Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

290€ ο i5.

Εγώ γιατί βλέπω ότι ξεκιναει ο i5 από τα 200ευρω?

Επίσης είχαμε προηγουμένως oc επεξεργαστή 4πυρηνο κάτω από τα 200ευρω όπως ο i3 πάντα για δεδομενα intel?

Ναι ο i5 είναι κλειδωμένος(σε σχέση με την κόκκινη ομάδα)αλλά είναι ότι πρέπει για πιο budget καταστάσεις με gtx 1050ti/1060 η και 1070 (τώρα που αναμένεται να πέσει η τιμή της),μιας και δίνει όλη την ισχύ με το καλημέρα και έχει και υψηλό boost όπως και ο 8700.

Το μόνο κακό είναι ότι με τις αυξήσεις στις ram οι μεγαλύτεροι χαμένοι είναι αυτής της κατηγορίας μιας και η χρηματικη διαφορα μεταξύ 2133 και 2400 είναι πολύ μικρή από 3000 και 3200(με ανάλογα cl πάντα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εγώ γιατί βλέπω ότι ξεκιναει ο i5 από τα 200ευρω?

Επίσης είχαμε προηγουμένως oc επεξεργαστή 4πυρηνο κάτω από τα 200ευρω όπως ο i3 πάντα για δεδομενα intel?

Ναι ο i5 είναι κλειδωμένος(σε σχέση με την κόκκινη ομάδα)αλλά είναι ότι πρέπει για πιο budget καταστάσεις με gtx 1050ti/1060 η και 1070 (τώρα που αναμένεται να πέσει η τιμή της),μιας και δίνει όλη την ισχύ με το καλημέρα και έχει και υψηλό boost όπως και ο 8700.

Το μόνο κακό είναι ότι με τις αυξήσεις στις ram οι μεγαλύτεροι χαμένοι είναι αυτής της κατηγορίας μιας και η χρηματικη διαφορα μεταξύ 2133 και 2400 είναι πολύ μικρή από 3000 και 3200(με ανάλογα cl πάντα).

Όοοοχι, μη μου το φέρνεις έτσι. Για 8600K μιλάμε. Τους άλλους i5 άστους τώρα. :)

Για να μην παρεξηγηθώ. Μια χαρά είναι ο κλειδωμένος i5. Μια χαρά είναι ο R5 1600. Μην λέμε όμως ότι φοβήθηκε η Intel. Γελάνε τα τσιμέντα.

Ότι έχει 4cores ο i3; Φυσική εξέλιξη είναι για εμένα. Δεν είναι της AMD τρόπαιο.

Πόσα λεφτά θες για γρήγορες RAM για AMD και πόσα θες για Intel; Κάτσε γιατί θα σου βγάλω VfM την Intel σε λίγο.

Σαφώς τα θέματα με τις RAM υπήρχαν και με τα Intel, αλλά όπως έχω πει δεν είμαστε δικαστήριο. Όποιος φτιάχνει τώρα PC τι πρέπει να πάρει άραγε;

Δεν καταλαβαινω γιατι υπαρχει διαφορα στις ραμ. 3000/3200 c15/c16 θα παρεις τουλαχιστον τοσο σε ryzen οσο και στους intel την σημερον ημερα.οι μητρικες ειναι πανω κατω τα ιδια, λιγα παραπανω στους ιντελ, η μεγαλη διαφορα ειναι ο ιδιος ο επεξεργαστης.

Ο 8400 σε all cores turbo πως τα πάει; Μέχρι που φτάνει; Ρωτάω γιατί αναμένεται λογικά να είναι ο αντίστοιχος r5 1600 της amd πλευράς... Με το μειονέκτημα των 6 threads αλλά το πλεονέκτημα της ενσωματωμένης gpu που κάποιος μπορεί να γλιτώσει από ένα σύστημα που θέλει multithreading χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις στα γραφικά... Και φυσικά λίγο δυνατότερους πυρήνες... Έχει θέση λοιπόν νομίζω αρκεί να κρατάει το turbo του... Αν γίνεται και με την εργοστασιακή ψυκτρα... Και λογικά μιλώντας θα έχει το μερίδιο της αγοράς από πλευράς intel σε αυτή τη γενιά...

Όποιος φτιάχνει τώρα PC τι πρέπει να πάρει άραγε;

Για VFM ή Productivity(Καθώς οι αντίστοιχοι Intel είναι πολύ πιο ακριβοί) Ryzen. Για το απόλυτο στα παιχνίδια, αναγκαστικά Intel λόγω συχνότητας.

• Like 2

Vfm μπορεί να διεκδικήσει και ο 8400 θεωρώ. Το μεγάλο πανηγύρι θα γίνει εκεί κοντά στο 2020 που και η amd θα έχει ryzen2 και η intel λογικά θα αλλάζει αρχιτεκτονική...

Καλα γιατι οι μνημες δε παιρνουν oc?μονο τα cpu?

Μπορει καλλιστα καποιος και τις 2400 να τις φτασει στα 3000 οποτε μια η αλλη.

προφανώς αλλά είναι δεν είναι σταθερά τα αποτελέσματα όπως σε cpu. Επίσης οι τιμές σε rgb μνήμες χαμηλότερης συχνότητας έχουν φτάσει στα ύψη.

Πες μου στα χρήματα αυτά ποια θα προτιμούσες

https://www.skroutz.gr/s/10884755/G-Skill-TridentZ-16GB-DDR4-2400MHz-F4-2400C15D-16GTZR.html

https://www.skroutz.gr/s/10985105/G-Skill-TridentZ-RGB-16GB-DDR4-3000MHz-F4-3000C16D-16GTZR.html

Με το ipc να παραμενει ιδιο και με 2.8 base o 8400 τον βλεπει με κυαλια τον 1600.

Αν κρατάει turbo all cores εκεί κοντά στα 3.4 σωστά δεν νομίζω να έχουν ιδιαίτερη διαφορά.

Εχει 6 threads παραπανω ο 1600 . στα games πανω κατω στα ιδια θα ειναι σε multitasking θα χανει πολυ ο 8400. Επισης αν αληθεύουν οι θερμοκρασιες στον 8700κ μην περιμενετε να κραταει turbo τουλαχιστον με την στοκ ψυκτρα

Από ψυκτρα μαμά intel θα έχουμε καμία αλλαγή υπάρχει πληροφόρηση; Ας πούμε και όπως στους ryzen; Εγώ δηλώνω εντυπωσιασμένος από την στοκ του 1600 παρότι δεν την χρησιμοποιώ τελικά μόνιμα στο κουτί λόγω itx συστήματος... Σε midi κουτί είναι σούπερ και θα μπορούσε άνετα να έχει κρύο τέρμα έναν 8400... Ώστε να τουρμπαρει μόνιμα εκεί στα 3.4 κοντά...

Δεν καταλαβαινω γιατι υπαρχει διαφορα στις ραμ. 3000/3200 c15/c16 θα παρεις τουλαχιστον τοσο σε ryzen οσο και στους intel την σημερον ημερα.η μητρικες ειναι πανω κατω τα ιδια, λιγα παραπανω στους ιντελ, η μεγαλη διαφορα ειναι ο ιδιος ο επεξεργαστης.

Γιατί τα Intel έχουν παλιούς ώριμους Memory Controllers. Η λίστα συμβατότητας τους στις RAM είναι μεγάλη. Αντίθετα τα AMD για να παίξουν με γρήγορες μνήμες πρέπει να πας κοντά στα 200€ με Samsung b-dies. Το αν πραγματικά αξίζει είναι ένα άλλο θέμα ωστόσο.

https://www.youtube.com/watch?v=frw9HRwqODk

https://www.youtube.com/watch?v=64aVFS6w2GU&t=201s

Για VFM ή Productivity(Καθώς οι αντίστοιχοι Intel είναι πολύ πιο ακριβοί) Ryzen. Για το απόλυτο στα παιχνίδια, αναγκαστικά Intel λόγω συχνότητας.

Ναι. :)

• Like 1

Εχει 6 threads παραπανω ο 1600 . στα games πανω κατω στα ιδια θα ειναι σε multitasking θα χανει πολυ ο 8400. Επισης αν αληθεύουν οι θερμοκρασιες στον 8700κ μην περιμενετε να κραταει turbo τουλαχιστον με την στοκ ψυκτρα

Ποια stock ψυκτρα..

Εννοείται ότι με το καλημέρα χρειάζεται το λιγότερο μια 212evo όπως και ο 7700.

• Like 2

Εχω corsair vengeance 3000 mhz με hynix μνημη και τρεχουν 3066 14-17-17-30 .Και στοιχισαν 140 ευρω . Με τα bios πλεον που εχουν παρει οι ryzen υποστηρίζουν 4000mhz και σχεδον ολες τις μνημες.

Πιο vfm βλεπω τους i3 που θα εχουν ενσωματωμένη gpu , τουλαχιστον μεχρι να βγουν τα apu απο amd

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...