mentoras99 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Κανω μια διερεύνηση πάνω σε αυτό το θέμα, σε όλα τα είδη απο κουκούλες. Είχα να ασχοληθώ χρόνια με αυτό, και τώρα βλέπω ότι έχουν βγάλει και πλαστικές-διάφανες! Έχει αγοράσει κανείς τέτοια κουκούλα να πει την εμπειρία και αν αξίζει; Ξέρω απο παραδοσιακές κουκουλες, εχω χρησιμοποιησει. αλλα τώρα σκέφτομαι να αγοράσω μία, για εντελώς περιστασιακή χρήση, πχ 1-2 φορες το χρόνο, οπότε αν ξέρει κανεις για διάφανες-πλαστικες, ας πει τωρα επι του προκειμένου, αν προστατευουν, αν αντεχουν, αν δενουν καλα στο αμαξι, τι διαφορες εχουν απο τις κλασικες κουκουλες κλπ Παντως υποθετω, οτι το μικρο κοστος αγορας, και το γεγονος οτι μαλλον πιανουν και λιγο χωρο στο πορτ μπαγκαζ, ειναι στα πλεονεκτηματα τους, αλλα περιμενω να μου πειτε απο την εμπειρια σας και αυτα που δεν ειναι 'ορατα' και δεν γνωρίζω.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Εγώ ψάχνω μια καλή (αν υπάρχει απο ύφασμα ή καραβόπανο κλπ) γιατί όλες οι άλλες (που παίζουν κάπου στα 70-80 ευρώ) δεν αντέχουν στα ...νύχια των γατιών που τα τροχίζουν πάνω της.
mentoras99 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Ναι, καταλαβαινω τι λες. Ενταξει, αν σκεφτεις οτι, ότι παθει η κουκουλα, το γλυτωνει το αμαξι σου, χαλαλι κι η κουκουλα αν ειναι για πεταγμα σε λιγα χρονια... Ενα βαψιματακι στο αμαξι μπορει να παει για πλακα στο χιλιαρικο και βαλε... Εξαρταται βεβαια και απο τη συχνοτητα χρησης, και το ειδος της χρησης, για το τι αξιζει να παρει κανεις. Πχ εγω θελω να βαζω κατι πανω απο το αμαξωμα, για το ορεινο χωριο οταν παω το καλοκαιρι, για να μην πεφτουν σκονες απο τα παρακειμενα χωραφια πανω στο αμαξι. Εκει δεν εχει...γατια, εχει ομως τσοπανοσκυλα, απο τα οποια ομως δεν κινδυνευει το αμαξι! Γι'αυτο λεω για εντελως περιστασιακη χρηση, μια-δυο φορες το χρονο. Ειμαι περιεργος γι'αυτες τις διαφανες κουκουλες. Για να δουμε τι γνωριζουν και οι υπολοιποι.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Ναι, καταλαβαινω τι λες. Ενταξει, αν σκεφτεις οτι, ότι παθει η κουκουλα, το γλυτωνει το αμαξι σου, χαλαλι κι η κουκουλα αν ειναι για πεταγμα σε λιγα χρονια... Ενα βαψιματακι στο αμαξι μπορει να παει για πλακα στο χιλιαρικο και βαλε... Εξαρταται βεβαια και απο τη συχνοτητα χρησης, και το ειδος της χρησης, για το τι αξιζει να παρει κανεις. Πχ εγω θελω να βαζω κατι πανω απο το αμαξωμα, για το ορεινο χωριο οταν παω το καλοκαιρι, για να μην πεφτουν σκονες απο τα παρακειμενα χωραφια πανω στο αμαξι. Εκει δεν εχει...γατια, εχει ομως τσοπανοσκυλα, απο τα οποια ομως δεν κινδυνευει το αμαξι! Γι'αυτο λεω για εντελως περιστασιακη χρηση, μια-δυο φορες το χρονο. Ειμαι περιεργος γι'αυτες τις διαφανες κουκουλες. Για να δουμε τι γνωριζουν και οι υπολοιποι. Δεν μιλάω για χρόνια. 3-4 μηνες την έχω και έχει ήδη τρυπούλες... Και δεν ήταν απο τις φθηνές, έχει και επένδυση απο μέσα και αεραγωγούς και δέσιμο κάτω απο το αμάξι, κλπ κλπ
mentoras99 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δεν νομιζω να εχει κανεις αγορασει τετοιες, μονο εκτιμησεις ισως μπορουν να γινουν. Επαναλαμβανω, οτι δεν περιμενει κανεις αντοχη της κλασικης κουκουλας. Αλλα ειναι κλασμα του κοστους αγορας, και φανταζομαι πιανει και ελαχιστο χωρο στο πορτ μπαγκαζ. Υποθετω οτι λογικα ειναι οκ για περιστασιακη χρηση. Δειτε εδω
mentoras99 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Αυτο που βρισκω πιο ενοχλητικο στην τοποθετηση κουκουλας (και αρκετα αποτρεπτικο θα ελεγα), είναι οτι πριν την βαλεις, πρεπει να εχεις (τουλαχιστον) καθαρισει καλα το εξωτερικο του αυτοκινητου....αλλιως μπορει κατα την τοποθετηση να το γρατσουνισεις εσυ ο ιδιος... 1 1
adi32 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Οταν υπαρχουν γατες στην πυλωτη και ειδικα το χειμωνα πανε και κοιμουνται πανω στο καπω και το κανουν χαλια Εβαζα για πολυ καιρο μια κουκουλα απο autoplus με επενδυση απο μεσα για να μην χαλαει το χρωμα Το κακο ειναι οτι για να την βαλω επρεπε να ειναι καθαρο το αυτοκινητο και εφτανα να το ξεσκονιζω καθε φορα και οταν το εβρεχε ή δεν το επαιρνα καθολου ή οταν γυριζα επρεπε να το πλυνω για να τη βαλω Οταν μετα απο καιρο χαλασε η κουκουλα την πεταξα και επειδη ειχα δυστυχως πολυ σοβαροτερα πραγματα να ασχοληθω και δεν υπηρχε χρονος για τετοια δεν πηρα αλλη Οι πλαστικες νομιζω δεν εχουν επενδυση και μαλλον κακο θα κανουν
mentoras99 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 adi32, τωρα που το ξανασκεφτομαι, συμφωνω μαζι για τις διαφανες/πλαστικες κουκουλες, οτι δεν θα εχουν επενδυση και μπορει και να κανουν ζημια. Βεβαια, το καθαρισμα του αυτοκινητου πριν την εφαρμογη κουκουλας, εχει και την αλλη οψη. Οτι πρεπει να καθαριστει το αμαξι, οχι μονο για να μην γρατσουνιστει το αμαξι κατα την εφαρμογη της κουκουλας, αλλα και για να μενει και η κουκουλα καθαρη! Γιατι αν βρωμισει, μετα θα βαζεις ενα βρωμοπραμα πανω στο αμαξι; Δεν το λες και προστασια αυτο... Ειναι μανουβρα η κουκουλα. Για μενα αξιζει η τοποθετηση, μονο αν δεν προκειται να χρησιμοποιησει καποιος το αμαξι πχ για μερες. Αλλιως το βαλε-βγαλε, δεν αξιζει κατα τη γνωμη μου. Βεβαια, αλλο να καθαριζεις 6μετρο αμαξι, κι αλλο ενα τυπου μινι στα 3,5 μετρα. Παντως, σκοπευω μια κουκουλα που δεν πιανει και πολυ χωρο, να την εχω στο μελλον μονιμα στο αμαξι. Πχ πριν καιρο ετυχε να παρκαρω σε φρεσκοβαμενη πιλοτη. Θες δεν το σκεφτηκα εκεινη την ωρα, θες οτι ετσι κι αλλιως την κουκουλα δεν την ειχα μες το αμαξι, παρκαρα οπως ημουν. Μετα απο καιρο ανακαλυψα στιγματα στο αμαξι....ξερω, καποιοι λενε βγαινουν, αλλα τριψιμο, χρονος, μπελας.... Ενω αν ειχα την κουκουλα μαζι; (και εκανα και τη σκεψη τοποθετησης βεβαια) Θα αφιερωνα ενα 10 λεπτα, στην αναγκη δυο μπουκαλια νερο και ενα βετεξ, και πεταγμα κουκουλα απο πανω. Η κουκουλα πιστευω ειναι ενα καλο μετρο προστασιας, αμαξωματος, απο ηλιο, πουλια/γατες, αλλα θελει τον ....'τροπο της'. Να εχεις χρονο, μικρο-οργανωση, και φυσικα να αξιζει τον κοπο(σοβαρος λογος) να την βαλεις, αν προκειται να μην κανεις αμεση χρηση του αυτοκινητου. 1
paylidis Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Εγώ που θέλω μια κουκούλα για 1 αντε το πολυ 2 φορες το χρόνο που φευγω διακοπες αξίζει να πάρω καμια τετοια ή θα κάνει ζημια; http://www.activestore.gr/eidi-autokinitou-moto-podilatou/autokinito/diafora/koukoula-adiavroho-kalumma-autokinitou-oem-kt-2332/ http://www.mrclick.gr/product/ko%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%BF-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CE%BC%CE%BC/ Σε καμια περιπτωση δεν προτίθεμαι να δώσω 100+€ για κουκουλα που θέλει η autoplus κλπ απο τη στιγμή που δεν πρόκειται να τη βάλω ποτε πέρα απο 20 μερες το καλοκαίρι...αλλα δε θέλω να ρημαξω και το αμαξι...
adi32 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Αν το έχεις καθαρίσει τέλεια και η κουκούλα είναι καθαρή και τη βάλεις για τόσο λίγο δε νομίζω να έχεις πρόβλημα
mentoras99 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 paylidis προσεξε λιγο τις διαστασεις της κουκουλας, να ταιριαζουν στο αμαξι σου. Κι εγω θεωρω πλεον, too much να δωσω 80-100 ευρω για κουκουλα, για περιστασιακη χρηση, και σε χρονια κρισης... Ενα 15€ το πολυ απο online shop...
paylidis Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Η λογικη μου ειναι να το πλυνω και να το "κουκουλώσω" στην αυλή... το αμαξι ειναι 4,25 οποτε η 4,30 νομιζω ειναι οκ...
adi32 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Απλά δεσε τη καλά γιατί αυτές είναι πολύ ελαφριές και γλιστράνε και με έναν αέρα θα πάει περίπατο
mentoras99 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Οριακες οι διαστασεις, ας πει και καποιος αλλος αν θα εισαι οκ, μην την παρεις κι ειναι σαν στενο ρουχο που δεν μπαινει. Παντως, οσο 'πικρα' ειναι το 'καθαρισε' και βαλε κουκουλα, αλλο τοσο 'γλυκο' ειναι το αισθημα να βγαζεις την κουκουλα και να εχεις το αμαξακι σου καθαρο και περιποιημένο!!!!
paylidis Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δε διαφωνώ... αλλα γενικα τις φοβαμαι μη κανουν καμια ζημιά στο χρώμα... για το θέμα των διαστάσεων ας μας πει καποιος κατοχος, θέλει μεγαλύτερη; adi σιγουρα θα τη δέσω μιας και πιανει αερας στην περιοχή και τα παιρνει ολα και τα σηκώνει, λογικα θα εχει σχοινια μεσα ε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα