Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν θυμάμαι καλά σύμφωνα με τα leaks ο 8400 θα έχει 3.8GHz turbo boost για όλους τους πυρήνες. Αν μπορεί να κρατηθεί τόσο ψηλά, βλέπω τον 1600 να μας αποχαιρετά και τον 1600x να δέχεται ένα γενναίο price drop για μείνουν ανταγωνιστικοί. Να δούμε βέβαια και πότε θα θυμηθεί η Intel να τους κυκλοφορήσει μαζί με τις H370 mobos.

Δεν έχει HTing (smt) ο 8400 και μάλλον δεν θα κλοκάρει και καθόλου.

Μην το ξεχνάς αυτό. 

o 1600x ήδη έχει πέσει αρκετά σε τιμή. Κάπου στα 225-230€ παίζει. 

Επίσης πρέπει να δούμε πληρότητα πλατφόρμας στα νέα μικρά chipset της intel καθώς και την τιμή του CPU.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πάλι θα τρίβει τα χέρια της η coolermaster.

Τέτοιοι επεξεργαστές είναι η χαρά των 212 evo https://www.amazon.com/Best-Sellers-Electronics-Computer-CPU-Cooling-Fans/zgbs/electronics/11036281

Πάλι θα τρίβει τα χέρια της η coolermaster.

Τέτοιοι επεξεργαστές είναι η χαρά των 212 evo https://www.amazon.com/Best-Sellers-Electronics-Computer-CPU-Cooling-Fans/zgbs/electronics/11036281

Για ποιους λες fulgore?

Δεν έχει HTing (smt) ο 8400 και μάλλον δεν θα κλοκάρει και καθόλου.

Μην το ξεχνάς αυτό.

Επίσης πρέπει να δούμε πληρότητα πλατφόρμας στα νέα μικρά chipset της intel. 

Δε το ξεχνάω. Αλλά αν ο 8400 έχει 20% υψηλότερη συχνότητα το smt του 1600 δε θα κάνει σοβαρή διαφορά ούτε καν σε καθαρά multithreaded σενάρια (που είναι το δυνατό χαρτί των Ryzen).

Δε το ξεχνάω. Αλλά αν ο 8400 έχει 20% υψηλότερη συχνότητα το smt του 1600 δε θα κάνει σοβαρή διαφορά ούτε καν σε καθαρά multithreaded σενάρια (που είναι το δυνατό χαρτί των Ryzen).

45% πάνω δίνει το SMT σε σχέση με το SingleThread στα ryzen σε MT σενάρια. Δεν είναι καθόλου λίγο.

http://www.insomnia.gr/topic/654745-single-core-performance-vs-ipc-1-core-1-core-smtht-vs-1-core-zen-vs-kaby-lakecoffee-lake/?p=55951574

Είναι σαν να λες πως θα πάρεις έναν I5 4/4T 3,8Ghz κλειδωμένο αντί για έναν I7 4C/8T @ 3,4Ghz ξεκλείδωτο....

Εγώ θέλω να δω ποιος θα πάει να πάρει 8400 σε πλατφόρμα που κατά πάσα πιθανότητα

-δεν θα έχει NVME υποστηριξη σε τιμές mobo των 60-80€ (μικρά chipset)

-χωρίς αναβαθμισιμότητα.

-χωρίς SMT ....

-χωρίς O/C δυνατότητες (μικρά chipset)

Το πολύ πολύ η AMD να ρίξει στα 180€ τον 1600 και να φέρει στα 210 τον 1600Χ ....

• Like 2

που ακριβως ειναι η υψηλοτερη συχνοτητα ; Γιατι ειναι ανοησια να εχεις 1600 και να μην μπεις μια φορα στο bios και να βαλεις cpu ratio στο 38.00 και ρευμα 1.3-1.35 . Iδιο single core performance εχουν μονο που ο 1600 συμπεριφερεται σαν 8.5 cores με το smt 

• Like 1

που ακριβως ειναι η υψηλοτερη συχνοτητα ; Γιατι ειναι ανοησια να εχεις 1600 και να μην μπεις μια φορα στο bios και να βαλεις cpu ratio στο 38.00 και ρευμα 1.3-1.35 . Iδιο single core performance εχουν μονο που ο 1600 συμπεριφερεται σαν 8.5 cores με το smt 

Μιλάει για stock καταστάσεις και έχει ένα δίκιο. 

Η AMD έχει χάσει πολύ από την επεξεργαστική ισχύ των CPU της και στα Threadripper γιατί δεν έχει παίξει σωστά με τα boost ρολόγια. Δεν παίζει με all turbo core boost, αλλά μόνο με single και xfr ...

Αλλά αν τα βάλει κάτω θα δει πως από 65€ μητρικές με AB350 μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε έναν 1600 στα 3,7-3,8Ghz με όλα τα καλούδια της πλατφόρμας. 

Σίγουρα θα υπάρχουν σενάρια που είτε ο ένας είτε ο άλλος θα είναι μπροστά.

H cache σε τι συχνότητα θα παίζει στον 8400 ? Μπορεί να κλοκαριστεί ? 

Μιλάει για stock καταστάσεις και έχει ένα δίκιο. 

Η AMD έχει χάσει πολύ από την επεξεργαστική ισχύ των CPU της και στα Threadripper γιατί δεν έχει παίξει σωστά με τα boost ρολόγια. Δεν παίζει με all turbo core boost, αλλά μόνο με single και xfr ...

Αλλά αν τα βάλει κάτω θα δει πως από 65€ μητρικές με AB350 μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε έναν 1600 στα 3,7-3,8Ghz με όλα τα καλούδια της πλατφόρμας. 

Σίγουρα θα υπάρχουν σενάρια που είτε ο ένας είτε ο άλλος θα είναι μπροστά.

H cache σε τι συχνότητα θα παίζει στον 8400 ? Μπορεί να κλοκαριστεί ? 

Ας ηταν κλειδωμενος ο 1600 φυσικα θα μιλουσαμε για 20% πανω. Απο την στιγμη που ειναι ξεκλειδωτος ομως ειναι ενα feature που δεν υπαρχει στον αντιστοιχο i5. 

Ειναι πολυ πιο δυσκολο να κραταει ο ι5 3.8 συνεχεια παρα να κανεις δυο κλικ να πας τον 1600 3.8 ghz

• Like 2

Για ποιους λες fulgore?

Για κλειδωμενους ιντελ ,εκτός αν δούμε πάλι το κουλο που αρκετοί αγόραζαν 7700κ μαζί με κλειδωμένη μητρική και 212 ψυκτρα,που είναι για γέλια

https://m.youtube.com/watch?v=RqGCXAHa3g8

Προσωπικά είχα πει πιο παλιά ότι και υδροψυξεις οι περισσότεροι για εφέ παίρνουν,εξού γιατί η γνωστή nzxt είναι τόσο δημοφιλής αν και πανάκριβη.

Η ιντελ μέχρι τον κλειδωμένο i5 προσφέρει κάποιο value με out of the box επιδόσεις κυρίως.

Παραπάνω απλά είναι καθαρά προσωπική επιλογή τι θα πάρει ο καθένας.

Νομίζω γι'αυτό και η χρηματικη διαφορα μεταξύ i5 8600k και κλειδωμενους i7 8700 είναι τόσο μικρή.

• Like 1

nofeargr , μήπως θές να τρέχουμε και το prime την ώρα που παίζουμε battlefield?

εγώ αλλού έχω ένσταση , στους "χαμηλόσυχνους" Ι5 , ι7 που θα έχουν single core σαν τους ryzen , οπότε όποιος τους πάρει βλέπω να κλαίει τα λεφτά του. Ο Ι5 8400 για εμένα θα είναι αποτυχία και κάποιοι θα την πατήσουν.

Στο θρεντ των ryzen έδειξα με δικό μου video ότι ένας downclocked 6700K(ίδιο arch με τους 8400) στα 3500Mhz βγάζει λίγο πιο κάτω από έναν ryzen 1700 στα 4Ghz με optimized ram. Στο Far Cry primal, το οποίο τρέχει σχεδόν τα πάντα μέσα από δύο θρεντ.

Το ipc προβάδισμα των intel στα games δεν αποκλείεται να φτάνει ή και να ξεπερνάει το 15%.

Δεν μπορώ εύκολα να βρω το post μου οπότε πάρε λινκ για το video.

Αν τα υπολογίσεις τότε ο 8400 στα 3,7Ghz για όλα τα cores ισοδυναμεί με έναν στοκ 6700K σε συνολική ισχύ. Στη χειρότερη των περιπτώσεων ο 8400 απλά θα ισοφαρίζεται από τον 1600 oced(με καλές ram)*. Στα καλά σενάρια θα βγάζει ένα 15% παραπάνω(turbo boost 4Ghz για ένα core + το καλύτερο arch).

υ.γ.: Μην σας μπερδεύουν τα κινέζικα bench που βγάζουν τον 8600Κ μέχρι και πίσω από τους 7700Κ στα games. Τα τρέχουν στοκ τα τσιπ. 6c/6t > 4c/8t.

*άντε να πάρει ένα προβάδισμα ο 1600 στο AoTS που είναι σπάνια περίπτωση game.

Το Far Cry primal δεν τα πάει καλά  με επεξεργαστές που έχουν πολλούς πυρήνες . Για αυτόν τον λόγο ο R7 1700 βγάζει λιγότερα FPS από τον R5 1600 . 

Δηλ. 

R7 1700

Min FPS 72

Avg FPS 105

Max FPS 126

R5 1600

Min FPS 74

Avg FPS 111

Max FPS 134

Ryzen 1500x

Min FPS 76

Avg FPS 110

Max FPS 137

Απο Spartan 

R7 1700

https://imgur.com/a/HOMtz

R5 1600

https://imgur.com/gallery/VYMTm

Ryzen 1500x

https://imgur.com/gallery/WiOz8

Στο θρεντ των ryzen έδειξα με δικό μου video ότι ένας downclocked 6700K(ίδιο arch με τους 8400) στα 3500Mhz βγάζει λίγο πιο κάτω από έναν ryzen 1700 στα 4Ghz με optimized ram. Στο Far Cry primal, το οποίο τρέχει σχεδόν τα πάντα μέσα από δύο θρεντ.

Το ipc προβάδισμα των intel στα games δεν αποκλείεται να φτάνει ή και να ξεπερνάει το 15%.

Δεν μπορώ εύκολα να βρω το post μου οπότε πάρε λινκ για το video.

Αν τα υπολογίσεις τότε ο 8400 στα 3,7Ghz για όλα τα cores ισοδυναμεί με έναν στοκ 6700K σε συνολική ισχύ. Στη χειρότερη των περιπτώσεων ο 8400 απλά θα ισοφαρίζεται από τον 1600 oced(με καλές ram)*. Στα καλά σενάρια θα βγάζει ένα 15% παραπάνω(turbo boost 4Ghz για ένα core + το καλύτερο arch).

υ.γ.: Μην σας μπερδεύουν τα κινέζικα bench που βγάζουν τον 8600Κ μέχρι και πίσω από τους 7700Κ στα games. Τα τρέχουν στοκ τα τσιπ. 6c/6t > 4c/8t.

*άντε να πάρει ένα προβάδισμα ο 1600 στο AoTS που είναι σπάνια περίπτωση game.

εγω βλεπω ακριβως ιδιο ipc τωρα που το ειδες το +15% δεν ξερω. 

Εδω ο 7500 που εχει single core boost 3.8 και απο κατω ενα run που εκανα με τον δικο μου 1600 στα 3.8 ghz και αυτος. 

https://www.youtube.com/watch?v=OOKCImYHeL8

post-300705-0-53127300-1506450548_thumb.png

Ενδιαφέρεται κανείς από τους συμμετέχοντες στο θέμα πραγματικά(υποψήφια αγορά)για τον i5 8400?

Η intel θα βγάλεις καλύτερους επεξεργαστές από τον i5 8400 και δεν υπάρχει λόγος κάποιος να των αγοράσει  . Ο ανταγωνισμός έχει καλύτερο επεξεργαστή στην κατηγορία του .  Για τους υπόλοιπους επεξεργαστές που θα βγάλει , θα πρέπει ο καθένας να κρίνει μόνος του με βάσει τις ανάγκες του ,ποιον θα αγοράσει . Προφανώς κάποιοι θα αγοράσουν intel και κάποιοι AMD .

Το θετικό είναι ότι θα έχουμε πλέων ανταγωνισμό  ;)

• Like 2

εγω βλεπω ακριβως ιδιο ipc τωρα που το ειδες το +15% δεν ξερω. 

Εδω ο 7500 που εχει single core boost 3.8 και απο κατω ενα run που εκανα με τον δικο μου 1600 στα 3.8 ghz και αυτος. 

https://www.youtube.com/watch?v=OOKCImYHeL8

Η ίδια η AMD έχει παραδεχτεί ότι το ipc των ryzen είναι περίπου 6-8% κάτω από αυτό των skylake. Και αυτό αφορά τα προγράμματα. Στα παιχνίδια λόγω της ιδιαίτερης cache που έχουν οι ryzen η διαφορά μπορεί να είναι μεγαλύτερη.

Ο whitefanged μέτρησε με τον 7700Κ στα 4Ghz 174 single core στο cinebench. Ο Spartan μέτρησε 160. Δηλαδή 8,7% διαφορά.

Loaz. Δεκτόν. Θα δοκιμάσω να τον τεστάρω με κλειστά θρεντ για να δω μήπως επηρεάζονται και οι ίντελ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...