρα δεν την γλυτώνω την ολική αλλαγη όπως και να χει τι 2019,τι 2020:P

Εσένα πχ αγαπητέ σε τι δεν σε καλύπτει ο τωρινος και σκέφτεσαι για coffee?

Για τον 8700k δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, οι ίδιοι άνθρωποι που αγοράζουν 6700k/7700k κλπ θα πάρουν και τον 8700k ανεξαρτήτου κόστους ακόμα και 0.5% ipc να είχε παραπάνω για να δουν 201 αντί για 200 fps σε κάποιο high refresh 1080p tn panel. Και σωστά πράττουν αφού είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει imo.

sarcasm not detected i guess. Το πόσο διαφορά έχει σε single thread ipc ο kaby από τον coffee clock for clock θα φανεί από τα πρώτα official cinebench (και όχι τα κινέζικα slides που διέρρευσαν και δεν έχουμε φερέγγυες πληροφορίες για τα clocks - αν και εκεί πανομοιότυπο έχει με τον 7700κ). Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν.

Από εκεί και πέρα games που εκμεταλλεύονται πάνω από 8 threads θα δουν σοβαρή βελτίωση (το witcher 3 είναι ένα σύμφωνα με το expreview).

Ε άρα δεν την γλυτώνω την ολική αλλαγη όπως και να χει τι 2019,τι 2020:P

Εσένα πχ αγαπητέ σε τι δεν σε καλύπτει ο τωρινος και σκέφτεσαι για coffee?

Υπηρχε ενα bug,περιορισμενο στο linux, με τους Ryzen κατασκευης μεχρι Μαιο. Η AMD το εφτιαξε αυτο με οσα cpu βγηκαν απο αρχες Ιουνιου και μετα. Οποτε βρηκα ενα φιλο που δεν τρεχει linux και τα πουλησα εδω και εναμισι μηνα. (Η υπογραφη μου ειναι ''παραλλαγη.'' :P )

Αρχικα,σκεφτηκα την διαδικασια αντικαταστασης,γιατι τα δεχεται πισω αυτα η AMD και σου δινει καινουργιο χωρις προβλημα,αλλα σκεφτηκα μιας και ερχονται νεοι intel και σε 8 μηνες νεοι Ryzen,ευκαιρια να δω τι βελτιωσεις θα υπαρχουν. Καποιοι φιλοι δε,που εργαζονται και στις δυο εταιριες,μου ειπαν ενθαρρυντικα πραγματα και ειπα να περιμενω να δω τις εξελιξεις. :) (Τωρα ,εχω εναν i5 3470 και ενα καλο Asus H77 motherboard και κανω την δουλεια μου προσωρινα,αξιοπρεπεστατα.)

https://www.extremetech.com/computing/254750-amd-replaces-ryzen-cpus-users-affected-rare-linux-bug

https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=new-ryzen-fixed&num=1

Το πόσο διαφορά έχει σε single thread ipc ο kaby από τον coffee clock for clock θα φανεί από τα πρώτα official cinebench (και όχι τα κινέζικα slides που διέρρευσαν και δεν έχουμε φερέγγυες πληροφορίες για τα clocks - αν και εκεί πανομοιότυπο έχει με τον 7700κ).

Ναι αλλά οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι ως τώρα στο θέμα δεν είχαμε 7700κ και σκεφτόμαστε την αγορά άρα??

Άλλο το αρχικό σου σχόλιο που ήταν γενικό και αόριστο και άλλο διάφορες κατόχων 7700κ σε 8700κ....

Για τον 8700k δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, οι ίδιοι άνθρωποι που αγοράζουν 6700k/7700k κλπ θα πάρουν και τον 8700k ανεξαρτήτου κόστους ακόμα και 0.5% ipc να είχε παραπάνω για να δουν 201 αντί για 200 fps σε κάποιο high refresh 1080p tn panel.

Υπηρχε ενα bug,περιορισμενο στο linux, με τους Ryzen

Όντως ατυχία :(

• Like 1

I3 ξεκλειδωτος και i5 κλειδωμένος η i5 ξεκλειδωτος και i7 κλειδωμένος?Για το σύστημα της υπογραφής υποθέτω?

Ναι για το συστημα της υπογραφης.

Αναμεσα σε Ι3 ξεκλειδωτο και και κλειδωμενο ι5 αν και εφ'οσον δεν ξεπερασουν το ταβανι των 150 για ι3 180-200 για ι5.Αν και τωρα που το σκεφτομαι ξανα ο ι3,θα ειναι χωρις ψυκτρα θα θελει μητρικη τουλαχιστον του κατοσταρικου,οποτε ολα μαζι ξεπερνανε εναν 8400 με φτηνη μητρικη.

Ειναι epic fail ο 8400 οπως ειπε ο georgiou . Ο R5 1600(x)του ριχνει στα αυτια οπως και να το δεις για vfm.

Εμενα με ενδιαφερει  i5 8600K σε επιδοσεις,αλλα θα περιμενω που θα βγουν την ανοιξη του 2018 και οι επομενοι ryzen πριν αγορασω. Γιατι υπαρχουν πληροφοριες για μεγαλες βελτιωσεις.

Εξαρταται τι τον θες παντα.Για 1080p 60fps με μια 1060 στην χειροτερη μια 1070 αμα πεσουν οι τιμες,θα ειναι μουρλια.Τωρα αν θες 144hz κλπ πας με την μια σε 8600k.

Ναι για το συστημα της υπογραφης.

Αναμεσα σε Ι3 ξεκλειδωτο και και κλειδωμενο ι5 αν και εφ'οσον δεν ξεπερασουν το ταβανι των 150 για ι3 180-200 για ι5.Αν και τωρα που το σκεφτομαι ξανα ο ι3,θα ειναι χωρις ψυκτρα θα θελει μητρικη τουλαχιστον του κατοσταρικου,οποτε ολα μαζι ξεπερνανε εναν 8400 με φτηνη μητρικη.

Εξαρταται τι τον θες παντα.Για 1080p 60fps με μια 1060 στην χειροτερη μια 1070 αμα πεσουν οι τιμες,θα ειναι μουρλια.Τωρα αν θες 144hz κλπ πας με την μια σε 8600k.

Καλυτερος ειναι ο R5 1600 που μπορεις να τον κανεις ευκολα να τρεχει στα 3.8 σταθερα και με 12 νηματα αντι για 6. Γιατι να αγορασεις τον κουτσουρεμενο?

• Like 1

Η ίδια η AMD έχει παραδεχτεί ότι το ipc των ryzen είναι περίπου 6-8% κάτω από αυτό των skylake. Και αυτό αφορά τα προγράμματα. Στα παιχνίδια λόγω της ιδιαίτερης cache που έχουν οι ryzen η διαφορά μπορεί να είναι μεγαλύτερη.

Έχεις κάποιο λινκ για να υποστηρίξεις το παραπάνω? Όσο και να έψαξα δεν βρήκα τίποτα σχετικό εκ στόματος amd. Μόνο αναφορές από πιτσιρίκια σε forums, οι οποίες μάλιστα λένε και το αντίθετο τις περισσότερες φορές

Καλυτερος ειναι ο R5 1600 που μπορεις να τον κανεις ευκολα να τρεχει στα 3.8 σταθερα και με 12 νηματα αντι για 6. Γιατι να αγορασεις τον κουτσουρεμενο?

Δεν ειχα δει ποσο χαμηλο baseclock εχει,ειδα το up to 4ghz,δεν εδωσα σημασια στο 2,8ghz.

Αν ειναι ετσι πολυ ψοφιος μοιαζει για q4 2017 cpu του 200αρικου.Εχει πανω κατω ιδιο single με τον ρ5 και πολυ χαμηλοτερο multi.

Χιλιες φορες να τα σκασω για εναν 990x 6c12t απο ebay,που παει ανετα 4,3 και θα χω λιγο χειροτερο single και multi αντιστοιχο με r5.

• Like 1

προσωπικά νομίζω ότι στην πράξη πολλά παιχνίδια με τον Ι3 8350Κ base clock με 4Ghz base clock θα είναι ποιο "γρήγορα" από τον Ι5 8400 με 2.8Ghz base clock

νομίζω ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες οι τιμές των παραπάνω cpu θα συγκλίνουν και ο 8400 θα είναι ποιο πολύ για "σύγκριση" με RYZEN σε απόδοση.

Από δοκιμές που έχω δει εγώ live ο RYZEN 1600 έχει εύκολα τα 3.6Ghz και ο 1600Χ τα 3.8ghz

με αυτούς τους 2 ανταγωνιστές θα τα βρει πολύ σκούρα ο 8400

Επίσης "φθηνή" αλλά καλή λύση θα είναι και ο Ι3 8100 με base 3.6 που θα είναι στην πράξη λίγο ποιο γρήγορος από τον σημερινό I5 7600. Οταν βγουν μητρικές των 60ευρώ και συνδυαστεί με φθηνή 2400 ddr4 θα είναι πολύ συμπαθητικός και θα είναι το εισαγωγικό cpu στο gaming με μοναδικό ανταγωνιστή τον RYZEN 1500X όπου θα κονταροχτυπιουνται στο κόστος και στις επιδόσεις.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...