Giannis316 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, Φτιάχνω και γω σιγά σιγά το δικό μου χώρο για home cinema και θα ήθελα τις απόψεις σας. Dedicated δωμάτιο 5.10 x 4.00 μέτρα (projector στην μεγάλη διάσταση). Πανί --> 120'' Προβολές --> Βράδυ χωρίς φωτισμό Γυψοσανίδα το ταβάνι, το projector θα μπει στα γύρω στα 4,30 μέτρα από το πανί Έχω καταλήξει στα παρακάτω : 1) Optoma HD50 (1230 Ευρώ) 2) Optoma HD29 Darbee ( 1150 Ευρώ) 3) Optoma HD83 (Μεταχειρισμένο - 1400) Περιμένω να δω και Optoma UHD550X / UHD65 από κοντά αλλα η τιμή ξεφεύγει (κοντα στα 3000). Αν έχεις κανείς το HD29 επειδή είναι κανούριο μοντέλο δεν βρήκα κανένα σοβαρό review, ας γράψει εντυπώσεις. Μίλησα ήδη με τον graphist83 και μου έδωσε τα φώτα του. Τον ευχαριστώ για το χρόνο και τις συμβουλές του τόσο στην επιλογή projector όσο και στην επιλογή τηλεόρασης που πήρα πριν λίγο καιρό. Αν έχει κανείς εμπειρία / άποψη για τα πιο πάνω θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2017 από Giannis316 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kazama88 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 O χώρος θα είναι dedicated? Θα γίνονται προβολές την μέρα ή με ambient φωτισμό? Φαντάζομαι θα γίνει ταβάνομα, αλλά υπάρχει περιορισμός που θα μπει ο projector? Πόσο έμπιστος είναι αυτός που πουλάει τον HD83? O UHD550X μπορεί να έρθει στα 2000 και κάτι ψιλά οπότε ίσως λίγη υπομονή αξίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giannis316 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 O χώρος θα είναι dedicated? Θα γίνονται προβολές την μέρα ή με ambient φωτισμό? Φαντάζομαι θα γίνει ταβάνομα, αλλά υπάρχει περιορισμός που θα μπει ο projector? Πόσο έμπιστος είναι αυτός που πουλάει τον HD83? O UHD550X μπορεί να έρθει στα 2000 και κάτι ψιλά οπότε ίσως λίγη υπομονή αξίζει. Χώρος --> Dedicated δωμάτιο 5,10 (διάσταση projector) x 4 μέτρα Προβολές --> Βράδυ χωρίς φωτισμό Γυψοσανίδα το ταβάνι, το projector θα μπει στα γύρω στα 4,30 μέτρα από το πανί Αυτός που πουλάει τον HD83 είναι ο μοναδικός επαγγελματίας καταστηματάρχης στο χώρο που έχω γνωρίσει στη Κύπρο, αλλά από θέμα εμπιστοσύνης δεν μπορώ να γνωρίζω. UHD550X --> Παίζει στα 2000 εδώ αλλά δεν είμαι σε θέση να δώσω αυτά τα χρήματα τώρα γιατί σκέφτομαι να παρώ και ενισχυτή με ηχεία. Υπολογίζω τουλάχιστο ακόμα 1000-1500 ευρώ για αυτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giannis316 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2017 Τελικά το setup μάλλον θα είναι τα παρακάτω: 1) Optoma HD29 Darbee (εναλλακτική Optoma HD50) * HD50 δεν κυκλοφορά πλέον οπότε σκέφτομαι και το θέμα της εγγύησης αν τον πάρω από εξωτερικό 2) Yamaha RXV683 (εναλλακτική Yahama RXV781) 3) Q-Acoustics 3000 (εναλλακτική τα μπροστινά ηχεία αντί των 3020 που είναι στο πακέτο να πάρω τα 3050 floor standers). * Τα 3050 είναι +450 ευρώ διαφορά από τα 3020. Αξίζει την διαφορά; Αν τα έχει κανείς ας γράψει εντυπώσεις. Σχόλια /απόψεις ;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kazama88 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 1. Εγω θα πηγαινα hd50 και ας ειναι λιγο παλαιοτερο μοντελο αφου ειναι dedicated ο χωρος και αρα δεν σε νοιαζει η φωτηνοτητα για να κερδισεις σε ποιοτητα εικονας. 2.Ενισχυτη τον 781 αν θες μονο Yamaha αλλα εγω θα επαιρνα το 3300 της denon με το XT32. 3. Να πας να τα ακουσεις και αν σου αρεσουν παρτα. Ακου και αλλες μαρκες οπως dali, klipsch κτλ που παιζουν πολυ στα home cinema setups. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vadergr Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Θεωρω πιο σωστο, αν εισαι Αθηνα, να επισκεφτεις καταστηματα που εχουν demo προβολεις αν οχι ιδιους, παρεμφερείς με αυτους που επιθυμεις. Τετοιοι χωροι ειναι η avart και η ηχοεκφραση (δεν κανω διαφημιση, αυτοι ειναι σχεδον αποκλειστικα ) Σε οτι εχει να κανει με προβολεις εγω θα κοιτούσα προς benq w2000/w3000 απο Γερμανία. Θεωρω οτι ειναι ανώτεροι απο αυτους που προτείνεις εστω και οριακα. Τον optoma 550x μην τον σκεφτεσαι καν. Ειναι μια τραγωδία που αποδιδει σαν προβολέας των 500ε με 4Κ ανάλυση. Εχει και κακά οπτικά. Απο αυτους που ανέφερες ο HD83 ειναι η καλύτερη ποιοτικά λύση. Δες την κατάσταση του και τα οπτικά του. Δες επισης αν ειναι καθαρός βαζοντας ενα κομματι φυλλο Α4 στους 20 ποντους δειχνοντας ολομαυρη εικονα. ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσοχή στην τοποθέτηση του προβολέα.Αν δεν εχει lens shift, κεντραρε τον οπως πρεπει χωρις να χρησιμοποιήσεις διορθωση τραπεζιου που θα σου χαλάσει την εικονα. (ο w2000 εχει κατακορυφη μετακίνηση και ο w3000 και οριζοντια). Παλιοτερα υπήρχαν και καλα DLP μοντέλα με δυναμική οριδα (οπως ο HD83) που εδιναν πολυ αξιοπρεπες μαυρο. Τωρα δυστυχως εχουν τους DLP σε native contrast μονο και για να δεις ιριδα η σωστό μαυρο πρεπει να πας στο 3000ρο. Σε ενισχυτη να πας σε οσο πιο καινουργιο μοντελο γινεται αφου δεν πας σε reference σειρες ετσι ωστε να εισαι οσο πιο συμβατός γινεται με τα νεα προτυπα (HDR, HDCP2.2 κλπ) Καλές αγορές! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giannis316 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Ευχαριστώ για τις απόψεις. Δεν είμαι Αθήνα είμαι Κύπρο και μαγαζιά με demo προβολείς δεν παίζουν και τόσο. Τον HD83 είδα σε demo και με εντυπωσίασε αρκετά. Στο μαγαζί ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι η λάμπα έχει αλλακτεί πριν τον παραλάβει αυτός αλλά δεν μπορεί να ξέρει αν ο προηγούμενος έχει κάνει reset το counter. Θα δοκιμάσω αυτό που προτείνεις με το φύλλο Α4! Για τον ενισχυτή (Yamaha RXV683) μου τον πρότεινε ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού και μου φαίνεται αρκετά future proof (μοντέλο 2017) και από τα reviews γενικά που είδα για Yamaha βλέπω ότι ειναι αρκετά αξιόλογη επιλογή. Τέλος όσο αφορά τα ηχεία (Q-Acoustics) δεν είδα κάτι άλλο να παίζει σε αυτή την τιμή(1000-1500) με τόσο καλή ποιότητα. Όλα τα reviews που κυκλοφορούν λένε ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο τουλάχιστο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giannis316 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Τελικά μετά από αρκετό διάβασμα και ψάξιμο καταλήγω στα παρακάτω: 1) Optoma HD29Darbee / HD50 2) Πανί: το ψάχνω ακόμα γιατί οι επιλογές στην Κύπρο είναι ελάχιστες 3) Yamaha RX-V683 ή RX-V781(αν βρεθεί σε stock) 4) Το setup θα είναι 5.1.2 . Ηχεία: Q-Acoustics 3000 (3020, 3090c, 3070s) αλλά με τα 3050 floor-standers για μπροστά. Ceiling Proficient C656 με γωνία 15 μοιρών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
telistikos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Τελικά τι έκανες?έχω ένα optoma hd131xe και σκεφτόμουν για τον Optoma HD29 darbee ,σκέφτομαι και τον uhd60 όμως αλλά εκεί ανεβαίνει πολύ το κόστος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giannis316 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Κυκλοφόρησε και ο HD39 Darbee και αναμένω τιμή εντός της ημέρας. Παντός ενημερωτικά Darbee Vision μπορείς να βάλεις σε οποιοδήποτε projector / tv αγοράζοντας το μετατροπέα που είναι στα 150 - 209 ευρώ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
telistikos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 950 ευρώ τον βλέπω τον hd39. έχει λίγη διάφορα στα λουμενς και στο contrast με τον hd29 όλα τα άλλα ίδια.σε διάφορα βίντεο που ειδα και πολλα reviews ο gt1080 darbee είναι ότι καλύτερο στα 1000 ευρώ πάνω κάτω.ειδικά για gaming 16 input lag μονο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα