Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια ανατολικη Γερμανια;

Πολυ δυτικα εφτασες εσυ...

Verkhóvnyj Sovét (C C C P)

• Απαντ. 290
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η κατάσταση μπορεί και να αναλθεί με τους κανονες των αγορών, της προσφορας και ζητησης που ισχυει τώρα στη γερμανια στην αμερική στην ελβετια στην ινδια στην τουρικια στην αλβανια στη ρουμανια στη βουλγαρια και αλλου.Τώρα, εγω θελω να μου εξηγήσεις γιατι στην Ελλαδα νομιζουμε οτι θα κατσει η μπίλια στο σεναριο ελβετιας και όχι στο σεναριο ινδιας και αν αυτο το σεναριο αντεχει πολλες ελβετιες και γερμανιες ή προσπαθουμε απλα να παρουμε τη θεση τους (αστειο σεναριο, αν ήμασταν γαλλοι ίσως να επιανε καποιο τετοιο παραμυθι).

• Like 1
Δημοσ.

Η κατάσταση μπορεί και να αναλθεί με τους κανονες των αγορών, της προσφορας και ζητησης που ισχυει τώρα στη γερμανια στην αμερική στην ελβετια στην ινδια στην τουρικια στην αλβανια στη ρουμανια στη βουλγαρια και αλλου.Τώρα, εγω θελω να μου εξηγήσεις γιατι στην Ελλαδα νομιζουμε οτι θα κατσει η μπίλια στο σεναριο ελβετιας και όχι στο σεναριο ινδιας και αν αυτο το σεναριο αντεχει πολλες ελβετιες και γερμανιες ή προσπαθουμε απλα να παρουμε τη θεση τους (αστειο σεναριο, αν ήμασταν γαλλοι ίσως να επιανε καποιο τετοιο παραμυθι).

Δεν ειμαι βεβαιος οτι καταλαβαινω τι εννοεις. Η μπιλια θα κατσει εκει που θα την βαλουμε εμεις, δεν ειναι θεμα τυχης. Αυτη τη στιγμη ειμαστε μια χωρα με τεραστιες ανελαστικες δαπανες που απαιτουν πολυ υψηλη φορολογια για να καλυφθουν (μισθοι Δημοσιου και συνταξεις, εξυπηρετηση χρεους), εντονη δημογραφικη γηρανση (πτωση ΑΕΠ, αυξηση κοινωνικων δαπανων) και πολυ υψηλο εξωτερικο χρεος (de facto υψηλο κοστος χρηματος). Ολα αυτα ειναι αποτελεσματα επιλογων μας στο παρελθον, που -παρα τις συνεπειες- συνεχιζουμε να στηριζουμε.

Δημοσ.

Ασε που θα κατσει η μπιλια. Εσυ τι σεναριο θα ηθελες για την Ελλαδα; Π.χ -για να μην το αναλυουμε και πολυ- θα ησουν ευχαριστημενος αν η χωρα σημερα ειχε τα εργασιακα που επικρατουσαν πριν καμια 20ετια;

Αν οχι, με ποια χωρα θα επιθυμουσες να εμοιαζε η Ελλαδα σε αυτον τον τομεα;

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί δε μου λες που θες να κατσει η μπιλια? Εγώ εγραψα πριν ενα ποστ και περιεγραφα μια κατάσταση, ας μου πει καποιος που διαφωνει και τι εχει να πει για την κατάσταση αυτή. Και μετά ας κουβεντιασουμε αν εκει που θα παει η χωρα, παιζοντας αυτο το παιχνιδι που παιζει τοσα χρονια θα καταλήξει εκει που επιλεγουμε εμεις. Μιλάμε λες και αυτά που ζούμε γίνονται μονο στην Ελλάδα. Παλιά επιανε αυτο το στορυ τωρα ομως γινεται παντου αρα δεν αναλύεται με σεναρια του στυλ πολλοι δημοσιοι υπαλληλοι (υπαρχουν χωρες στην ευρώπη με περισσοτερους) γήρανση, δαπανες (υπαρχουν χωρες που χρωστανε και χαλανε περισσοτερα). Η κριση ειναι παγκοσμια απλά σε καθε χωρα την αναλυουν διαφορετικά ρίχνοντας το φταιξιμο παλι στον πολίτη.

Η αναλυση σου θα μπορουσε να ειχε γραφτει στην Ανατολικη Γερμανια το '76, καθως δεν λαμβανει υποψιν την καταρρευση του σοσιαλιστικου τροπου οργανωσης οικονομιας/κοινωνιας,

Πραγματικά δε σε καταλαβαινω. Δεν κανω αναλυση. Αποτύπωση της κατάστασης που ζούμε έκανα. Αυτά που γράφω είναι αυτά που ζούμε. Τι σχέση έχει η ανατολική γερμανία με το πως πληρώνεται και με το αν μπορει να ζήσει ο εργαζόμενος σήμερα με 400-500-600 €. Εκτος και αν θεωρεις οτι εργασιακά δικαιώματα - αξιοπρεπής ζωή και ευρωπη δεν μπορουν να συνυπαρχουν. Εγώ αυτο καταλαβαινω οτι θες να πεις με αυτο που έγραψες. Αν οχι διόρθωσέ με. Στο παλικάρι το λαμογιο χρωσταει λεφτα και εδω συζητάμε τι πρεπει να κανει με βαση τους κανονες που του επιτρεπει το κρατος. Και απλα η συζήτηση προχώρησε και λιγο παραπέρα διότι λαμογιο ειναι και αυτος που εχει εργαζομενο με 600€ και δεν μπορει να ζήσει, και στη πραξη το 70% είναι με τετοιους μισθους αρα είμαστε γεμματοι με λαμογια αφεντικα. Τοσο απλα. Και για να το δουμε και πιο σφαιρικά, δεν ειναι μονο εδω λαμόγια, το 99% των πραγματων που χρησιμοποιουμε ειναι απο εργοστασια που πληρωνουν ακομα χειροτερα. Ειπαμε, λιγο υπομονή θα έρθουν και εδω αυτα.

• Like 2
Δημοσ.

Αναφερομαι ξεκαθαρα στο προφιλ της θεσης που προσφερθηκε στον Liverpool με 600 ευρω.

Αν πιστευεις οτι πληρωνουν με 600 ευρω δουλεια που πληρωνεται γενικως με 2.000 ευρω + , τοτε φανταζομαι οτι δε θα ηταν ανεργος 6 μηνες, ουτε και θα αρνιοταν να διαπραγματευτει ο υποψηφιος εργοδοτης του να του δωσει εστω 1.000.

Για να μην συμβαινει κατι απο αυτα, προφανως ο εργοδοτης ξερει οτι μπορει να βρει πολυ ευκολα αλλους να κανει τη δουλεια του με 600.

Και προφανως αυτο δεν ισχυει για data analysts σε πολυεθνικες που παιζουν με τερατωδεις ογκους δεδομενων και αμετρητες παραμετρους/μεταβλητες κλπ ... Δεν μιλαμε για data analyst στο μαγαζακι της γειτονιας.

Το παραδειγμα ειναι τυχαιο, επειδη τετοιο παραδειγμα τυχαινει να γνωριζω προσωπικα, οσο προσωπικα γνωριζω οτι τετοιοι ανθρωποι γενικως ειναι περιζητητοι απο μεγαλες εταιρειες.

Τόσο περιζήτητοι και μόνο ένα 1000αρικο?

Δημοσ.

τυπε, μηπως οδηγει φεράρι ο τύπος;

Οχι ένα pezo τζιπάκι έχει, αυτός που γράφεις έχει χρήμα και πληρώνει κανονικά δεν τίθεται θέμα.

Δημοσ.

Πραγματικά δε σε καταλαβαινω. Δεν κανω αναλυση. Αποτύπωση της κατάστασης που ζούμε έκανα. Αυτά που γράφω είναι αυτά που ζούμε. Τι σχέση έχει η ανατολική γερμανία με το πως πληρώνεται και με το αν μπορει να ζήσει ο εργαζόμενος σήμερα με 400-500-600 €. Εκτος και αν θεωρεις οτι εργασιακά δικαιώματα - αξιοπρεπής ζωή και ευρωπη δεν μπορουν να συνυπαρχουν. Εγώ αυτο καταλαβαινω οτι θες να πεις με αυτο που έγραψες. Αν οχι διόρθωσέ με. Στο παλικάρι το λαμογιο χρωσταει λεφτα και εδω συζητάμε τι πρεπει να κανει με βαση τους κανονες που του επιτρεπει το κρατος. Και απλα η συζήτηση προχώρησε και λιγο παραπέρα διότι λαμογιο ειναι και αυτος που εχει εργαζομενο με 600€ και δεν μπορει να ζήσει, και στη πραξη το 70% είναι με τετοιους μισθους αρα είμαστε γεμματοι με λαμογια αφεντικα. Τοσο απλα. Και για να το δουμε και πιο σφαιρικά, δεν ειναι μονο εδω λαμόγια, το 99% των πραγματων που χρησιμοποιουμε ειναι απο εργοστασια που πληρωνουν ακομα χειροτερα. Ειπαμε, λιγο υπομονή θα έρθουν και εδω αυτα.

Αν ειμαστε ανταγωνιστικοι και παραγουμε προιοντα και υπηρεσιες που οι αλλοι θελουν να αγορασουν μισθοι και μερισματα θα ανεβουν, η ανεργια θα μειωθει. Ειμαστε μια χωρα μη παραγωγικη γιαυτο κανουμε αυτη τη συζητηση. Ριξε μια ματια στον πινακα εξαγωγων να δεις την καταντια μας.

Δημοσ.

Αν ειμαστε ανταγωνιστικοι και παραγουμε προιοντα και υπηρεσιες που οι αλλοι θελουν να αγορασουν μισθοι και μερισματα θα ανεβουν, η ανεργια θα μειωθει. Ειμαστε μια χωρα μη παραγωγικη γιαυτο κανουμε αυτη τη συζητηση. Ριξε μια ματια στον πινακα εξαγωγων να δεις την καταντια μας.

Και ούτε και θα επενδύσει κανένας εδώ, όσο ο ιδιωτικός τομέας υπερφορολογείται για να πληρωθούν οι σχεδόν όλοι άχρηστοι του δημοσίου. Σιγά μην πληρώνει το 80% των εισπράξεων ένας μικρός ελ.επαγγελματίας απλά για να λέει ότι έχει δουλειά.

Λένε μερικοί για σοβιετίες κλπ. Η Ελλάδα έχει το μοναδικό σύστημα που έχει πάρει μόνο τα κακά του καπιταλισμού και μόνο τα κακά του κομμουνισμού...Πουθενά αλλού αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είπα πως πρεπει να συμφωνουμε και ολοι μας. Ανεφερα πιο πριν ποιοι βρικσουν επιχειρήματα ώστε να μη χασουν τον αγγελικό τους κόσμο. Τα επιχειρήματα αυτά ο εργαζόμενος δεν τα δεχεται πλεον. Τα αφεντικά και οι καλοπληρωμενοι ας συμφωνησουν μεταξυ τους. Για να ειμαστε ανταγωνιστικοί πρεπει να πεσει και αλλο ο μισθός του εγαζομενου σκλαβου. Ναι ετσι θα πεσει η ανεργια. Επισης αν η φορολογια δε παει 90% στις επιχειρήσεις και παει 20% που θελουν τοτε θα πρεπει να ανεβει η φορολογία του εργαζόμενου πραγμα που σε οσους ζουν καλα δε τους ενοχλει εμενα ομως και στον περισσοτερο κοσμο τους ενοχλει. Και το κράτος χαλαει πολυ περισσοτερα για τους αχρηστους επιχειρηματιες που ειναι κρατικοδιαιτοι και ξεσουμίζουν το κρατος σαν βδελες (και πληρωνουν μισθους 400€) και οχι για τους δημοσιους υπαλληλους που ειναι απο τους λιγοτερους στην Ε.Ε.  Το θέμα είναι ότι ή θα πανε καλα οι επιχειρηματιες ή ο πολίτης εργαζόμενος, και τα δυο μαζι δεν γινεται πλεον. Και το κακο είναι οτι στα περισσοτερα κρατη συμβαίνουν τα ίδια και χειροτερα. Μαλλον είμαστε και τυχεροι που δεν εφαρμόσαμε κάποια μέτρα απο την εποχη των 90s  και αρχες 2000 που έπρεπε. Τώρα θα είμασταν ακομα χειροτερα.(οι περισσοτεροι δεν θα ειχαν ρευμα αν δεν ειμασταν ΔΕΗ τώρα)

Δημοσ.

Μαλλον είμαστε και τυχεροι που δεν εφαρμόσαμε κάποια μέτρα απο την εποχη των 90s  και αρχες 2000 που έπρεπε.

Positively no comment.                             

Δημοσ.

Πηγα παιδια και μιλησα.

Τα δεδομενα εχουν ως εξης θελει επείγοντος εναν μηχανικο γιατι τωρα εχει τρεις συν εναν που μαθαινει και δεν μπορει να τον βαλει βαρδια μονο του. Τελη Νοεμβρίου του φευγει ο ενας απο τους παλιους. Ρεπο τωρα δεν παιρνει κανενας αναγκαστηκα οταν φυγει ο ενας υπευθυνος θα κανει και το αφεντικο μια βαρδια. Αν παω εγω και μαθω γρηγορα σχετικα, να μπορω να κανω τουλάχιστον την απογευματινή βαρδια θα χαλαρωσουν και οι υπολοιποι που πανε δουλεια σπιτι δουλεια.

Καθε εβδομαδα με 5 μηχανικους εχει δυο ρεπο την εβδομαδα,τωρα δεν εχει ρεπο, μισθος μεχρι να παρω βαρδια 650€ το μηνα, οταν πάρω βαρδια 750€ και αν κανω την βραδινη +25% για τις μερες που εκανα βραδυ μονο οχ δυο μερες τον μηνα αυτες οι δυο συν 25%. Υπερωρίες δεν πληρωνει αν τυχει αγκαρια ειναι στο φιλοτιμο του καθε υπευθυνο βαρδιας αν κατσει παραπάνω.

Η αποσταση απο το σπιτι μου πάνε/ελα ειναι 40χλμ. Πρεπει να του απαντησω ως την οαρασκευη. Θελω να παω δοκιμαζοντας την αντοχη μου, τις γνωσεις μου και οτι προκυψει.

Μπορει να ναι ευκολα, αλλα και πολυ δυσκολα. Ομως ειναι στο χερι μου να φτασω το 750€ οσο πιο γρηγορα μπορω και να τα κρατησω εκει, συν το 25% της βραδινης

• Like 2
Δημοσ.

Πηγα παιδια και μιλησα.

Τα δεδομενα εχουν ως εξης θελει επείγοντος εναν μηχανικο γιατι τωρα εχει τρεις συν εναν που μαθαινει και δεν μπορει να τον βαλει βαρδια μονο του. Τελη Νοεμβρίου του φευγει ο ενας απο τους παλιους. Ρεπο τωρα δεν παιρνει κανενας αναγκαστηκα οταν φυγει ο ενας υπευθυνος θα κανει και το αφεντικο μια βαρδια. Αν παω εγω και μαθω γρηγορα σχετικα, να μπορω να κανω τουλάχιστον την απογευματινή βαρδια θα χαλαρωσουν και οι υπολοιποι που πανε δουλεια σπιτι δουλεια.

Καθε εβδομαδα με 5 μηχανικους εχει δυο ρεπο την εβδομαδα,τωρα δεν εχει ρεπο, μισθος μεχρι να παρω βαρδια 650€ το μηνα, οταν πάρω βαρδια 750€ και αν κανω την βραδινη +25% για τις μερες που εκανα βραδυ μονο οχ δυο μερες τον μηνα αυτες οι δυο συν 25%. Υπερωρίες δεν πληρωνει αν τυχει αγκαρια ειναι στο φιλοτιμο του καθε υπευθυνο βαρδιας αν κατσει παραπάνω.

Η αποσταση απο το σπιτι μου πάνε/ελα ειναι 40χλμ. Πρεπει να του απαντησω ως την οαρασκευη. Θελω να παω δοκιμαζοντας την αντοχη μου, τις γνωσεις μου και οτι προκυψει.

Μπορει να ναι ευκολα, αλλα και πολυ δυσκολα. Ομως ειναι στο χερι μου να φτασω το 750€ οσο πιο γρηγορα μπορω και να τα κρατησω εκει, συν το 25% της βραδινης

Να πας. Καλη τυχη. (Γιναμε εργοδοσια τωρα βλεπω) :P 

Δημοσ.

Πηγα παιδια και μιλησα.

νταξει 40 χλμ με αυτοκινητο θα σου καψει 5 ευρω σιγα..

Πηγαινε και δες αν μπορεις και οταν δεις οτι μπορεις πες θελω ακομα 50 ευρω και τελος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...