oneofthem Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 backplate, dust armor, καλύτερα capacitors Τώρα το να κολλάς και στις TUF το gaming δίπλα όπως και να έχει κουλό είναι. ποια αντοχή βρε τρελλιάρη; όσα έγραψες συν το RGB είναι ο ορισμός της μούρης του gaming μιλάμε... για λόγους αισθητικής είναι το dust armor, όχι για λόγους αντοχής... για ανοιχτά κουτιά και τέτοια έχεις δει καμμιά επαγγελματική μητρική με τέτοια πράγματα; ή νομίζεις πως όλες πάνε σε server room; μην σε απασχολούν οι πυκνωτές, όλες οι μητρικές προτελευταίας κατηγορίας και άνω έχουν μια χαρά πυκνωτές πόσο έχει ο πυκνωτής άμα σου χαλάσει; μερικά λεπτά; πόσο κοστίζει μια tuf; πάρε αυτό που θες χωρίς να τρελλαίνεσαι με αυτά που λένε 2
aOUaS88 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 1.2 volts με Oδοντοπαστα = 70-80 βαθμοι με aftermarket cooler.. 2
pirmen56 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Καθόλου άσχημα για 6 core τσιπ στα 4,7-4,8. Εδώ που τα λέμε αν έχεις την υποστήριξη των cores τι να τα κάνεις τα 5Ghz σε BF1. Και τα 80c υπό πίεση είναι καλά για ίντελ. Τις αντέχουν αυτές τις θερμοκρασίες μακροχρόνια όταν οι τάσεις είναι ασφαλείς.
7700K Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Intel Z370 Chipset Could Support Kaby lake But Intel Will Not Allow It Γνωστα ειναι αυτα τι κανει νιανου νιαου στα κεραμιδια , οπως γνωστες ειναι και οι επιδοσεις του Δεν προκειται για τιποτα ιδιατερο οπως ισχυει και με τα προηγουμενα πολυπυρηνα της intel που βγηκαν προσφατα Ουσιαστικα θα πουλησουν σανο , η επομενη γενια των 10 mm θα κανει την διαφορα
Whitefanged Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 ποια αντοχή βρε τρελλιάρη; όσα έγραψες συν το RGB είναι ο ορισμός της μούρης του gaming μιλάμε... για λόγους αισθητικής είναι το dust armor, όχι για λόγους αντοχής... για ανοιχτά κουτιά και τέτοια έχεις δει καμμιά επαγγελματική μητρική με τέτοια πράγματα; ή νομίζεις πως όλες πάνε σε server room; μην σε απασχολούν οι πυκνωτές, όλες οι μητρικές προτελευταίας κατηγορίας και άνω έχουν μια χαρά πυκνωτές πόσο έχει ο πυκνωτής άμα σου χαλάσει; μερικά λεπτά; πόσο κοστίζει μια tuf; πάρε αυτό που θες χωρίς να τρελλαίνεσαι με αυτά που λένε Πολύ σωστά. Όντως οι tuf είναι μόνο μούρη. Φυσικά κι οι πυκνωτές δεν παίζουν κανένα ρόλο, ούτε το κύκλωμα τροφοδοσίας. Όλα ίδια. Εγώ προτείνω μatx msi, ίδια με αυτές που βάζουν στα ΤούβλοΧ. Σου 'χω και μια ευκαιρία με ίδιους πυκνωτές παντού. http://www.plaisio.gr/desktop-laptop/desktops/all-desktops/Turbo-X-Atlas-AX100-Desktop-Intel-Core-i5-7500-16-GB-2-TB-HDD-240-GB-SSD-GTX-106.htm Πάρε δύο όσο προλαβαίνεις, πριν εξαντληθούν. 7
7700K Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Καθόλου άσχημα για 6 core τσιπ στα 4,7-4,8. Εδώ που τα λέμε αν έχεις την υποστήριξη των cores τι να τα κάνεις τα 5Ghz σε BF1. Και τα 80c υπό πίεση είναι καλά για ίντελ. Τις αντέχουν αυτές τις θερμοκρασίες μακροχρόνια όταν οι τάσεις είναι ασφαλείς. Φουρνακι θα το λεγα , αλλα και οι 7700κ δεν πανε πισω τουλαχιστον απο 1,35 και πανω Οπως και να εχει αν ειναι μετρο συγκρισης το παλιο πλεον BF1 βραστα Η intel πρεπει να αλλαξει μυαλα , οπερ σημαινει λιγοτερα μοντελα να κυκλοφορει και πιο ολοκληρωμενα οσον αφορα στις θερμικες αποδοσεις, πιστευω να το δουμε απο τους Icelake και μετα
pirmen56 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Φουρνακι θα το λεγα , αλλα και οι 7700κ δεν πανε πισω τουλαχιστον απο 1,35 και πανω Οπως και να εχει αν ειναι μετρο συγκρισης το παλιο πλεον BF1 βραστα Η intel πρεπει να αλλαξει μυαλα , οπερ σημαινει λιγοτερα μοντελα να κυκλοφορει και πιο ολοκληρωμενα οσον αφορα στις θερμικες αποδοσεις, πιστευω να το δουμε απο τους Icelake και μετα Το ξέρεις ότι σε intel diagnostic tool παίρνεις pass με 99c; Και σκέψου ότι οι στοκ τάσεις είναι συνήθως αρκετά υψηλές. Δες ότι στους 7700Κ δεν υπάρχει Tcase max στα σπεκς. Μόνο το Tjunction των 100c ως ασφαλής μέγιστη θερμοκρασία. Για να ξεκινάει το throttling από τους 100 αυτό σημαίνει ότι η άμεση φθορά γίνεται πολύ πιο ψηλά. Δεν θες όμως 90+c και για λόγους σταθερότητας(όταν κάνεις oc). ποια αντοχή βρε τρελλιάρη; όσα έγραψες συν το RGB είναι ο ορισμός της μούρης του gaming μιλάμε... για λόγους αισθητικής είναι το dust armor, όχι για λόγους αντοχής... για ανοιχτά κουτιά και τέτοια έχεις δει καμμιά επαγγελματική μητρική με τέτοια πράγματα; ή νομίζεις πως όλες πάνε σε server room; μην σε απασχολούν οι πυκνωτές, όλες οι μητρικές προτελευταίας κατηγορίας και άνω έχουν μια χαρά πυκνωτές πόσο έχει ο πυκνωτής άμα σου χαλάσει; μερικά λεπτά; πόσο κοστίζει μια tuf; πάρε αυτό που θες χωρίς να τρελλαίνεσαι με αυτά που λένε Νehalem 920 με μητρική MSI x58 pro(η εταιρεία με την κακή φήμη). Brown pcb. Η φθηνότερη X58 της αγοράς με τις λιγότερες φάσεις. Oc στα 3,8Ghz που πήγαινε τότε η πρώτη γενιά με τάση 1,375. Με τη γνωστή (υπερ)κατανάλωση του 920 υπό oc, που δεν τη φτάνει τίποτα αντίστοιχο σήμερα. Κανένα πρόβλημα για 7+ χρόνια. Casual χρήση βέβαια. Λίγο απ'όλα.
~Palpatin~ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Εγω θυμαμαι παλια στο Τεξας φαση, α ρε pirmen. Για OC παντως αν δεν πιστευεις εμενα (προβλημα σου βεβαια) μπορεις να ρωτησεις οσους εκαναν delid, η σταθεροτητα μετα τους 70-75C παει περιπατο. Οσο για τις MSI μπορεις να παρεις αφοβα ΕΣΥ αν θελεις να παρεις κοσμο στο λαιμο σου βεβαια μπορεις να αρχισεις και αρχαια ιστορια. BTW παιζει να εχω κατι αρχαιολογιες και δουλευουν ακομη 15+ χρονια παιζει λες ρολο που ειναι στην αποθηκη???? Αντε ατιμε με εκανες και γελασα παλι. 4
Psycho_Warhead Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Μόνο αν κάνεις delid ισχύει αυτό με την σταθερότητα ; Γιατί θυμάμαι κάτι i7 [email protected] να bench-άρουν με ''άνεση'' στους 90C.
Dennisbest Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Νομίζω από haswell και μετά ισχύει αυτό.
Dantε Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Και μετα το delid εγω,θεμα δεν ειχα παντως και σε 80αρια stress tests. Σε gaming δε περναει 70αρια για να δω κατι. 1
Zaknafein Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Νομίζω από haswell και μετά ισχύει αυτό. Εξαρτάται και τη συχνότητα... ο δικός μου στα 4.3Ghz σε Prime95 small FFTs πάνε οι 2 πυρήνες 100 και πέφτει throttling, χωρίς errors όμως. (Σε πιο ψηλά ρολόγια απλά δεν τρέχω small FFTs ) Αντίστοιχα στα 4.5 σε Cinebench άντε να πάνε ~88. Σε ρεαλιστικά loads ζήτημα να πάει πάνω από 60-70 βέβαια.
Dennisbest Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Βασικά θυμάμαι κάποιο μέλος από εδώ μέσα να το αναφέρει αυτό...Δηλαδή ακόμα και από τους 75 βαθμούς , οι haswell επηρρεάζονται και βγάζουν χειρότερα σκορ πχ. κι ας μην είναι καν κοντά στο TJmax(χωρίς throttling δηλαδή). Δε ξέρω κατά πόσο ισχύει και ακόμα και αν όντως ισχύει , δε ξέρω αν συμβαίνει το ίδιο και με τα πιο πρόσφατα μοντέλα επεξεργαστών.
7700K Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Το ξέρεις ότι σε intel diagnostic tool παίρνεις pass με 99c; Και σκέψου ότι οι στοκ τάσεις είναι συνήθως αρκετά υψηλές. Δες ότι στους 7700Κ δεν υπάρχει Tcase max στα σπεκς. Μόνο το Tjunction των 100c ως ασφαλής μέγιστη θερμοκρασία. Για να ξεκινάει το throttling από τους 100 αυτό σημαίνει ότι η άμεση φθορά γίνεται πολύ πιο ψηλά. Δεν θες όμως 90+c και για λόγους σταθερότητας(όταν κάνεις oc). Νehalem 920 με μητρική MSI x58 pro(η εταιρεία με την κακή φήμη). Brown pcb. Η φθηνότερη X58 της αγοράς με τις λιγότερες φάσεις. Oc στα 3,8Ghz που πήγαινε τότε η πρώτη γενιά με τάση 1,375. Με τη γνωστή (υπερ)κατανάλωση του 920 υπό oc, που δεν τη φτάνει τίποτα αντίστοιχο σήμερα. Κανένα πρόβλημα για 7+ χρόνια. Casual χρήση βέβαια. Λίγο απ'όλα. Ο 7700K ειναι σταθεροτατος με 1,34 και μεχρι 4,7 που τον δουλευω σε μονιμη βαση με μια σχετικα φτηνη αεροψυχτρα (N9L) Για extreme oc θες ακριβο συστημα υδροψυξης η το γνωστο ξεκαπακωμα , δεν νομιζω να αξιζει το κοπο Επι της ουσιας αυτοι οι επεξεργαστες εχουν σχεδιαστει να αποδιδουν τα μεγιστα ,δεν χρειαζoνται exterme oc οπως καποιοι αλλοι που πρεπει να πληρωσεις μια περιουσια σε μητρικες και μνημες για να σταθουν διπλα του
pirmen56 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Μόνο αν κάνεις delid ισχύει αυτό με την σταθερότητα ; Γιατί θυμάμαι κάτι i7 [email protected] να bench-άρουν με ''άνεση'' στους 90C. Άλλοι μιλάνε από τη φαντασία τους. Φαντάζονται π.χ. ότι κράτησα για 7 και κάτι χρόνια τον 920 μου με μια τυπικότατη msi μητρική στο πατάρι, γι'αυτό και άντεξε. Βάζουν στο στόμα σου δικές τους μ..... για να σε κάνουν να φαίνεσαι χαζός. Παλιά τακτική trolling. Θα σου πω τη δική μου περίπτωση. Ο 6700Κ είναι σταθερός στα 4,7Ghz με ~1,38 τάση στο ακόρεστο handbrake H265 αρκεί τα temps να μην ξεπερνούν τους 78-80c. Όσο περίπου διαβάζεις ότι θέλουν οι 6700Κ για να κρατήσουν τα 4,7. Άντε να χάσεις 100Mhz παραπάνω. Με τα ίδια ακριβώς settings το καλοκαίρι και 90 αντί για 80c έχω αστάθεια στο ίδιο πρόγραμμα. Δηλαδή κάπου μετά τα 80 αρχίζουν τα σοβαρά προβλήματα. Μπορείς βέβαια να ρυθμίσεις τη cpu να κάνει throttling για το handbrake και να έχεις σταθερά 4,7 για games και άλλες χρήσεις. Ο 920 όπως λες έτρεχε με άνεση στα 90(με throttling στα 100). Το έλεγαν πολλοί. Εγώ στην αρχή είχα βάλει από άγνοια/βιασύνη μια μέτρια low profile ψυκτρα και με ελαφρύ oc κάπου στα 3,4π.χ. ολοκλήρωνα πολύωρα bench με τέτοιες θερμοκρασίες. υ.γ.: Οι μητρικές δεν χαλάνε από την τροφοδοσία(υπερεπάρκεια βάσει προδιαγραφών της ίντελ-και όχι μόνο) ή από τους πυκνωτές τους. Καμία σχέση οι γιαπωνέζικοι πυκνωτές ΟΛΩΝ των επώνυμων Z μητρικών με τους κινέζικους των οθονών στα π.χ. 170€, που χαλάνε μετά από 5-10 χρόνια. Οι μητρικές είναι πολύπλοκα μηχανήματα και με τον καιρό όλο και κάτι θα βγει off. Όπως μια θύρα usb, ένα καμμένο memory channel κτλ. Όποιος νομίζει ότι με TUF, στρουμφ κτλ. θα αποφύγει τέτοιες βλάβες είναι βαθιά γελασμένος. Μεγαλύτερη μακροζωία θα έχεις αν αγοράσεις δύο καλές μητρικές των 150€ και κρατήσεις εφεδρική τη μία, παρά με το να πάρεις μια κορυφαία των 300€.[Δεν μιλάμε για features βέβαια]. Γιατί νομίζετε ότι οι TUF με τους κορυφαίους πυκνωτές των 20 ετών+ lifespan δίνουν μόνο 5 χρόνια εγγύηση; Την οποία εγγύηση την έχεις πληρώσει ήδη στη φουσκωμένη τιμή. Ενώ στις μνήμες υπάρχει lifetime warranty(πρακτικά πάνω από 5 χρόνια εγγύηση). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις