Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το επόμενο άλμα θα γίνει κατά το ~2020. Αφού πετάξουν τις άχρηστες εντολές για να πάνε σε κάτι εντελώς καινούργιο. Υπάρχει περιθώριο βελτιώσης. Στο επόμενο άρθρο γίνεται κατανοητό το γιατί(αρχιτεκτονική VISC):

https://www.extremetech.com/extreme/192858-visc-cpu-virtual-core-design-emerges-could-this-be-the-conceptual-breakthrough-weve-been-waiting-for/2

Κάτσε λίγο παλικάρι μου….

τους θυμάμαι από το 14

Καταρχάς η AMD είναι επενδυτές και όχι η Intel

Δυστυχώς για την ώρα δεν έχουν παρουσιάσει τίποτα το αξιοποιήσιμο (λείπουν πάρα πολλές λεπτομέρειες) , μονό υποσχέσεις μοιράζουν

Ενώ παλιότερα θυμάμαι συζητούσαν για code morphing κ.α.

Γενικά μη δίνεις τόση βάση σε αυτή την εταιρία

Όπως είπες, το ~2020 θα έχουμε ριζική αλλαγή σε arch. Το έχουν διαρρεύσει οι ίδιοι.

μπα wish είναι αυτό... οχι διαρροή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για την intel το να κατέβει στα 10nm με ίδια αρχιτεκτονική θα είναι δίκοπο μαχαίρι.

Όταν ο 8700κ θα παίζει 4.7ghz turbo

Και υποτιθέμενος ο 9700κ θα παίζει 4.2ghz turbo .

Και κανένας Ryzen+ στα 4.5ghz ....

Καλό το efficiency αλλά να έχει και επιδόσεις ....

Για αυτό θα μείνουν στα 14 και προσωπικά το είχα προβλέψει.

Στα 10nm , τίποτα mobile θα δούμε.

Όσο για νέα αρχιτεκτονική ΔΕΝ υπάρχει τίποτα στον αέρα για νέα αρχιτεκτονική από την Intel.

Λογικά αυτό που έχει τώρα θεωρεί πως είναι και το καλύτερο δυνατο. Τίποτα έξτρα σετ εντολών αν προσθέσουν με κανένα ανασχεδιασμό της FPU ... Καμιά ενοποίηση του AVX 2.0 που το έχουν σπάσει σε 500 υποκατηγορίες και ως εκεί.

• Like 1

lga 1151 chipset z370 >coffe lake 6 core backwards incompatibillity με 1151 skylake (mainstream performance segment)

lga 2066 chipset x299> skylake-x (HEDT)

lga 1151 z 390 (up high mainstream almost high end παρά κάτι platform) με 8 πύρηνο που θα κάνει ΕΟL όλους τους επεξεργαστές του HEDT από 7900Χ και κάτω, και σε τι τιμή θα έρθει ή θα πωλούνται οι 6-8 core HEDT????  :wacko:  :unsure:

WTF, πλάκα θα έχει να πάνε και σε καινούριο socket chipset στο HEDT εντός του 18 ή εκτός αν δεν ξαναδούμε HEDT πλατφόρμα (και καλύτερα κατά την γνώμη μου από τα καραγκιοζιλίκια με τα 2 sockets, όπως ήταν με το 775 απλά επέλεγες chipset και τέλος

Και το κερασάκι στην τούρτα στο Χ299 δεν παίζουν xeon επεξεργαστές (last nail in the cofin) για το HEDT κατά την γνώμη μου

• Like 1

Με την AMD να βγάζει ZEN 2 στα 7nm το Η1 2019, το βλέπω απίθανο να είναι στα 14nm o 8C 16T Mainstream όταν βγει στο τέλος του 2018. 

η τελευταία αξιόπιστη (υποκειμενικά) είδηση που θυμάμαι απευθείας από intel για desktop (όχι mobile) έλεγε πως έχουν πρόβλημα να τελειοποιήσουν τη διαδικασία σμίκρυνσης πάντως

από τότε δεν έχω διαβάσει κάτι συγκεκριμένο πάνω σε αυτό που να το αναιρεί και για αυτό όσα ειδησεογραφικά και να διαβάσω νομίζω ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο

φοβάμαι ότι θα υπάρξει κι άλλη παράταση στην γενιά 14nm sky/kaby/coffee με ότι συνεπάγεται αυτό και για τη θερμική συμπεριφορά δεδομένου ότι θα πιέσουν τις συχνότητες ξανά ενώ φαίνεται πως δεν πάει άλλο

Με την AMD να βγάζει ZEN 2 στα 7nm το Η1 2019, το βλέπω απίθανο να είναι στα 14nm o 8C 16T Mainstream όταν βγει στο τέλος του 2018.

Το πρόβλημα της Intel πιστεύω πως είναι ότι πουσαρει πάρα πολύ τα 14nm για υψηλές συχνότητες και αυτό μπορεί να της στοιχίσει καθώς αν τα 10nm δεν πιάσουν με την πρώτη τα 4.5+ghz τα 10nm θα φαντάζουν πισογυρισμα από πλευράς επιδόσεων.

Από την άλλη η AMD με τα 14nm της Samsung να αγκομαχανε για τα 4.0ghz και τα 7nm να σχεδιάζονται με προοπτική τα 5ghz , δεν βλέπω να έχει πρόβλημα να πασάρει τα 7nm Ryzen 2 σαν upgrade των σημερινών, έστω και αν εν τέλη τα 5ghz δεν έρθουν ποτέ.

Βάλτε στο σκεπτικό πως τα Ryzen 2 θα έχουν 6core CCX που σημαίνει πως στην μεσαία κατηγορία θα έρθει 12core/24thread CPU σαν αντικαταστάτης των R7 .... Και καταλαβαίνετε που πάει το πράγμα.

Πάντως η Intel τα έχει κάνει σκ@τα με τα chipset, socket κ.λ.π.

Μάλλον πιάστηκε εντελώς απροετοίμαστη από τα 8core ryzen και τώρα τρέχει να τα μαζέψει αχρηστεύοντας ότι υπήρχε σε διαδικασία παραγωγής σήμερα.

• Like 1

• Moderators

Το πρόβλημα της Intel πιστεύω πως είναι ότι πουσαρει πάρα πολύ τα 14nm για υψηλές συχνότητες και αυτό μπορεί να της στοιχίσει καθώς αν τα 10nm δεν πιάσουν με την πρώτη τα 4.5+ghz τα 10nm θα φαντάζουν πισογυρισμα από πλευράς επιδόσεων.

Από την άλλη η AMD με τα 14nm της Samsung να αγκομαχανε για τα 4.0ghz και τα 7nm να σχεδιάζονται με προοπτική τα 5ghz , δεν βλέπω να έχει πρόβλημα να πασάρει τα 7nm Ryzen 2 σαν upgrade των σημερινών, έστω και αν εν τέλη τα 5ghz δεν έρθουν ποτέ.

Βάλτε στο σκεπτικό πως τα Ryzen 2 θα έχουν 6core CCX που σημαίνει πως στην μεσαία κατηγορία θα έρθει 12core/24thread CPU σαν αντικαταστάτης των R7 .... Και καταλαβαίνετε που πάει το πράγμα.

Πάντως η Intel τα έχει κάνει σκ@τα με τα chipset, socket κ.λ.π.

Μάλλον πιάστηκε εντελώς απροετοίμαστη από τα 8core ryzen και τώρα τρέχει να τα μαζέψει αχρηστεύοντας ότι υπήρχε σε διαδικασία παραγωγής σήμερα.

Κι εμένα αυτή την αίσθηση μου δίνει.

Από την άλλη, πως η amd θα καταφέρει να βάλει 12c με την υπάρχουσα ηλεκτρική υποδομή στο ίδιο socket. Και αυτό δύσκολο μου φαίνεται... Εκτός αν εννοείς ότι θα αλλάξει socket το 2019.

Από την άλλη, πως η amd θα καταφέρει να βάλει 12c με την υπάρχουσα ηλεκτρική υποδομή στο ίδιο socket. Και αυτό δύσκολο μου φαίνεται... Εκτός αν εννοείς ότι θα αλλάξει socket το 2019.

Κανονικά δεν χρειάζεται να αλλάξει  Socket, ο ΖΕΝ 2 πάλη με 128bit memory θα είναι άρα δεν χρειάζεται παραπάνω γραμμές και λόγο των 7nm, στα 95W TDP θα παίξει με 12C 24T. 

Ta 7nm θα κατεβασουν καταναλώσεις που θα τις εκμεταλλευτεί για να προσθέσει πυρήνες.

Η λιθογραφία των 7nm θα είναι για υψηλά ρολόγια, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι το βασικό ρολόι υψηλά. Λογικά θα παίξει με boost υψηλά για να κρατήσει υψηλά το single thread και τα light threads σενάρια.

Κάτσε λίγο παλικάρι μου….

τους θυμάμαι από το 14

Καταρχάς η AMD είναι επενδυτές και όχι η Intel

Δυστυχώς για την ώρα δεν έχουν παρουσιάσει τίποτα το αξιοποιήσιμο (λείπουν πάρα πολλές λεπτομέρειες) , μονό υποσχέσεις μοιράζουν

Ενώ παλιότερα θυμάμαι συζητούσαν για code morphing κ.α.

Γενικά μη δίνεις τόση βάση σε αυτή την εταιρία

μπα wish είναι αυτό... οχι διαρροή

Αν είναι απάτη το VISC τότε 'ντάξει. Σαν δείγμα ύπαρξης περιθωρίων βελτίωσης το ανέφερα, άσχετα με το ποιός τους χρηματοδοτεί.

Σχετικά με τη φήμη περί νέας αρχιτεκτονικής, λέγεται ότι είναι από αξιόπιστη πηγή.

http://www.bitsandchips.it/english/52-english-news/7854-rumor-even-intel-is-studying-a-new-x86-uarch

According to our sources – the same who reported the development of Zen two days before official AMD public announcement – Intel is studying a new uArch in order to replace the current x86 uArchs in Desktop and Enterprise market

Είναι συγκρίσιμο δηλαδή το 7nm της AMD με τα 14nm της ίντελ; Δεν νομίζω. Τα ισχυριζόμενα "nm" απ'ότι είχα διαβάσει είναι μάρκετινγκ ονομασία για όλους πλην της ίντελ. Έχει αλλάξει κάτι;

Σχετικά με κάτι leaks από 7980ΧΕ δείτε αυτό:

http://wccftech.com/intel-core-i9-7980xe-18-core-cpu-benchmarks-leaked-destroys-eeverything/

Downhill

7700K 4.8G: 120-150

1800X 3.8G: 100-120

7980XE 4.5G: 150-230

Farm

7700K 4.8G: 110-130

1800X 3.8G: 110-130

7980XE 4.5G: 150-180

Από το PUBG τα αποτελέσματα. Ίσως ο 7980ΧΕ να έχει διαφορετική δομή cache. Με χαμηλότερα ρολόγια ρίχνει κάργα στον 7700Κ και 1800Χ.

Αν είναι αληθινά αυτά τα bench θα γίνει σφαγή στα games(άνω των 4 core) από τον 8700Κ. Ό,τι και να βγάλει η AMD μέσα στο προσεχές διάστημα.

Ακόμα και να ισχύει αυτό,μάντεψε ποιο είναι το δημοφιλέστερο παιχνίδι που ενδιαφέρει τον κόσμο πως τρεχει(γιατί το παίζει)το primal η το pubg :P

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...