sargio01 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 (...)Μπορείς να καταφύγεις στο σωματείο εμπορουπαλλήλων στην Αριστοτέλους 32(...)Αυτό αν μιλάμε για Θεσσαλονίκη (...)η επιθεώρηση εργασίας τι μπορεί να κάνει ακριβώς;Η επιθεώρηση εργασίας είναι ο κρατικός φορέας για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του εργατικού δυναμικού της χώρας. Είναι το αντίστοιχο ΣΔΟΕ για τα οικονομικά.
samari75 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Βασικα για τι κατασταση μιλαμε; Το κανει για το δικο του συμφέρον ή η δουλεια δεν παει καλα; Κάνει ανακαίνιση και δεν δίνει σε κανέναν λεφτά και βασικά θα πάει και διακοπές Σκιάθο έμαθα σε 5 αστέρων ξενοδοχείο. Αυτό αν μιλάμε για Θεσσαλονίκη Η επιθεώρηση εργασίας είναι ο κρατικός φορέας για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του εργατικού δυναμικού της χώρας. Είναι το αντίστοιχο ΣΔΟΕ για τα οικονομικά. Ξέρω τι είναι, τι μπορεί να κάνει επί της ουσίας όμως;
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δεν θέλω να παραιτηθώ θα χάσω πολλά λεφτά. Πρέπει να καταλάβεις όμως ότι αν ξεκινήσεις διαδικασίες όπως αστυνομία,επίσχεση εργασίας, καταγγελία στην επιθεώρηση αυτόματα θα μπεις στην μαύρη λίστα ναι μεν ο νόμος σε προστατεύει και δεν θα απολυθείς τουλάχιστον άμεσα άλλα θα σε τρέχει συνεχεία.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Αυτό αν μιλάμε για Θεσσαλονίκη Νομιζω οτι ο φιλος παει για το σωματειο επισιτισμου και πρεπει να παει ή εδω ή εδω Πρέπει βασικά να κάνετε μια συνέλευση/κουβέντα όλοι μαζί και να αποφασίσετε τι θέλετε είναι πολύ καλύτερα να πάτε 10 άτομα στην επιθεώρηση από το να πας μόνος/η σου.
SnapShot Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δεν θέλω να παραιτηθώ θα χάσω πολλά λεφτά. Αν συνεχίσει μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει να συσσωρεύει χρέη προς εσένα έστω και με τμηματικές καταβολές, να είσαι σίγουρος πως μετά από κάποιο σημείο το ποσό θα είναι τόσο μεγάλο που με την σημερινή οικονομική ρευστότητα ακόμα και να θέλει ειλικρινά θα είναι αδύνατον να σε αποπληρώσει, εκτός κι αν αρχίσει να πουλάει ηρωίνη αντί για γλυκά 1
logistoulis Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Έχεις πολλά μέσα στη διάθεσή σου. Αρχικά μπορείς να προχωρήσεις σε επίσχεση εργασίας αφού σου χρωστάει δεδουλευμένα. Μπορείς να καταφύγεις στο σωματείο εμπορουπαλλήλων στην Αριστοτέλους 32, ενώ αν δε θέλεις να μπλέξεις με σωματεία μπορείς να κάνεις καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Αν δε σου χει δώσει και επίδομα άδειας(δώρο καλοκαιριού)τότε μπορείς να τον καταγγείλεις στην αστυνομία και να πάει αυτόφωρο.Επίσχεση παίζει να πάρεις μπάλες, άστο..Ειδικά αν τόσα χρόνια ήταν τυπικός απέναντι σου Επιθεώρηση καταγγελία αν ψαρωσει ίσως δεν χάνεις κάτι, αλλιώς μόνο σε αστικό δικαστήριο γίνεται να του επιβληθεί να σου πληρώσει τα λεφτά σου (βέβαια αυτό με αναβολές και εφέσεις μπορεί να τραβήξει πολύ καιρό και προς το παρόν δεν έχεις και κάνα άξιο λόγου ποσό να διεκδικήσεις ώστε να μπεις σε ανάλογα δικαστικά έξοδα) Αν δεν τα βρείτε στην επιθεώρηση θα στείλουν την υπόθεση σε ποινικό που δεν εξασφαλίζει βεβαίως τα λεφτά σου απλά μια καταδίκη για αυτόν που θα αθωωθεί επειδή μέχρι τότε θα στα έχει πληρώσει..
samari75 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Πρέπει να καταλάβεις όμως ότι αν ξεκινήσεις διαδικασίες όπως αστυνομία,επίσχεση εργασίας, καταγγελία στην επιθεώρηση αυτόματα θα μπεις στην μαύρη λίστα ναι μεν ο νόμος σε προστατεύει και δεν θα απολυθείς τουλάχιστον άμεσα άλλα θα σε τρέχει συνεχεία. Αλλο απολυθώ άλλο παραιτηθώ όμως. Επίσχεση παίζει να πάρεις μπάλες, άστο Επιθεώρηση καταγγελία αν ψαρωσει, αλλιώς μόνο σε αστικό δικαστήριο Αν δεν τα βρείτε στην επιθεώρηση θα στείλουν την υπόθεση σε ποινικό που δεν εξασφαλίζει βεβαίως τα λεφτά σου απλά μια καταδίκη για αυτόν που θα αθωωθεί επειδή μέχρι τότε θα στα έχει πληρώσει.. Μια λύση για να τα παρω τότε σίγουρα; Αν συνεχίσει μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει να συσσωρεύει χρέη προς εσένα έστω και με τμηματικές καταβολές, να είσαι σίγουρος πως μετά από κάποιο σημείο το ποσό θα είναι τόσο μεγάλο που με την σημερινή οικονομική ρευστότητα ακόμα και να θέλει ειλικρινά θα είναι αδύνατον να σε αποπληρώσει, εκτός κι αν αρχίσει να πουλάει ηρωίνη αντί για γλυκά Τι προτείνεις τότε;
Alessionew Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Ένα ένα, επίσχεση δηλαδή πως; τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω δεν έρχομαι διότι δεν με πληρώνεις; επίδομα μου έδωσε αρχές Ιουνίου ( με το ζόρι). Έπειτα η επιθεώρηση εργασίας τι μπορεί να κάνει ακριβώς; Το επισχετήριο έγγραφο κατατίθεται στην Επιθεώρηση Εργασίας. Συνοπτικά, οι απαραίτητες προϋποθέσεις ασκήσεως του δικαιώματος επίσχεσης εργασίας σύμφωνα με το άρθρο 325 του ΑΚ είναι οι κατωτέρω: α) Πρώτη προϋπόθεση είναι να υπάρχει ενεργός εργασιακή σύμβαση εργασίας (έγκυρη ή άκυρη). β) Να υπάρχει αξίωση απαιτητή ή ληξιπρόθεσμη. γ) Να γίνεται ρητώς και σαφώς (γραπτώς ή προφορικώς εγκαίρως) ότι ο εργαζόμενος αρνείται να παρέχει τις υπηρεσίες του μέχρι να εκπληρώσει ο εργοδότης την υποχρέωση που τον βαρύνει. Η δήλωση του μισθωτού ότι ασκεί το δικαίωμα της επίσχεσης είναι βασικότατη και πρέπει να είναι σαφής, γραπτή ή προφορική, και να γίνεται έγκαιρα. δ) Να ασκείται εντός των ορίων της καλής πίστεως, των χρηστών και συναλλακτικών ηθών και του κοινωνικοοικονομικού σκοπού του δικαιώματος. ε) Η αξίωση να είναι συναφής προς την οφειλή και να στρέφεται κατά του προσώπου του εργοδότη. 1
SnapShot Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Τι προτείνεις τότε; Σταματάς την συσσώρευση χρεών προς το άτομο σου από τον εργοδότη πριν αυτά γίνουν βουνό Αυτά που σου είπαν Επιθεώρηση εργασίας, εργατικό κέντρο για ενημερωση δικαιωμάτων σου και κινήσεων σου, δικηγόρος αν χρειαστεί
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Αλλο απολυθώ άλλο παραιτηθώ όμως. Και να θέλει να σε διώξει μετά την καταγγελία ΔΕΝ θα μπορεί όποτε θα σου κάνει την ζωή πατίνι και θα φύγεις μόνος σου.
logistoulis Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Για να τα πάρεις σίγουρα δεν υπάρχει "σίγουρη" λύση, ειδικά αν ο άλλος το πάει αλητικα και δε θέλει να συνεργαστεί αλλά να το πάει όσο πάει Μόνο μια καταγγελία στην επιθεώρηση εφόσον ψαρωσει μπορεί να σου δώσει λύση, αν δεν ψαρωσει μπορεί να σε τρέχει πάρα πολύ καιρό μέχρι να σε πληρώσει Κοίτα επειδή έχω βρεθεί σε ανάλογη φάση δεν υπάρχει σίγουρη, γρήγορη ή ανεξοδη λύση που να έχει εφαρμογή σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτό που έχω δηλώσει εγω και στους τωρινούς εργοδότες μου είναι ότι αν μείνω μήνα απλήρωτος, φιλάκια την έκανα.. δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναμπώ σε τέτοια ψυχοφθόρα διαδικασία 1
samari75 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Και να θέλει να σε διώξει μετά την καταγγελία ΔΕΝ θα μπορεί όποτε θα σου κάνει την ζωή πατίνι και θα φύγεις μόνος σου. Πιο πατίνι; δουλεύω μόνο νύχτα και 6 ημέρες.
sargio01 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Βασικα για τι κατασταση μιλαμε; Το κανει για το δικο του συμφέρον ή η δουλεια δεν παει καλα;Βασικά δεν έχει σημασία... Θα σου δώσω παράδειγμα εμένα: Όταν μπήκαμε στην κρίση είχα συνεργείο πέντε ατόμων εκτός απο 'μενα και τον αδελφό μου. Με τον καιρό αρχίσαμε να αντιμετωπίζουμε καθυστερήσεις πληρωμών που ως αντίκτυπο είχε να καθυστερούμε κι εμείς τις πληρωμές του συνεργείου. Δεν το αφήσαμε στην τύχη του με τον αδελφό μου, στην δεύτερη καθυστέρηση ανοίξαμε χρησή πιστωτική κάρτα ώστε να καλύπτουμε απο 'κει τα εργατικά σε τέτοιες περιπτώσεις και όταν πληρωνόμασταν καλύπταμε την κάρτα. Όλο αυτό σε διάστημα τριών εβδομάδων έτσι... Όλα κομπλέ, δεν χρωστούσαμε σε κανέναν μέχρι που εντάθηκαν τόσο οι καθυστερήσεις σ' εμάς που ήταν αδύνατο πια να καλύπτουμε την κάρτα άμεσα οπότε το χρέως της συσσωρευόταν. Τί κάναμε; Αρχικά μειώσαμε το εργατικό δυναμικό σύμφωνα με την τσέπη μας ώστε να συνεχίσουμε να μην χρωστάμε και στη συνέχεια το διαλύσαμε επειδή δεν έβγαινε πια... Καθ' ολη τη διάρκεια της κρίσης μας δεν χρωστούσαμε ούτε ενα ευρώ. Δεν την είδαμε "γάμησέ τους μωρέ, ας παραιτηθούν"! Και γι αυτό παλεύω, για το δίκαιο. 11
samari75 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Για να τα πάρεις σίγουρα δεν υπάρχει "σίγουρη" λύση, ειδικά αν ο άλλος το πάει αλητικα και δε θέλει να συνεργαστεί αλλά να το πάει όσο πάει Μόνο μια καταγγελία στην επιθεώρηση εφόσον ψαρωσει μπορεί να σου δώσει λύση, αν δεν ψαρωσει μπορεί να σε τρέχει πάρα πολύ καιρό μέχρι να σε πληρώσει Κοίτα επειδή έχω βρεθεί σε ανάλογη φάση δεν υπάρχει σίγουρη, γρήγορη ή ανεξοδη λύση που να έχει εφαρμογή σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτό που έχω δηλώσει εγω και στους τωρινούς εργοδότες μου είναι ότι αν μείνω μήνα απλήρωτος, φιλάκια την έκανα.. δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναμπώ σε τέτοια ψυχοφθόρα διαδικασία Το θεμα ειναι τι κάνω τώρα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα