Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε Μπάμπη, έχεις 4790K ο οποίος κλοκάρει πολύ καλά, τι διαφορά περιμένεις δηλαδή ; Την τεράστια διαφορά θα την δω εγώ που θα φύγω από 3ης γενιάς i5. Το +25% στο GoW 4 το οποίο είναι GPU bound παιχνίδι δεν ξέρω γιατί το ανέφεραν. Ανέφεραν τα max FPS πάντως. Περισσότερη διαφορά περιμένω να δω στο PUBG παρά στο GoW 4.

Αν δεν δείξουν κανένα ουσιώδες bench δεν πρόκειται να μάθουμε τι ψάρια θα πιάνει......από λόγια χορτάσαμε......δώσε χειροπιαστά πράγματα κυρία intel γιατί για τα 400 ευρώ gaming cpu (6c/12t) θα πρέπει να σπέρνει και αφού θα είναι Intel’s BEST gaming desktop processor ever.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνοντας μια πρόχειρη σύγκριση με τον ryzen 1700 πάντως φαίνεται οτι ο 8700k θα είναι στα ίδια επίπεδα multi & 20-25% μπροστα σε single.

Αν συνυπολογίσουμε δε οτι ο 1700 για να αποδώσει σωστά θέλει σχετικά ακριβή μητρική / ram. Τότε πιστεύω βγαίνουν σχεδον στα ίδια χρηματα απο άποψη συνολικής τιμής πλατφόρμας.

Εμένα προσωπικά θα με βολεύει μάλλον περισσότερο ο intel λόγω χρήσης:  Arma3 / mmorpgs / dolphin-Cemu / 144Hz monitor

Το γεγονός που ξέχασες  είναι πως ο 1700 είναι εντελώς απουσάριστος .... και παίρνει άμεσα με μαμα ψύκτρα χωρίς delid ένα 30% κλόκι.

Ο 8700Κ στην τιμή που πάει να βγει είναι ανάμεσα σε R7 1700X και R7 1800X , ίσως να τείνει προς 1800Χ ...

Βάλε μέσα στην συνυστώσα πως για κλόκι 25% περίπου θες και ένα mobo των 80€ μόλις στον 1700 και πως αυτό φέρει NVME X4.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 2

Το γεγονός που ξέχασες  είναι πως ο 1700 είναι εντελώς απουσάριστος .... και παίρνει άμεσα με μαμα ψύκτρα χωρίς delid ένα 30% κλόκι.

Ο 8700Κ στην τιμή που πάει να βγει είναι ανάμεσα σε R7 1700X και R7 1800X , ίσως να τείνει προς 1800Χ ...

Αναφέρομαι περισότερο σε κάποια leaks για CB multi score ~1400 και αυτό χρησιμοποιώ σάν μπούσουλα έτσι μπακαλίστικα. Είχα την εντύπωση οτι κλοκαρισμένος ο ryzen πιάνει τόσα, όμως τώρα που κοιτάζω βλέπω ~1700 στα 3.9+

Οπότε ναι δίκιο έχεις, μένει να δούμε θερμοκρασίες/ρεύματα τώρα για τον 8700κ φαντάζομαι θα πρέπει να πάει κοντά στα 5Ghz  για να χτυπήσει 8πυρηνο στο multi, επίσης φαντάζομαι οτι το delid θα πάει σύνεφο.

• Like 1

Αν δεν δείξουν κανένα ουσιώδες bench δεν πρόκειται να μάθουμε τι ψάρια θα πιάνει......από λόγια χορτάσαμε......δώσε χειροπιαστά πράγματα κυρία intel γιατί για τα 400 ευρώ gaming cpu (6c/12t) θα πρέπει να σπέρνει και αφού θα είναι Intel’s BEST gaming desktop processor ever.

Στην θέση σου δεν θα με ενδιέφερε να αλλάξω CPU. Η αναβάθμιση είναι κυρίως γι' αυτούς που έχουν μείνει με παλιούς i5.

• Like 4

Δεν θα δεις διαφορές από 4C/4T και 4C/8T πέρα από κάποια νέα games . 

Σε ορισμένες περιπτώσεις θα δεις και χειρότερα αποτελέσματα κατά λίγο.

• Like 1

Το ΣΣΣΣΑΑΠΑΑΑΚΙ μου ο 2600Κ έτοιμος να προχωρήσει προς το δρόμο των αγγελιών :P

Αυτο ειναι epic cpu, οταν ειναι στειλε μου pm για το δευτερο μου συστημα τον θελω.

• Like 1

Αναφέρομαι περισότερο σε κάποια leaks για CB multi score ~1400 και αυτό χρησιμοποιώ σάν μπούσουλα έτσι μπακαλίστικα. Είχα την εντύπωση οτι κλοκαρισμένος ο ryzen πιάνει τόσα, όμως τώρα που κοιτάζω βλέπω ~1700 στα 3.9+

Οπότε ναι δίκιο έχεις, μένει να δούμε θερμοκρασίες/ρεύματα τώρα για τον 8700κ φαντάζομαι θα πρέπει να πάει κοντά στα 5Ghz για να χτυπήσει 8πυρηνο στο multi, επίσης φαντάζομαι οτι το delid θα πάει σύνεφο.

1650 περιπου εχει στα 5ghz o 8700k στο cinebench

αρκετα καλες οι τιμες της ιντελ. 360$ ο i7 8700k και 180$ ο 8400.

http://wccftech.com/intel-8th-gen-coffee-lake-desktop-processors-official/

Αυτο νομίζω έχει μεγαλύτερη σημασία.

1) Παραμένει το DMI 3.0

2) Tα M2  nvme συνδέονται στο promontory

3) Το TB3.0 συνδέεται στο promontory.

4) η USB  υποστήριξη παραμένει σε 3.1 G1.

5) 16 Lanes από το CPU 

6) Όλα τα υπόλοιπα lanes ειναι διπλασιασμός από το promontory. Κάνει δηλαδή τα 4x pci-e v3.0 του DMI σε περισσότερα για nvme, εξτρά κάρτες, sata , usb κ.λ.π.

Intel-Coffee-Lake-8th-Gen-Desktop-Proces

Καμία αλλαγή σε σχέση με όσα ξέραμε για το Z270.

• Like 4

Πρέπει να είναι η πιό νιάου αλλαγή chipset στην ιστορία. Ούτε USB3.1 Gen2 ούτε embedded wi-fi όπως είχαν πει ούτε τίποτα. Καλά για παραπάνω lanes ή κάτι άλλο ούτε το έλπιζα...

μάλλον ήταν μη προγραμματισμένη γενιά

η ΙΝΤΕΛ είχε προγραμματισμό για τα canon lake το 2018 και λόγω της επιτυχίας των RYZEN αναγκάστηκε και έβγαλε βιαστικά εξαπύρηνους και "νέα" γενιά πριν την προγραμματισμένη,

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...