Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε φιλε με την ηττοπάθεια που έχεις κ συ κ οι υπόλοιποι απλα καλά να πάθετε. Ο τυπος θα κάνει διακοπαρες με τα ΔΙΚΑ σας λεφτα. Να ξέρεις οτι εσυ εχεις το πανω χέρι καθώς απλα κ μονο μια καταγγελία στο υγειονομικό κ ενα επικείμενο πρόστιμο/σφράγισμα αρκεί για να τον καταστρέψει.

• Like 1
  • Απαντ. 290
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε φιλε με την ηττοπάθεια που έχεις κ συ κ οι υπόλοιποι απλα καλά να πάθετε. Ο τυπος θα κάνει διακοπαρες με τα ΔΙΚΑ σας λεφτα. Να ξέρεις οτι εσυ εχεις το πανω χέρι καθώς απλα κ μονο μια καταγγελία στο υγειονομικό κ ενα επικείμενο πρόστιμο/σφράγισμα αρκεί για να τον καταστρέψει.

Φίλε οταν δεν έχω μαντήλι να κλάψω λογικό είναι να γίνει αυτό, το να πάω σε χειρότερη δουλειά δεν έχει νόημα.

Στην χειρότερη περίπτωση αν δεν μου δώσει έστω τα μισά θα πάω να μείνω με γονείς πάλι και θα του κάνω καταγγελία παντού.

Το θεμα ειναι τι κάνω τώρα.

Στο υγειονομικό τι να πω δεν κατάλαβα; ψέματα δεν λέω με τίποτε δεν είναι στον χαραχτήρα μου κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Φίλε οταν δεν έχω μαντήλι να κλάψω λογικό είναι να γίνει αυτό, το να πάω σε χειρότερη δουλειά δεν έχει νόημα.

Στην χειρότερη περίπτωση αν δεν μου δώσει έστω τα μισά θα πάω να μείνω με γονείς πάλι και θα του κάνω καταγγελία παντού.

Το θεμα ειναι τι κάνω τώρα.

Στο υγειονομικό τι να πω δεν κατάλαβα; ψέματα δεν λέω με τίποτε δεν είναι στον χαραχτήρα μου κάτι τέτοιο.

τι ψέματα να πεις?? Υγειονομικές αυθαιρεσίες να χει το μαγαζι παει πχ να μην έχετε γάντια, σκούφους κτλπ. Αν δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες οκ(που δεν το νομίζω). Επίσης αν δεν το χεις καταλάβει δεν έχεις μαντήλι να κλάψεις γιατι ο τύπος σου χρωστάει 2500€.
Δημοσ.

Sorry μια μικρη παρεμβαση  απο εργατικη νομοθεσια ειμαι ασχετος αλλα 20 ατομα αν ειστε και ασφαλισμενοι απληρωτοι με ταμειο 1000/ημερα οχι απλα δεν βγαινει αλλα πρεπει να μπαινει μεσα με τα τσαρουχια ο εργοδοτης σου.Οποτε μην περιμενεις και πολλα γιατι εκτος απο κακος εργοδοτης ειναι και μπατιρης.

Ενας πολυ προχειρος υπολογισμος με ελλιπη δεδομενα σιγουρα:

Σου χρωσταει ~2500 για 3 μηνες 833/μηνα καθαρα σε αυτον κοστιζεις περιπου 1300 μεικτα

20 εργαζομενοι  χ 1300 κοστιζετε ~26000

Τα έσοδα του ειναι 30x1000=30000

Αν αφαιρεσουμε το φπα του μενουν 22800

Μονο που σας εχει και δουλευετε μπαινει ~3200 μεσα /μηνα βαλε και λειτουργικα εξοδα κτλπ 

• Like 1
Δημοσ.

Sorry μια μικρη παρεμβαση απο εργατικη νομοθεσια ειμαι ασχετος αλλα 20 ατομα αν ειστε και ασφαλισμενοι απληρωτοι με ταμειο 1000/ημερα οχι απλα δεν βγαινει αλλα πρεπει να μπαινει μεσα με τα τσαρουχια ο εργοδοτης σου.Οποτε μην περιμενεις και πολλα γιατι εκτος απο κακος εργοδοτης ειναι και μπατιρης.

Σου χρωσταει ~2500 για 3 μηνες 833/μηνα καθαρα σε αυτον κοστιζεις περιπου 1300 μεικτα

20 εργαζομενοι χ 1300 κοστιζετε ~26000

Μονο που σας εχει και δουλευετε μπαινει ~3200 μεσα /μηνα βαλε και λειτουργικα εξοδα κτλπ

πρώτον αν μπαίνει μεσα ειτε το κλείνει ειτε μειώνει το εργατικό δυναμικό. Δεύτερον μπαίνει τοσο μεσα που παει συμφωνα με τον τς διακοπές σε 5στερο.
  • Like 2
Δημοσ.

Τι να λεει να του κανεις καταγγελία;εαν εχεις ένσημα να μπεις ταμειο ανεργιας και απο αυτα που σου χρωστάει οτι παρεις.αλλιως συνεχίζεις να δουλευεις και εύχεσαι να μην σου χρωστάει αρκετούς μηνες.εγω στη θέση σου θα έψαχνα για δουλεια.

Δημοσ.

πρώτον αν μπαίνει μεσα ειτε το κλείνει ειτε μειώνει το εργατικό δυναμικό. Δεύτερον μπαίνει τοσο μεσα που παει συμφωνα με τον τς διακοπές σε 5στερο.

Να το κλεισει δεκτο και αν πραγματι τα νουμερα που παρεθεσα εχουν καποια επαφη με την πραγματικοτητα τοτε κατι αλλο κανει ο εργοδοτης ,αλλα το που παει διακοπες δεν αφορα σιγουρα την επιχειρηση του και φυσικα ουτε τους εργαζομενους του σε αυτο το σταδιο.Δεν πρεπει να μπερδευουμε την προσωπικη περιουσια του καθενος με την εταιρικη.Αναλογα με τον τυπο της εταιρειας (οε,εε,επε,αε) ο καθε μετοχος ή εταιρος αναλαμβανει τις ευθυνες του αν φτασει η εταιρεια σε διαδικασια εκκαθαρισης ή εφοσον στραφουν οι πιστωτες στα αρμοδια δικαστηρια για να διεκδικησουν τα χρωστουμενα.

Παντως για τον ts μια συμβουλη ξεκινα να ψαχνεις αλλου δουλεια ,και πηγαινε στην επιθεωρηση να ενημερωθεις για τις ενεργειες που πρεπει να κανεις στην θεση σου δεν θα περιμενα απο αυτο τον εργοδοτη να δειξει καποια προθεση οτι θα εξοφληθεις αμεσα.

• Like 1
Δημοσ.

Καθημερινές χειμώνα κλείνω ταμείο 2000,σαββατοκύριακο ίσως και 5000 η ημέρα συν τις παραγγελίες που πάμε πακέτο κλπ.

Βγάζει καλά λεφτά αλλά έχει μεγάλο ενοίκιο γύρω στα 8.000.

Το θεμα ειναι τι κάνω εγώ όχι αυτός. Ταμείο θα ήθελα να πάρω για αρχή συν τα 2500.

Sorry μια μικρη παρεμβαση απο εργατικη νομοθεσια ειμαι ασχετος αλλα 20 ατομα αν ειστε και ασφαλισμενοι απληρωτοι με ταμειο 1000/ημερα οχι απλα δεν βγαινει αλλα πρεπει να μπαινει μεσα με τα τσαρουχια ο εργοδοτης σου.Οποτε μην περιμενεις και πολλα γιατι εκτος απο κακος εργοδοτης ειναι και μπατιρης.

20 εργαζομενοι χ 1300 κοστιζετε ~26000

Δεν είπα ότι έχει 2 μαγαζιά στο κέντρο, άρα υπολόγισε δίπλα χρήματα συν παραγγελίες που έχει με εκκλησίες κλπ γύρω στα 10 χιλιάρικα το μήνα χειμώνα, δουλεύει πολύ με πεθαμενατζηδες και εκκλησία (αργούν να τον πληρώσουν αυτό είναι το πρόβλημα.)

Τι να λεει να του κανεις καταγγελία;εαν εχεις ένσημα να μπεις ταμειο ανεργιας και απο αυτα που σου χρωστάει οτι παρεις.αλλιως συνεχίζεις να δουλευεις και εύχεσαι να μην σου χρωστάει αρκετούς μηνες.εγω στη θέση σου θα έψαχνα για δουλεια.

Εχω ένσημα γενικώς από το 1999, πως θα μπω ταμείο όμως;

Δημοσ.

Να το κλεισει δεκτο και αν πραγματι τα νουμερα που παρεθεσα εχουν καποια επαφη με την πραγματικοτητα τοτε κατι αλλο κανει ο εργοδοτης ,αλλα το που παει διακοπες δεν αφορα σιγουρα την επιχειρηση του και φυσικα ουτε τους εργαζομενους του σε αυτο το σταδιο.Δεν πρεπει να μπερδευουμε την προσωπικη περιουσια του καθενος με την εταιρικη.Αναλογα με τον τυπο της εταιρειας (οε,εε,επε,αε) ο καθε μετοχος ή εταιρος αναλαμβανει τις ευθυνες του αν φτασει η εταιρεια σε διαδικασια εκκαθαρισης ή εφοσον στραφουν οι πιστωτες στα αρμοδια δικαστηρια για να διεκδικησουν τα χρωστουμενα.

Παντως για τον ts μια συμβουλη ξεκινα να ψαχνεις αλλου δουλεια ,και πηγαινε στην επιθεωρηση να ενημερωθεις για τις ενεργειες που πρεπει να κανεις στην θεση σου δεν θα περιμενα απο αυτο τον εργοδοτη να δειξει καποια προθεση οτι θα εξοφληθεις αμεσα.

Σε προσωπικές επιχειρήσεις (ατομική, οε, εε ο ομόρρυθμος) μια χαρά πάνε στη προσωπική σου περιουσία αν χρωστάς είτε το δημόσιο είτε οι ιδιώτες

Σε επε, αε, ικε αλλάζει το πράγμα και γίνεται αυτό που λες

Γενικά όπου παίζουν απλογραφικά βιβλία μπορούν να σου πάρουν το σπίτι και να βάλουν χέρι γενικά στη προσωπική σου περιουσία

Σε μια ανώνυμη που μπαίνει σε εκκαθάριση οι εργαζόμενοι θα πάρουν μπάλες ειδικά την αποζημίωση τη ξεχνάνε..

Στις προσωπικές όσο έχει κάτι ο άλλος μπορείς να του το κατασχέσεις αλλά αν δεν έχει κάτι παίρνεις επίσης μπάλες δεν μπορείς να κάνεις τίποτα

Οπότε αν η επιχείρηση του ts είναι ατομική ή οε τότε εννοείται ότι η περιουσία του ιδιοκτήτη και της επιχείρησης είναι το ένα και το αυτό, δεν είναι όπως σε μια αε που αν ο ιδιοκτήτης/μεγαλομέτοχος θέλει να ρίξει λεφτά για να βοηθήσει τα πράγματα κάνει μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, σε μια οε πουλάει τα χωράφια που κληρονόμησε ή δεν πάει διακοπές.. αλλιώς ή του βγάζεις το χωράφι στο σφυρί ή πάει διακοπές τα τρώει και παίρνεις μπάλες ή κάτι ενδιάμεσο

• Like 1
Δημοσ.

τα λεφτα ειναι ηδη χαμενα.νομιζεις μολις γυρισει απο τις διακοπαρες του θα σε πληρωσει?αυριο ξεκινα διαδικασιες για καταγγελια κτλ.

• Like 2
Δημοσ.

Διάβασα μέχρι το 3 και οχι παραπέρα.

Την δουλειά αυτή ή την ξεχνάς ή κάθεσαι να δουλεύεις απλήρωτος και να κάνει αυτός οτι θέλει.

Δεν υπάρχει "να τον τρομάξω/να τον κάνω να τα δώσει χωρίς να γίνει κακό ή χωρίς να σε απολύσει".

Κανονικά με το που σου είπε έτσι δουλεύω έπρεπε να ξεκινούσες σκηνικό με καυγά, μην πω να φάει και καμιά μπάτσα. Γιατί όσοι λένε έτσι δουλεύω εγώ εσύ κόψε τον λαιμό σου, ουσιαστικά έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να μην σε πληρώσουνε και να κάνουν οτι θέλουνε.

Επίσχεση κτλ απλά χάσιμο χρόνου.

• Like 2
Δημοσ.

απορω......20 ατομα απληρωτα,και κανετε τουμπεκι....και περιμενουμε μερικοι να στρωσει αυτο το κρατος.......διπλο ενφια , κατασχεση 6 συνταξεων,αυξηση φπα στο 50% να κανουν,ουτε ψυλλο στον κορφο τους με τετοιους πολιτες...........

• Like 2
Δημοσ.

Διάβασα μέχρι το 3 και οχι παραπέρα.

Την δουλειά αυτή ή την ξεχνάς ή κάθεσαι να δουλεύεις απλήρωτος και να κάνει αυτός οτι θέλει.

Δεν υπάρχει "να τον τρομάξω/να τον κάνω να τα δώσει χωρίς να γίνει κακό ή χωρίς να σε απολύσει".

Κανονικά με το που σου είπε έτσι δουλεύω έπρεπε να ξεκινούσες σκηνικό με καυγά, μην πω να φάει και καμιά μπάτσα. Γιατί όσοι λένε έτσι δουλεύω εγώ εσύ κόψε τον λαιμό σου, ουσιαστικά έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να μην σε πληρώσουνε και να κάνουν οτι θέλουνε.

Επίσχεση κτλ απλά χάσιμο χρόνου.

Δηλαδή μπορεί να με κλέψει λες και να τα χάσω; Δεν έχει χάσει κανένας χρήματα, όσοι έφυγαν τα έβαζε σιγά σιγά.

απορω......20 ατομα απληρωτα,και κανετε τουμπεκι....και περιμενουμε μερικοι να στρωσει αυτο το κρατος.......διπλο ενφια , κατασχεση 6 συνταξεων,αυξηση φπα στο 50% να κανουν,ουτε ψυλλο στον κορφο τους με τετοιους πολιτες...........

Μην το πάμε πολιτικά φίλε

Δημοσ.

Δηλαδή μπορεί να με κλέψει λες και να τα χάσω; Δεν έχει χάσει κανένας χρήματα, όσοι έφυγαν τα έβαζε σιγά σιγά.(...)

Ωραία τότε, συζήτησε μαζί του τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου, τόνισέ του την αδικία του να πάει διακοπές ενώ σου χρωστάει χρήματα που τα χρειάζεσαι επειγόντως για βιοποριστικούς λόγους και οχι για να πας εσυ διακοπές και βάλ' τον να υπογράψει γραμμάτια ώστε να εξασφαλιστείς για το χρέος. Αν αρνηθεί προχωράς σε καταγγελία.

...αν και με την ατάκα που σου 'πε την άλλη φορά, φαντάζομαι το τι θα σου απαντήσει για τις δικές σου ανάγκες. Ελπίζω τότε να σε πιάσει ο εγωϊσμός σου...

(το να ψάξεις για νεα δουλειά το θεωρώ αυτονόητο εφόσον ολα οσα περιγράφεις συμβαίνουν σε βάθος χρόνου οπότε μιλάμε για παγιωμένη κατάσταση...)

Δημοσ.

Ωραία τότε, συζήτησε μαζί του τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου, τόνισέ του την αδικία του να πάει διακοπές ενώ σου χρωστάει χρήματα που τα χρειάζεσαι επειγόντως για βιοποριστικούς λόγους και οχι για να πας εσυ διακοπές και βάλ' τον να υπογράψει γραμμάτια ώστε να εξασφαλιστείς για το χρέος. Αν αρνηθεί προχωράς σε καταγγελία.

...αν και με την ατάκα που σου 'πε την άλλη φορά, φαντάζομαι το τι θα σου απαντήσει για τις δικές σου ανάγκες. Ελπίζω τότε να σε πιάσει ο εγωϊσμός σου...

(το να ψάξεις για νεα δουλειά το θεωρώ αυτονόητο εφόσον ολα οσα περιγράφεις συμβαίνουν σε βάθος χρόνου οπότε μιλάμε για παγιωμένη κατάσταση...)

Θα μιλήσω μαζί του στρες τις ημέρες, γραμμάτια όμως δεν κάνουν τίποτα από όσο ξέρω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...