samari75 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Καλησπέρα Μου χρωστάνε στην εργασία μου : Τον μισό Μάη Ιούνιο και ιούλιο. Δεν υπαρχει πρόβλεψη να τα πάρω, ρώτησα και μου είπε "έτσι δουλεύω αν θες παραιτησου. Τι λύσεις υπάρχουν νόμιμα μπορω να κάνω κάτι; ζήτησα λεφτά χτες και μου είπε από Τρίτη όμως θα μου βάλει κάνα 400 ευρώ, έτσι δεν γίνεται δουλειά πάμε πολύ πίσω. Αν κάνω καταγγελία θα κερδίσω κάτι ; Γενικά τι προτείνεται οι πιο έμπειροι; Ευχαριστώ. Να σημειώσω ότι είμαι εκεί από το 2008 έχει κάνα χρόνο που κάνει μαγκιές τέτοιες. 1
panos2171 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Είσαι ασφαλισμένος κανονικά ή μαύρα; Στην πρώτη περίπτωση σαφώς μπορείς να κάνεις κάτι αλλά δε νομίζω μετά να συνεχίσεις εκεί.
samari75 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Είσαι ασφαλισμένος κανονικά ή μαύρα; Στην πρώτη περίπτωση σαφώς μπορείς να κάνεις κάτι αλλά δε νομίζω μετά να συνεχίσεις εκεί. Κανονικά όλα από την 12/2008. Τι μπορώ να κάνω; βασικά όταν σου λέει " παραιτησου" σημαίνει δεν σε θέλει η σημαίνει δεν τον νοιάζει.
sargio01 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Μάλλον το κάνει για να σε ωθήσει σε οικειοθελή παραίτηση ώστε να αποφύγει την αποζημίωση. Πήγαινε στο σωματείο σου και κατήγγειλέ τον, μέσω του σωματείου θα πάτε στην επιθεώρηση εργασίας. Η σημασία του αν είσαι ασφαλισμένος εκεί ή οχι έχει να κάνει με το οτι θα 'ναι χειρότερα γι αυτόν αν δεν είσαι. 2
panos2171 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Λίγο προσοχή όμως σε αυτό γιατί έχω την εντύπωση πως και ο εργαζόμενος τρώει πρόστιμο αν δεν είναι ασφαλισμένος. 1
samari75 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Μάλλον το κάνει για να σε ωθήσει σε οικειοθελή παραίτηση ώστε να αποφύγει την αποζημίωση. Πήγαινε στο σωματείο σου και κατήγγειλέ τον, μέσω του σωματείου θα πάτε στην επιθεώρηση εργασίας. Η σημασία του αν είσαι ασφαλισμένος εκεί ή οχι έχει να κάνει με το οτι θα 'ναι χειρότερα γι αυτόν αν δεν είσαι. Σωματείο; είμαι πωλητής σε Ζαχαροπλαστειο,δεν έχω ιδέα σε πιο σωματείο είμαι να σου πω την αλήθεια. Το θεμα βασικά είναι πως θα τον πείσω να μου δώσει τα λεφτά δεν θέλω να του κάνω κακό - εκτός αν δεν τα δινει.
sargio01 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Σωματείο; είμαι πωλητής σε Ζαχαροπλαστειο,δεν έχω ιδέα σε πιο σωματείο είμαι να σου πω την αλήθεια. Το θεμα βασικά είναι πως θα τον πείσω να μου δώσει τα λεφτά δεν θέλω να του κάνω κακό - εκτός αν δεν τα δινει. Στο σωματείο εμποροϋπαλλήλων είσαι, πίσω απο το ιερό της Μητρόπολης Αθηνών αν είσαι απο Αθήνα. Γι αυτό λέω για σωματείο, για να πειστεί! Τί θα πει "δεν θέλω να του κάνω κακό";;; Κανένα κακό δεν θα του κάνεις, απλά θα σου επιστρέψει τα χρήματα που σου έκλεψε... έλεος! Σαν τις γκόμενες που τις σπάει ο δικός στους στο ξύλο συνέχεια κι αυτές εκεί, "μα τον αγαπάω"!! Συγγνώμη για την παρομοίωση αλλά ρε παιδάκι μου, σου κάνει αυτός κακό. Φαντάζεσαι να είχες να πληρώσεις νοίκι; 5
samari75 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Στο σωματείο εμποροϋπαλλήλων είσαι, πίσω απο το ιερό της Μητρόπολης Αθηνών αν είσαι απο Αθήνα. Γι αυτό λέω για σωματείο, για να πειστεί! Τί θα πει "δεν θέλω να του κάνω κακό";;; Κανένα κακό δεν θα του κάνεις, απλά θα σου επιστρέψει τα χρήματα που σου έκλεψε... έλεος! Σαν τις γκόμενες που τις σπάει ο δικός στους στο ξύλο συνέχεια κι αυτές εκεί, "μα τον αγαπάω"!! Συγγνώμη για την παρομοίωση αλλά ρε παιδάκι μου, σου κάνει αυτός κακό. Φαντάζεσαι να είχες να πληρώσεις νοίκι; Μα έχω να πληρώσω ενοίκιο και χρωστάω. Θεσσαλονίκη είμαι βασικά. Δηλαδή το σωματείο τι θα κάνει; επίσης δέν κάνω σαν τις κοπέλες που λες απλά η βία κάθε τύπου φέρνει πάντα βία.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 με μια αναζήτηση που έκανα και χωρίς να είμαι νομικός, πιστεύω πως το ζήτημα του αυτοφώρου αφορά το νόμο 2336/1995 - Άρθρο 8 παρ. 1 που συγκεκριμένα αναφέρει: "1. Κάθε εργοδότης ή διευθυντής ή επιτετραμμένος ή με οποιονδήποτε τίτλο εκπρόσωπος οποιασδήποτε επιχείρησης, εκμετάλλευσης ή εργασίας, ο οποίος δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα στους απασχολουμένους σε αυτόν τις οφειλόμενες συνεπεία της σύμβασης ή της σχέσης εργασίας πάσης φύσεως αποδοχές, που καθορίζονται είτε από τη σύμβαση εργασίας είτε από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας είτε από αποφάσεις διαιτησίας είτε από το νόμο ή έθιμο είτε σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν. 3198/1955 συνεπεία της θέσεως των εργαζομένων σε κατάσταση διαθεσιμότητας, τιμωρείται κατόπιν μηνύσεως των ενδιαφερομένων ή των οργάνων του Υπουργείου Εργασίας ή των οργάνων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που είναι εντεταλμένα για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας ή της οικείας Αστυνομικής Αρχής ή της οικείας επαγγελματικής οργάνωσης των εργαζομένων, με φυλάκιση μέχρι έξι (6) μήνες και χρηματική ποινή, της οποίας το ποσό δεν μπορεί να ορίζεται κάτω του 25% ούτε πάνω του 50% του καθυστερούμενου χρηματικού ποσού, για την εξεύρεση του οποίου οι τυχόν σε είδος οφειλόμενες αποδοχές πρέπει να αποτιμώνται, με τη σχετική απόφαση, σε χρήμα. Η εκδίκαση των παραπάνω υποθέσεων γίνεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου, όπως προβλέπεται από τα άρθρα 417 επ. του Κ.Π.Δ.
sargio01 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Αρα το πράγμα πάει ντόμινο. Έμμεσα παρεμβαίνει στις ζωές δυο οικογενειών... Σκέψου το εξής: Επειδή σου χρωστάει ο εργοδότης σου, φαίνεσαι στον ιδιοκτήτη του σπιτιού σου μαλάκας. Εσύ, οχι ο εργοδότης. Αυτόν καν δεν τον ξέρει ο ιδιοκτήτης. Σ' αρέσει να σε βλέπουν στην πολυκατοικία και να σκέφτονται "α να ο μαλάκας"; Δηλαδή και σου χρωστάνε τον κόπο σου και γίνεσαι ρόμπα Έτσι δες το... Το σωματείο θα σε καθοδηγήσει και πρίν την καταγγελία στην επιθεώρηση θα έρθει σε επαφή μαζί του μήπως και βάλει μυαλό ώστε να αποφευχθούν τα δικαστήρια. Στην περίπτωση που προχωρήσετε δικαστικός θα έχεις νομική κάλυψη. Έχε υπ' όψιν πως σε τέτοιες περιπτώσεις οι εργοδότες προτείνουν συμβιβασμούς οι οποίοι είναι ζημιωγόνοι για τους εργαζόμενους. Υ.Γ. Μη με παρεξηγείς για την παρομοίωση, καλοπροαίρετα την έκανα τ Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων, δεν έχει καμία σχέση με βια όπως την εννοείς!! Τί είμαστε, τραμπούκοι;; Σωματείο του ΠΑΜΕ είναι. 1
Alessionew Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Έχεις πολλά μέσα στη διάθεσή σου. Αρχικά μπορείς να προχωρήσεις σε επίσχεση εργασίας αφού σου χρωστάει δεδουλευμένα. Μπορείς να καταφύγεις στο σωματείο εμπορουπαλλήλων στην Αριστοτέλους 32, ενώ αν δε θέλεις να μπλέξεις με σωματεία μπορείς να κάνεις καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Αν δε σου χει δώσει και επίδομα άδειας(δώρο καλοκαιριού)τότε μπορείς να τον καταγγείλεις στην αστυνομία και να πάει αυτόφωρο. 3
samari75 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Έχεις πολλά μέσα στη διάθεσή σου. Αρχικά μπορείς να προχωρήσεις σε επίσχεση εργασίας αφού σου χρωστάει δεδουλευμένα. Μπορείς να καταφύγεις στο σωματείο εμπορουπαλλήλων στην Αριστοτέλους 32, ενώ αν δε θέλεις να μπλέξεις με σωματεία μπορείς να κάνεις καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Αν δε σου χει δώσει και επίδομα άδειας(δώρο καλοκαιριού)τότε μπορείς να τον καταγγείλεις στην αστυνομία και να πάει αυτόφωρο. Ένα ένα, επίσχεση δηλαδή πως; τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω δεν έρχομαι διότι δεν με πληρώνεις; επίδομα μου έδωσε αρχές Ιουνίου ( με το ζόρι). Έπειτα η επιθεώρηση εργασίας τι μπορεί να κάνει ακριβώς;
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Φίλος πριν παραιτηθεί από την δουλειά του φώναξε την αστυνομία για τα δεδουλευμένα (κοντά στα 500 ευρώ) και όταν άκουσε ο άλλος αυτόφωρο έβγαλε μετρητά και τον πλήρωσε μετά από λίγη ώρα. Όποτε πας στην δουλειά σου κανονικά και φωνάζεις την αστυνομία, εννοείται πριν από αυτό πας στο τμήμα και ρωτάς τι ακριβώς θα γίνει σε περίπτωση που δεν ψαρώσει το λαμογιο για να ξέρεις τι σε περιμένει... και πάντα κάλο είναι να υπάρχουν και άτομα από το σωματείο να γίνει μια διαμαρτυρία το ρελιζικι στην γειτονιά του κάνεις δεν το θέλει.
samari75 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Φίλος πριν παραιτηθεί από την δουλειά του φώναξε την αστυνομία για τα δεδουλευμένα (κοντά στα 500 ευρώ) και όταν άκουσε ο άλλος αυτόφωρο έβγαλε μετρητά και τον πλήρωσε μετά από λίγη ώρα. Όποτε πας στην δουλειά σου κανονικά και φωνάζεις την αστυνομία, εννοείται πριν από αυτό πας στο τμήμα και ρωτάς τι ακριβώς θα γίνει σε περίπτωση που δεν ψαρώσει το λαμογιο για να ξέρεις τι σε περιμένει... και πάντα κάλο είναι να υπάρχουν και άτομα από το σωματείο να γίνει μια διαμαρτυρία το ρελιζικι στην γειτονιά του κάνεις δεν το θέλει. Δεν θέλω να παραιτηθώ θα χάσω πολλά λεφτά.
παπι Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Βασικα για τι κατασταση μιλαμε; Το κανει για το δικο του συμφέρον ή η δουλεια δεν παει καλα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα