Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η επίσχεση θέλει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ συμβουλή δικηγόρου, βγαίνει άκυρη και καταχρηστική για πλάκα..

Δεν έχω φραγκο όμως..

Με πήρε τηλέφωνο, μου έβαλε εξόφληση Μάη. Μένει Ιουνίου και Ιουλίου.

• Απαντ. 290
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

άλλο τα κολλάει, άλλο τα πληρώνει 

Δεν είχα ποτέ σχέση με το ΙΚΑ αλλά γιατί θα πρέπει να τον ενδιαφέρει αν τα έχει πληρώσει η όχι ?

Το αν και τι χρωστάει ο εργοδότης στο ΙΚΑ δε νομίζω/καταλαβαίνω (με τη λογική και μόνο) ότι επηρεάζει κάτι. Δε θα περίμενα να "πάυουν να ισχύουν" τα ένσημα ... απλά υπάρχει μια οικονομική εκκρεμότητα του εργοδότη προς το ΙΚΑ ... πρόβλημα του ΙΚΑ δηλαδή.

Δημοσ.

Δεν είχα ποτέ σχέση με το ΙΚΑ αλλά γιατί θα πρέπει να τον ενδιαφέρει αν τα έχει πληρώσει η όχι ?

Το αν και τι χρωστάει ο εργοδότης στο ΙΚΑ δε νομίζω/καταλαβαίνω (με τη λογική και μόνο) ότι επηρεάζει κάτι. Δε θα περίμενα να "πάυουν να ισχύουν" τα ένσημα ... απλά υπάρχει μια οικονομική εκκρεμότητα του εργοδότη προς το ΙΚΑ ... πρόβλημα του ΙΚΑ δηλαδή.

όταν πας για σύνταξη δε θα αναγνωριστούν τα ένσημα και αν είσαι τσίμα τσίμα θα πάρεις τα @@ 

θα σου λένε τράβα βρες τον και άλλα κουλά.. 

Δημοσ.

όταν πας για σύνταξη δε θα αναγνωριστούν τα ένσημα και αν είσαι τσίμα τσίμα θα πάρεις τα @@ 

θα σου λένε τράβα βρες τον και άλλα κουλά.. 

Το ξέρεις θετικά ή το υποθέτεις ?

Δημοσ.

Το ξέρεις θετικά ή το υποθέτεις ?

δυστυχώς το ξέρω

βιβλιάριο μπορείς να σφραγίσεις τα έχει ή δεν τα έχει πληρώσει αλλά στη σύνταξη έχεις πρόβλημα όταν πας να σου μετρήσουν ένσημα και είναι και διαδικασία να τα ακυρώσεις αν δε τα χρειάζεσαι ώστε να προχωρήσει η αίτηση της σύνταξης 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχω φραγκο όμως..

Με πήρε τηλέφωνο, μου έβαλε εξόφληση Μάη. Μένει Ιουνίου και Ιουλίου.

πες του να σου βάλει και τα υπολοιπα για να κανεις και εσυ καλοκαιρι και να μην εχετε αναγουλες... παιξε επιθεση, σε φοβαται, θα παρεις πολλα φραγκα για να σε διώξει, ακομα και με προειδοποιηση παιρνεις πανω απο 2000€ αποζημιωση!

• Like 1
Δημοσ.

πες του να σου βάλει και τα υπολοιπα για να κανεις και εσυ καλοκαιρι και να μην εχετε αναγουλες... παιξε επιθεση, σε φοβαται, θα παρεις πολλα φραγκα για να σε διώξει, ακομα και με προειδοποιηση παιρνεις πανω απο 2000€ αποζημιωση!

Του είπα μου είπε δεν έχει, δεν βρήκα λύση.

Δημοσ.

ΟΚ οταν θα κλεινεις ταμειο το βραδυ πες του μαστορα εδω εχεις 500 ευρω παρτα και καταθεσε μου οτι μου χρωστας. Το δεν εχω σημαινει δεν εχω ουτε ταμειο...

Καντου και μια καταγγελία...

Δημοσ.

Ας πω κι εγω τα δικά μου για να μην ανοίγω καινούριο τοπικ.

Λοιπον δουλευα από Φεβρουαριο σε φαρμακείο ως υπευθυνος φαρμακοποιος, με δεσμευμενη την αδεια ωστε να μπορει να λειτουργει το φαρμακείο, και έτσι η συμβαση που ειχα υπογραψει ηταν +20% επίδομα υπευθυνοτητας που προβλέπεται σε τέτοια περιπτωση.

Μόλις λοιπον αποφασισα να αποχωρήσω λόγω αμέτρητων προβλημάτων συνεννοησης, αθέτιση υποσχέσεων, ειδικά στους μισθούς κλπ.. μου είπαν απο την Υγειινη οτι πρέπει να έχω την άδεια μου εκεί και να εργάζομαι κανονικά για ένα 2μηνο max μεχρι να βρει αντικαταστάτη. ΟΚ λοιπον συνέχισα κανονικά και με υπερβάλο ζήλο εργάστικα στο 110% παρόλο που θα έφευγα.

Μου κατέθεσε 25 μέρες μετά για μήνα Ιούνιο λοιπόν όμως, τον μισθό χωρίς το προβλεπόμενο +20% που είναι υπογεγραμένο στη συμβαση (ας μη μιλησω για τα "υπόλοιπα" που είχαμε συμφωνησει αλλα δεν μου δοθηκαν ποτέ προφανώς).

Επίσης το καταστημα λειτουργει 60ωρες την εβδομάδα, ενώ εγώ είμαι δηλωμένος 40 ώρες, οπότε τις έξτρα 20ώρες δεν τις πληρώθηκα ποτέ, ούτε τις διανυκτερεύσεις, ούτε τα 12ωρα εφημεριών κλπ κλπ, ούτε τις ζήτησα βασικά "καλή τη πίστη", μα τι χαζός που ήμουν.

Κι έρχεται τώρα να μου καταθέσει μισθό Ιουνίου ανειδίκευτου χωρίς επίδομα.. έτσι για το ευχαριστώ... Πιο πριν ο μισθος ήταν ο κανονικος με το 20% για επιστημονική υπευθυνότητα.

Πηγαίνοντας στο λογιστή του ειπα για ποιο λόγο άλλαξε η συμβαση χωρίς να έχω υπογράψει, και μου απάντησε "ε να θα σε φώναζα να υπογραψεις τα καινουρια δεδομένα, αλλα θα έφευγες οπότε..." Να επιμένω οτι δε γίνεται να μου καταθετετε διαφορετικά λεφτά από τη σύμβαση μας, και να μου λέει δικαιολογίες για αύξηση στα ασφάλιστρα  κλπ, ενώ με τα μάτια μου είδα τις αποδείξεις πληρωμής τα οποία έχουν ασφαλιστικές εισφορες για ανειδικευτο, και δεν έχουν το προβλεπόμενο +20%.

Μετά από λίγο φασαρια που εκανα ο ιδιοκτητης μου είπε θα σου βαλω καποια εξτρα ετσι κανα πενηντάρικο "για να μη μιλαω και πες και ευχαριστω", τα οποια είναι φυσικά πολύ λιγοτερα από το 20%, και φυσικά δεν εχουν κατατεθει από την Παρασκευη που υποσχεθηκε.

Επίσης είναι καθετος και αρνητικός για πληρωμή των μη ληφθέντων αδειών, "ξεχασε το" χαρακτηριστικά είπε, ενώ το επίδομα αδειας θα μου το βαλει κανονικά χαριστηκά επίσης, έτσι είπε τουλαχιστον, μόνο που για 2 μηνες θα είναι και αυτό μειωμένο λόγω μειωμένου μισθού Ιουνίου-Ιουλίου.

Και πάμε τωρα στο ερωτημα τι μπορω να διεκδικήσω απο όλα αυτά ρε παιδιά?

Γιατί εκεί που είσαι καλός σε χτυπάνε και η αχαριστία έχει και τα όρια της.

Σημείωση δεν έχω υπογράψει καμία απόδειξη πληρωμής γαιτί δεν μου τις έδινε τόσο καιρό, και τις μονες που είδα με τα χίλια ζορια ήταν Μαιου-Ιουνίου ωστε να δω τί είχε δηλωμένο διαφορετικά.

Για πειτε ρε παιδιά γιατί θα τρελαθώ τελικά με την αχαριστία.

Δημοσ.

ΟΚ οταν θα κλεινεις ταμειο το βραδυ πες του μαστορα εδω εχεις 500 ευρω παρτα και καταθεσε μου οτι μου χρωστας. Το δεν εχω σημαινει δεν εχω ουτε ταμειο...

Καντου και μια καταγγελία...

Τα βρήκα με την νέα δουλειά. Για πείτε τώρα πως να κινηθώ; Θέλω να του πάρω τα πάντα.

Δημοσ.

Τα βρήκα με την νέα δουλειά. Για πείτε τώρα πως να κινηθώ; Θέλω να του πάρω τα πάντα.

ξεκινας με επωνυμη καταγγελία, τον ενημερώνεις αν θες κιολας θα κάνεις καταγγελία μηπως ιδρώσει το αυτί του και του λες "μου δινεις τα δεδουλευμένα μου + οτι δικαιουμαι απο δώρα, επιδόματα αδείας + άδειες ειδαλλως θα κάνω την καταγγελία. Και μη λες οτι δεν εχεις φραγκα γιατι το ταμείο εγω το κλείνω και ειναι γεμάτο έλα όπως κλείνουμε να παμε σε ενα ΑΤΜ να μου τα καταθεσεις να τελειώνουμε."

Τσαμπουκα και ορθα κοφτά... Αν δεν ήθελε να ήταν επιχειρηματιας ας πηγαινε να δουλεψει υπαλληλος στη θεση σου.

Πότε συμφώνησες να πας στην επόμενη θέση;; Γιατι θεωρητικά πρέπει να τον ενημερώσεις εγγράφως ωστε να μην εχει απο εσενα απαιτήσεις.

• Like 3
Δημοσ.

ξεκινας με επωνυμη καταγγελία, τον ενημερώνεις αν θες κιολας θα κάνεις καταγγελία μηπως ιδρώσει το αυτί του και του λες "μου δινεις τα δεδουλευμένα μου + οτι δικαιουμαι απο δώρα, επιδόματα αδείας + άδειες ειδαλλως θα κάνω την καταγγελία. Και μη λες οτι δεν εχεις φραγκα γιατι το ταμείο εγω το κλείνω και ειναι γεμάτο έλα όπως κλείνουμε να παμε σε ενα ΑΤΜ να μου τα καταθεσεις να τελειώνουμε."

Τσαμπουκα και ορθα κοφτά... Αν δεν ήθελε να ήταν επιχειρηματιας ας πηγαινε να δουλεψει υπαλληλος στη θεση σου.

Πότε συμφώνησες να πας στην επόμενη θέση;; Γιατι θεωρητικά πρέπει να τον ενημερώσεις εγγράφως ωστε να μην εχει απο εσενα απαιτήσεις.

1. Καταγγελία και να ζητήσω αποζημίωση παίζει;

2. Με συμφέρει να φύγω μόνος;

Δημοσ.

Τι αποζημίωση ; απολυσης; εαν σε απολυσει μετα την καταγγελία τη δικαιουσαι, αλλα εχει δικαιωμα καποιους μήνες, και για τα δεδουλευμένα και για την αποζημίωση-εσυ παντως δεν υπογραφεις οτι πηρες λεφτα κλπ...

Εαν φυγεις με παραίτηση χάνεις ξεκάθαρα την αποζημίωση απόλυσης και για να πάρεις αυτα που σου χρωστάει πάλι με καταγγελία και όποτε...

Μονο με τραμπουκισμό αυτη τη στιγμή γινονται αυτα με τετοιο αλήτη αφεντικό... Εχει 5 χιλιάρικα ταμειο στο μαγαζι και λεει δεν εχω... που θα παει και σε 5αστερο διακοπες και να φανταστώ και κάθε ΠΣΚ χαλκιδικάρα εε;; Αι στα διαλα γελιοι...

• Like 1
Δημοσ.

την αποζημίωση έχει δικαίωμα να στη δώσει σε διμηνιαίες δόσεις (καλό είναι να παιχτεί και ιδιωτικό συμφωνητικό που να αναλύει ακριβώς τι και πώς) με τον μόνο περιορισμό ότι η κάθε δόση δε μπορεί να αντιστοιχεί σε λιγότερο από 2 μισθούς 

αν είσαι κάπου έναν χρόνο και δικαιούσαι 2 μισθούς (+ 1/6 πάντα) πρέπει να τα πάρεις αμέσως όλα

αν είσαι 10 χρόνια και έχεις αποζημίωση 6 μισθών μπορεί να στα δώσει σε 3 δόσεις 

αν δε σου δώσει δεδουλευμένα μπορείς να διεκδικήσεις και 5 χρόνια μετά, αλλά αποζημίωση έχεις μόλις 6 μήνες να κινηθείς δικαστικά αλλιώς την έκλαψες 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...