Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ποια αντοχή βρε τρελλιάρη; :-D όσα έγραψες συν το RGB είναι ο ορισμός της μούρης του gaming μιλάμε... :-)

για λόγους αισθητικής είναι το dust armor, όχι για λόγους αντοχής... :cry: για ανοιχτά κουτιά και τέτοια

έχεις δει καμμιά επαγγελματική μητρική με τέτοια πράγματα; ή νομίζεις πως όλες πάνε σε server room;

μην σε απασχολούν οι πυκνωτές, όλες οι μητρικές προτελευταίας κατηγορίας και άνω έχουν μια χαρά πυκνωτές

πόσο έχει ο πυκνωτής άμα σου χαλάσει; μερικά λεπτά; πόσο κοστίζει μια tuf;

πάρε αυτό που θες χωρίς να τρελλαίνεσαι με αυτά που λένε

Ναι βρε τρελλιάρη (λολ :-D ) δε διαφωνώ, γι' αυτό έγραψα και το *υποτίθεται* δίπλα. Χαζά παιχνιδάκια Marketing της Intel είναι αυτά, απλώς όπως είπε και ένας φίλος πιο πριν με τις ορολογίες έχει μπερδέψει τα μπούτια της. Άλλωστε όπως είπα προσωπικά πάω για Prime Z370-A αν δώ και καλά σχόλια (που σίγουρα θα έχει, αντίγραφο σχεδόν της Prime Ζ270-A είναι). Για μένα 100+ ευρώ για χαζομάρες δεν αξίζει, καλύτερα να τα ρίξω αλλού που θα δώ και αποτέλεσμα. Εδώ κράτησε σε μένα η P5B από το 2007 με πάνω από 8 ώρες χρήσης καθημερινά, 3 διαφορετικοί επεξεργαστές πάνω της και ένα σωρό βάλε - βγάλε. Στο backplate λες να τα πετάξω?

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας και είπα για τους 75C και μερικοί θεώρησαν ότι αναφέρθηκα σε throttle.

Είναι γνωστό ότι μετά τους 75C από Haswell και μετά υπάρχει θέμα, αυτός είναι και ο λόγος που μετά το delid μπορείς να κατεβάσεις ρεύματα ή να δώσεις παραπάνω OC στα ίδια.

Τώρα για αυτούς που έγραψαν πχ στα 4700 με 1.38 κτλπ σε περίπτωση που είναι κάτω από 75c (σε στρες) μπορούν να δουν βελτίωση σε ρεύμα με delid ακριβώς για τον λόγο ότι θα είναι κάτω από το όριο των 75C, δεν είπα δεν είναι σταθερά τώρα ή δεν πάνε κτλπ.

Νομίζω είμουν συγκεκριμένος.

Pirmen προσπαθώ να σε φτάσω φίλε μου αν και εσύ έχεις μάστερ στο τρολλ.

Ελπίζω τα τελευταία 2 τουλάχιστον χρόνια να μην έπαιζες με τον καβουρμά και αυτό στην καλύτερη. Οπότε ποιος τρολλαρει ποιόν εδώ μέσα.

Τέλος για τις MSI ευτυχώς ξέρουν σχεδόν όλοι και όπως είπα γούστο του καθενός να πάρει ότι θέλει, μαχαίρι στο λαιμό δεν έβαλε κάνεις. Γκεκε;

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νehalem 920 με μητρική MSI x58 pro(η εταιρεία με την κακή φήμη). Brown pcb. Η φθηνότερη X58 της αγοράς με τις λιγότερες φάσεις.

Oc στα 3,8Ghz που πήγαινε τότε η πρώτη γενιά με τάση 1,375. Με τη γνωστή (υπερ)κατανάλωση του 920 υπό oc, που δεν τη φτάνει τίποτα αντίστοιχο σήμερα. 

Κανένα πρόβλημα για 7+ χρόνια. Casual χρήση βέβαια. Λίγο απ'όλα.

Τότε ήταν λίγο καλύτερη η msi :P

Υπάρχουν πάρα πολλά τούβλοξ τροφοδοτικά που δουλεύουν ακόμα,

πάρα πολλά τούβλοξ laptops που αντέχουν χρόνια, εκατομύρια που οδηγούν χωρίς ζώνη και πεθαίνουν από καρδιά,

ατελείωτα σκουντάι εικοσαετίας που περνάνε και κτεο παρακαλώ!

Αλίμονο αν όλα τα τούβλοξ πέρνανε φωτιά, όλα τα σκουντάι καίγανε φλάντζα κι όποιος δεν έβαζε ζώνη ψόφαγε.

Με γειά σου που βαστάει τόσο καλά το msi και το χαίρεσαι.

Τα msi m/b τα τελυταία χρόνια βασίζονται στο καλό overclockability και στα looks.

Ναι έχουν πρωτερήματα, προφανώς δεν είναι λαλάκες τα κατομύρια που τα ψωνίζουν,

η αξιοπιστία και το stability δεν είναι στα πρωτερήματά τους.

Κι εγώ είχα έναν 965ΒΕ @ 1,65V για παραπάνω από 1 χρόνο κι έζησε.

Να στείλω mail στην amd ότι δεν υπολόγισαν σωστά τις θερμικές αντοχές του phenom?

Οι μητρικές δεν χαλάνε από την τροφοδοσία(υπερεπάρκεια βάσει προδιαγραφών της ίντελ-και όχι μόνο) ή από τους πυκνωτές τους. Καμία σχέση οι γιαπωνέζικοι πυκνωτές ΟΛΩΝ των επώνυμων Z μητρικών με τους κινέζικους των οθονών στα π.χ. 170€, που χαλάνε μετά από 5-10 χρόνια.

Οι μητρικές είναι πολύπλοκα μηχανήματα και με τον καιρό όλο και κάτι θα βγει off. Όπως μια θύρα usb, ένα καμμένο memory channel κτλ. Όποιος νομίζει ότι με TUF, στρουμφ κτλ. θα αποφύγει τέτοιες βλάβες είναι βαθιά γελασμένος. Μεγαλύτερη μακροζωία θα έχεις αν αγοράσεις δύο καλές μητρικές των 150€ και κρατήσεις εφεδρική τη μία, παρά με το να πάρεις μια κορυφαία των 300€.[Δεν μιλάμε για features βέβαια].

Γιατί νομίζετε ότι οι TUF με τους κορυφαίους πυκνωτές των 20 ετών+ lifespan δίνουν μόνο 5 χρόνια εγγύηση; Την οποία εγγύηση την έχεις πληρώσει ήδη στη φουσκωμένη τιμή. Ενώ στις μνήμες υπάρχει lifetime warranty(πρακτικά πάνω από 5 χρόνια εγγύηση).

Μόνο 5 χρονια? Αδερφέ τρολάρεις?

Καταλαβαίνεις ότι τα 5 χρόνια είναι η διπλή εγγύηση από όλα τα άλλα motherboard?

Δεν ξέρω αν αντέχουν 20 χρόνια, το marketing των εταιριών ευαγγελίζεται για διάφορα μέρη +100%,

+200% lifespan, 10000 hours mtbf  κλπ.

Η μόνη σειρά που έχει διπλή και βάλε εγγύηση παρέα με 24/7 πιστοποίηση είναι η tuf.

Δηλαδή αν τα caps δεν αντέχουν 20 χρόνια, αν τα mosfets ψήνονται στους 120c, αν δεν έχουν καμία προστασία

στο στατικό ηλεκτρισμό, αναιρεί το γεγονός ότι έχουν εγγύηση τροφοδοτικού αντί για μητρικής?

Την πιστοποίηση για 24/7 λειτουργία την αγνούμε ώς marketing gimmick?

Ας αφήσω όμως τις θεωρίες να δούμε την tuf σειρά συγκεκριμένα.

link από το site της asus με όλα τα tuf m/b

https://www.asus.com/Motherboards/TUF-24-7-Durability-Products/

https://www.asus.com/search/results.aspx?SearchKey=trooper

X299 mark 2 στα 250 (τιμή εισαγωγικού Χ299) με 5 χρόνια εγγύηση, πλήρες από features, rgb

εγώ σου λέω το tuf είναι ψέμματα και marketing, τα 5 χρόνια στα -50 ευρώ από όσα γράφεις αξίζουν?

Z270 mark2 στα 150. +40 ευρώ από το φτηνότερο Z270 με 5 χρόνια εγγύηση,

πλήρες από features σε αυτά τα λεφτά και 5 χρόνια εγγύηση στα 150 ευρώ.

Ακόμα κι αν αγνοήσεις όλα τα tuf χαρακτηριστικά δίνεις +20 ευρώ σε σχέση με m/b με ίδια/λιγότερα features

και παίρνεις 5 χρόνια εγγύηση. Μεγάλη πλάνη του marketing στα -150 από όσα γράφεις.

**κατ 'εμέ το best buy Z270, με όλα τα oc features (εκτός ln2), rgb, και κορυφαία εγγύηση**

(τα tuf features είπαμε ότι δεν τα λαμβάνουμε υπόψη γιατί είνα κόλπα του markeitng)

Trooper στο 100άρικο.  Χωρίς λόγια, τερματίστηκε η κυκλοφορία τους,

προφανώς επειδή μας κλέβανε με ψέμματα,

μας λυπήθηκαν και σταμάτησαν να δίνουν m/b με 5 χρόνια εγγύηση στο 100άρικο (-200 από όσα γράφεις)

Έχω στήσει κάμποσα pc παραπλανημένος από το tuf marketing τα οποία επιζούν ακόμα backclock oc'ed,

κλεισμένα σε ντουλάπια ακαθάριστα 2 χρόνια τώρα (ξέρω σε ποιους βάζω tuf :D)

φυσικά θα μπορούσα να έχω βάλει ένα άλλο H110 στα ίδια λεφτά, αλλά θα ήταν ήδη εκτός εγγύησης....

(είπαμε τα tuf χαρακτηριστικά είναι όλα ψέμματα)

Ξαναγυρίζω στη θεωρία. Μόνο 1 φορά έχω προτείνει mark 1 (non hedt στα 250).

Προτείνω, μανιωδώς είναι η αλήθεια, mark 2 και trooper (όπου είναι συμβατές)

είτε στα ανάλογα νήματα είτε σε pm, επειδή είναι τα m/b που μπορούν να πάρουν 

το μέγιστο από nonbinned cpu. Άμα κάτσει μπανάνα cpu δυστυχώς δεν υπάρχει σωτηρία,

αλλά για τα μέτρια cpu (που είναι τα περισσότερα) είναι το κατάλληλο m/b για να πάρεις το μέγιστο oc 24/7.

Πάμε τώρα στη ψυχολογία. Λογικό να μην το ατιλαμβάνεσαι αυτό επειδή κινείσαι σε πολύ ρηχά νερά σχετικά με το oc.

Φυσικά για oc κάτω ή πολύ κάτω από τον μέσο όρο δεν συνίσταται ένα (ακριβό) tuf m/b, για τα φτηνά tuf έγραψα πρωτύτερα..

Επεξ/σία από Whitefanged
  • Like 4

Δεν ανέφερα την MSI για διαφήμιση. Ήθελα να δείξω πόσο περιττές είναι μητρικές με τροφοδοσία για black & decker, χιλίων φάσεων κλπ. Δεν χαλάει η μητρική από ανεπάρκεια τροφοδοσίας, κυρίως στα 4c/8t μοντέλα.

Οι προβληματικές MSI(και κάποιες άλλες) με τις οποίες είχε φτιαχτεί ολόκληρη λίστα(excel) σε ξένα φόρα, αφορούσε κάποια μοντέλα για τους AMD FX. Όχι τόσο σε intel cpu.

Η αξιοπιστία είναι δε και θέμα μοντέλου. Π.χ. από το hardware.fr στοιχεία του 2015:

http://hwbot.org/newsflash/3253_hardware.fr_publishes_rma_rate_for_motherboard_psu_memory_vga_hdd_and_ssd

For motherboards, ASUS has the lowest RMA rate across the product line with 1.89%. Coming from 2.43% last report. The four major motherboard manufacturers each have below 3% RMA rate. The most returned motherboard is the ASRock H87M with 10.91% products returned. For Intel chipsets X99 is the most fragile, for AMD that is the 990 chipset. For Z-chipset motherboards the highest return rate is the ASUS Maximus VII Formula. For X99 it's the MSI X99S Gaming motherboard.

https://forums.anandtech.com/threads/most-reliable-brand-of-motherboards.2499756/

ASRock 1.45% (vs. 1.91%)
ASUS 1.90% (vs. 1.96%)
Gigabyte 1.92% (vs. 1.90%)
MSI 2.36% (vs. 2.20%)

ASRock enjoys a noticeable drop in its return rate to take orders, and ASUS passes in front of Gigabyte. MSI retains its last position with a global rate slightly up. It should be noted that ASUS offers on some models, TUFs and ROGs, a direct home-pickup support that is probably used by some of the customers, which artificially lowers the figures for these models which are certainly not the More sold.

Η αξιοπιστία της MSI είναι η χαμηλότερη, αλλά οι διαφορές δεν είναι τεράστιες.

• Like 1

Όχι ρε συ. Απλά πλήρωσες ένα καπέλο για την εγγύηση των 5 ετών.

Πιο καπέλο ρε ψεfταρά?

Χ299 TUF από τα φτηνότερα

https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes.html?from=catspan&keyphrase=x299

Z270 TUF πλήρες με 150

https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes.html?from=catspan&keyphrase=z270

Τα trooper τα πήρες χαμπάρι που κυκλοφοράνε εδώ και χρόνια?

Νιώθεις μακάκας που ψώνιζες msi αντί για trooper στο κατοστάρικο?

Άσε τι έκανα εγώ με το mark 1. Eγώ πήρα και binned τσιπάκι και θα το ξανακάνω, επειδή η ταβέρνα μου

ίσως είναι παραπάνω από το pc σου. ΔΕΝ το προτείνω όμως.

Προτείνω tuf με 5 χρόνια εγγύηση πάμφτηνα!

(κι είπαμε όλα τα tuf χαρακτηριστικά ούτε καν κάνω το κόπο να τα αναφέρω, όλα marketing gimmicks)

Επίσης μη πετάς την μπάλα στην εξέδρα με την msi. Δεν κάνω κάποιο versus με την msi.

Επειδή δεν έχω κολλήματα και η επαφή μου με το hardware δεν είναι μέσω κάποιων review

sites ξαναγράφω ότι τα msi m/b έχουν superior looks και overclockability. Όσοι τα ψωνίζουν

για αυτό το λόγο πολύ καλά κάνουν.

• Like 3

Πολύ σωστά. Όντως οι tuf είναι μόνο μούρη.

Φυσικά κι οι πυκνωτές δεν παίζουν κανένα ρόλο, ούτε το κύκλωμα τροφοδοσίας.

Όλα ίδια. Εγώ προτείνω μatx msi, ίδια με αυτές που βάζουν στα ΤούβλοΧ.

Σου 'χω και μια ευκαιρία με ίδιους πυκνωτές παντού.

http://www.plaisio.gr/desktop-laptop/desktops/all-desktops/Turbo-X-Atlas-AX100-Desktop-Intel-Core-i5-7500-16-GB-2-TB-HDD-240-GB-SSD-GTX-106.htm

Πάρε δύο όσο προλαβαίνεις, πριν εξαντληθούν.

ευχαριστώ για την πρόταση, μόνο διάβαζε λίγο καλύτερα πριν απαντήσεις γιατί πετάς άσχετα

δεν αναφέρθηκε κανείς σε h270 μητρικές ούτε έγραψα πουθενά ότι οι πυκνωτές δεν παίζουν κανένα ρόλο

ίσα ίσα, οι πυκνωτές είναι το πρώτο που κοιτάμε σε μια πλακέτα αν δεν υπάρχει άλλος ύποπτος

εγώ έγραψα ότι οι καλές μητρικές συγκεκριμένης κατηγορίας (και άνω) έχουν ήδη όλες τους ικανούς πυκνωτές και κύκλωμα τροφοδοσίας και έχουν μια χαρά αντοχές

από κει και πέρα μπορείς να βάλεις και πυκνωτές για δορυφόρους και τις παναγιάς τα μάτια... για... μεγαλύτερη super αντοχή... ή για να πουλήσεις φρέσκο πράμα...

εδώ μια... σάπια μητρική χωρίς 10k rated πυκνωτές (όπως της tuf), ε λοιπόν μια χαρά πυκνωτές έχει

δουλεύει αδιάκοπα για μόνο 10 χρόνια και κάτι... αλλά είπαμε αυτό είναι θέμα τύχης, έτυχε ρε παιδί μου... :-D :-D

motherboard.png

εξάλλου που ξέρεις τι φόρτο εργασίας έχει το μηχάνημα;

εδώ και η ελάχιστη κατανάλωση που έχει το σύστημα από την πρίζα

watt.jpg

δεν πειράζει, εκεί θα τα χαλάσουμε; εσύ τρέχα να πάρεις την tuf ΓΙΑ ΑΝΤΟΧΗ :-D τρέχα λέμε μη χάσεις

ευχαριστώ για την πρόταση, μόνο διάβαζε λίγο καλύτερα πριν απαντήσεις γιατί πετάς άσχετα

δεν αναφέρθηκε κανείς σε h270 μητρικές ούτε έγραψα πουθενά ότι οι πυκνωτές δεν παίζουν κανένα ρόλο

ίσα ίσα, οι πυκνωτές είναι το πρώτο που κοιτάμε σε μια πλακέτα αν δεν υπάρχει άλλος ύποπτος

εγώ έγραψα ότι οι καλές μητρικές συγκεκριμένης κατηγορίας (και άνω) έχουν ήδη όλες τους ικανούς πυκνωτές και κύκλωμα τροφοδοσίας και έχουν μια χαρά αντοχές

από κει και πέρα μπορείς να βάλεις και πυκνωτές για δορυφόρους και τις παναγιάς τα μάτια... για... μεγαλύτερη super αντοχή... ή για να πουλήσεις φρέσκο πράμα...

εδώ μια... σάπια μητρική χωρίς 10k rated πυκνωτές (όπως της tuf), ε λοιπόν μια χαρά πυκνωτές έχει

δουλεύει αδιάκοπα για μόνο 10 χρόνια και κάτι... αλλά είπαμε αυτό είναι θέμα τύχης, έτυχε ρε παιδί μου... :-D :-D

motherboard.png

εξάλλου που ξέρεις τι φόρτο εργασίας έχει το μηχάνημα;

εδώ και η ελάχιστη κατανάλωση που έχει το σύστημα από την πρίζα

watt.jpg

δεν πειράζει, εκεί θα τα χαλάσουμε; εσύ τρέχα να πάρεις την tuf ΓΙΑ ΑΝΤΟΧΗ :-D τρέχα λέμε μη χάσεις

Δε θα χάσω μην αγχώνεσαι, τα links τα έβαλα στον προηγούμενο άσχετο, στα ΙΔΙΑ ΛΕΦΤΆ :-D ,

ΔΙΠΛΗ ΕΓΓΥΗΣΗ :-D

κλάμα? :-D :-D :-D

Για τις υπόλοιπες μπούρδες που γράφεις για το πόσο αντέχει μια μητρική (στα ίδια λεφτά με τη μισή εγγύηση)

έχω απαντήσει πρωτύτερα.

Αν έχεις τον απαραίτητο δείκτη νοημοσύνης απάντησε από μέσα σου:

Εκατομύρια οδηγούν χωρίς ζώνη με την πλειοψηφία αυτών να πεθαίνουν από καρκίνο ή καρδιακά.

Άρα είναι οκ να οδηγάμε χωρίς ζώνη?

Αν αγοράζεις με κριτήριο την αξιοπιστία ή με στόχο να πάρεις το μέγιστο oc από nonbinned cpu

θες tuf.

Θα σας το γράφω μέχρι να νιώσετε. 

• Like 2

https://m.youtube.com/watch?v=zzhmXJtcQEQ

Εδώ η παρουσίαση των z270 μητρικών,μεταξύ των οποίων και οι TUF.Δεν βλέπω να τους λείπει κάτι ουσιώδες.

Πάντως προτιμούσα τις προηγούμενες μαύρες TUF/sabertooth από εμφάνιση.

Τέλος καλό είναι ορισμένοι να έχετε στο μυαλό σας για τι επεξεργαστές προορίζεται η Z σειρά από πλευράς κόστους.

Και σε ένα ψιλό ακριβό σύστημα 1000+ευρώ τα 2παραπανω χρόνια εγγύηση είναι ασφάλεια και θα τα βγάλει τα λεφτά της και στην μεταπώληση .

Και από πλευράς παραπάνω αξίας από μια εκτός εγγύησης μητρική στα ίδια χρήματα και φυσικά που θα πωληθεί πιο γρήγορα εντός εγγύησης σε σχέση με μια παρόμοια εκτός.

Προφανώς και αλλού δίνει βάση ο καθένας αλλά έλεος να πρέπει να εξηγούμε αν αξίζουν ή όχι 5χρονια εγγύηση σε μητρική....

• Like 3

Φθηνές TUF πριν το Z270 υπήρχαν; Γιατί μετά την αγορά της πλατφόρμας μου σταμάτησα να ασχολούμαι με τέτοια parts και θυμάμαι πάντα TUF και συναφή στο 200ευρο και βάλε.

Γι'αυτό και διέγραψα αυτό που είπα πριν για καπέλο τιμής.

Για παράδειγμα η Mark 2 του Z97 στα 215€.

https://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?itemid=1547&page=23

Φθηνές TUF πριν το Z270 υπήρχαν; Γιατί μετά την αγορά της πλατφόρμας μου σταμάτησα να ασχολούμαι με τέτοια parts και θυμάμαι πάντα TUF και συναφή στο 200ευρο και βάλε.

Γι'αυτό και διέγραψα αυτό που είπα πριν για καπέλο τιμής.

Για παράδειγμα η Mark 2 του Z97 στα 215€.

https://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?itemid=1547&page=23

Ρε φίλε δεν υπάρχει γιατρειά!!!

Ποια mark 2 του Z97???????????

Σου δίνω τιμές για τρέχοντα μοντέλα που είναι από τα φτηνότερα!!!!

Ζ270 με όλα μέσα, και τα παπούτσα μέσα στα 150 ευρώ!!

και γράφεις για Ζ97?

Έλεος δλδ, πες έγραφα λαλακίες, νόμιζα ότι οι tuf είναι μόνο τα m/b του white

που είναι άπλας και γουστάρει να του τα τρώνε (αλήθεια) και νόμιζα ότι είναι πανάκριβα.

• Like 3

Μία από τις φθηνές Z270 TUF μητρικές που μας έδειξε πιο πάνω έχει μόνο 4+2 φάσεις. Να υποθέσουμε ότι θα καεί λόγω ανεπάρκειας τροφοδοσίας; Αλήθεια η ίντελ θα έδινε ποτέ την άδειά της για Z μητρική αν ήξερε ότι δεν πληροί κάποιες προδιαγραφές;

Πριν δεν είπα ότι αγόρασα MSI για τον 920(μιας και ποτέ δεν έδινα ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή μεταξύ επώνυμων μητρικών) και στάθηκα τυχερός. Είπα ότι έκανα το μέγιστο oc που με έπαιρνε, με κατανάλωση πολύ μεγαλύτερη από τα τωρινά τσιπ και αυτή η μητρική με 5 φάσεις δεν αντιμετώπισε ποτέ κανένα πρόβλημα. Παρά το ότι δεν ήταν φτιαγμένη για oc.

Έλεος δλδ, πες έγραφα λαλακίες, νόμιζα ότι οι tuf είναι μόνο τα m/b του white

που είναι άπλας και γουστάρει να του τα τρώνε (αλήθεια) και νόμιζα ότι είναι πανάκριβα.

Τώρα είδα ότι έπεσε η τιμή των TUF. Στον τελευταίο χρόνο(και ούτε καν) βγήκαν όλα αυτά τα μοντέλα.

Μία από τις φθηνές Z270 TUF μητρικές που μας έδειξε πιο πάνω έχει μόνο 4+2 φάσεις.

και 5 χρόνια εγγύηση στα 150 ευρώ.

Μέχρι να νιώσεις.

Ότι έχει να σου δώσει nonbinned τσιπάκι θα το πάρεις με αυτήν.

Αν είναι μπανάνα θα πάρεις ότι θα παιρνες και με την apex ξερω γω.

Αν είναι golden θα είσαι σούπερ όπως και με μια msi :P των 110.

Αν είναι μέτριο θα το σπρώξεις στα 1.4v+ 24/7 χωρίς φόβο.

Γιατί αν καεί το 2021 θα έχεις ακόμα ένα χρόνο εγγύησης!

Τώρα είδα ότι έπεσε η τιμή των TUF. Στον τελευταίο χρόνο(και ούτε καν) βγήκαν όλα αυτά τα μοντέλα.

Τα trooper (στο 100άρικο) είναι discontinued έδω κι ένα χρόνο θες να πεις.

Βγήκαν πριν 2 (?) χρόνια δεν θυμάμαι.

Στα υπόλοιπα tuf έπεσε η τιμή όπως έπεσε και σε όλα τα άλλα μοντέλα!

Δεν έπεσε μόνο στα tuf όπως προσπαθείς να υποννoήσεις ψευftράκο μου.

Η διαφορά από αντίστοιχα μοντέλα άλλων εταιριών ή της asus παραμένει

άσχετα αν μειώθηκε η τιμή σε απόλυτες τιμές. (έρχονται κι οι coffeelake)

Επίσης άμα είναι να μας πρήζεις με τα σεντόνια σου και να μην έχεις πάρει

χαμπάρι τι γίνεται εδώ κι ένα χρόνο (παραπάνω) παράτα τα.

TUF μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Δεν το ξέρατε, δεν πειράζει, σας το έμαθα εγώ.

• Like 2

Pirmenako όταν σκάσει το vrm της πλάκας και σου πάρει και το CPU μαζί έλα να μας πεις πάλι τραγούδια.

Επίσης μάλλον προσωπικά είμουν άτυχος με MSI δύο Χ79 παρέδωσαν πνεύμα στα καλά καθούμενα με mild OC, για τις Bang δεν σηκώνω κουβέντα ακούω το μπαμ και τρέχω.

Σε AM3 χαχαχαχα α και FM2 να μην ξεχάσω που πήρα μια και δεν άφηνε να πειράξει τίποτα γιατί λέει το CPU ήταν 100watt (ούτε καν undervolt) άσχετα αν το υποστήριζε.

White τελικά παίζει να έχω πεθάνει και εγώ δεν ξέρω πόσες φορές μιας και ζώνη παίζει να βάζω μια φορά το χρόνο :D

• Like 3

Αν με τα στοιχεία των εταιρειών, που βγάζουν το failure rate της MSI στο σχετικά υψηλό 5%(για τα oc μοντέλα), έχεις απανωτές ζημιές, τότε κάτι/κάποιος άλλος φταίει.

Το λέω γιατί βλέπεις να ανοίγουν θρεντ από διάφορα άτομα εδώ μέσα που κάνουν π.χ. rma μέχρι και τρεις μητρικές στη σειρά(την πρώτη και τα replacements) και μετά κατηγορούν την εταιρεία. Πράγματα που δεν γίνονται ούτε με κινέζικες απομιμήσεις. 

Στα υπόλοιπα tuf έπεσε η τιμή όπως έπεσε και σε όλα τα άλλα μοντέλα!

Εγώ ήξερα τις Asus Z170-A στα 160€ περίπου. Τόσο περίπου πάνε και οι διάδοχοί τους Z270-A σήμερα. Εκτός και αν μιλάς μεμονωμένα μοντέλα των 250€ και πάνω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...