timos71 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Παιδιά η κάτω γραμμή είναι συνδεδεμένη σε καφαο κοντά στα 600-700 μετρα. Το μέτρησα χοντρικά παίρνοντας μέτρηση με βάση το καντράν που καταγράφει τα χιλιόμετρα στο αμάξι. Μπακαλιστικα i know Και βάζοντας το τηλέφωνο του κάτω ορόφου βγάζει διαθεσιμότητα έως 50. (OTE) Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία στο πρώτο ποστ. Η πάνω γραμμή στο αστικό κέντρο. (FORTHNET ) Η γραμμή στο πάνω διαμέρισμα μπήκε πολύ αργότερα σε σχέση με το κάτω. Δεν έχω δέσμευση συμβολαίου με την shitty nova . Καιρός να τη κανω γιατί τα 60 φεύγα το 2μηνο δεν δικαιολογούνται. Εμένα το καθαρό 30αρι με ενδιαφέρει. Το 50αρι είναι πολλά τα money€ Γίνεται με κάποιο τρόπο να δω τα στατιστικά της κάτω γραμμής συνδέοντας απλα το μόντεμ; Υ.Γ ΠΑΝΩ ΓΡΑΜΜΗ / FORTHNET Downstream Upstream SNR Margin : 3.1 dB 5.8 dB Line Attenuation : 51.0 dB 22.0 dB Data Rate : 4543 kbps 726 kbps Bandwide Down/Up(kbps) : 4543 kbps / 726 kbps SNR Margin Down/Up(db) : 3.1 dB / 5.8 dB FEC Down/Up : 38405 / 0 CRC Down/Up : 90 / 0 HEC Down/Up : 1574 / 0 modem ZTE H108NS Για δοκιμή έκανα έλεγχο και τοπικά καταστήματα τριγύρω σε ακτίνα κατω του 1 χλμετρου αλλά και γειτονικό σπίτι . Εμφάνισε εώς 50. Αν μπορείς ανέβασε και τα στατιστικά από τη κάτω γραμμή που είναι συνδεδεμένη στο καφαο. Πάντως από τα στατιστικά της δικιάς σου φαίνεται να είσαι σε απόσταση ~3-3.5 χλμ οπότε μόνο από kv θα πάρεις vdsl 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Super Moderators Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Σχεδόν 3.7km από το Α/Κ θα έλεγα, οπότε ναι μόνο μέσω KV η διαθεσιμότητα. Πάντως για 51db attenuation τα 4543Kbps που συγχρονίζει είναι άριστα, το μέγιστο θεωρητικό είναι 4.62Mbps σε τέτοια απόσταση...
7nisiotis Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Σχεδόν 3.7km από το Α/Κ θα έλεγα, οπότε ναι μόνο μέσω KV η διαθεσιμότητα. Πάντως για 51db attenuation τα 4543Kbps που συγχρονίζει είναι άριστα, το μέγιστο θεωρητικό είναι 4.62Mbps σε τέτοια απόσταση... Το αστείο είναι οτι πέρυσι ενώ ήμουν στα κλασσικά 4400-4300 ξαφνικά όλον τον Νοέμβριο έπιανα 7600 kbps Download. Βέβαια έπεφτε μετα απο 4-5 ωρες αλλά με καθε επανεκκίνηση εμενε εκεί γύρω 7500-7400-7600 με το ιδιο margin / profile με τωρα . Μια ωραια μερα έκλεισα το μόντεμ γιατί ηθελα να αλλάξω κατι στα καλώδια πίσω απο το γραφείο και επέστρεψε στα 2 mbps απο τα κλασσικά 4. Με τα πολλά και μετά από φασαρία και τηλεφωνα στη nova έστρωσε. Πληροφοριακα :Το 2007 έπιανα 7 mbps. Από το 2011 και μετα άρχισε να μεγαλώνει το Dp ( από 39 πηγε 51 ) με αποτέλεσμα τη μείωση ταχυτητας
panos- Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Είπες ότι η γιαγιά δεν το χρησιμοποιεί αφού πληρώνει που πληρώνει έχεις σκεφτεί την λύση να πάρεις το Ίντερνετ πάνω?
7nisiotis Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Είπες ότι η γιαγιά δεν το χρησιμοποιεί αφού πληρώνει που πληρώνει έχεις σκεφτεί την λύση να πάρεις το Ίντερνετ πάνω?Πληρώνει για 4 αρι δυστυχώς.
orck Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Αυτό που σου λέει είναι να πληρώσει για 50αρι και εσύ να τραβήξεις το τηλεφωνικό καλώδιο από την έξοδο του splitter στο σπίτι σου. Φυσικά θα πληρώσεις εσύ το κόστος του vdsl.
7nisiotis Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Αυτό που σου λέει είναι να πληρώσει για 50αρι και εσύ να τραβήξεις το τηλεφωνικό καλώδιο από την έξοδο του splitter στο σπίτι σου. Φυσικά θα πληρώσεις εσύ το κόστος του vdsl.Δεν θέλω να κάνω τωρα πατεντες στο σπίτι και να σου πω την αλήθεια επειδή υπάρχει άτομο με βηματοδότη στο σπίτι φοβάμαι να εγκαταστήσω μοντεμ με wifi κατω. Διαφορετικά ναι θα εκανα αυτό που λες με ενα Ethernet πάνω στο μοντεμ
orck Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Το modem επάνω λέμε. Θα κάνεις προέκταση το τηλεφωνικό καλώδιο και το ρούτερ θα είναι σε εσένα. Στην ανάγκη κατεβάζεις κάτω ένα ethernet για τον συγκενη που το χρησιμοποιεί περιστασιακά.
7nisiotis Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Το modem επάνω λέμε. Θα κάνεις προέκταση το τηλεφωνικό καλώδιο και το ρούτερ θα είναι σε εσένα. Στην ανάγκη κατεβάζεις κάτω ένα ethernet για τον συγκενη που το χρησιμοποιεί περιστασιακά.Αν κάνω προέκταση δε θα έχω απώλειες στην ταχύτητα; BytheWay Η γραμμή μου το Νοέμβριο όταν είχε γίνει το θαύμα Περιττό να πω τη σύγκριση 4000 με 6800 στη γραμμή πόση διαφορά είχα δει. Χαοτική, φαντάσου απο 4 σε 30.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Super Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δεν θέλω να κάνω τωρα πατεντες στο σπίτι και να σου πω την αλήθεια επειδή υπάρχει άτομο με βηματοδότη στο σπίτι φοβάμαι να εγκαταστήσω μοντεμ με wifi κατω. Διαφορετικά ναι θα εκανα αυτό που λες με ενα Ethernet πάνω στο μοντεμ Αν ήταν να επηρεάζονται τόσο εύκολα οι βηματοδότες θα είχες δει στις ειδήσεις για ουκ ολίγες περιπτώσεις.
7nisiotis Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Αν ήταν να επηρεάζονται τόσο εύκολα οι βηματοδότες θα είχες δει στις ειδήσεις για ουκ ολίγες περιπτώσεις. Δε ξέρω παιδιά θα δω τι θα κάνω δε θέλω να κάνω τώρα αλλαγές στο σπίτι γιατί είναι και μεγάλοι άνθρωποι, με καμία επαφή με τεχνολογία και θα τους φανεί κάπως. Καλυτερα να μη πειράξω κατι κάτω. Δε ξέρω καν πως ειναι οι συνδεσμολογιες και ο όροφος εχει 3 τηλέφωνα συνδεδεμένα και ενα στην κάτω αποθήκη. Το πλάνο μέχρι τώρα είναι Σεπτέμβριο αλλαγή παρόχου στον ΟΤΕ στο δικό μου διαμέρισμα πάνω.
panos- Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Βάλε το modem για τα τηλέφωνα κάτω με κλειστό wifi, για να έχει Ethernet και ο επισκέπτης και πάρε με ένα router και ένα καλώδιο Ethernet το Internet πάνω.
christaras1990 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα, εγώ μένω λιγο παρακάτω απο εσένα, κοντά στα jumbo. Η νέα καμπίνα του ΟΤΕ έχει μπει σχεδόν εδώ και ένα χρόνο στα 100μ από το σπίτι μου. Πριν 3-4 μέρες είδα διαθεσιμότητα για vdsl μεσω ΟΤΕ (με γειτονικό τηλ αριθμό) και VODAFONE με τον δικό μου τηλ αριθμό. (Έλεγχος με τηλεφωνικό αριθμό και όχι με διεύθυνση γιατί όπως είπες δεν υπάρχει αριθμός και οδός). Πήρα τηλ κατευθείαν vodafone μου είπαν οτι βλέπουν κ αυτοί διαθεσιμότητα κανονικά και εκανα αίτηση ενεργοποίησης vdsl. Περιμένω τις εξελίξεις. 1
7nisiotis Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Ήρθε συγγενής τεχνικός του ΟΤΕ και σύνδεσε το μόντεμ στο κάτω διαμέρισμα. Θα κατέβω αύριο κάτω να δούμε DP attenuation κλπ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα