Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γιατί να το κάνει αυτό από την στιγμή που ο 7700κ αποδίδει καλύτερα

(Το βλέπουμε από τους τωρινούς 8πυρηνους αυτο)?

Για να μπαίνει στα forum και να λέει ότι έχει 8πυρηνο?

Δεν υπάρχει απαξίωση στους επεξεργαστες όπως στις κάρτες γραφικών σε μη επαγγελματική χρηση......

Αυτό λέω και εγώ, εμένα σαν καταναλωτή πρέπει να με πείσει για να βγάλει χρήματα, αυτή τη στιγμή όμως δέν μου δίνει κάτι σε αυτή την κατηγορία, τουλάχιστον όχι κατι που θα με κάνει να αλλάξω πλατφόρμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εγώ περιμένω τα benchmarks να δούμε τι γίνεται γιατί ίσως οι φθηνότεροι i5 να είναι τελικά πιο ανταγωνιστικοί.

Για gaming πιστευω πως θα ειναι.

Εδώ μέσα αν έχεις high-end rig κατευθείαν στην λένε(Έτσι νομίζουν δηλαδή) γιατί η κατάσταση στην Ελλάδα δεν επιτρέπει να έχεις τέτοια rigs, λες και όλοι είναι φτωχομπινέδες με 300 ευρώ μισθό. Αλλά η νοοτροπία του Έλληνα(Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα) είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια :)

Καλά εσύ κάνει μπάμ ότι είσαι εισοδηματίας. Δηλαδή κάθεσαι και εισπράτεις χρήματα (απο το μπαμπά και τη μαμά προφανώς). Αυτός όμως δεν είναι λόγος να αποκαλείς φτωχομπινέδες όσους αγωνίζονται για να βγάλουν έστω 300 €, τα οποία βέβαια για σένα δεν είναι τίποτα.

• Like 6

Αυτό λέω και εγώ, εμένα σαν καταναλωτή πρέπει να με πείσει για να βγάλει χρήματα, αυτή τη στιγμή όμως δέν μου δίνει κάτι σε αυτή την κατηγορία, τουλάχιστον όχι κατι που θα με κάνει να αλλάξω πλατφόρμα.

Τι σύστημα έχεις, γιατί αν έχεις 6/7700Κ, δεν είσαι στο target group του 8700Κ... εδώ παλεύει η ιντελα να ξεκολλήσει κόσμο απ'τους 2600Κ/3770K γιατί σε μη-wannabepro gaming ακόμα κρατάνε και η πλειοψηφία των gamers δεν κάθεται να δει πόσο βγάζει στον σινεπάγκο το κάθε καινούριο CPU αλλά αλλάζει όταν δουν τα 'ζόρια' in-game. Μην κοιτάς που μερικοί εδώ ασχολιούνται με OC/benchmarks κτλ (κι εγώ μέσα ε), ο περισσότερος κόσμος ανοιγεί το PC και απλά παίζει χωρίς να κοιτάει ψυχαναγκαστικά το fps counter :P

• Like 8

Εντομεταξυ ψαχνω σε διαφορα sites και βλεπω αρθρα που λενε για τα αποτελεσματα στο cinebench και αναφερουν οτι ο επεξεργαστης τρεχει καρφωτος στα 3700 και θα τα αποτελεσματα θα ειναι καλυτερα οταν ενεργοποιησουν το turbo και βγαζουν και σκορ στο cinebench οτι θα ειναι 1500 στο multi και δεν εχουν κανει τον κοπο οι ακυροι να δουν το βιντεο που δειχνει τον επεξεργαστη να boostαρει στα 4,3 σε ολους τους πυρηνες. Ειναι οτι να ναι οι τυποι...

Τι σύστημα έχεις, γιατί αν έχεις 6/7700Κ, δεν είσαι στο target group του 8700Κ... εδώ παλεύει η ιντελα να ξεκολλήσει κόσμο απ'τους 2600Κ/3770K γιατί σε μη-wannabepro gaming ακόμα κρατάνε και η πλειοψηφία των gamers δεν κάθεται να δει πόσο βγάζει στον σινεπάγκο το κάθε καινούριο CPU αλλά αλλάζει όταν δουν τα 'ζόρια' in-game. Μην κοιτάς που μερικοί εδώ ασχολιούνται με OC/benchmarks κτλ (κι εγώ μέσα ε), ο περισσότερος κόσμος ανοιγεί το PC και απλά παίζει χωρίς να κοιτάει ψυχαναγκαστικά το fps counter :P

Ειμαι με εναν ι7 950 απο το 2009 και το μονο που αλλαξα καποια στιγμη ηταν μια καρτα γραφικων.Μεχρι και σημερα παιζω αξιοπρεπεστατα σε full hd, ημουν ετοιμος να φτιαξω ενα συστημα με 7700κ αλλα θα περιμενω τον 8700κ πιστευω οτι 8 χρονια που με κρατησε η πλατφορμα 1366 ηταν παρα πολυ καλα. 

• Like 3

Αυτή τη στιγμή έχω 2 συστήματα, έναν Ι7 920 με 12 gb ram τον οποίο έχω για να παίζω fallout 4, crossout, warthunder κτλ, ο οποίος είναι ήρωας γιατί κοντεύει 10ετία και δέν μου έχει ακόμα κολλήσει σε παιχνίδι που να με ενδιαφέρει, και για productivity έχω έναν r7 1700, βλέπεις εγώ δέν ήμουν ποτέ fanboy κανενός έχουν περάσει απο τα χέρια μου και intel και amd και cyrix.

cpu-z απο τα καμάρια μου.

post-431362-0-24449100-1505747988_thumb.pngpost-431362-0-68716500-1505748007_thumb.jpg

Τον ryzen 7 τον πηρες(και καλά έκανες) για συγκεκριμένη χρήση μιας και η αντίστοιχη επιλογή από ιντελ κοστίζει πάνω από τα διπλάσια χρήματα.

Εμείς όμως μιλάμε για gaming χρήση και όχι για productivity....

Άρα το σχόλιο περί φανμποισμου ειναι ακυρο όπως και η προηγούμενη σου τοποθέτηση.

Μόνο που αυτός που έχει 6700 η 7700 δέν έχει ΚΑΝΕΝΑ λόγο να πάει σε 8700Κ, γιατί απλά στο δεύτερο εξάμηνο του 18 με τα λεφτά που θα έχει εξοικονομήσει πάει σε καλύτερη πλατφόρμα και σε 8πύρηνο cpu.

Τον ryzen 7 τον πηρες(και καλά έκανες) για συγκεκριμένη χρήση μιας και η αντίστοιχη επιλογή από ιντελ κοστίζει πάνω από τα διπλάσια χρήματα.

Άρα το σχόλιο περί φανμποισμου ειναι ακυρο όπως και η προηγούμενη σου τοποθέτηση.

Καλα το νημα εχει αλλο τιτλο δεν εχει gaming οποτε το οτι οι περισσοτεροι τον θελουν για gaming δεν σημαινει οτι δεν μπορουμε να μιλαμε και για τα αλλα σεναρια χρησης ,αλλωστε το εχουμε ξεφτιλισει τα παντα εχουν γραφτει : p

• Like 1

Πώς είναι άκυρο?, σου λέω πώς pc 10ετίας δέν κολλάει ακόμα και πως αφού άντεξα κοντά 10 χρόνια με αυτό δέν θα κάνω υπομονή 8 μήνες για z390 game rig?.

Όσο για το σχόλιο περί φανμποϊσμού έχει και αυτό το λόγο του, υπάρχουν αυτοί που θα πούν οτι είμαι με το άλλο στρατόπεδο γιατί έχω και ένα amd.

Καλα το νημα εχει αλλο τιτλο δεν εχει gaming οποτε το οτι οι περισσοτεροι τον θελουν για gaming δεν σημαινει οτι δεν μπορουμε να μιλαμε και για τα αλλα σεναρια χρησης ,αλλωστε το εχουμε ξεφτιλισει τα παντα εχουν γραφτει : p

Όταν 9 στους 10 τους ενδιαφέρει το gaming και overclocking ,δεν νομίζω να είναι να απορεις γιατι γίνεται τόσο κουβέντα γύρω από το pc gaming.

Επίσης έχεις δικό για τα άλλα σενάρια χρήσης αλλά σε ποια άλλα σενάρια θα δώσει κάποιος 400 ευρώ για τον 8700 που έχει αναφερθεί κυρίως?

Πώς είναι άκυρο?, σου λέω πώς pc 10ετίας δέν κολλάει ακόμα και πως αφού άντεξα κοντά 10 χρόνια με αυτό δέν θα κάνω υπομονή 8 μήνες για z390 game rig?.

Όσο για το σχόλιο περί φανμποϊσμού έχει και αυτό το λόγο του, υπάρχουν αυτοί που θα πούν οτι είμαι με το άλλο στρατόπεδο γιατί έχω και ένα amd.

Το αν θα κολλάει εξαρτάται από την κάρτα γραφικών που έχεις.

Έγραψες για i7 930 και ανέφερες το fallout 4 και war thunder σε full hd.

Και τον g4560 να πάρει κάποιος με μια gtx 1050 δεν θα κολλάει(έτσι όπως το γράφεις)τι θες να πεις ακριβώς και γιατί ο 8 πυρηνος θα κάνει την διαφορά όταν σχεδόν όλα τα παιχνίδια βασίζονται στην καρτα γραφικων?

Το αν θα κολλάει εξαρτάται από την κάρτα γραφικών που έχεις.

Έγραψες για i7 930 και ανέφερες το fallout 4 και war thunder σε full hd.

Και τον g4560 να πάρει κάποιος με μια gtx 1050 δεν θα κολλάει(έτσι όπως το γράφεις)τι θες να πεις ακριβώς και γιατί ο 8 πυρηνος θα κάνει την διαφορά όταν σχεδόν όλα τα παιχνίδια βασίζονται στην καρτα γραφικων?

Βασικά για 920 έγραψα και δέν ανέφερα κάν το full hd ,μάλλον με το post του @keravnos21 με μπέρδεψες.

Εγώ αυτό που λέω είναι πώς εάν δεν έχεις άμεση ανάγκη για σύστημα δέν είναι ανάγκη να πάρεις z370 μητρική, απο την στιγμή που σε 8 μήνες θα βγεί Z390 που θα υποστηρίζει καί τα μελλοντικά 8πύρηνα.

fulgore μην λες κάθε φορά τα ίδια τα παιχνίδια είναι GPU bound λόγω των κονσολών που έχουν σαπιους επεξεργαστές αν τελικά αποφασίσουν να βάλουν σοβαρούς επεξεργαστές στις επόμενες κονσόλες τοτε να δεις ποσο CPU bound ξαφνικα θα γινουν τα παιχνίδια ;)

fulgore μην λες κάθε φορά τα ίδια τα παιχνίδια είναι GPU bound λόγω των κονσολών που έχουν σαπιους επεξεργαστές αν τελικά αποφασίσουν να βάλουν σοβαρούς επεξεργαστές στις επόμενες κονσόλες τοτε να δεις ποσο CPU bound ξαφνικα θα γινουν τα παιχνίδια ;)

Όπως και να χει,η ουσία (οικονομικά) θα είναι η ίδια. Για παράδειγμα αν τώρα για Χ επιδόσεις θες έναν i5 και μια 1080,όταν γίνει αυτό που λές θα θές έναν i7 και μια 1070. Ή τα αντίστοιχα amd. Εντελώς 'μπακαλίστικο' είναι το παράδειγμα ,αλλά καταλαβαίνεις την λογική.

• Like 2

Εδω παραειναι αρρωστημενη κατασταση αφου βγαζουν σαπακια τους 7700K οταν οι αμερικανοι κρατανε τους haswell ακομα

Βαζω και ενα στοιχημα οτι τα επομενα χρονια κανενα παιχνιδι δεν θα βγει που θα γονατιζει ακομα και τον 4970Κ 

Την διαφορα η intel πιστευω την εκανε με τους 6700K , απο κει και περα τα υπολοιπα μοντελα ουσιαστικα δεν προσφερουν τιποτε παραπανω , το γεγονος ειναι οτι η τιμη του συγκεκριμενου επεξεργαστη παραμενει υψηλη ειδαλλως θα πουλουσε παραπανω και απο τους i7700K

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...