Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οχι και μαπα ρε παίδες, εαν δεν ειμαι εντελως στραβος ειναι εφαμιλλος του 7700Κ και αρκετα πιο πανω απο 7600, μονο στο CB δεν τα πηγε καλα... Τα productivity κοιταω, τα 4Κ και γενικοτερα τα gaming δε με ενδιαφερουν.

Δημοσ.

Οχι και μαπα ρε παίδες, εαν δεν ειμαι εντελως στραβος ειναι εφαμιλλος του 7700Κ και αρκετα πιο πανω απο 7600, μονο στο CB δεν τα πηγε καλα... Τα productivity κοιταω, τα 4Κ και γενικοτερα τα gaming δε με ενδιαφερουν.

Αφού κοιτάζεις productivity γιατί τότε σε ενδιαφέρει ο 8600κ και όχι έστω ο 8700?

• Like 2
Δημοσ.

Αφού κοιτάζεις productivity γιατί τότε σε ενδιαφέρει ο 8600κ και όχι έστω ο 8700?

Τον 8700 τον κοιταζω πολυ σοβαρα απλα ακομα δεν εχω δει μετρησεις και φυσικα τιμη. Εαν ειναι στα περιπου 40-50€ πανω απι τον 8600Κ χωρις συζητηση 8700 θα σφιχτω λιγο δε βαριέσαι, τα αξιζει.

Δημοσ.

Βασικά βλέπω να χάνει από 7700Κ μιας και o συγκεκριμένος έρχεται out of the box στα 4,5ghz all core turbo και ο 8600Κ στα 4,1ghz all core turbo.....δεν νομίζω καν να σηκώνει το overclockability του 7700Κ με ήδη  -400 mhz out of the box.

Δημοσ.

Τον 8700 τον κοιταζω πολυ σοβαρα απλα ακομα δεν εχω δει μετρησεις και φυσικα τιμη. Εαν ειναι στα περιπου 40-50€ πανω απι τον 8600Κ χωρις συζητηση 8700 θα σφιχτω λιγο δε βαριέσαι, τα αξιζει.

Κλειδωμένος είναι άρα από φθηνότερη μητρική,ψύξη και μνήμες θα σου βγει τα ίδια και παίζει και φθηνότερα από 8600κ.
  • Like 1
Δημοσ.

Ναι οκ. Λεω τα παει αρκετά καλά γιατι οι διαφορές τους είναι κοντά σχετικά δεδομενου οτι *υποτίθεται* οτι είναι αλλη σειρα, και σε σχέση με αυτόν που αντικαθιστά ειναι πολυ καλύτερος. Τα υπόλοιπα με λεπτομέρεια απο anandtech όποτε βγει με το καλό.

Κλειδωμένος είναι άρα από φθηνότερη μητρική,ψύξη και μνήμες θα σου βγει τα ίδια και παίζει και φθηνότερα από 8600κ.

Έλα που οι φθηνές μητρικές όμως θα αργήσουν το κερατό μου μέσα...

Ψύξη έχω, Noctua D-15S, μνήμες γιατί φθηνότερες; Σκέφτομαι για 3000@C14

Δημοσ.

Ναι οκ. Λεω τα παει αρκετά καλά γιατι οι διαφορές τους είναι κοντά σχετικά δεδομενου οτι *υποτίθεται* οτι είναι αλλη σειρα, και σε σχέση με αυτόν που αντικαθιστά ειναι πολυ καλύτερος. Τα υπόλοιπα με λεπτομέρεια απο anandtech όποτε βγει με το καλό.

Έλα που οι φθηνές μητρικές όμως θα αργήσουν το κερατό μου μέσα...

Ψύξη έχω, Noctua D-15S, μνήμες γιατί φθηνότερες; Σκέφτομαι για 3000@C14

Ο 8700 σαν κλειδωμένος δεν χρειάζεται τόσο υψηλά χρονισμενες ram,άρα μπορείς να κοιτάξεις σε φθηνότερες.

Ο 8600κ ναι θα χρειαστεί και το sweet spot είναι 3000-3200 αυτή τη στιγμή.

Για τις μητρικές είναι ένα πρόβλημα αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

https://videocardz.com/72986/intel-core-i7-8700k-and-i5-8600k-review-leaked

Χμ ο 8600Κ που με ενδιαφερει δειχνει να μοιραζει αξιοπρεπή πόνο :)

Μη δίνεις/ετε σημασία στα bench του κινέζου με τον 8600Κ. Πρέπει να είναι τα cpu στα ίδια ρολόγια για να έχει αξία η δοκιμή και φυσικά όχι στα 4Κ.

O 8600K θα γίνεται ευκολότερα oc λόγω έλλειψης του ΗΤ, το οποίο συγκεντρώνει μεγάλη θερμότητα σε μικρό σημείο. Θα είναι τέρας ακόμα και χωρίς delid.

Δημοσ.

Αν ίσχυε αυτό που λες τότε θα έπρεπε οι προηγούμενοι i5 να χτύπαγαν 4.8-5 για πλάκα ,κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ.

Ακόμα θυμάμαι ένα άτυχο συμφορουμιτη που πήρε i5 6600k και πάνω από 4.3-4.4 δεν πήγαινε...

Δημοσ.

Μεγάλος μήνας ο Οκτώβριος..8700K και μπόλικα παιχνίδια βγαίνουν..

Σε βλέπω να λιώνεις στο gaming... Από παιχνίδια τίποτα αξιόλογο βγαίνει; Άντε να πέσουν και οι ρημαδοκαρτες όμως...

Δημοσ.

Αν ίσχυε αυτό που λες τότε θα έπρεπε οι προηγούμενοι i5 να χτύπαγαν 4.8-5 για πλάκα ,κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ.

Ακόμα θυμάμαι ένα άτυχο συμφορουμιτη που πήρε i5 6600k και πάνω από 4.3-4.4 δεν πήγαινε...

Πάντα τα i5 ήταν τα χειρότερα κομμάτια. Αλλά τα νεότερα process(7600K) έχουν στάνταρ τα 4,8 και πολλοί φτάνουν τα 5+. Ενώ στους 6700K με HT off βία 4800 φτάνεις, στα περισσότερα.

υ.γ.: Εκτός αυτού, το ΗΤ έχει λίγο ρίσκο. Ας πούμε στο F1 2016 δεν συμβάλλει ιδιαίτερα, αλλά τα επιπλεόν φυσικά cores έχουν πάντοτε καλό scaling.

Θα δούμε και κάποιες εκπλήξεις όπου οι περισσότεροι registers του 7700Κ θα έχουν το πάνω χέρι, αλλά σε γενικές γραμμές ο 8600Κ θα είναι ταχύτερος κατά 15% clock for clock.

Δημοσ.

Τόσο φτάνει και ο 7700 όμως με τα παραπάνω threads άρα πάλι γυρνάμε σε αυτό που έγραψα πιο πίσω,ότι αναφέρεις κάτι που ως τώρα δεν ίσχυε απλά υποθέτοντας.

Δημοσ.

Αν αγοράσω τον 8700Κ, σε τι συχνότητα μνήμης να κατευθυνθώ? Ρωτάω γιατί είμαι σε διαδικασία αγοράς συστήματος και έχω βρει κάποια module της Corsair στα 3200 σε ικανοποιητική τιμή.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...