Liverpool89 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Θα παω και πιστευω να μεινω ευχαριστημενος, να προσφερω ότι καλύτερο μπορω συν να πάρω εμπειριες. 1
ΕΤΕΡΩΝΥΜΑ Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Οχι ένα pezo τζιπάκι έχει, αυτός που γράφεις έχει χρήμα και πληρώνει κανονικά δεν τίθεται θέμα.Α γιατι μου είχανε κανει εντύπωση οι πολυ χαμηλές τιμές σε σημείο να υποψιάζεται ένας αδαής ξέπλυμαΟχι οτι τα σουβλάκια του δεν ειναι γαματα βέβαια
insomnia888 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Άργησα να δώ το θέμα, δεν ξέρω πώς εξελίχθηκε το θέμα αλλά σε σε όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο θέμα έχω να συμβουλέψω τα εξής από προσωπική εμπειρία: Η καταγγελία στην επιθεώρηση είναι μια επιλογή αλλά δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει ο αφερέγγυος εργοδότης. Υπάρχουν αφεντικά που σου λένε οτι "έτσι είναι εδώ και σε πληρώνω όποτε και όσο γουστάρω"¨και μόλις έρθει το χαρτάκι από την επιθεώρηση τα κάνουν πάνω τους και ξαφνικά βρίσκουν λεφτά που τους είχαν πέσει στο τελευταίο συρτάρι και δεν το είχαν πάρει χαμπάρι. Υπάρχουν όμως και αυτοί που ξυνίζουν ακόμα περισσότερο και απειλούν με μήνυση για "συκοφαντική δυσφήμιση και εκβίαση" επειδή τους πας επιθεώρηση. Αρλούμπες δηλαδή και μήνυση να κάνουν μπαίνει στο αρχείο. Υπάρχει ένας αποτελεσματικός τρόπος για όσους έχουν να πληρωθούν από δύο μισθούς και πάνω: η επίσχεση εργασίας. Πας στην επιθεώρηση με ένα έντυπο της επίσχεσης που το κατεβάζεις από το ιντερνετ, το θεωρούνε και το παραδίδεις στον εργοδότη αποκλειστικά με δικαστικό επιμελητή (κανά 30ευρω θα σου πάρει) αλλιώς δεν έχει ισχύ. Από εκεί και πέρα κάθεσαι σπίτι σου μέχρι να σε εξοφλήσει ολοσχερώς ο μπος και για το διάστημα που κάθεσαι πληρώνεσαι και ασφαλίζεσαι κανονικά σαν να προσέρχεσαι στην εργασία σου. Μπορείς και να ζητήσεις επίδομα από τον ΟΑΕΔ το οποίο θα κληθεί να πληρώσει στη συνέχεια ο εργοδότης. 2
vairass Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Άργησα να δώ το θέμα, δεν ξέρω πώς εξελίχθηκε το θέμα αλλά σε σε όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο θέμα έχω να συμβουλέψω τα εξής από προσωπική εμπειρία: Η καταγγελία στην επιθεώρηση είναι μια επιλογή αλλά δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει ο αφερέγγυος εργοδότης. Υπάρχουν αφεντικά που σου λένε οτι "έτσι είναι εδώ και σε πληρώνω όποτε και όσο γουστάρω"¨και μόλις έρθει το χαρτάκι από την επιθεώρηση τα κάνουν πάνω τους και ξαφνικά βρίσκουν λεφτά που τους είχαν πέσει στο τελευταίο συρτάρι και δεν το είχαν πάρει χαμπάρι. Υπάρχουν όμως και αυτοί που ξυνίζουν ακόμα περισσότερο και απειλούν με μήνυση για "συκοφαντική δυσφήμιση και εκβίαση" επειδή τους πας επιθεώρηση. Αρλούμπες δηλαδή και μήνυση να κάνουν μπαίνει στο αρχείο. Υπάρχει ένας αποτελεσματικός τρόπος για όσους έχουν να πληρωθούν από δύο μισθούς και πάνω: η επίσχεση εργασίας. Πας στην επιθεώρηση με ένα έντυπο της επίσχεσης που το κατεβάζεις από το ιντερνετ, το θεωρούνε και το παραδίδεις στον εργοδότη αποκλειστικά με δικαστικό επιμελητή (κανά 30ευρω θα σου πάρει) αλλιώς δεν έχει ισχύ. Από εκεί και πέρα κάθεσαι σπίτι σου μέχρι να σε εξοφλήσει ολοσχερώς ο μπος και για το διάστημα που κάθεσαι πληρώνεσαι και ασφαλίζεσαι κανονικά σαν να προσέρχεσαι στην εργασία σου. Μπορείς και να ζητήσεις επίδομα από τον ΟΑΕΔ το οποίο θα κληθεί να πληρώσει στη συνέχεια ο εργοδότης. Ποιος σε πληρώνει ενώ κοιμάσαι;
doctorkostis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Ποιος σε πληρώνει ενώ κοιμάσαι; Φιλε ειλικρινα και χωρις διαθεση να σε προσβαλλω. Σχεδον σε καθε θεμα που συμμετεχεις, η συνεισφορα σου ειναι επιπεδου καφενειο. Καμια αποδειξη για τα λεγομενα σου ή επιχειρηματα του δρομου "μας εχουν πιει το αιμα οι αλητες που κυβερνανε". Εισαι θυμωμενος, οπως και η μιση Ελλαδα, το καταλαβαινω, αλλα η συζητηση προυποθετει γνωση του αντικειμενου. Οσον αφορα την επισχεση εργασιας, τα πραγματα ειναι οπως τα αναφερει ο insomnia888. Ενημερωνεις τον εργοδοτη εγκαιρα και με τον προβλεπομενο τροπο οτι ειναι υπερημερος ως προς τις πληρωμες του. Κατοπιν δεν εργαζεσαι μεχρι να εξοφληθεις. Κατα το διαστημα της επισχεσης αμοιβεσαι κανονικα. Επανερχεσαι στην εργασια σου αμεσως μετα την εξοφληση, την ιδια μερα αν ειναι δυνατον. Κατανοω οτι πιθανοτατα θα απολυθεις μετα, αν μιλαμε για ιδιωτικο τομεα. Αν ομως αυτο δε σε νοιαζει, η επισχεση ειναι ενα δυνατο χαρτι για τον εργαζομενο. 4
doctorkostis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Έχεις θέματα Ν λύσεις οκ; Λοιπόν... Όποιος το κάνει αυτό θα πεθάνει στην πείνα Μέχρι και αν τα πάρει. Δυνατό χαρτί είναι αλλά θέλει να έχεις κάθε μήνα να φας, εσύ αν έχεις και είσαι άνετος καντο μεγάλε!!! Κάτι τελευταίο, είχαμε έναν μάγκα σαν εσένα στην εταιρία, έκανε επίσχεση κ πήρε 3000 ευρώ έπειτα από 5 χρόνια, τι έτρωγε ξέρεις; πέτρες. Αυτός μάλιστα έκανε αγωγή γιατί ήθελε να πάρει και υπερωρίες, τις πήρε αλλά κατόπιν εορτής. Και πες μας εσύ εξυπνάκια ιατρε, όποιος το κάνει αυτό τι θα τρώει; Και φυσικά θα είμαι επίπεδο καφενείου, καφενείο είναι εδώ στην ουσία όχι το ιατρείο σου. Εγινε, να εισαι καλα. Πες οτι δεν το ειπα. Παω να λυσω τα θεματα μου.
vairass Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Εγινε, να εισαι καλα. Πες οτι δεν το ειπα. Παω να λυσω τα θεματα μου.Απάντησε μας τι θα φάει αυτός που περιμένει λεφτά από τον εργοδότη ;Εγώ είμαι βλάχος, δεν έχω βγάλει ούτε δημοτικό και περιμένω εσένα να μου πεις. Είμαι αγράμματος θέλω βοήθεια.
doctorkostis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Απάντησε μας τι θα φάει αυτός που περιμένει λεφτά από τον εργοδότη ; Εγώ είμαι βλάχος, δεν έχω βγάλει ούτε δημοτικό και περιμένω εσένα να μου πεις. Είμαι αγράμματος θέλω βοήθεια. Οτι ετρωγε οσους μηνες ηταν απληρωτος. Ελεημοσυνη απο τον εργοδοτη. Εχεις δικιο, η σωστη λυση ειναι να απλωνεις το χερι περιμενοντας ποτε θα δωσει 5 ευρω στο ζητιανο. Καλη συνεχεια, προφανως δεν ασχολουμαι αλλο. 1
vairass Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Οτι ετρωγε οσους μηνες ηταν απληρωτος. Ελεημοσυνη απο τον εργοδοτη. Εχεις δικιο, η σωστη λυση ειναι να απλωνεις το χερι. Καλη συνεχεια, προφανως δεν ασχολουμαι αλλο. Σωστή λύση δεν υπάρχει, σωστή λύση είναι συμβιβασμός, για να κάνεις τον μάγκα στον εργοδότη πρέπει να έχεις παπαρια μεγάλα η μπαμπά με χοντρά λεφτά, άμα είσαι μόνος πας μιλάς και τα παίρνεις σιγά σιγά χωρίς πολλά πολλά, επίσχεση εργασίας θα έκανα μόνο αν είχα καβατζα μεγάλη για να την βγάλω, τα χρέη τρέχουν, το στομάχι θέλει να φάει δεν αντέχει. Έτσι απλά πετάμε μια επίσχεση και μας φταίει ο βλάχος ο Vairas ο αγράμματος. Ιατρε εύχομαι να μην κάνεις ποτέ φτωχός και μόνος, καλή συνέχεια. 1
sargio01 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 "Ο δε εργαζόμενος δικαιούται να παρέχει την εργασία του αλλού, εφόσον όμως δύναται να παράσχει την εργασία του στον εργοδότη, αμέσως όταν ο εργοδότης ικανοποιήσει την αξίωσή του και τον καλέσει να επιστρέψει στην εργασία του." Κοινώς κατά την διάρκεια της επίσχεσης θα τρώει απο άλλη δουλειά Blog μεν αλλά όποιος αναγκάζεται σε επίσχεση τότε μπορεί να το επιβεβαιώσει στην επιθεώρηση που θα πάει για να πάρει το σχετικό έντυπό της: http://www.dikigorosergatologos.gr/index.php/gnomi-ton-eidikon/item/931-episxesi-ergasias.html 2
vairass Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 "Ο δε εργαζόμενος δικαιούται να παρέχει την εργασία του αλλού, εφόσον όμως δύναται να παράσχει την εργασία του στον εργοδότη, αμέσως όταν ο εργοδότης ικανοποιήσει την αξίωσή του και τον καλέσει να επιστρέψει στην εργασία του." Blog μεν αλλά όποιος αναγκάζεται σε επίσχεση τότε μπορεί να το επιβεβαιώσει στην επιθεώρηση που θα πάει για να πάρει το σχετικό έντυπό της: http://www.dikigorosergatologos.gr/index.php/gnomi-ton-eidikon/item/931-episxesi-ergasias.html Δικαίωμα έχει οκ, δουλειά θα βρει; συνήθως αυτοί που δεν πληρώνουν λεφτά είναι τα μαγαζιά εστίασης, αν δουλεύεις παράδειγμα στο plaisio δεν μπορεί να σου κάνει τέτοιες μαγκιές γιατί τους ελέγχει το κράτος.Τον κυρ Δημήτρη με το γυραδικο ποιος τον ελέγχει; Και Αντε έκανες επίσχεση στον μπαμπά Μήτσο, λεφτά θα έχει; δηλώνει μπαμ μια πτώχευση και πήρες το τρίτο. Για να φτάσει να μην σε πληρώσει ήδη είναι για φυλακή, μια πτώχευση δεν τον νοιάζει καν.
sargio01 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Ε ρε φίλε, περπάτα στα τέσσερα αμα είναι για να μην χάνεις και χρόνο στο σκύψιμο! Θα βρείς προσωρινά κάπου, μα ντελίβερι θα 'ναι αυτό μα φυλλάδια κάτι θα βρείς... Με συγχωρείς για τον τρόπο μου αλλά σου δείχνω οτι η νομοθεσία υπάρχει, κανείς εργαζόμενος δεν μένει ακάλυπτος για οτιδήποτε(ούτε εργοδότης). Με τα σενάρια που προωθούνται καταλήγει ο κόσμος σε ξεφτιλιστικούς συμβιβασμούς μόνο και μόνο επειδή δεν ενημερώνεται ή δεν ακούει τους υγειείς συνδικαλιστές όταν σκούζουν! 4
vairass Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Ε ρε φίλε, περπάτα στα τέσσερα αμα είναι για να μην χάνεις και χρόνο στο σκύψιμο! Θα βρείς προσωρινά κάπου, μα ντελίβερι θα 'ναι αυτό μα φυλλάδια κάτι θα βρείς... Με συγχωρείς για τον τρόπο μου αλλά σου δείχνω οτι η νομοθεσία υπάρχει, κανείς εργαζόμενος δεν μένει ακάλυπτος για οτιδήποτε(ούτε εργοδότης). Με τα σενάρια που προωθούνται καταλήγει ο κόσμος σε ξεφτιλιστικούς συμβιβασμούς μόνο και μόνο επειδή δεν ενημερώνεται ή δεν ακούει τους υγειείς συνδικαλιστές όταν σκούζουν! Θα βρεις... Ωραία ωραία.... Έχει πολλά να βρεις!! Περιμένω να πέσει και το τελευταίο φρούριο των συνδικαλιστων... Απολύσεις τώρα χωρίς αποζημίωση, εκεί να δεις ανέκδοτα.
sargio01 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Α άλλαξες το μήνυμα εν το μεταξύ αλλά κομπλέ, ταιριάζει το μήνυμά μου και στο νεο Γενικά, τί θα πει αν έχει η οχι λεφτά;; Αν δεν έχει οκ, ναι μεν εσύ δεν θα πάρεις φράγκα αλλά τουλάχιστον θα του το κλείσουν αποκλείωντας τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης στην υγεία των κορόιδων... σ.σ. ...αν και αμα διαβάσεις το σκηνικό που παίχτηκε στον ts, θα καταλάβεις για τον αν δεν πληρώνουν επειδή δεν έχουν ή παίζει κάτι άλλο... Γενικά αυτός που δεν πληρώνει επειδή δεν έχει, μειώνει το προσωπικό δεν τους έχει να δουλεύουν τσαμπέ. (...)Περιμένω να πέσει και το τελευταίο φρούριο των συνδικαλιστων... Απολύσεις τώρα χωρίς αποζημίωση, εκεί να δεις ανέκδοτα.Με την λογική του συμβιβασμού ναι, θα πέσει γέλιο. Οχι απο 'μας, εμείς θα κλαίμε! Μα απορώ ρε φίλε με αυτη την οπτική... Δεν σε πιάνει ο εγωϊσμός για την κατάσταση που περιγράφεις; Σε ηττοπάθεια σου βγαίνει αυτή η πίεση; :/
vairass Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Α άλλαξες το μήνυμα εν το μεταξύ αλλά κομπλέ, ταιριάζει το μήνυμά μου και στο νεο Γενικά, τί θα πει αν έχει η οχι λεφτά;; Αν δεν έχει οκ, ναι μεν εσύ δεν θα πάρεις φράγκα αλλά τουλάχιστον θα του το κλείσουν αποκλείωντας τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης στην υγεία των κορόιδων... σ.σ. ...αν και αμα διαβάσεις το σκηνικό που παίχτηκε στον ts, θα καταλάβεις για τον αν δεν πληρώνουν επειδή δεν έχουν ή παίζει κάτι άλλο... Γενικά αυτός που δεν πληρώνει επειδή δεν έχει, μειώνει το προσωπικό δεν τους έχει να δουλεύουν τσαμπέ. Φίλε δεν ξέρω που δουλεύεις, τι περιουσία έχεις αλλά αυτή την στιγμή που μιλάνε υπάρχουν πολλές εταιρίες εστίασης στην Θεσσαλονίκη που πληρώνουν όποτε και αν θέλουν, εσύ πες τα συνδικαλιστικα σου δεν με ενοχλεί μαζί σου είμαι στην τελική, αλλά εγώ σε αυτούς τους ανθρώπους τι να πω; κάντε επίσχεση; θα πεινάσουν λέμε, τώρα ναι παίρνουν έστω 5 ευρώ και τρώνε.Εμεις με την γυναίκα κάναμε συμβιβασμό με έναν από αυτούς τους βλακες που υπάρχουν στην πόλη, λες εγώ δεν ξέρω να του κάνω καταγγελία; θα έπαιρνα μια μάντρα από τον συγκεκριμένο, πήγα μίλησα κ έμαθα τις διαθέσεις του. Έχει 20 άτομα προσωπικό και τον ρώτησα αν σου κάνουν καταγγελία τι θα κάνεις; θα αλλάξω επωνυμία και θα τραβήξω πτώχευση απλό!! Τα λέμε εμείς απλά αλλά δεν είναι, εκεί μέσα είναι κάποιες κυρίες 50-55 ετών με παιδιά χωρίς άντρα, πως να κάνει επίσχεση ενώ περιμένει αυτά τα 5 ευρώ από τον κοπρίτη; άρα η επίσχεση είναι για τους έχοντες και νεους μάλιστα. Δεν έχω ηττοπάθεια, οι πολιτικοί και η προηγούμενη γενιά έφερε το βρωμο σύστημα και το ξέρεις μια χαρά. Άμα ήμουν μόνος με τα @@ρια μου μόνο φυσικά κ θα έκανα επίσχεση, πάω και μένω με γονείς και είμαι άρχοντας, πρωθυπουργός άνετος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα