Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Στο αυτοκίνητό μου ,έχω το εξής πρόβλημα : Όταν πατήσω καλά το φρένο σε ταχύτητες > 100χλμω (όχι κοκκάλωμα), αρχίζει να ακούγεται θόρυβος-σφύριγμα μόνιμα ο οποίος ακούγεται μετά κατά βούληση (πχ μπορεί να ακούγεται μόνιμα και πατώντας πάλι ελαφρά το φρένο να σταματά προσωρινά ή να μην ακούγεται και να ακούγεται όταν το πατάω). Γενικά όποτε του κατέβει. Όταν το αυτοκίνητο κινειται πόλη, δεν έχω πρόβλημα.Από απόδοση δεν έχει πρόβλημα, φρενάρει (ή ίσως έτσι να νομίζω).

Επίσης ακούγεται χωρίς να φρενάρω, σε στροφές όμως, ένας υπόκωφος θόρυβος από το μπρος άξονα(ρουλεμάν ? ).

Και θα μου πεις, πήγαινε σε μάστορα. Σαφώς και θα πάω. Να τον στολίσω όμως γιατί πριν 2 μήνες άλλαξα δίσκους-τακάκια εν όψει ΚΤΕΟ...

Δημοσ.

στολισε τον,και βαλε τον να βγαλει τα τακακια ,να τα γυαλοχαρταρει λιγο ,και να τα πλυνει με σαπουνονερο,και να πλενει και τους δισκους,να απομακρυνει λιγο και την λαμαρινα προστασιας.ο υποκωφος θορυβος μπορει να ειναι απο οποιοδηποτε ρουλμαν των τροχων.σηκωνεις τροχους,και αυτος που γυρναει πιο ελευθερα,ειναι ο υποφτος.......

Δημοσ.

Για το θέμα με τα τακάκια αν βάλεις πάστα χαλκού ανάμεσα στο τακάκι και στην δαγκάνα, ο θόρυβος(σφύριγμα εικάζω ότι ακούς) θα εξαλειφθεί. Απλά να ξέρεις ότι με το πλύσιμο σε κάποια φάση φεύγει η πάστα και θα χρειαστεί να ξαναβάλεις εν καιρώ.

Για το άλλο θέμα όπως είπε και ο παραπάνω συνάδελφος πρέπει να σχετίζεται με τα ρουλεμάν των τροχών.

Δημοσ.

Για το θέμα με τα τακάκια αν βάλεις πάστα χαλκού ανάμεσα στο τακάκι και στην δαγκάνα, ο θόρυβος(σφύριγμα εικάζω ότι ακούς) θα εξαλειφθεί. Απλά να ξέρεις ότι με το πλύσιμο σε κάποια φάση φεύγει η πάστα και θα χρειαστεί να ξαναβάλεις εν καιρώ.

Για το άλλο θέμα όπως είπε και ο παραπάνω συνάδελφος πρέπει να σχετίζεται με τα ρουλεμάν των τροχών.

αυτο το αγοραζουμε απο καποιο ειδικο μαγαζι και το τοποθετουμε μονοι μας ή θελει λυσιμο; τα φρενα δεν τα επηρεαζει καθολου;

Δημοσ.

Για το σφύριγμα δεν παίζει ρόλο αν τα τακάκια ειναι φθηνά και μη επώνυμα;

Προσωπικά βάζω τακάκια των 30 ευρώ (μαλακα) απλώς τα περνάω με γυαλόχαρτο πρίν τη τοποθέτηση.

Κατα μέσο όρο βγάζω 40000χλμ

Δημοσ.

αυτο το αγοραζουμε απο καποιο ειδικο μαγαζι και το τοποθετουμε μονοι μας ή θελει λυσιμο; τα φρενα δεν τα επηρεαζει καθολου;

Εγώ προσωπικά το είχα πάρει απο το lidl όταν το είχε φέρει. Θέλει λίγο να πιάνει το χέρι σου για να το κάνεις.

Ουσιαστικά θέλει λύσιμο ώστε να έχεις άμεση πρόσβαση στην πίσω μεριά απο το τακάκι. Επειτα βάζεις με προσοχή την πάστα.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έρθει σε επαφή με την μεριά που πατάει πάνω στο δίσκο.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Στο αυτοκίνητό μου ,έχω το εξής πρόβλημα : Όταν πατήσω καλά το φρένο σε ταχύτητες > 100χλμω (όχι κοκκάλωμα), αρχίζει να ακούγεται θόρυβος-σφύριγμα μόνιμα ο οποίος ακούγεται μετά κατά βούληση (πχ μπορεί να ακούγεται μόνιμα και πατώντας πάλι ελαφρά το φρένο να σταματά προσωρινά ή να μην ακούγεται και να ακούγεται όταν το πατάω). Γενικά όποτε του κατέβει. Όταν το αυτοκίνητο κινειται πόλη, δεν έχω πρόβλημα.Από απόδοση δεν έχει πρόβλημα, φρενάρει (ή ίσως έτσι να νομίζω).

Επίσης ακούγεται χωρίς να φρενάρω, σε στροφές όμως, ένας υπόκωφος θόρυβος από το μπρος άξονα(ρουλεμάν ? ).

Και θα μου πεις, πήγαινε σε μάστορα. Σαφώς και θα πάω. Να τον στολίσω όμως γιατί πριν 2 μήνες άλλαξα δίσκους-τακάκια εν όψει ΚΤΕΟ...

ζητα του να αλαξεις  τακακια σε πιο μαλακα.   μην τα  τριψει  σε καινουριους δισκους  ειναι κριμα για τους δισκους..     εαν  ακουγεται ηχος σαν κρακ κρακ  σε στοφες  λογικα ειναι μπιλιοφορος, εαν σε ταχυτητα γυρω στα 50 60 ξεκιναει  ενας ηχος  σαν να βρισκει κατι στην ροδα λογικα  ειναι ρουλεμαν τροχου  

Επεξ/σία από christopher0016
Δημοσ.

ζητα του να αλαξεις  τακακια σε πιο μαλακα.   μην τα  τριψει  σε καινουριους δισκους  ειναι κριμα για τους δισκους..     εαν  ακουγεται ηχος σαν κρακ κρακ  σε στοφες  λογικα ειναι μπιλιοφορος, εαν σε ταχυτητα γυρω στα 50 60 ξεκιναει  εαν ηχος  σαν να βρισκει κατι στην ροδα λογικα  ειναι ρουλεμαν τροχου  

Αυτό έκανε από μόνος του τελικά, τα άλλαξε.

Ναι, μάλλον έχω και τα 2 αυτά που γράφεις παρακάτω.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

ζητα του να αλαξεις  τακακια σε πιο μαλακα.   μην τα  τριψει  σε καινουριους δισκους  ειναι κριμα για τους δισκους..     εαν  ακουγεται ηχος σαν κρακ κρακ  σε στοφες  λογικα ειναι μπιλιοφορος, εαν σε ταχυτητα γυρω στα 50 60 ξεκιναει  ενας ηχος  σαν να βρισκει κατι στην ροδα λογικα  ειναι ρουλεμαν τροχου  

Καλησπέρα φίλε μου - έχω ακριβώς αυτό το πρόβλημα στον πίσω δεξί τροχό σε Toyota Yaris '03 αλλά η Toyota μου έδωσε προσφορά κοντά στα 400ευρώ για να μου το φτιάξει. Υπάρχει δυνατότητα να το επισκευάσω πιο οικονομικά; Έκανα μία γρήγορη αναζήτηση και βρήκα "μουαγιέ" με διψήφια τιμή αγοράς. Μου φαίνονται υπερβολικά τα λεφτά που μου ζήτησαν. Μπορώ να αγοράσω το μουαγίε και να πάω σε ένα βουλκανιζατέρ να μου το φτιάξουν; Επίσης, τι κίνδυνος υπάρχει αν χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο με αυτό το πρόβλημα; Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου - έχω ακριβώς αυτό το πρόβλημα στον πίσω δεξί τροχό σε Toyota Yaris '03 αλλά η Toyota μου έδωσε προσφορά κοντά στα 400ευρώ για να μου το φτιάξει. Υπάρχει δυνατότητα να το επισκευάσω πιο οικονομικά; Έκανα μία γρήγορη αναζήτηση και βρήκα "μουαγιέ" με διψήφια τιμή αγοράς. Μου φαίνονται υπερβολικά τα λεφτά που μου ζήτησαν. Μπορώ να αγοράσω το μουαγίε και να πάω σε ένα βουλκανιζατέρ να μου το φτιάξουν; Επίσης, τι κίνδυνος υπάρχει αν χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο με αυτό το πρόβλημα; Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

Βρες ένα τρίτο συνεργείο καλό που να ασχολείται με toyota και γράψτους στα φρύδια σου. Ανταλλακτικά από μόνοι μας καλό είναι να μην αγοράζουμε, και να ρίχνουμε την ευθύνη στον συνεργειά αν βάλει μούφες πάνω. Πιστεύω μπορείς να λύσεις το πρόβλημα με τα μισά λεφτά ειδικά για ρουλμαν μουαγιέ. Απλά ρώτα και βρες ΣΩΣΤΟ μάστορα κι όχι μαλάκα.

• Moderators
Δημοσ.

Το οποίο είναι ο,τι χειρότερο για τη δαγκάνα... Ειδικά σε βάθος χρόνου.

Δημοσ.

Το οποίο είναι ο,τι χειρότερο για τη δαγκάνα... Ειδικά σε βάθος χρόνου.

Για ποιο λόγο αν το κάνεις σωστά και βάλεις μόνο στο αυλάκι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...