Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, μένω Κέρκυρα, κοντά στον πρώην ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ. Μένω σε 2οροφο σπίτι στον πάνω όροφο εγώ και στο κάτω όροφο συγγενείς. Το σπίτι είναι χτισμένο μετά το 80 οι γραμμές του γύρω στο 92'. Σήμερα μιλούσα με τη γιαγιά μου που διαμένει στο κάτω όροφο, δεν γνωρίζει από τεχνολογία κλπ ούτε υπολογιστές, μεγάλοι άνθρωποι καταλαβαίνετε. Μου είπε οτι της έκαναν πρόταση από τον ΟΤΕ να της δώσουν νέο μόντεμ Voip,

(στο πακέτο που πληρώνει με +2 ευρώ της έχουν βάλει και ιντερνετ. )Λόγω που μερικές φορές έρχεται και μένει η ξαδέρφη/ξάδερφος μου εδώ και για μολις +2 ευρώ το πρόσθεσε στο πακέτο που πληρώνει.

Πέρυσι της είχαν δωσει ενα zte H108NS. Το οποίο καβατζωσα εγώ και το εβαλα στο δικό μου χώρο στο πάνω διαμερισμα. Εγώ σε αντίθεση με τη γιαγιά μου που έχει Οτε έχω Forthnet -ΔΥΣΤΥΧΩΣ-

Με το που ακούω το Voip εγώ λέω εδώ είμαστε, Vdsl αμα εχει το κάτω διαμέρισμα θα εχω και γω υποστήριξη ή έστω κάποια άνοδο στη ταχύτητα. Δυστυχώς από δίκτυα δεν γνωρίζω και πολλά ούτε πως ειναι συνδεδεμένες οι γραμμες.

Επί της ευκαιρίας, μπαίνω στον έλεγχο διαθεσιμότητας με τον αριθμό της γιαγιάς και βλέπω ΔΙΑΘΕΣΙΜΌΤΗΤΑ VDSL 50 και 30.

Πάω μετά στο site της Forthnet βαζω το δικό μου. @@ Καμια διαθεσιμότητα , 51 db LA. 4 mbps.

Πώς γίνεται αυτό;

* άλλο αριθμό έχει το κάτω διαμέρισμα και άλλο εγω.

*2

Το παραπάνω κείμενο είναι γραμμένο εν τάχει, μέσω κινητού οπότε με συγχωρείτε για τυχόν συντακτικά λάθη.

Αν παω και γω στον ΟΤΕ θα εχω VDSL ή ....

post-376588-0-36469900-1501405215_thumb.jpg

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Ο τίτλος μπερδεύει λίγο... :P

Λογικά είναι θέμα Forthnet, μπήκαν νέα KV στην γειτονιά σου αλλά δεν δίνει από αυτά...

• Like 1
Δημοσ.

Ο τίτλος μπερδεύει λίγο... :PΛογικά είναι θέμα Forthnet, μπήκαν νέα KV στην γειτονιά σου αλλά δεν δίνει από αυτά...

Ειμαι εκτος σπιτιού και απο κινητο. Μου βγήκε η πίστη να γράψω το "σεντόνι". Σόρρυ

Αν πάω στον ΟΤΕ θα εχω τα ίδια με τον κάτω όροφο ή την ιδια γραμμή με τα 4 mbps ;

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Τα ίδια με τον κάτω. Αλλά checkαρε πρώτα διαθεσιμότητα σε Vodafone και Wind που είναι φτηνότεροι...

• Like 1
Δημοσ.

Τα ίδια με τον κάτω. Αλλά checkαρε πρώτα διαθεσιμότητα σε Vodafone και Wind που είναι φτηνότεροι...

Μενω 6 χιλιόμετρα μακριά απο το κέντρο , εχει όμως καφαο κατω του ενος χιλιομέτρου του ΟΤΕ που κατά 90% συνδέεται ο κάτω όροφος σε αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Η Forthnet δεν πληρώνει για την καμπίνα του VDSL στην γειτονιά και γι αυτό δεν δίνει. Ο ΟΤΕ που του ανήκει, δίνει. Ναι, αν λήγει το συμβόλαιο σου και πας ΟΤΕ θα έχεις.

Δημοσ.

Δεν αρκεί το ότι το KV του ΟΤΕ βρίσκεται στο 1 χλμ.

Πρέπει να δεις αν στην περιοχή σου έχουν εγκατασταθεί τα νέα KV (είδα αρκετά πριν 10 μέρες που ήμουν στην Κέρκυρα, τόσο στην πόλη όσο και στην περιοχή προς το Κανόνι).

Εάν βρεις νέα στην περιοχή σου, τότε έχει επεκταθεί το νέο δίκτυο και εκεί, οπότε το συμπέρασμα είναι ότι η Forthnet δεν έχει αποφασίσει ακόμη να δώσει vdsl από KV στην Κέρκυρα. Σ' αυτή την περίπτωση θα ελέγξεις διαθεσιμότητα από ΟΤΕ και τους υπόλοιπους παρόχους (μάλλον απίθανο να δίνουν) και αποφασίζεις.

Εάν δεν βρεις, σημαίνει ότι δεν έχει επεκταθεί το νέο δίκτυο στην περιοχή σου (ακόμη).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν αρκεί το ότι το KV του ΟΤΕ βρίσκεται στο 1 χλμ.

Πρέπει να δεις αν στην περιοχή σου έχουν εγκατασταθεί τα νέα KV (είδα αρκετά πριν 10 μέρες που ήμουν στην Κέρκυρα, τόσο στην πόλη όσο και στην περιοχή προς το Κανόνι).

Εάν βρεις νέα στην περιοχή σου, τότε έχει επεκταθεί το νέο δίκτυο και εκεί, οπότε το συμπέρασμα είναι ότι η Forthnet δεν έχει αποφασίσει ακόμη να δώσει vdsl από KV στην Κέρκυρα. Σ' αυτή την περίπτωση θα ελέγξεις διαθεσιμότητα από ΟΤΕ και τους υπόλοιπους παρόχους (μάλλον απίθανο να δίνουν) και αποφασίζεις.

Εάν δεν βρεις, σημαίνει ότι δεν έχει επεκταθεί το νέο δίκτυο στην περιοχή σου (ακόμη).

Μου είχαν πει οτι δε προβλέπεται να δώσουν vdsl εκτος κέντρου, σε συνομιλία που είχα μαζί τους τηλεφωνικώς πριν λίγους μήνες.

Εμένα με ενδιαφέρει καθαρό 30αρι VDSL. Από την στιγμή που στο κάτω όροφο/διαμέρισμα αναφέρει διαθέσιμο και το 50αρι δε σημαίνει οτι και γω μεχρι 50 θα έχω; Αρα αμα βάλω 30αρι θα κλειδώνει λογικά τοσο (; )

Έβαλα διεύθυνση σπιτιου και λέει οτι το αίτημα σας.... θα διερευνηθεί περισσότερο. Βάζοντας το κάτω τηλέφωνο εμφανίζει ότι και στην παραπάνω εικόνα.

Φταίει το ότι δεν έχουμε ΟΥΤΕ ΟΔΟ, ΟΥΤΕ ΑΡΙΘΜΌ οπότε μόνο μέσω τηλεφώνου ΟΤΕ του κάτω διαμερίσματος μπορώ να τσεκαρω.

Σε άλλους παρόχους δεν με βρίσκει αφού διεύθυνση , οδός αριθμός κλπ ΔΕΝ υπάρχουν

Αρα μονόδρομος ο ΟΤΕ. Εξάλλου και όλη η γειτονιά ΟΤΕ εχει βάσει των όσων έχω μάθει. Και βλέποντας τα wifi τους

Απο ταχύτητα οι μισοί δεν ξέρουν καν τι έχουν οπότε ασφαλές συμπέρασμα δε μπορώ να βγάλω.

Και τα #σουπερ# στατιστικά της γραμμής της δικιάς μου

Bandwide Down/Up(kbps)

:

4600 kbps / 724 kbps

SNR Margin Down/Up(db)

:

2.9 dB / 5.7 dB

FEC Down/Up

:

18320 / 0

CRC Down/Up

:

191 / 0

HEC Down/Up

:

2422 / 0

up time

:

0d: 6h:40m:44s

Θα ήταν καλό οταν πάω στον Οτε για να κάνω αλλαγή παρόχου να αναφέρω κάτι έξτρα ή τα errors " προέρχονται " από την απόσταση των 7 χιλιομέτρων ( σύνδεση σε ΑΚ ) ;

Θα έρθει κάποιος τεχνικός αργότερα να ελέγξει κάτι;

Πιστεύω καταλαβαίνετε την ανυπομονησία αλλά και την αγανάκτηση. Τόσα χρόνια στα 4mbps και ξαφνικά να βλέπεις διαθεσιμότητα Vdsl είναι σαν "θαύμα" κυριολεκτικά.

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1
Δημοσ.

Τώρα ξεκαθαρίζεις ότι δεν δίνουν απόKV αλλά από ΑΚ με ότι αυτό συνεπάγεται (τα 7 χλμ που γράφεις είναι πάρα πολλά και απαγορευτικά για vdsl).

Από τα χαρακτηριστικά που δίνεις λείπει το Attenuation που δείχνει πόσο μακρυά βρίσκεσαι από το ΑΚ.

Δημοσ.

Τωρα εχει ADSL απο το κεντρο που ειναι 7χλμ μακρια, εαν υπαρχει KV κοντα του θα παρει VDSL απο αυτο (μεσω ΟΤΕ) το οποιο ειναι 1χλμ και θα πεταει, αμφιβαλλω ομως οτι θα μπορεσεις να εχεις 50, για τα 30 εχεις πιθανοτητες καλες να κλειδωσει ακριβως.

• Super Moderators
Δημοσ.

Λίγο δύσκολο να βγάζει το από κάτω σπίτι διαθεσιμότητα για 50αρα με Cosmote (Αν ήταν Wind θα το καταλάβαινα :P ) και να είναι πράγματι 1km μακρυά το KV...

Επισκέπτης
Δημοσ.

(Αν ήταν Wind θα το καταλάβαινα :P )

:lol: :lol: :lol:  :devil:

Ον τοπικ

Αν δεν έχεις δέσμευση συμβολαίου πήγαινε σε κατάστημα ζητά φορητοτητα και έλεγχο VDSL αν σου πούνε ναι προχωρά σε αλλαγή και καλορίζικο.

Δημοσ.

Τώρα ξεκαθαρίζεις ότι δεν δίνουν απόKV αλλά από ΑΚ με ότι αυτό συνεπάγεται (τα 7 χλμ που γράφεις είναι πάρα πολλά και απαγορευτικά για vdsl).

Από τα χαρακτηριστικά που δίνεις λείπει το Attenuation που δείχνει πόσο μακρυά βρίσκεσαι από το ΑΚ.

Λίγο δύσκολο να βγάζει το από κάτω σπίτι διαθεσιμότητα για 50αρα με Cosmote (Αν ήταν Wind θα το καταλάβαινα :P ) και να είναι πράγματι 1km μακρυά το KV...

Παιδιά η κάτω γραμμή είναι συνδεδεμένη σε καφαο κοντά στα 600-700 μετρα. Το μέτρησα χοντρικά παίρνοντας μέτρηση με βάση το καντράν που καταγράφει τα χιλιόμετρα στο αμάξι. Μπακαλιστικα i know

Και βάζοντας το τηλέφωνο του κάτω ορόφου βγάζει διαθεσιμότητα έως 50. (OTE)

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία στο πρώτο ποστ.

Η πάνω γραμμή στο αστικό κέντρο. (FORTHNET

)

Η γραμμή στο πάνω διαμέρισμα μπήκε πολύ αργότερα σε σχέση με το κάτω.

Δεν έχω δέσμευση συμβολαίου με την shitty nova . Καιρός να τη κανω γιατί τα 60 φεύγα το 2μηνο δεν δικαιολογούνται.

Εμένα το καθαρό 30αρι με ενδιαφέρει. Το 50αρι είναι πολλά τα money€

Γίνεται με κάποιο τρόπο να δω τα στατιστικά της κάτω γραμμής συνδέοντας απλα το μόντεμ;

Υ.Γ

ΠΑΝΩ ΓΡΑΜΜΗ / FORTHNET

Downstream Upstream

SNR Margin

:

3.1 dB 5.8 dB

Line Attenuation

:

51.0 dB 22.0 dB

Data Rate

:

4543 kbps 726 kbps

Bandwide Down/Up(kbps)

:

4543 kbps / 726 kbps

SNR Margin Down/Up(db)

:

3.1 dB / 5.8 dB

FEC Down/Up

:

38405 / 0

CRC Down/Up

:

90 / 0

HEC Down/Up

:

1574 / 0

modem ZTE H108NS

Για δοκιμή έκανα έλεγχο και τοπικά καταστήματα τριγύρω σε ακτίνα κατω του 1 χλμετρου αλλά και γειτονικό σπίτι . Εμφάνισε εώς 50.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...