29gk Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δεν παρακολουθεί κανένας το PC κάποιου υπαλλήλου live. Αυτά είναι ανοησίες του TS προφανώς.. Εχω υποψιν παντως περιπτωση, δημοσιου υπαλληλου ο οποιος παραπονιοταν ( οχι ο συγκεκριμενος δεν το κλιμακωσε σε επιπαδο καταγγελιας και εισαγγελεα, καθως του εκοβε περισσοτερο μαλλον ) για "παρακολουθηση" ή και "κατασκοπια" του pc του καθως επειδη ειχε τη συνηθεια να φερνει απο το σπιτι του στικακια με υλικο που ειχε κατεβασει την προηγουμενη για να τα προβαλλει στη δουλεια και στους συναδελφους του, στα pc ολου του τμηματος αναγκαστηκαν να "μπαζωσουν" με σιλικονη ολες τις usb θυρες. Και επειδη δεν χαμπαριαζε απο υποδειξεις αλλα και εντολες των προισταμενων του, ο διαχειριστης ειχε λαβει εντολη να τσεκαρει συχνα τα ιστορικα του pc του. Η περιπτωση βεβαια του TS δεν ειναι ξεκαθαρη, δεν θα μπορουσε αλλωστε να ειναι, οποτε οσοι του απαντησαν προσπαθησαν πιστευω να ειναι οσο πιο συγκεκριμενοι γινεται. Ολα φυσικα ειναι και θεμα ερμηνειας, αλλα οι γενικες αρχες ειναι σιγουρα ξεκαθαρες.
nikοs Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δεν διαβάζω όλο το νήμα αλλα θα σχολιάσω αναφορικά με το αρχικό post! Λοιπόν το pc στην δουλειά σου δεν είναι δικό σου, ανήκει σε κάποιον "τομέα" και ο διαχειριστής ελέγχει τα δικαιώματα των χρηστών...Ουσιαστικά οι υπολογιστές απλά "φιλοξενούν" τους χρήστες...ΠΡΟΣΕΞΕ τι σου γράφω... τους ΧΡΗΣΤΕΣ όχι τους διαχειριστές του υπολογιστή!!! Οι χρήστες λοιπόν έχουν ότι δικαιώματα τους επιτρέπει ο διαχειριστής...Αν δεν θέλει ο διαχειριστής δεν μπορείς ούτε φόντο να αλλάξεις , ούτε στις "ιδιότητες" να μπείς!Όσο αναφορά για την εγκατάσταση προγραμμάτων είναι από τα πρώτα πράγματα που απενεργοποιούμε σε έναν χρήστη για να εχουμε κυρίως εμείς το κεφάλι μας ήσυχο! Τώρα όσο αναφορά την παρακολούθηση θα ήταν τρελός κάποιος administrator αν δεν παρακολουθούσε τους υπολογιστές των υπαλλήλων...Οι λόγοι για τους οποίους ένας admin παρακολουθεί τους υπολογιστές ποικίλουν.To προσωπικό σου mail δεν έχει επίσης καμία δουλειά στον υπολογιστή του γραφείου σου!
Damachi Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Εγω αν ημουν admin στη ΔΟΥ του και μου παραπονιονταν οτι δεν εχει πασιεντζα θα του ειχα κοψει κ@λους . Αλλος της δημοτικης επαιρνε το υπηρεσιακο σπιτι του λες και ειναι τσιφλικι τους . 1
anarionasp Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Αχ αν και δεν μου ταιριάζει θα τα πω... Ο φίλος ιλλυσος μας γκρινιάζει ότι τον παρακολουθούν κλπ κλπ και μας λέει για νόμους για εγκύκλιους για διαδικασίες κλπ κλπ που εμείς η απλή πλεμπα δεν γνωρίζουμε, για ποια ακριβώς μιλάει; Για αυτά που μόνοι τους έχουν φτιάξει οι ΔΥ για να τα ξυνουν; Σορρυ αν δεν μου αποδείξει ότι δεν τα ξυνει δεν τον πιστεύω ότι βαράει υπερωρίες χωρίς να τις πληρώνεται... Γτ εγώ που πραγματικά βαράω υπερωρίες χωρίς ανταμοιβή δεν έχω χρόνο ούτε τσιγάρο να στριψω πόσο μάλλον να παίζω με το volume στο pc για να ακούσω despacito και να αρχίσω να σκέφτομαι φιλοσοφιες περί παρακολούθησης και ιλουμινατι. Εργασιακή προϋπηρεσία μας λέει στην Γερμανία και προτίμησε να γυρίσει στην Ελλάδα να γίνει ΔΥ ξέρεις τι μου λέει εμένα αυτό; Στην Γερμανία φίλε μου τους εργατικούς δεν τους αφήνουν να φύγουν με νύχια και με δόντια προτίμησες να τα ξυνεις σε μια θεσουλα στο ελληνικό δημόσιο από το να δουλεύεις και να παραγεις πραγματικά και όλα αυτά για αποφυγή παρεξηγησεων στα λέει ένας με 2 πτυχία και 1 μεταπτυχιακό και 8 χρονια ελληνικών ενσημων και συνεχίζω. Και κάτι τελευταίο αν έκανες σωστά την δουλειά σου δεν έχεις να κρυψεις κάτι αντιθέτως θα καμαρωνες γτ σε εποπτευουν αλλά δεν μπορούν να σου προσαψουν τπτ. Όποιος έχει την μύγα ξέρεις... 1
vision Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 απαντώ στο 1ο μήνυμα του thread. Το Δημόσιο λειτουργεί λίγο διαφορετικά από τον Ιδιωτικό τομέα. Ένα κάρο νόμοι, εγκύκλιοι, δεινόσαυρος όπως πάντα για το αυτονόητο. Χρόνος για ξύσιμο χωρίς νόημα υπάρχει. Από τη στιγμή που δεν μπορείς να απολυθείς, τι να λέμε; Facts: Ο εργοδότης δεν έχει δικαίωμα να σε παρακολουθεί live (είτε Δημόσιο είτε Ιδιωτικό). Αν το κάνει είναι λαμόγιο, τι χαρτιά και μλκς να σου παρουσιάσει. Αν στο πει του λες Άντε Γειά. Έχει δικαίωμα να κόβει πρόσβαση όμως και καλά κάνει. Αν αποδίδεις, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα ακόμα κι αν βλέπεις τα e-mail σου στο pc της δουλειάς, αν όχι ντροπή και μόνο (στο Δημόσιο τουλάχιστον, γιατί στον Ιδιωτικό, θα είχες απολυθεί). Ανάλογα τις θέσεις βεβαίως όλοι μας έχουμε δει e-mail από pc της δουλειάς. Τι να κρύψουμε; Πάρε ένα SMARTPHONE και λύνεις το πρόβλημά σου. Ο καθαρός χρόνος εργασίας σε ένα 8ωρο δεν είναι 8 ώρες, ούτε καν 6 ως μέσος όρος. Μετράει η απόδοση όχι πόσες ώρες κάθεσαι σε μια καρέκλα.
MindControl Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Θα πώ και εγώ την άποψη μου, αν και νομίζω ότι το θέμα έχει εξαντληθεί σε μεγάλη λεπτομέρεια.Θα ανακεφαλαιώσω δηλαδή κατα κάποιο τρόπο.1) Ο υπολογιστής του δημοσίου ΔΕΝ είναι δικός σου υπολογιστής2) Σε κάποια τμήματα του δημοσίου υπάρχει Administrator , και σε πολλά δεν υπάρχει.Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι θα αισθάνονταν τυχεροί να έχουν έναν admin και όχι απλά ένα άτομα που επειδή έχει γνώσεις, εκτελεί και χρέη Administrator.3) Το να σε κατασκοπεύσει άτομο εξ αποστάσεως, είναι καθόλα παράνομο.Ο σωστός τρόπος είναι να ενημερωθεί όλο το προσωπικό, ότι για παράδειγμα απο σήμερα, τα email παρακολουθούνται ή για παράδειγμα απο σήμερα θα παρακολουθούνται οι υπολογιστές. Αν και γενικά όπως είπα, το κομμάτι της παρακολούθησης της οθόνης στην οποία αναφέρεσαι , είναι σίγουρα παράνομο.4) Αν κάποιος θέλει να σε παρακολουθήση στην εργασία σου, υπάρχουν άπειρες αθόρυβες λύσεις (αρκεί όμως να υπάρχει σοβαρός λόγος ύστερα απο κάποια διαταγή να το πώ; δεν γνωρίζω) , και το κομμάτι που ήδη εσύ υποψιάζεσαι ότι ίσως σε παρακολουθούν, είναι σαν να έχεις ήδη την μύγα και μυγιάζεσαι και απλά εσύ το νομίζεις γιατί αισθάνεσαι για κάποιο λόγο ενοχικά!5) Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που μπαίνεις στην διαδικασία, σε δημόσιο βήμα , να μιλάς για την υπηρεσία σου. Μήπως τελικά κάνεις απλά social engineering και θέλεις απλά να κάνεις εξόρυξη απόψεων;6) Το γεγονός ότι ήδη κάθεσαι και ασχολείσαι με τις απαντήσεις μας και τρώς ιδιαίτερο χρόνο εδώ στο insomnia με κάνει να διερωτώμαι αν : a ) όντως είσαι αποδοτικός στην δουλειά σου. b ) δουλεύεις σε κάποια υπηρεσία άμεσα σχετιζόμενη με θέματα πληροφορικής γενικότερα.... c ) βλέπεις την καθημερινή σου εργασία στο δημόσιο σαν μια ευκαιρία να ασχοληθείς με τα προσωπικά σου και όχι με την καθαυτού εργασία σου στο αντικείμενο σου, για αυτό και θέλεις να μάθεις με σιγουριά πώς μπορείς να προστατευτείς απο πιθανό monitoring.Οι απόψεις μου είναι καθαρά προσωπικές, και επιπρόσθετες σε αυτά που ήδη έχουν συζητηθεί παραπάνω.MindControl.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα