Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

την αποζημίωση έχει δικαίωμα να στη δώσει σε διμηνιαίες δόσεις (καλό είναι να παιχτεί και ιδιωτικό συμφωνητικό που να αναλύει ακριβώς τι και πώς) με τον μόνο περιορισμό ότι η κάθε δόση δε μπορεί να αντιστοιχεί σε λιγότερο από 2 μισθούς 

αν είσαι κάπου ένα χρόνο και δικαιούσαι 2 μισθούς (+ 1/6 πάντα) πρέπει να τα πάρεις αμέσως όλα

αν είσαι 10 χρόνια και έχεις αποζημίωση 6 μισθών μπορεί να στα δώσει σε 3 δόσεις 

απο το 2008 ειναι, προσωπικά τα υπολογίζω καπου 2500 αν φυγει με προειδοποιηση απολυσης η 4500 για αμεση απόλυση.

το θέμα ειναι να τον/την απολύσει (δεν εχω καταλαβει φυλο σορρυ)

• Απαντ. 290
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

για να γίνει προειδοποίηση με την προϋπηρεσία του  (8-10 χρόνια)  θα πρέπει να του το πει 3 μήνες πριν που σημαίνει ότι αυτούς τους 3 μήνες θα τον πληρώνει κανονικά 

άρα του βγαίνει ή η μία ή η άλλη, βασικά πιο ακριβά θα του βγει να συνεχίσει να τον έχει στα ένσημα + ότι θα έχει και έναν μουτζούφλη μέσα που θα ξέρει ότι θα φύγει με ο,τι αυτό συνεπάγεται.. γενικά η προειδοποίηση δεν είναι και κάτι που προτιμούν οι εργοδότες εκτός αν δε μπορούν να σε αντικαταστήσουν (αναγκάζονται όμως να σε απολύσουν) ή θέλουν να σε παιδέψουν για κάποιο λόγο.. πρακτική χρησιμότητα δεν έχει ιδιαίτερη μαλακομέτρο είναι..  

εκτός αν μιλάμε για πάρα πολλά χρονιά και αποζημιώσεις μαμούθ.. 

• Like 1
Δημοσ.

απο το 2008 ειναι, προσωπικά τα υπολογίζω καπου 2500 αν φυγει με προειδοποιηση απολυσης η 4500 για αμεση απόλυση.

το θέμα ειναι να τον/την απολύσει (δεν εχω καταλαβει φυλο σορρυ)

Ας μην πούμε φύλο καλύτερα...

Λοιπόν πως θα τον κάνω να μου κάνει απόλυση;

Δημοσ.

Παιδιά, μην ξεχνάτε ότι και ο εργαζόμενος όταν φεύγει οφείλει να προ-ειδοποιήσει τον εργοδότη.

Και ο χρόνος προειδοποίησης είναι ανάλογος του χρόνου εργασίας. πχ ο ts με τα χρόνια που δουλεύει εκεί (κοντά στη 10ετία) πρέπει να το προειδοποιήσει γύρω στους 1,5-2 μήνες.

Και αν δεν, παίζει αποζημίωση του υπάλληλου προς τον εργοδότη (κάτι αντίστοιχο με την απόλυση αλλά απ' την άλλη μεριά). Δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση o ο εργοδότης θα μπορούσε να μη δώσει φράγκο από τα χρωστούμενα και να είναι κομπλέ (να τα "πατσίσει" με τις "οφεiλές" του ts)

υγ μπορεί να είναι κάτι που γενικά δεν εφαρμόζεται αλλά υπάρχει σαν δυνατότητα και άρα, αν του γυρίσει το μάτι του εργοδότη (και δεν έχει ανοιχτά θέματα), θα μπορούσε να το κυνηγήσει

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά, μην ξεχνάτε ότι πλέον και ο εργαζόμενος όταν φεύγει οφείλει να προ-ειδοποιήσει τον εργοδότη.

Και ο χρόνος προειδοποίησης είναι ανάλογος του χρόνου εργασίας. πχ ο ts με τα χρόνια που δουλεύει εκεί (κοντά στη 10ετία) πρέπει να το προειδοποιήσει γύρω στους 1,5-2 μήνες.

Και αν δεν, παίζει αποζημίωση (κάτι αντίστοιχο με την απόλυση αλλά απ' την άλλη μεριά)

Δηλαδή θα πληρώσω κιόλας;

Δημοσ.

Δηλαδή θα πληρώσω κιόλας;

Τι να σου πω; Googlάρισέ το.

Εγώ το ήξερα σαν δυνατότητα και μ' ένα γρήγορο ψαξιματάκι δεν βλέπω να έχει καταργηθεί.

Δημοσ.

Είχει συζητηθεί πρόσφατα σε θέμα... στο ανέφερα και εγω μερικα μυνηματα νωρίτερα για αυτό και σε ρώτησα ποτε ξεκινας στον άλλο! βεβαια απο τη στιγμή που σου χρωστάει ακόμα και αν σε κυνηγησει "λες δε μπορώ άλλο να μου χρωστάει παραιτούμαι" και δικαιώνεσαι...

Δημοσ.

Είχει συζητηθεί πρόσφατα σε θέμα... στο ανέφερα και εγω μερικα μυνηματα νωρίτερα για αυτό και σε ρώτησα ποτε ξεκινας στον άλλο! βεβαια απο τη στιγμή που σου χρωστάει ακόμα και αν σε κυνηγησει "λες δε μπορώ άλλο να μου χρωστάει παραιτούμαι" και δικαιώνεσαι...

Άρα την ξεχνάω την αποζημίωση; ξεκινάω όποτε θέλω, με θέλουν με πιο λίγα λεφτά φυσικά.

Δημοσ.

Μιλα με τον αφεντικο σου παρτον με το καλο οτι εχεις αναγκη και κατεληξε στο αγριο (εχεις 5000 ταμειο και δε μου δινεις 1500€ να ξεμπερδευουμε..;)... επειτα καταγγελίες απανωτες και φρόντισε να υπαρχουν εγγραφως τα παντα...

• Like 1
Δημοσ.

Άρα την ξεχνάω την αποζημίωση; ξεκινάω όποτε θέλω, με θέλουν με πιο λίγα λεφτά φυσικά.

με λεφτά όμως από τα μη-λεφτά και σπάσιμο νεύρων.. 

Δημοσ.

με λεφτά όμως από τα μη-λεφτά και σπάσιμο νεύρων..

Ναι και περιβάλλον χωρίς φωνές και βλακειες.

Μιλα με τον αφεντικο σου παρτον με το καλο οτι εχεις αναγκη και κατεληξε στο αγριο (εχεις 5000 ταμειο και δε μου δινεις 1500€ να ξεμπερδευουμε..;)... επειτα καταγγελίες απανωτες και φρόντισε να υπαρχουν εγγραφως τα παντα...

Τα πάντα; τι εννοείς;

Δημοσ.

Ναι και περιβάλλον χωρίς φωνές και βλακειες.

καλά αυτό είναι νωρίς να φανεί, από την άλλη όμως μόνο και μόνο η άμεση αλλαγή της ψυχολογίας σου είναι τεράστιο συν 

η καλή ψυχολογία είναι ίσως  το πιο σημαντικό αγαθό που μπορεί να έχει κανείς 

• Like 1
Δημοσ.

Δουλειά να ψάξω φίλε μου Οκ λεφτά θα τα πάρω όμως άμεσα;

Σου έχουν απαντήσει ήδη. Για να πάρεις λεφτά θα πρέπει να είσαι διατεθειμένος να γίνεις επιθετικός. Τον πιάνεις, του λες ότι σε Χ μέρες θα κάνεις μια επίσκεψη στην επιθεώρηση εργασίας μέσω του σωματείου να δούνε τι μπορεί να γίνει και θα επιστρέψεις με αστυνομία. Οπως σου είπαν αυτό θα το κάνεις γιατί σέβεσαι τα χρόνια σου σαν υπάλληλος του αλλιώς θα τον είχες ήδη στο τρέξιμο. 

Αν κοτέψει (το πιο πιθανό) θα σε δώσει λεφτά στο πολύ γρήγορο. Μαγκιές με ανακαίνιση, διακοπούλες και λοιπά ενώ για τον υπάλληλο παστίλιες για τον πόνο του δεν έχει φίλε μου. Σε κόβω πολύ μαλθακό η αλήθεια είναι και δυστυχώς πρέπει να σκληρύνεις πολύ τη στάση σου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η δική του δεν θα βελτιωθεί. 

Ο μόνος λόγος που τα λέω αυτά είναι επειδή κράτησα μόνο μια φράση που σου πέταξε χωρίς να σκεφτεί..."αν δεν μπορείς παραιτήσου" που σημαίνει ότι πρόκειται για λαμόγιο και σε βλέπει σαν σκουπίδι, δουλάκο, είλωτα του και θα κάνεις ότι λέει αυτός συμπεριλαμβανομένου και πίπες άμα λάχει. Αν γουστάρεις αυτήν την αντιμετώπιση δικαίωμα σου, κάτσε ως έχει και άσε να σε αφήνει απλήρωτο ως όταν αυτός γουστάρει. 

• Like 2
Δημοσ.

Σου έχουν απαντήσει ήδη. Για να πάρεις λεφτά θα πρέπει να είσαι διατεθειμένος να γίνεις επιθετικός. Τον πιάνεις, του λες ότι σε Χ μέρες θα κάνεις μια επίσκεψη στην επιθεώρηση εργασίας μέσω του σωματείου να δούνε τι μπορεί να γίνει και θα επιστρέψεις με αστυνομία. Οπως σου είπαν αυτό θα το κάνεις γιατί σέβεσαι τα χρόνια σου σαν υπάλληλος του αλλιώς θα τον είχες ήδη στο τρέξιμο.

Αν κοτέψει (το πιο πιθανό) θα σε δώσει λεφτά στο πολύ γρήγορο. Μαγκιές με ανακαίνιση, διακοπούλες και λοιπά ενώ για τον υπάλληλο παστίλιες για τον πόνο του δεν έχει φίλε μου. Σε κόβω πολύ μαλθακό η αλήθεια είναι και δυστυχώς πρέπει να σκληρύνεις πολύ τη στάση σου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η δική του δεν θα βελτιωθεί.

Ο μόνος λόγος που τα λέω αυτά είναι επειδή κράτησα μόνο μια φράση που σου πέταξε χωρίς να σκεφτεί..."αν δεν μπορείς παραιτήσου" που σημαίνει ότι πρόκειται για λαμόγιο και σε βλέπει σαν σκουπίδι, δουλάκο, είλωτα του και θα κάνεις ότι λέει αυτός συμπεριλαμβανομένου και πίπες άμα λάχει. Αν γουστάρεις αυτήν την αντιμετώπιση δικαίωμα σου, κάτσε ως έχει και άσε να σε αφήνει απλήρωτο ως όταν αυτός γουστάρει.

Βρηκα ήδη δουλειά αλλού, περάσαμε σε άλλο στάδιο.

1. Δηλώνω παραίτηση και κάνω καταγγελία

2. Πρώτα του μιλάω του λέω στα ίσια για καταγγελία

Η πως αλλιώς γίνεται; δεν έχω εμπειρία γιατί δεν είχα ποτέ τέτοια προβλήματα.

Δημοσ.

Το δεύτερο θα κανείς προφανώς. Απειλητικά παίρνεις τα φράγκα σου αν δε στα δίνει καταγγελία κ άντε γεια. Στην ανάγκη τσαμπουκάλεψε όσο μπορεισ Μπας κ σε απολύσει κιολας. Win win

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...