DrLo Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Εγω βλεποντας εξειδικευμενο IT σε πολυεθνικη να παιρνει 1000 καθαρα, δεν ξερω κατα ποσο ευκολα ενας υπευθυνος βαρδιας μπορει να πλησιασει τα 800. Τί είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι ο εξειδικευμένος ΙΤ σε πολυεθνική "λογικά" παίρνει πάνω από υπέυθυνο βάρδιας ? Έχεις κάνει και τα 2 πχ ? Δε ξέρω για βάρδια σε εργοστάσιο αλλά αντίστοιχη θέση έμπειρου εγοδηγού σε εργοτάξιο θα παίρνει πιθανόν και τα διπλά.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Παρακολουθώ τα τελευταία ποστ εδω και έχω προβληματιστεί αρκετα με τις απόψεις μερκιών. Η μόνη λυση που βλέπω στη συζήτηση και πιστέψτε με δε θα τη πω για να κανω πλάκα, είναι να κάνετε υπομονή, σε λίγο καιρό τα 600 θα είναι πολλά και τα 300 ο βασικός οπότε τότε θα είστε ικανοποιημένοι. Γιατί όπως πάντα, δεν είναι οι ανάγκες μας που καθορίζουν τις απαιτήσεις μας αλλά η προσφορά των αφεντικών. Με αυτά τα μυαλά θα παμε πατο συντομα. Υπομονή. Αν οι αναγκες καθοριζουν τις απαιτησεις οι δικες μου ειναι περιπου 20K το μηνα (ειμαι λιτοδιαιτος), πες μου ποτε θα στειλεις το cheque. Πισω στον πραγματικο κοσμο, 40 χρονια κυνηγι σε οποιον εργοδοτει τι ακριβως αποτελεσμα νομιζες οτι θα εχει?
Liverpool89 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Εγω δεν θεωρω το μισθο που ζηταω με βαση μονο να καλυψει τις αναγκες μου, γιατι ετσι θα μου πει αφου με το ταμειο 360€ μπορεις και τα καταφέρνεις καλα εισαι και με αυτα που σου δινω. Ειναι η θεση που σου βαζει να δουλεψεις, οι συνθηκες, οι ωρες, βαρδιες ολα. Ακομα και ποσο πρεπει το μυαλο σου να ναι συγκεντρωμενο εκει. Και αλλος να ρωτουσε το ιδιο εδω, θα ελεγα το 800αρι ειναι καλα και βλεπεις. Δεν θεωρω δηλαδη οτι με 800€ ζω εγω και ο αλλος δεν ζει, απλα καποιες δουλειες εχουν το ελαχιστο και μετα ανεβαινεις αν υοαρχουν προοπτικες εξελιξης, γιατι την προηγουμενη φορα μου το ξεκαθαρισε οτι γι αυτο σε παιρνω αυτο ειναι το ταβανι δεν θα ανεβεις παραπ;νω
Curtis76 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Μάστορα, κάναμε κανένα συμβόλαιο με κάποιον ότι πρέπει να γίνουμε και δούλοι και να πούμε και ευχαριστώ; Έχει και αλλού πορτοκαλιές,orange trees, orangenbäume κοκ. Και εξήγησέ μου πώς μπορεί να ζήσει κάποιος με 400- 500 ευρώ του τώρα,που λες ότι είναι καλά, γιατί είμαι σκράπας στα μαθηματικά. @ Liverpool : Πόση εμπειρία έχεις σε τέτοιες δουλειές; Αν μου πεις κάτω από 2 χρόνια, δε νομίζω να μετράει. Μαλλον δε με κατάλαβες ή δε το έγραψα καλά. Παντως αν δουλευεις για 500-600 € δουλος είσαι απλά δε στο παρουσιαζουν ετσι. Σου λενε τοσα λεει ο νομος (που τον επικαλουνται οποτε θελουν γιατι ο νομος λεει οτι υπαρχει προσαυξηση βαρδιας και οτι την αδεια σου την παιρνεις οποτε τη ζητησεις και οχι μονο το πασχα χριστουγεννα κτλ αλλα αυτη τη σελιδα δε τη διαβασαν, οτι απο βαρδια σε βαρδια πρεπει να μεσολαβουν 11 ωρες, οτι πρεπει να παιρνεις τουλαχιστον 2 κυριακες τον μηνα ουτε αυτο το διαβασαν), αλλά ο νομος των 500 ευρω ειναι νομος για δουλους είτε μας αρεσε να αποκλουμαστε ετσι είτε όχι. Και ναι εχει και αλλου πορτοκαλιες αλλά παλι των 500 €, και μεις κοιταμε σαν βλαμενα να φευγει η ζωη μας να γερναμε στο ιδιο σπιτι με τους γονεις μας που παλια εφευγαν στα 20 και τωρα στα 40. Δουλοι είμαστε και ναι οι περισσοτεροι λενε και ευχαριστώ (μη πω κατι χειροτερο). Αποψη μου είναι οτι ολες οι δουλειες έχουν την ίδια σπουδαιότητα. Ακριβως την ίδα απο τη δική μου οπτική γωνία. Οσοι εργάζονται εργαζονται για το ίδιο σπουδαιο πραγμα, να ζησουν και να κανουν οικογεννεια και να θρεψουν το παιδι τους. Αλλα επειδή είμαστε δουλοι, δε βλεπουμε αυτη τη σπουδαιότητα αλλά μονο τη σπουδαιότητα των αφεντικών και των πολυεθνικών που είναι αν η δουλεια σου μπορει να αντικατασταθει ευκολα απο αλλον δουλο. Τοτε ο μισθος ειναι λιγος, αν οχι λιγο περισσοτερος και μεις τσιμπαμε και σπουδαζουμε και παλι 500€ παιρνουμε και τσακωνομαστε μεταξυ μας αντι να τους παρουμε με τις πετρες. Νομιζω αν και δεν ήθελα, να εγινα πιο κατανοητος τωρα. 3
logistoulis Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Το θέμα είναι ότι η οποιαδήποτε δουλειά όσο ταπεινή και αν είναι θα πρέπει να σου προσφέρει αξιοπρεπή διαβίωση, από κει και πέρα ο καθένας με τα προσόντα του ας κάνει ο,τι καλύτερο μπορεί. Από τη στιγμή που ο νόμιμος κατώτατος μισθός δεν σου εξασφαλίζει κάτι τέτοιο ο,τι και να συζητάμε δεν έχει νόημα. Η προσφορά και η ζήτηση καθορίζουν φυσικά τις απολαβές αλλά αυτή η κουβέντα έχει νόημα σε χώρες όπου λειτουργούν σωστά αυτά τα δύο (πχ Ελβετία δεν υπάρχει κατώτατος μισθός και το απέρριψαν και σε δημοψήφισμα το να υπάρχει) και όχι με την ανεργία που έχουμε εμείς. Αυτή τη στιγμή ναι είσαι δούλος και το ίδιο σου το κράτος είναι που σε βγάζει στο κλαρί (και εντελώς τυχαία αυτό είναι και το μόνο μετρό που πάρθηκε για την "ανταγωνιστικότητα" της χώρας, πράγμα που δεν έχει καμιά σχέση με την ανταγωνιστικότητα στην πραγματικότητα, απλά εξυπηρετεί τους φίλους..) 3
YourTrueLegend Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Τί είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι ο εξειδικευμένος ΙΤ σε πολυεθνική "λογικά" παίρνει πάνω από υπέυθυνο βάρδιας ? Έχεις κάνει και τα 2 πχ ?To επιπεδο εξειδικευσης και το ποσο ευκολα αντικαθισταται ο καθενας με καποιον χαμηλοτερου κοστους. Δεν νομιζω οτι ενας data analyst σε πολυεθνικη μπορει να αντικατασταθει με την ιδια ευκολια που αντικαθισταται ενας υπευθυνος βαρδιας σε εργοστασιο. Την 1η δουλεια μπορουν να την κανουν μερικοι 10-100δες (εκ των οποιων οι περισσοτεροι εχουν ηδη απασχοληση), την δευτερη μπορουν να την κανουν χιλιαδες. Εκτος αν εχω χασει επεισοδια στην Ελλαδα και εγινε περιζητητη δουλεια ο υπευθυνος βαρδιας σε σημειο να μην βρισκουν ατομα. ΥΓ. Δεν υποτιμω την δουλεια, αυτο που λεω δεν ειναι τιποτε περισσοτερο απο το πιο ρεαλιστικο κανονα του πλανητη: προσφορα-ζητηση σε συναρτηση με το επιπεδο εξειδικευσης και την δυσκολια/πιθανοτητες αποκτησης της.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Ο κατωτατος μισθος ειχε νοημα σε διαφορετικου τυπου εποχη και οικονομια. To τελευταιο κεφαλαιο στη τριλογια της βλακειας http://reason.com/reasontv/2017/07/05/seattles-minimum-wage-hurts-workers
DrLo Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 To επιπεδο εξειδικευσης και το ποσο ευκολα αντικαθισταται ο καθενας με καποιον χαμηλοτερου κοστους. Δεν νομιζω οτι ενας data analyst σε πολυεθνικη μπορει να αντικατασταθει με την ιδια ευκολια που αντικαθισταται ενας υπευθυνος βαρδιας σε εργοστασιο. Την 1η δουλεια μπορουν να την κανουν μερικοι 10-100δες (εκ των οποιων οι περισσοτεροι εχουν ηδη απασχοληση), την δευτερη μπορουν να την κανουν χιλιαδες. Εκτος αν εχω χασει επεισοδια στην Ελλαδα και εγινε περιζητητη δουλεια ο υπευθυνος βαρδιας σε σημειο να μην βρισκουν ατομα. ΥΓ. Δεν υποτιμω την δουλεια, αυτο που λεω δεν ειναι τιποτε περισσοτερο απο το πιο ρεαλιστικο κανονα του πλανητη: προσφορα-ζητηση σε συναρτηση με το επιπεδο εξειδικευσης και την δυσκολια/πιθανοτητες αποκτησης της. Εξαρτάται τι είδους βάρδια, τι είδους βιομηχανία κλπ κλπ ... εργοδηγός που ήξερα , οκ πριν κάτι χρόνια, καθάριζε περίπου 4Κ το μήνα και φυσικά ήταν εξαιρετικά πιο δύσκολο να τον αντικαταστήσει από έναν analyst ΙΤ. Ο Υπευθυνος βάρδιας πχ σε ένα σταθμό παραγωγής ρευματος (που δεν έχει μόνο έναν η κάθε μονάδα, συνήθως εχουν 2-3) θα υπέθετα ότι έχει τουλάχιστον 2Κ μισθό.
YourTrueLegend Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Εξαρτάται τι είδους βάρδια, τι είδους βιομηχανία κλπ κλπ ... εργοδηγός που ήξερα , οκ πριν κάτι χρόνια, καθάριζε περίπου 4Κ το μήνα και φυσικά ήταν εξαιρετικά πιο δύσκολο να τον αντικαταστήσει από έναν analyst ΙΤ. Ο Υπευθυνος βάρδιας πχ σε ένα σταθμό παραγωγής ρευματος (που δεν έχει μόνο έναν η κάθε μονάδα, συνήθως εχουν 2-3) θα υπέθετα ότι έχει τουλάχιστον 2Κ μισθό. Αναφερομαι ξεκαθαρα στο προφιλ της θεσης που προσφερθηκε στον Liverpool με 600 ευρω. Αν πιστευεις οτι πληρωνουν με 600 ευρω δουλεια που πληρωνεται γενικως με 2.000 ευρω + , τοτε φανταζομαι οτι δε θα ηταν ανεργος 6 μηνες, ουτε και θα αρνιοταν να διαπραγματευτει ο υποψηφιος εργοδοτης του να του δωσει εστω 1.000. Για να μην συμβαινει κατι απο αυτα, προφανως ο εργοδοτης ξερει οτι μπορει να βρει πολυ ευκολα αλλους να κανει τη δουλεια του με 600. Και προφανως αυτο δεν ισχυει για data analysts σε πολυεθνικες που παιζουν με τερατωδεις ογκους δεδομενων και αμετρητες παραμετρους/μεταβλητες κλπ ... Δεν μιλαμε για data analyst στο μαγαζακι της γειτονιας. Το παραδειγμα ειναι τυχαιο, επειδη τετοιο παραδειγμα τυχαινει να γνωριζω προσωπικα, οσο προσωπικα γνωριζω οτι τετοιοι ανθρωποι γενικως ειναι περιζητητοι απο μεγαλες εταιρειες.
Curtis76 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Απιστευτα posts. Είπαμε παμε πάτο με 1000. Για να προχωρήσω λιγο ακόμα τη σκέψη μου και ίσως να βοηθήσω να μη κανουμε edless loops εδω, Στην εργατική τάξη υπάρχει και η λεγόμενη εργατική αριστοκρατία. Είναι άτομα που πληρώνονται πολύ πάνω απο τον μεσο εργαζόμενο και πολύ συχνά έχουν και αρμοδιότητες διαχείρισης προσωπικού. Για το συγκεκριμένο κύκλο υπαλλήλων έχω να πω τα εξής. 1ον. Χαιρομαι που σε τοσο εχθρικό περιβάλλον για τους εργαζόμενους εχουν καταφερει να ζούν καλύτερα. 2. Δε χαιρομαι με τη παρτη τους που ποτε δεν μπορουν να καταλαβουν τα προβλήματα της πλειοψηφίας των αλλων εργαζομένων. Τις περισσοτερες φορες μιλάνε σαν αφεντικά γιατί τα συμφέροντά τους ταυτίζονται ως ένα βαθμό. 3. Στεναχοριέμαι όταν ξαφνικά ο ομορφα και αγγελικά πλασμενος κοσμος τους καταρρέει και απο τη μια στιγμή στην αλλη νοιώθουν ξανά εργατες (σε αυτή τη κατηγορία είμαι εγώ). 4. Ξαφινικά πιστεύουν ότι τα εργασιακά προβλήματα δεν υπηρχαν αλλά μολις τώρα δημιουργήθηκαν και προσπαθούν να δώσουν μαθήματα δρασης. 5. Όταν ξαφνικά επανέλθουν σε ασφαλες εργασιακό περιβάλλον ( είπαμε έχουν πλέον αποκτήσει προσόντα, που τα οφείλουν βέβαια στη προηγούμενη πολυεθνική που εργάζονταν και όχι ότι είναι καλύτεροι), τα ξεχνάνε όλα και πάλι απο την αρχή. Για να μην τα πολυσκαλίζουμε. Όλο το θέμα είναι θεμα πσοστών και πλειοψηφίας. Αν όλοι σπουδάσουμε πληροφορική το επαγγελμα τα αφεντικά θα το πληρώνουν με 300€. Δε φταίει ο ηλεκτρολόγος βάρδιας. Κάποτε ήταν σουπερ ποστο το σπουδασε ήρθε η ώρα να το εξασκήσει και πλεον τα αφεντικά δε το πληρώνουν. Ο περισσοτερος κόσμος πληρώνεται με ψηχουλα και θέλει αυτη η κατάσταση να αλλάξει, αλλοι θελουν να αλλάξει ήρεμα αλλά βιαια, και η παραπανω εργατική αριστοκρατία προσπαθεί να μη χαλάσει ο ομορφος και αγγελικά πλασμένος κόσμος τους, και ρινχουν το φταίξιμο στα προσόντα και στις γνώσεις και στην αφελεια των υπολοιπων. Τα αφεντικά δεν έχουν πρόβλημα μπορουν να εκβιάζουν αλλοτε με το γάντι και άλλοτε στη ψύχρα. Είπαμε εχουμε εκ διαμέτρου αντιθετα συμφέροντα όσο και αν προσπαθούν να μας κάνουν ότι υπάρχει καλη και κακή επιχειρηματικότητα. Τα χειρότερα καρτελ πολυεθνικές τα κανουν στη τελική. 2
Liverpool89 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Εδινε 600€ πριν δυο χρονια περιπου, οπου το απερριψα. Την ιδια στιγμη που μιλουσα εγω μ ειχε πει οτι περιμεναν αλλοι δυο για την ιδια θεση, αυτο λογικα ηταν για να με ζορισει παραπανω. Τωρα μετα απο δυο χρονια με ξαναπηρε, δυο ενδεχομενα υπάρχουν ή αυτος που πηρε δεν ανταποκριθηκε στις περιστασεις ή ειδε οτι αυτα που του εδινε τα μισα ηταν καυσιμα. Γιατι καλα τα 600€ αλλα αν εχεις ελαχιστα καυσιμα μονο 120+€ δεν μπορεις να το συζητας. Τυπου καντω υγραέριο, ή καλυτερα να πηγαινω με το ποδηλατο. Γι αυτο αλλωστε ψαχνει καποιον απο την γυρω περιοχη, οπου μαλλον αυτο το συν το χω μονο εγω απεχω περιπου 30χλμ απο το εργαστήριο. 1
Anuminas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Mια που μιλάτε για δούλους https://www.youtube.com/watch?v=omhiC4M6Sb8
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Απιστευτα posts. Είπαμε παμε πάτο με 1000. Για να προχωρήσω λιγο ακόμα τη σκέψη μου και ίσως να βοηθήσω να μη κανουμε edless loops εδω, Στην εργατική τάξη υπάρχει και η λεγόμενη εργατική αριστοκρατία. Είναι άτομα που πληρώνονται πολύ πάνω απο τον μεσο εργαζόμενο και πολύ συχνά έχουν και αρμοδιότητες διαχείρισης προσωπικού. Για το συγκεκριμένο κύκλο υπαλλήλων έχω να πω τα εξής. 1ον. Χαιρομαι που σε τοσο εχθρικό περιβάλλον για τους εργαζόμενους εχουν καταφερει να ζούν καλύτερα. 2. Δε χαιρομαι με τη παρτη τους που ποτε δεν μπορουν να καταλαβουν τα προβλήματα της πλειοψηφίας των αλλων εργαζομένων. Τις περισσοτερες φορες μιλάνε σαν αφεντικά γιατί τα συμφέροντά τους ταυτίζονται ως ένα βαθμό. 3. Στεναχοριέμαι όταν ξαφνικά ο ομορφα και αγγελικά πλασμενος κοσμος τους καταρρέει και απο τη μια στιγμή στην αλλη νοιώθουν ξανά εργατες (σε αυτή τη κατηγορία είμαι εγώ). 4. Ξαφινικά πιστεύουν ότι τα εργασιακά προβλήματα δεν υπηρχαν αλλά μολις τώρα δημιουργήθηκαν και προσπαθούν να δώσουν μαθήματα δρασης. 5. Όταν ξαφνικά επανέλθουν σε ασφαλες εργασιακό περιβάλλον ( είπαμε έχουν πλέον αποκτήσει προσόντα, που τα οφείλουν βέβαια στη προηγούμενη πολυεθνική που εργάζονταν και όχι ότι είναι καλύτεροι), τα ξεχνάνε όλα και πάλι απο την αρχή. Για να μην τα πολυσκαλίζουμε. Όλο το θέμα είναι θεμα πσοστών και πλειοψηφίας. Αν όλοι σπουδάσουμε πληροφορική το επαγγελμα τα αφεντικά θα το πληρώνουν με 300€. Δε φταίει ο ηλεκτρολόγος βάρδιας. Κάποτε ήταν σουπερ ποστο το σπουδασε ήρθε η ώρα να το εξασκήσει και πλεον τα αφεντικά δε το πληρώνουν. Ο περισσοτερος κόσμος πληρώνεται με ψηχουλα και θέλει αυτη η κατάσταση να αλλάξει, αλλοι θελουν να αλλάξει ήρεμα αλλά βιαια, και η παραπανω εργατική αριστοκρατία προσπαθεί να μη χαλάσει ο ομορφος και αγγελικά πλασμένος κόσμος τους, και ρινχουν το φταίξιμο στα προσόντα και στις γνώσεις και στην αφελεια των υπολοιπων. Τα αφεντικά δεν έχουν πρόβλημα μπορουν να εκβιάζουν αλλοτε με το γάντι και άλλοτε στη ψύχρα. Είπαμε εχουμε εκ διαμέτρου αντιθετα συμφέροντα όσο και αν προσπαθούν να μας κάνουν ότι υπάρχει καλη και κακή επιχειρηματικότητα. Τα χειρότερα καρτελ πολυεθνικές τα κανουν στη τελική. Η αναλυση σου θα μπορουσε να ειχε γραφτει στην Ανατολικη Γερμανια το '76, καθως δεν λαμβανει υποψιν την καταρρευση του σοσιαλιστικου τροπου οργανωσης οικονομιας/κοινωνιας,
YourTrueLegend Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Η αναλυση σου θα μπορουσε να ειχε γραφτει στην Ανατολικη Γερμανια το '76, καθως δεν λαμβανει υποψιν την καταρρευση του σοσιαλιστικου τροπου οργανωσης οικονομιας/κοινωνιας,Ποια ανατολικη Γερμανια; Πολυ δυτικα εφτασες εσυ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα