sargio01 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Των εμποροϋπαλλήλων σωματείο είναι. (εκτός αν όντως ο ts υπάγεται στου επισητισμού που είναι πράγματι συνδικάτο)
unforgiven Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Προσωπική πείρα: Ένας καραγκιόζης που είχε λεφτά, αποφάσισε πως από τη στιγμή που η γυναίκα μου έμεινε έγκυος δεν χρειάζεται να την πληρώνει πλέον. Προφανώς υπολόγισε πως θα παραιτηθεί και θα γλιτώσει και τα καθυστερούμενα, και αποζημιώσεις κτλ... Δεν τα υπολόγισε καλά... Κάναμε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Τον κάλεσαν μια φορά, είπε πως δεν έχει να πληρώσει και το θέμα κάπου χάθηκε στην γραφειοκρατία. Παράλληλα συμβουλευτήκαμε δικηγόρο. Συμφωνήσαμε να παίρνει ένα ποσοστό από τα χρήματα, χωρίς εξτρά αμοιβή. Πληρώναμε μόνο χαρτόσημα κτλ... Το είπαμε στο αφεντικό, στα @@ του. Η δικηγόρος βρήκε πως είχε στο όνομά του το σπίτι που έμεναν οι γονείς του. Του κάναμε ασφαλιστικά μέτρα, τα κερδίσαμε και αυτός δεν εμφανίστηκε καν στο δικαστήριο. Η δικηγόρος βρήκε πως η γυναίκα μου έπαιρνε λιγότερα χρήματα απ' όσα έλεγε η Συλλογική Σύμβαση. Επίσης δεν πληρωνόταν υπερωρίες. Τα έκανε όλα σούμα, βγήκε ένα ποσό πολλαπλάσιο του αρχικού. Κάναμε αγωγή και βγήκε στον πλειστηριασμό το σπίτι του. Όλο το διάστημα, τον έπαιρνα τηλέφωνο και του έλεγα "για λίγα χρήματα θα χάσεις το σπίτι του παέρα σου. Δώσε μου κάτι έναντι να σταματήσω". Πλήρης αδιαφορία. Μου έδινε 1-2-3 κατοστάρικα και μετά εξαφανιζόταν. Λίγες μέρες πριν τον πλειστηριασμό του λέω να μου δώσει κάτι γιατί θα χρειαστεί γύρω στα 3000 για να σταματήσει τη διαδικασία, τα οποία θα τα πάρει το κράτος, και όχι εγώ. Αδιαφόρησε. Την ημέρα του που θα έβγαινε το σπίτι, τα έδωσε και το σταμάτησε. Συμφώνησε να μου δίνει 1000 τον μήνα. Το έκανε μια δυο φορές, ξανασταμάτησε. Του κάναμε ποινικό. Εκεί τα χρειάστηκε λίγο, άρχισε να δίνει, παράλληλα το ποινικό πήρε αναβολή μια δυο φορές και την τελευταία φορά μας εξόφλησε. Σταματήσαμε την ποινική δίωξη, και τέλος. Τελικά, ενώ αν μου έδινε 3 χιλιάρικα από την αρχή θα τελείνε, έδωσε πολλά παραπάνω από 15. Δεν ξέρω πόσα. Ήταν μακροχρόνια διαδικασία, αλλά άξιζε. Στα λέω αυτά για να καταλάβεις πως πρέπει να βρεις δικηγόρο και να του τρίξεις τα δόντια. Φυσικά θεώρησε δεδομένο πως τη δουλειά σου θα την χάσεις αν μπεις σε δικαστική διαμάχη με το αφεντικό σου. 11
logistoulis Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 η περίπτωση που περιγράφεις είναι σταρχιδιανιστής level 100 που δεν καταλαβαίνει τίποτα, αν πέσεις σε τέτοια περίπτωση και να βρεις το δίκιο σου καλά ξεμπερδέματα.. και υπάρχουν τέτοιοι τύποι δεν είναι ότι δεν υπάρχουν 1
sargio01 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Πιστεύω ότι μετά την ανώνυμη καταγγελία θα με βάλει στο μάτι άρα ίσως με απολύσει όταν του πω για καταγγελία. Μόλις έμαθα ότι δεν πρόκειται να δώσει χρήματα σε κανέναν επειδή φεύγει διακοπές, ωραίο αφεντικό. Ωωου, μα τι έκπληξις! Αναρωτιέμαι γιατί επιμένεις να μην πηγαίνεις στο σωματείο σου που στην τελική αυτό θα σε καθοδηγήσει ακριβώς για το πως να κινηθείς. (Αριστοτέλους 32 της Θεσσαλονίκης) Εν πάση περιπτώσει, σου το 'γραψα και 'χθές βράδυ αλλά δεν πρόλαβες να το δείς γιατί διαγράφηκε(έπεσε τρελή σκούπα ): Στείλε μου σε πμ επωνυμία και διεύθυνση να τρέξω εγω ο ίδιος το θέμα απο 'δω στην Αθήνα. Σε παρακαλώ δηλαδή. Πρέπει να πάει το σωματείο σας για να μιλήσει με τις μαμάδες. Δεν υπάρχει απο αλλού βοήθεια, μόνο ο ένας τον άλλο έχουμε. Μην το αμελείς, βοήθησέ τες... Επειδή εν το μεταξύ διάβασα το μήνυμά σου για τους φόβους σου για το μην είναι το αφεντικό σου που σ'το ζητάει(ή έστω κάποιος δικός του) και εκτεθείς, σου στέλνω σε πμ παράλληλα με αυτή την έκκληση μια φωτογραφία μου για να δείς ποιός είμαι(δεν είμαι το αφεντικό σου, τ' ορκίζομαι!! ). Το λέω δημόσια, ανώνυμα θα γίνουν ολα. Εσύ δεν θα φανείς πουθενά αν δεν θέλεις. Ας πω κι εγω τα δικά μου για να μην ανοίγω καινούριο τοπικ. Λοιπον δουλευα από Φεβρουαριο σε φαρμακείο ως υπευθυνος φαρμακοποιος, με δεσμευμενη την αδεια ωστε να μπορει να λειτουργει το φαρμακείο, και έτσι η συμβαση που ειχα υπογραψει ηταν +20% επίδομα υπευθυνοτητας που προβλέπεται σε τέτοια περιπτωση. Μόλις λοιπον αποφασισα να αποχωρήσω λόγω αμέτρητων προβλημάτων συνεννοησης, αθέτιση υποσχέσεων, ειδικά στους μισθούς κλπ.. μου είπαν απο την Υγειινη οτι πρέπει να έχω την άδεια μου εκεί και να εργάζομαι κανονικά για ένα 2μηνο max μεχρι να βρει αντικαταστάτη. ΟΚ λοιπον συνέχισα κανονικά και με υπερβάλο ζήλο εργάστικα στο 110% παρόλο που θα έφευγα. Μου κατέθεσε 25 μέρες μετά για μήνα Ιούνιο λοιπόν όμως, τον μισθό χωρίς το προβλεπόμενο +20% που είναι υπογεγραμένο στη συμβαση (ας μη μιλησω για τα "υπόλοιπα" που είχαμε συμφωνησει αλλα δεν μου δοθηκαν ποτέ προφανώς). Επίσης το καταστημα λειτουργει 60ωρες την εβδομάδα, ενώ εγώ είμαι δηλωμένος 40 ώρες, οπότε τις έξτρα 20ώρες δεν τις πληρώθηκα ποτέ, ούτε τις διανυκτερεύσεις, ούτε τα 12ωρα εφημεριών κλπ κλπ, ούτε τις ζήτησα βασικά "καλή τη πίστη", μα τι χαζός που ήμουν. Κι έρχεται τώρα να μου καταθέσει μισθό Ιουνίου ανειδίκευτου χωρίς επίδομα.. έτσι για το ευχαριστώ... Πιο πριν ο μισθος ήταν ο κανονικος με το 20% για επιστημονική υπευθυνότητα. Πηγαίνοντας στο λογιστή του ειπα για ποιο λόγο άλλαξε η συμβαση χωρίς να έχω υπογράψει, και μου απάντησε "ε να θα σε φώναζα να υπογραψεις τα καινουρια δεδομένα, αλλα θα έφευγες οπότε..." Να επιμένω οτι δε γίνεται να μου καταθετετε διαφορετικά λεφτά από τη σύμβαση μας, και να μου λέει δικαιολογίες για αύξηση στα ασφάλιστρα κλπ, ενώ με τα μάτια μου είδα τις αποδείξεις πληρωμής τα οποία έχουν ασφαλιστικές εισφορες για ανειδικευτο, και δεν έχουν το προβλεπόμενο +20%. Μετά από λίγο φασαρια που εκανα ο ιδιοκτητης μου είπε θα σου βαλω καποια εξτρα ετσι κανα πενηντάρικο "για να μη μιλαω και πες και ευχαριστω", τα οποια είναι φυσικά πολύ λιγοτερα από το 20%, και φυσικά δεν εχουν κατατεθει από την Παρασκευη που υποσχεθηκε. Επίσης είναι καθετος και αρνητικός για πληρωμή των μη ληφθέντων αδειών, "ξεχασε το" χαρακτηριστικά είπε, ενώ το επίδομα αδειας θα μου το βαλει κανονικά χαριστηκά επίσης, έτσι είπε τουλαχιστον, μόνο που για 2 μηνες θα είναι και αυτό μειωμένο λόγω μειωμένου μισθού Ιουνίου-Ιουλίου. Και πάμε τωρα στο ερωτημα τι μπορω να διεκδικήσω απο όλα αυτά ρε παιδιά? Γιατί εκεί που είσαι καλός σε χτυπάνε και η αχαριστία έχει και τα όρια της. Σημείωση δεν έχω υπογράψει καμία απόδειξη πληρωμής γαιτί δεν μου τις έδινε τόσο καιρό, και τις μονες που είδα με τα χίλια ζορια ήταν Μαιου-Ιουνίου ωστε να δω τί είχε δηλωμένο διαφορετικά. Για πειτε ρε παιδιά γιατί θα τρελαθώ τελικά με την αχαριστία. Τώρα πρόσεξα το μήνυμά σου!!! Ό,τι και να σου πούμε εμείς, κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει καλύτερα απο το ίδιο το σωματείο σου το οποίο και δραστηριοποιείται στον ίδιο κλάδο. Υπάγεσαι στην Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος (Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα. 2105238779, 2105232723, [email protected]). Επικοινώνησε μαζί τους.
DrLo Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Ποιά η διαφορά σωματείου <> Συνδικάτου ? έχει να κάνει με το "level" του καθε ένα (από τοπικό, περιφεριακό, πανελλήνιο πχ) ή κάτι άλλο ?
sargio01 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Έχει να κάνει με τον αριθμό ιδρυτικών μελών που απαιτούνται για την ίδρυση του εκάστοτε συνδικαλιστικού οργάνου. (για σύλλογο κάτω απο 20, απο 21 και πάνω αυτό που ιδρύεται είναι σωματείο κοκ. Ομοσπονδία είναι το συνδικαλιστικό όργανο που έχει να κάνει με περιφέρειες η οποία δημιουργείται απο την ένωση-απλά ένωση, οχι συγχώνευση-τοπικών σωματείων, συνδικάτων κλπ) 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 σημερα κατατέθηκε τροπολογια για τετοια θεματα http://www.902.gr/eidisi/voyli/135988/tropologia-toy-kke-gia-na-theoreitai-vlaptiki-metavoli-ton-oron-ergasias-i Έγινε δεκτό το πρώτο μέρος που λέει ότι αν δεν σε πληρώνουν ισοδυναμεί με καταγγελία σύμβασης (απόλυση). Αλλά απορρίφθηκε το δεύτερο μέρος που λέει ότι οι εργοδότες που δεν πληρώνουν κινδυνεύουν με αυτοφωρο. 1
Anorymous Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Έγινε δεκτό το πρώτο μέρος που λέει ότι αν δεν σε πληρώνουν ισοδυναμεί με καταγγελία σύμβασης (απόλυση). Αλλά απορρίφθηκε το δεύτερο μέρος που λέει ότι οι εργοδότες που δεν πληρώνουν κινδυνεύουν με αυτοφωρο. ναι το ειδα τι να πεις Ποιά η διαφορά σωματείου <> Συνδικάτου ? έχει να κάνει με το "level" του καθε ένα (από τοπικό, περιφεριακό, πανελλήνιο πχ) ή κάτι άλλο ? εκτος απο τα ατομα που θελει για να γινει το καθενα με τα σωματεια γινεται χαμος και τα περισσοτερα ειναι οτι νανε ενω τα συνδικατα ειναι πιο λιγα και γινεται δουλεια
Parolos4 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Ας πω κι εγω τα δικά μου για να μην ανοίγω καινούριο τοπικ. Λοιπον δουλευα από Φεβρουαριο σε φαρμακείο ως υπευθυνος φαρμακοποιος, με δεσμευμενη την αδεια ωστε να μπορει να λειτουργει το φαρμακείο, και έτσι η συμβαση που ειχα υπογραψει ηταν +20% επίδομα υπευθυνοτητας που προβλέπεται σε τέτοια περιπτωση. Μόλις λοιπον αποφασισα να αποχωρήσω λόγω αμέτρητων προβλημάτων συνεννοησης, αθέτιση υποσχέσεων, ειδικά στους μισθούς κλπ.. μου είπαν απο την Υγειινη οτι πρέπει να έχω την άδεια μου εκεί και να εργάζομαι κανονικά για ένα 2μηνο max μεχρι να βρει αντικαταστάτη. ΟΚ λοιπον συνέχισα κανονικά και με υπερβάλο ζήλο εργάστικα στο 110% παρόλο που θα έφευγα. Μου κατέθεσε 25 μέρες μετά για μήνα Ιούνιο λοιπόν όμως, τον μισθό χωρίς το προβλεπόμενο +20% που είναι υπογεγραμένο στη συμβαση (ας μη μιλησω για τα "υπόλοιπα" που είχαμε συμφωνησει αλλα δεν μου δοθηκαν ποτέ προφανώς). Επίσης το καταστημα λειτουργει 60ωρες την εβδομάδα, ενώ εγώ είμαι δηλωμένος 40 ώρες, οπότε τις έξτρα 20ώρες δεν τις πληρώθηκα ποτέ, ούτε τις διανυκτερεύσεις, ούτε τα 12ωρα εφημεριών κλπ κλπ, ούτε τις ζήτησα βασικά "καλή τη πίστη", μα τι χαζός που ήμουν. Κι έρχεται τώρα να μου καταθέσει μισθό Ιουνίου ανειδίκευτου χωρίς επίδομα.. έτσι για το ευχαριστώ... Πιο πριν ο μισθος ήταν ο κανονικος με το 20% για επιστημονική υπευθυνότητα. Πηγαίνοντας στο λογιστή του ειπα για ποιο λόγο άλλαξε η συμβαση χωρίς να έχω υπογράψει, και μου απάντησε "ε να θα σε φώναζα να υπογραψεις τα καινουρια δεδομένα, αλλα θα έφευγες οπότε..." Να επιμένω οτι δε γίνεται να μου καταθετετε διαφορετικά λεφτά από τη σύμβαση μας, και να μου λέει δικαιολογίες για αύξηση στα ασφάλιστρα κλπ, ενώ με τα μάτια μου είδα τις αποδείξεις πληρωμής τα οποία έχουν ασφαλιστικές εισφορες για ανειδικευτο, και δεν έχουν το προβλεπόμενο +20%. Μετά από λίγο φασαρια που εκανα ο ιδιοκτητης μου είπε θα σου βαλω καποια εξτρα ετσι κανα πενηντάρικο "για να μη μιλαω και πες και ευχαριστω", τα οποια είναι φυσικά πολύ λιγοτερα από το 20%, και φυσικά δεν εχουν κατατεθει από την Παρασκευη που υποσχεθηκε. Επίσης είναι καθετος και αρνητικός για πληρωμή των μη ληφθέντων αδειών, "ξεχασε το" χαρακτηριστικά είπε, ενώ το επίδομα αδειας θα μου το βαλει κανονικά χαριστηκά επίσης, έτσι είπε τουλαχιστον, μόνο που για 2 μηνες θα είναι και αυτό μειωμένο λόγω μειωμένου μισθού Ιουνίου-Ιουλίου. Και πάμε τωρα στο ερωτημα τι μπορω να διεκδικήσω απο όλα αυτά ρε παιδιά? Γιατί εκεί που είσαι καλός σε χτυπάνε και η αχαριστία έχει και τα όρια της. Σημείωση δεν έχω υπογράψει καμία απόδειξη πληρωμής γαιτί δεν μου τις έδινε τόσο καιρό, και τις μονες που είδα με τα χίλια ζορια ήταν Μαιου-Ιουνίου ωστε να δω τί είχε δηλωμένο διαφορετικά. Για πειτε ρε παιδιά γιατί θα τρελαθώ τελικά με την αχαριστία. Τώρα πρόσεξα το μήνυμά σου!!! Ό,τι και να σου πούμε εμείς, κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει καλύτερα απο το ίδιο το σωματείο σου το οποίο και δραστηριοποιείται στον ίδιο κλάδο. Υπάγεσαι στην Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος (Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα. 2105238779, 2105232723, [email protected]<script data-cfhash='f9e31' type="text/javascript">/* */</script>). Επικοινώνησε μαζί τους. Ευχαριστώ πολύ για τα τηλέφωνα, ελπίζω να είναι υπερ των εργαζομένων αυτοί και να έχω μια βοήθεια. Δεν είναι δυνατον ρε παιδια, δεν πηγαινουμε διακοπες λογω λιγοστών χρηματων, ε δεν το δεχομαι να μας τρώνε και 600€ (συνολο στη δικια μου περιπτωση χωρις τις υπερωριες) και να μην κάνουμε τίποτα.. Είναι θέμα τιμής στο κάτω κάτω. Ο λογιστής του φαρμακειου επίσης μου είπε "πως κανεις ετσι για 100€ θα στα δώσω εγώ αμα ειναι να το κανουμε θέμα.." Μα λεω δεν ειναι 100€ ειναι πολυ περισσοτερα κοντά στα 500-600.. -Έλα μωρε τωρα εσεις οι νεοι ολα δικα σας τα θελετε... -Όχι σπουδασαμε 10 χρόνια για να μας έχετε με 450€ τον μήνα και να γελάτε.. Μιλάμε για κοροιδία στα μούτρα και ειρωνία ρε παιδιά.. Η παλαιά γενιά της γλίτσας και της καταντιας προσωποποιημένη.. Ύστερα πως να μην αηδιασεις και να μη φυγεις εξωτερικό..? 2
samari75 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Επειδή δεν κατάλαβα, αν δεν πληρώνει κάποιος υπαλλήλους πάει αυτόφωρο τελικά η όχι;
logistoulis Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Επειδή δεν κατάλαβα, αν δεν πληρώνει κάποιος υπαλλήλους πάει αυτόφωρο τελικά η όχι; όχι, μόνο για τα δώρα παίζει αυτό (χριστούγεννα, πάσχα)
samari75 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 όχι, μόνο για τα δώρα παίζει αυτό (χριστούγεννα, πάσχα) Και ο καινούριος νόμος τι έφερε δηλαδή;
logistoulis Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 α δεν τον έχω δει; δεν έπεσε άκυρο σε αυτό το κομμάτι;
samari75 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 α δεν τον έχω δει; δεν έπεσε άκυρο σε αυτό το κομμάτι; Δεν ξέρω γιαυτό ρώτησα εδώ. Δηλαδή τι ακριβώς ψήφισαν εφόσον έπεσε άκυρο;
DrLo Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Ύστερα πως να μην αηδιασεις και να μη φυγεις εξωτερικό..? Ό,τι θες το παλέψεις και να αγωνιστείς να το κερδίσεις στον τόπο σου, αυτό είναι στην ουσία προδοσία Έγινε δεκτό το πρώτο μέρος που λέει ότι αν δεν σε πληρώνουν ισοδυναμεί με καταγγελία σύμβασης (απόλυση). Αλλά απορρίφθηκε το δεύτερο μέρος που λέει ότι οι εργοδότες που δεν πληρώνουν κινδυνεύουν με αυτοφωρο. 1. Στο άρθρο 7 του Ν. 21Ί2/1920, όπως αυτό ισχύει μετά την προσθήκη του δεύτερου εδαφίου αυτού, δυνάμει του άρθρου 5 του Ν.4558/1930, προστίθεται τρίτο εδάφιο που έχει ως εξής: «Επίσης θεωρείται μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας η αξιόλογη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών του εργαζομένου από τον εργοδότη, ανεξαρτήτως της αιτίας της καθυστέρησης». Δεν μου ακούγεται σαν κάτι που πατάς ένα κουμπί και ισοδυναμεί με απόλυση. Καταλαβαίνω ότι απαιτείται κάποιος να αποφασίσει για το "αξιόλογη" (πχ δικαστήριο).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα