Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Ενώ η τηλεόραση παίζει κανονικά με κλειστό το pc (να αναφέρω ότι είναι monitor-tv), όταν το ανοίγω η ποιότητα στο σήμα των καναλιών πέφτει κατακόρυφα με αποτέλεσμα να μην μπορώ να παρακολουθήσω κανένα κανάλι. Κάποια ιδέα από τι μπορεί να συμβαίνει αυτό ? Χρησιμοποιώ κεραία wifi για το internet, έχω δοκιμάσει να την αποσυνδέσω και πάλι το πρόβλημα συνεχίζει. Επίσης να αναφέρω ότι στο παλιό σπίτι που έμενα και είχα εξωτερική κεραία, δεν είχα αυτό το πρόβλημα. Τώρα χρησιμοποιώ εσωτερική κεραία. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Απομακρυνε το καλωδιο (απο την κεραια => στην τηλεοραση) απο τα υπολοιπα καλωδια.

Αν τα εχεις πιασει μαζι, ξεχωρισε την κεραια.

Δημοσ.

Το pc και η tv ειναι στην ιδια πριζα; Μηπως σε ιδιο πολυπριζο; Εαν ναι, δοκιμασε αλλαγες και ισως σκεψου και την περιπτωση ελεγχου πριζων και πινακα απο ηλεκτρολογο.

• Like 1
Δημοσ.

Εχεις ξεχωριστο hdmi switch (ή αλλη συσκευη, π.χ. splitter, audio stripper και το λουρι της μανας)?

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θελουν δικια τους τροφοδοσια κι ΟΧΙ να τραβανε ρευμα απο την τηλεοραση.

Δημοσ.

Εχεις ξεχωριστο hdmi switch (ή αλλη συσκευη, π.χ. splitter, audio stripper και το λουρι της μανας)?

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θελουν δικια τους τροφοδοσια κι ΟΧΙ να τραβανε ρευμα απο την τηλεοραση.

Όχι, δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο.

Το pc και η tv ειναι στην ιδια πριζα; Μηπως σε ιδιο πολυπριζο; Εαν ναι, δοκιμασε αλλαγες και ισως σκεψου και την περιπτωση ελεγχου πριζων και πινακα απο ηλεκτρολογο.

Ναι είναι και το δύο στο ίδιο πολύμπριζο. Δοκίμασα την τηλεόραση σε άλλο πολύμπριζο και παρατήρησα πως οι παρεμβολές μειώθηκαν. Συγκεκριμένα ενώ είχα παρεμβολές και στα απλά κανάλια αλλά και στις HD εκδόσεις των καναλιών, τώρα έχω παρεμβολές μόνο στα HD.

Δημοσ.

Όχι, δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο.

Ναι είναι και το δύο στο ίδιο πολύμπριζο. Δοκίμασα την τηλεόραση σε άλλο πολύμπριζο και παρατήρησα πως οι παρεμβολές μειώθηκαν. Συγκεκριμένα ενώ είχα παρεμβολές και στα απλά κανάλια αλλά και στις HD εκδόσεις των καναλιών, τώρα έχω παρεμβολές μόνο στα HD.

Διαφορετικα πολυπριζα αλλα στην ιδια πριζα στον τοιχο; Εαν ναι κοιτα με εναν ηλεκτρολογο το θεμα.

Δημοσ.

Διαφορετικα πολυπριζα αλλα στην ιδια πριζα στον τοιχο; Εαν ναι κοιτα με εναν ηλεκτρολογο το θεμα.

Ακριβώς. Μετά από λίγο έφτιαξαν και τα HD κανάλια. Θα το παρακολουθήσω για μερικές μέρες και αν δω ότι συμβαίνει ξανά θα φωνάξω ηλεκτρολόγο. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.

Δημοσ.

Με εσωτερικη κεραια ειχα κι εγω το ιδιο προβλημα.

Ησυχασα μονο οταν εβαλα εξωτερικη.

Υ.Γ.

Μη με παρετε με τις ντοματες....

Ειχα βρει λυση στο προβλημα αυτο.

Οταν αποσυνεδεα την εσωτερικη κεραια και καρφωνα ενα SEGA Master System 2 με RF καλωδιο,

επιανα ολα τα καναλια χωρις να επηρεαζεται το σημα απο το αν ηταν το pc αναμενο, ή αλλες συσκευες. Χωρις παρεμβολες.

Το Μaster System δε χρειαζοταν καν να ειναι στην πριζα για να πιασει ολα τα καναλια.

Ουτε ενισχυτες, ουτε λαμακιες.  :shock:

• Like 1
Δημοσ.

Με εσωτερικη κεραια ειχα κι εγω το ιδιο προβλημα.

Ησυχασα μονο οταν εβαλα εξωτερικη.

Υ.Γ.

Μη με παρετε με τις ντοματες....

Ειχα βρει λυση στο προβλημα αυτο.

Οταν αποσυνεδεα την εσωτερικη κεραια και καρφωνα ενα SEGA Master System 2 με RF καλωδιο,

επιανα ολα τα καναλια χωρις να επηρεαζεται το σημα απο το αν ηταν το pc αναμενο, ή αλλες συσκευες. Χωρις παρεμβολες.

Το Μaster System δε χρειαζοταν καν να ειναι στην πριζα για να πιασει ολα τα καναλια.

Ουτε ενισχυτες, ουτε λαμακιες. :shock:

Δεν έχω κοντά πρίζα για να συνδέσω την εξωτερική κεραία με την τηλεόραση δυστυχώς οπότε βολεύομαι με την εσωτερική.

Το καλώδιο της τηλεόρασης έχει φεριτη? Αν όχι δοκίμασε να βάλεις...

Όχι δεν έχει. Θα το δοκιμάσω. (Επειδή δεν έχω ασχοληθεί ξανά με τον φερρίτη, πρέπει να μπει από την μεριά του καλωδίου που συνδέεται στην τηλεόραση ή απο την μεριά της πρίζας ? Ή δεν παίζει ρόλο ? )

Υποθέτω φερρίτη μπορώ να βρω σε κατάστημα ηλεκτρονικών ?

Δημοσ.

Επίσης κάτι τελευταίο που σκέφτηκα. Όλα τα VGA καλώδια που κοίταξα έχουν φερρίτη. Το DVI-HDMI που χρησιμοποιώ δεν έχει. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργούνται από εκεί οι παρεμβολές ?

Δημοσ.

Ένα μικρό σχόλιο για τους φερρίτες: Δέν είναι πανάκεια. Και εξηγώ:

Βάζοντας έναν φερριτη σε ένα καλώδιο (υπάρχουν και φερρίτες clip-on που μπορούν να μπούν εκ των υστέρων) προσθέτει λίγη αυτεπαγωγή στο καλώδιο, σαν να βάζουμε ένα πηνίο μικρής τιμής σε σειρά. Αυτή η αυτεπαγωγή σχηματίζει ένα φίλτρο RLC μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία του κυκλώματος και έχει ώς αποτέλεσμα να μειώνει τη το πλάτος και την ισχύ των υψηλών συχνοτήτων.

Το πρόβλημα είναι οτι εκτός απο τις υψηλές συχνότητες που προέρχονται απο θόρυβο, μπορεί να κόψει και τις υψηλές συχνότητες του σήματος, οπότε να αλλιώσει το σήμα και ουσιαστικά να κάνει τα πράγματα χειρότερα σε σχέση με ένα καλώδιο χωρίς φερρίτη.

Ο εντοπισμός της πηγής του ηλεκτρομαγνητικού θορύβου (και όταν εντοπιστεί, ο επανασχεδιασμός του κυκλώματος) είναι μια εξαιρετικά ακριβή και χρονοβόρα διαδικασία. Οπότε πολλές φορές οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών απλά βάζουν φερρίτες εκτος απο τα καλώδια και σε διάφορα σημεία μέσα στο κύκλωμα, με την ελπίδα οτι αυτό θα κόψει τον θόρυβο σε ανεκτά επίπεδα χωρίς να επηρρεάσει σημαντικά τα σήματα.

Κάποιες φορές αυτή η τακτική όντως δουλεύει. Έχω δεί επώνυμο τροφοδοτικό (οχι για PC) το οποίο είχε δεκάδες φερρίτες σε κάθε ποδαράκι τρανζίστορ και δίοδου. Αποκλείεται όλα αυτά τα σημεια να χρειάζονταν όντως φερρίτες. Απλά είχαν θέμα με το θόρυβο, το γεμίσανε φερρίτες λίγο πολύ στην τύχη, είδαν οτι με αυτούς μειώθηκε ο θόρυβος και το βγάλανε στην παραγωγή. Οι φερριτες είναι πάμφθηνοι, το να γινει σωστός έλεγχος EMI και επανασχεδιασμός είναι πολύ ακριβό.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι οτι ένα καλώδιο με φερρίτες δέν είναι απαραίτητα καλύτερο και υπάρχει η πιθανότητα να χειροτερέψει κάποιο πρόβλημα αντι να το λύσει. Και οι φερρίτες καμια φορά δείχνουν οτι έχει γίνει "μπάλωμα" της τελευταίας στιγμής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...