Curtis76 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Εγώ δε μπορώ να καταλαβω που καποιος θεωρεί ότι θα χασει τη δουλεια του αν αυτο που κανει δεν πληρώνεται. Αυτό δεν είναι δουλειά, αυτο ειναι χομπι. Παντως αν καποιος εχει διαθεση να δουλεψει εστω για 5 € που λες, μη φοβασαι θα εχει "δουλεια" πάντα. Τετοιους θελουν. Στη τελική εδω συζητάμε όχι για τετοιους αλλα για αλλους που μπορουν να κανουν κατι. Μερικες αποψεις που βασιζονται στον φοβο αποτελουν μεγαλο φρενο για τον κοσμο και για να αλλαξει κατι. Υ.Γ. Αν δουλευεις και δε πληρώνεσαι πεινας πιο πολυ οποτε δε σου φτανουν τα 5€. Το τερματιζουμε σιγα σιγα, σε λιγο θα μιλήσουμε και για συσσιτια, που βεβαια και αυτα καλα ειναι αν δεν εχεις να φας. Οποτε δε χρειαζεται να αντιδρασεις γιατι μπορει να σου κοψουν μεχρι και αυτο. πφφφφ το τερματισα. 1
sargio01 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Φίλε δεν ξέρω που δουλεύεις, τι περιουσία έχεις αλλά αυτή την στιγμή που μιλάνε υπάρχουν πολλές εταιρίες εστίασης στην Θεσσαλονίκη που πληρώνουν όποτε και αν θέλουν, εσύ πες τα συνδικαλιστικα σου δεν με ενοχλεί μαζί σου είμαι στην τελική, αλλά εγώ σε αυτούς τους ανθρώπους τι να πω; κάντε επίσχεση; θα πεινάσουν λέμε, τώρα ναι παίρνουν έστω 5 ευρώ και τρώνε. Εμεις με την γυναίκα κάναμε συμβιβασμό με έναν από αυτούς τους βλακες που υπάρχουν στην πόλη, λες εγώ δεν ξέρω να του κάνω καταγγελία; θα έπαιρνα μια μάντρα από τον συγκεκριμένο, πήγα μίλησα κ έμαθα τις διαθέσεις του. Έχει 20 άτομα προσωπικό και τον ρώτησα αν σου κάνουν καταγγελία τι θα κάνεις; θα αλλάξω επωνυμία και θα τραβήξω πτώχευση απλό!! Τα λέμε εμείς απλά αλλά δεν είναι, εκεί μέσα είναι κάποιες κυρίες 50-55 ετών με παιδιά χωρίς άντρα, πως να κάνει επίσχεση ενώ περιμένει αυτά τα 5 ευρώ από τον κοπρίτη; άρα η επίσχεση είναι για τους έχοντες και νεους μάλιστα. Δεν έχω ηττοπάθεια, οι πολιτικοί και η προηγούμενη γενιά έφερε το βρωμο σύστημα και το ξέρεις μια χαρά. Άμα ήμουν μόνος με τα @@ρια μου μόνο φυσικά κ θα έκανα επίσχεση, πάω και μένω με γονείς και είμαι άρχοντας, πρωθυπουργός άνετος. Καταλαβαίνω αυτό που λες και εννοείται οτι έχεις δίκιο. Όοοοολα αυτά τα χρόνια όμως που πέρασαν μέχρι τώρα που φτάσαμε σ' αυτό το αδιέξοδο, δεν μας έλεγαν κάποιοι το τι γινόταν και το που θα φτάναμε; Δεν τους λέγαμε γραφικούς; Τέλος πάντων, η απάντηση και λύση ταυτόχρονα σ' αυτό είναι η ανατροπή αυτής της κατάστασης. Μην αυταπατάσσαι οτι υπομένοντας θα το ξεπεράσουμε, δεν πρόκειται. Μέχρι στιγμής μ' αυτή την τακτική γινόμαστε ολο και χειρότερα. Ο,τι άλλαξε παλιότερα, άλλαξε με αγώνα και την θυσία κάποιων και παιδιά δεν πέθαναν έτσι όπως το εννοείς, ισα ισα που μεγάλωσαν πιο ελεύθερα και σε καλύτερες συνθήκες. Υ.Γ. Υπ' όψιν οτι το (υγειές)συνδικαλιστικό κίνημα συμπεριλαμβάνει και μέλη που είναι οικογενειάρχες(και με παραπάνω απο ενα παιδί ακόμα), δεν τις χάνουν τις δουλειές τους. Γενικά δεν παλεύουν μόνο οι πιτσιρικάδες που μένουν με τους γονείς τους και οι άνεργοι...
vairass Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Παιδιά δεν έχω πρόβλημα με την επίσχεση το ερώτημα είναι τι θα φάει αυτός που θα την κάνει αν δεν έχει καβατζα. Τεσπα ας κάνει ο κάθε ένας ότι νομίζει.
Liverpool89 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Εγω ξερω απο προσωπικη εμπειρια σε σουπερ μάρκετ συνοικιακό να πληρωνει με την ωρα πχ 3,20€, οταν ερχεται η ωρα να σε πληρωσει αθροιζει μονο τις ωρες χωρις τα μισαωρα πχ δουλεψες 10:00-17:30 θα σε πληρωσει μονο τις 7ωρες*3€ που στις συνολικες ωρες αν ηταν στις δυο εβδομαδες(πληρωνει καθε 15ημερο) 43 ωρες κοβει και τις τρεις. Αυτον τι τον κανεις; Αναγκαζει τους εργαζόμενους να του επιστρεψουν το δωρο Χριστουγέννων και εικονικα βαζει τον μισθο στην τραπεζα που και αυτον τον επιστρεφουν, αφου τους πληρωνει στο χερι κοβοντας καθε φορα λεφτα επειδη θεωρει οτι πανω στο νομιμο 8ωρο υπηρξαν διαστηματα να μηνβειχε το μαγαζι δουλεια και να εκανες απλα βολτες. Μια φορά που μιλησα με μια κοπελα την προτεινα να του μιλησει να της πει τον λογο που κοβει λεφτα και μου ειπε δεν του το λεω γιατι θα νευριασει, θα αρχισει τις φωνες. Μερικες φορες είναι η αναγκη που σε κανει να σκυψεις το κεφαλι, αλλα ποσες φορες να κοιταξεις το πατωμα. Εγω προτίμησα να μεινω ανεργος, να φυγω απο μια τετοια κατασταση, παρα να με τρώει κυριως την ψυχη και να βγαζω νευρα στο σπιτι. Την μερα που εφυγα απο την δουλεια ενιωσα πολυ ηρεμος και δεν συγκρίνεται με κανεναν μισθο. 4
insomnia888 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 εγώ δεν μιλάω για σουβλατζίδικα και ψησταριές αλλά για Γραφεία. Σε συγκεκριμένο τμήμα ήμασταν 10 άτομα και οι εισερχόμενες κλήσεις έπεφταν βροχή, η εταιρεία "αναγκάστηκε" να προσλάβει επιπλέον υπαλλήλους λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας. Ο μισθός όμως πάντα καθυστερούσε επειδή κατά το αφεντικό προηγούνταν να πληρωθούν τα χρέη της εταιρείας, η ΔΕΗ και μετά ότι περισσέψει για εμάς. Κατά περίεργο τρόπο όμως η εταιρεία είχε χρήματα για να είναι "χορηγός" σε εκθέσεις, meetings, happenings και το αφεντικό απολάμβανε να μαζεύει likes στο facebook από τις φωτογραφίες που ανέβαζε από συχνά ταξιδάκια σε Μιλάνο, Ρώμη, Ζυρίχη κλπ. Δεν είναι λίγες οι εταιρείες που έχουν πολύ δουλειά, πολλά έσοδα, καθυστερούν την μισθοδοσία και παράλληλα αυξάνουν τις προσλήψεις. Προσωπικά δεν έκανα μεγάλα ανοίγματα στη ζωή μου, αλλά όσες φορές χρειάστηκα να πάω στην επιθεώρηση για χρωστούμενα, τα πήρα, απειλές και εκβιασμοί δεν με τρομάζουν. Και όταν χρειάστηκε, δεν ντράπηκα και να μοιράσω φυλλάδια. 1
vairass Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 εγώ δεν μιλάω για σουβλατζίδικα και ψησταριές αλλά για Γραφεία. Σε συγκεκριμένο τμήμα ήμασταν 10 άτομα και οι εισερχόμενες κλήσεις έπεφταν βροχή, η εταιρεία "αναγκάστηκε" να προσλάβει επιπλέον υπαλλήλους λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας. Ο μισθός όμως πάντα καθυστερούσε επειδή κατά το αφεντικό προηγούνταν να πληρωθούν τα χρέη της εταιρείας, η ΔΕΗ και μετά ότι περισσέψει για εμάς. Κατά περίεργο τρόπο όμως η εταιρεία είχε χρήματα για να είναι "χορηγός" σε εκθέσεις, meetings, happenings και το αφεντικό απολάμβανε να μαζεύει likes στο facebook από τις φωτογραφίες που ανέβαζε από συχνά ταξιδάκια σε Μιλάνο, Ρώμη, Ζυρίχη κλπ. Δεν είναι λίγες οι εταιρείες που έχουν πολύ δουλειά, πολλά έσοδα, καθυστερούν την μισθοδοσία και παράλληλα αυξάνουν τις προσλήψεις. Προσωπικά δεν έκανα μεγάλα ανοίγματα στη ζωή μου, αλλά όσες φορές χρειάστηκα να πάω στην επιθεώρηση για χρωστούμενα, τα πήρα, απειλές και εκβιασμοί δεν με τρομάζουν. Και όταν χρειάστηκε, δεν ντράπηκα και να μοιράσω φυλλάδια. Νταξει τότε αν έκανε τέτοιες Μαλακιες και αν την πάλεψε καλά έκανες φίλε μου. Εγώ αν μου τύχει κάτι τέτοιο δεν μπορώ να την παλέψω στα 43, τι να πω ότι μπορώ ; δεν λέω ψέματα. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα κάνω καταγγελία και θα βρω μια δουλειά έξω δυστηχως.
Liverpool89 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Καλα ή με τρολλαρουν ή η γκαντεμια μου δεν εχει ορια. Σημερα με πηραν τηλεφωνο απο εναν φουρνο ζητανε καποιον για καφε, 8ωρο, ενα ρεπο μεσα στην εβδομαδα, δουλεια και κυριακες που τις πληρωνει +75%, το μηνα 750+€ μισθο. Τοσο καιρο ανεργος καμια δουλεια δεν εβρισκα, τωρα που κατασταλαξα βροχη ακομα και δουλειες που δεν σκεφτομουν ποτε οτι θα εκανα. Η δουλεια ειναι 60χλμ πανε ελα. Απλα εντελως ακυρη με το αντικειμενο μου. Εννοείτε οτι δεν συγκρινω τις δουλειες και θα παω στην πρωτη, αλλα γιατι ολα ερχονται τι πιο άκυρη στιγμη, εκει που λες τα σκεφτηκα ολα, τα συζητησα με την κοπελα μου, βγαλαμε ενα συμπερασμα. Τωρα που την ειπα για αυτη την δουλειά μπηκε και αυτή στο ιδιο τρυπάκι να το σκεφτει. Ελεγα να παιξω και λαχειο αλλα με τετοια γκαντεμια μπορει να βγει αρνητικο το ποσο. 1
sargio01 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Ε δεν το ξέρεις; Είναι σαν τα ταξί παλιά, οσο δεν χρειαζόσουν κάποιο πέρναγαν ενας σορός απο μπροστά σου, όταν όμως ήθελες ενα δεν πέρναγε ψυχή!
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Καλα ή με τρολλαρουν ή η γκαντεμια μου δεν εχει ορια. Τοσο καιρο ανεργος καμια δουλεια δεν εβρισκα, τωρα που κατασταλαξα βροχη ακομα και δουλειες που δεν σκεφτομουν ποτε οτι θα εκανα. Και με τις γκομενες ετσι ειναι. Μην ανησυχεις.
vairass Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Καλα ή με τρολλαρουν ή η γκαντεμια μου δεν εχει ορια. Σημερα με πηραν τηλεφωνο απο εναν φουρνο ζητανε καποιον για καφε, 8ωρο, ενα ρεπο μεσα στην εβδομαδα, δουλεια και κυριακες που τις πληρωνει +75%, το μηνα 750+€ μισθο. Τοσο καιρο ανεργος καμια δουλεια δεν εβρισκα, τωρα που κατασταλαξα βροχη ακομα και δουλειες που δεν σκεφτομουν ποτε οτι θα εκανα. Η δουλεια ειναι 60χλμ πανε ελα. Απλα εντελως ακυρη με το αντικειμενο μου. Εννοείτε οτι δεν συγκρινω τις δουλειες και θα παω στην πρωτη, αλλα γιατι ολα ερχονται τι πιο άκυρη στιγμη, εκει που λες τα σκεφτηκα ολα, τα συζητησα με την κοπελα μου, βγαλαμε ενα συμπερασμα. Τωρα που την ειπα για αυτη την δουλειά μπηκε και αυτή στο ιδιο τρυπάκι να το σκεφτει. Ελεγα να παιξω και λαχειο αλλα με τετοια γκαντεμια μπορει να βγει αρνητικο το ποσο. Στείλε στον φούρνο την κοπέλα σου ή καμιά φίλη της. Εσύ θα πας στην άλλη δουλειά. 1
Liverpool89 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Ναι εννοείτε οτι θα πω σε καποιο αλλο παιδι που ξερω οτι ειναι ανεργος. Ανδρα ψαχνουν. 2
vairass Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Ναι εννοείτε οτι θα πω σε καποιο αλλο παιδι που ξερω οτι ειναι ανεργος. Ανδρα ψαχνουν. αντρα σε φουρνο ; ισως καναν μπουμπη χαχα !
logistoulis Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 πήγα μίλησα κ έμαθα τις διαθέσεις του. Έχει 20 άτομα προσωπικό και τον ρώτησα αν σου κάνουν καταγγελία τι θα κάνεις; θα αλλάξω επωνυμία και θα τραβήξω πτώχευση απλό!! Καλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα για πάρα πολλούς λόγους, αλλά οκ οποίος ψαρωνει με τέτοιες μαλακίες καλά να πάθει Κι εμενα μου έλεγαν τρέξε μας και θα πάρεις τα λεφτά σου σε 8 χρόνια και τα λεφτά είναι ήδη στην τσέπη μου.. ότι έχασα κάποια λεφτά για τα έξοδα που προέκυψαν φυσικά και συνέβη, αλλά τουλάχιστον δεν πέρασα και για μαλακας να με δουλεύουν μες στη μάπα. 1
Liverpool89 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Χτες ημουν με εναν κοινο γνωστο απο την προηγουμενη δουλεια που ειχε κατεψυγμενα. Η ωρες οπως ειχα ξαναγραψει ηταν πανω απο 13+, ειδικα για τους οδηγους. Σταματάει η τροχαια τον οδηγο και βλεπει τον ταχογράφο να ναι στο τιμονι πανω απο 12+ωρες. Του λεει αφαιρεση διπλωματος 6μηνες συν καποιο προστιμο. Ο οδηγος δεν εφταιγε σε κατι αμεσα γιατι ετσι του ειπε το αφεντικο του. Παει πισω στην δουλεια, τους το λεει και αφου τα ακουσε απο πανω, το αφεντικο αντι να συμμορφωθει, ειπε θα αλλαξω τα φορτηγά σε μονο αξονα πισω για να μην εχουν ταχογραφο και θα δουλευετε παλι τις ιδιες ωρες. Οταν το ακουσα αυτο, ειπα οτι καλα εκανα και εφυγα, δευτερον θέλετε και τα παθαινεται, ο οδηγός τιμωρηθηκε εξαιτιας των εντολων του αφεντικου του, ο οποιος σκεφτηκε αμμεσος την λαμογια Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2017 από Liverpool89 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα