NikosKallithea Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Εντάξει, μπήκε κάποιος σας είπε ότι είναι δημόσιος υπαλληλος και αρχίσαμε την καραμέλα για τους δημόσιους... Να πω και εγώ ότι είμαι ο φούφουτος; Ο εργοδότης έχει κάθε δικαίωμα να παρακολουθεί τα εταιρικά pc / e-mail / κλήσεις κτλ. ΑΛΛΑ ο εργαζόμενος θα πρέπει να έχει ενημερωθεί γραπτώς και ρητά ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα από τον εργοδότη. Αν δεν έχει ενημερωθεί, τότε απαγορεύεται και πολύ πιθανό να βρεθεί μπλεγμένος ο εργοδότης (λέμε τώρα). Σιγα μην τον ενημερώσουν κιόλα, έλεγχοι και διάφορα σκριπτ τρέχουν καθε λιγο και λιγάκι στους εταιρικούς υπολογιστές σοβαρών εταιρειών στους οποίους εισαι ενας απλός user, πέραν αυτου πρόσφατα ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ αποφάσισε: "Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε πως είναι καθόλα θεμιτό οι εργοδότες να ανασύρουν τα στοιχεία που περιέχονται στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους προκειμένου να τα εκμεταλλευθούν σε αστική ή ποινική διεκδίκηση. Μάλιστα, αναφέρεται πως δεν τίθεται θέμα παραβίασης του συνταγματικά κατοχυρωμένου απορρήτου των προσωπικών δεδομένων, αλλά ούτε έπρεπε να υπάρχει η συναίνεση των υπαλλήλων για να ανασυρθούν στοιχεία από τον υπολογιστή της εταιρείας που χρησιμοποιούσαν οι εν λόγω υπάλληλοι." http://www.insomnia.gr/topic/638563-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84/?hl=+%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B1 ...και μην μου πεις οτι αφορά κατι αλλο, γιατι πρώτα θα ψάξει ακόμα και τα προσωπικά σου στοιχειά (αν εισαι κορόιδο και εχεις στο υπολογιστή αυτό) και μετα θα αποφασίσει τι ακριβώς θα κάνει μαζί σου το "αφεντικό" εννοω 2
soteras Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Εγω εχω μια απορία την πασιεντζα τελικα τη βγαλαν απο υπολογιστες του δημοσιου ή οχι ακομα ?
Lanike71 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Εγώ πάντως σε Κεπ που πήγα πριν λίγο καιρό, το φατσοβιβλίο είχε πάρει φωτιά. 10 άτομα να εξυπηρετηθούν, 2 υπάλληλοι και ο προιστάμενος. Η μία ξεκινά να μασουλά το κρουασάν, μου λέει "κύριε, πάτε στο δίπλα γκισέ". Με φωνάζει ο προιστάμενος, να με εξυπηρετήσει αυτός, γυρνάω να δω την κυρία τι κάνει, ε κλασικά το fb φάτσα κάρτα. Εντάξει, εκεί φτάσαμε, να κάνει ο κάθε υπαλληλάκος ότι θέλει εν ώρα εργασίας μπροστά σε προιστάμενο και πολίτες προς εξυπηρέτηση. Καμόρα έγινε το δημόσιο, μεταξύ τους πλακάκια, ότι και να γίνει.
Alex-V Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Εγώ πάντως σε Κεπ που πήγα πριν λίγο καιρό, το φατσοβιβλίο είχε πάρει φωτιά. 10 άτομα να εξυπηρετηθούν, 2 υπάλληλοι και ο προιστάμενος. Η μία ξεκινά να μασουλά το κρουασάν, μου λέει "κύριε, πάτε στο δίπλα γκισέ". Με φωνάζει ο προιστάμενος, να με εξυπηρετήσει αυτός, γυρνάω να δω την κυρία τι κάνει, ε κλασικά το fb φάτσα κάρτα. Εντάξει, εκεί φτάσαμε, να κάνει ο κάθε υπαλληλάκος ότι θέλει εν ώρα εργασίας μπροστά σε προιστάμενο και πολίτες προς εξυπηρέτηση. Καμόρα έγινε το δημόσιο, μεταξύ τους πλακάκια, ότι και να γίνει. και γιατι δεν την αρχισες στα γαμωσταυριδια εκεινη την ωρα την γαλοτσα? εμεις τους πληρωνουμε!
nostos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Ρε παδια, ελεος πια με αυτο το "εμεις τους πληρωνουμε". Και τους βουλευτες που παμε σα γιδια και ψηφιζουμε για να μας πηδανε μετα με τα μνημονια, εμεις τους πληρωνουμε! What is your point? Το οτι το συστημα ειναι αναδιανεμητικο και εσυ (ο εργαζομενος) πληρωνεις τον συνταξιουχο? Αυτο δεν σε χαλαει? Θα γυρισεις να πεις στον πατερα σου ή στον παππου σου "ΕΓΩ σε πληρωνω?" Το "εγω σε πληρωνω" ειναι κομπλεξισμος! period!
Alex-V Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Τουλαχιστον ο πατερας μου γ***** τοσα χρονια στην δουλεια στον ιδιοτικο τομεα με ενα μισθο της πλακας και τωρα μετα απο τοσα χρονια ηρθε η ωρα να ξεκουραστει. Δεν ηταν στο δημοσιο να σχολαει 2 το μεσημερι απο τις 9, χωρις σαββατοκυριακα, με αδειες και δωρα και να μπαινει στο facebook. Εγω προσωπικα οχι, δεν το ανεχομαι αυτο! Και ναι. Δεν ανεχομαι να πληρωνω συνταξιουχους που δεν δουλεψαν ποτε τους κα πηρανε συνταξη απο τα 40 που μπαινανε στο δημοσιο με τενεκεδες λαδι και τυρι φετα. Συγκρινεις τελειως διαφορετικα πραγματα. period! 2
Damachi Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 H πλακα ειναι οτι ο τυπικος δ.υ θεωρει φυσιολογικο το φατσαμπουκ λουφεν και δε πα να περιμενουν 20 ατομα . Δες και το θεμα με το @ρχιδι στην εφορια ηρακλειου που τελικα πηρε και προαγωγη για να λυνει σταυρολεξα .... 1
Lanike71 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Ρε παδια, ελεος πια με αυτο το "εμεις τους πληρωνουμε". Και τους βουλευτες που παμε σα γιδια και ψηφιζουμε για να μας πηδανε μετα με τα μνημονια, εμεις τους πληρωνουμε! What is your point? Το οτι το συστημα ειναι αναδιανεμητικο και εσυ (ο εργαζομενος) πληρωνεις τον συνταξιουχο? Αυτο δεν σε χαλαει? Θα γυρισεις να πεις στον πατερα σου ή στον παππου σου "ΕΓΩ σε πληρωνω?" Το "εγω σε πληρωνω" ειναι κομπλεξισμος! period! Εν μέρει, ναι, τους πληρώνουμε. Έτσι δεν είναι; Βέβαια δε μπορεί να αποφασίσεις εσύ για κάποια πράγματα, αλλά μπορείς να παραπονεθείς ή να φωνάξεις. Αλλά το θέμα είναι ότι στη συνείδηση όλων πλέον ισχύει το ΔΥ = ξύστης. Και επίσης ότι δε θα βρεις άκρη ότι και να κάνεις. Οπότε τους αφήνεις να το ξύνουν.
vste Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Βγηκε ενα τρολ, ειπε μια ιστορια και ξεκινησε το ματς. Προσωπικα κραταω παρα πολλες επιφυλαξεις για την αυθεντικοτητα του ποστ. 1ον) Ειμαι ιδιωτικος υπαλληλος σε εταιριες και εχω προσβαση σε ιστοσελιδες στο pc μου, οπως και την αδεια απο την εργοδοσια σε ελευθερο χρονο να το χρησιμοποιω. 2ον) Επειδη πεσατε πολλοι αναμαρτητοι ιδιωτικοι να ρωτησω: Κανενας απο εσας δεν εχει κανει surf σε ψυχαγωγικες ιστοσελιδες κατα την διαρκεια της εργασιας του; Μιλαω για αυτους που επιτρεπεται. Ειδικοτερα στον τομεα του IT που εργαζομαστε αρκετοι, η προσβαση αναγκαστικα ειναι ελευθερη (drivers, tutorials, etc). Ξαναρωταω ΔΕΝ εχετε χρησιμοποιησει την δυνατοτητα αυτη για ψυχαγωγικους λογους; Εννοειται οχι εις βαρος της εργασιας, αλλα δεν ειμαστε ακομα ρομποτ. Ακομα και surf στο insomnia καθως λυνει καποιος ενα προβλημα ρουτινας σε χρηστη, η κανει εγκατασταση pc και περιμενει να ολοκληρωθει θα εχετε κανει αρκετοι. Οποτε προς τι το μενος;
gnsX Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Επειδή εργάζομαι και 'γω στο Δημόσιο και είμαι στο τμήμα της πληροφορικής, εάν δεν είναι δικός σου ο Η/Υ, δεν σου ανήκει. Συνεπώς δεν έχεις πλήρη δικαιώματα(Χρήστης με περιορισμό) και εμείς προσωπικά έχουμε περάσει και proxy για να κόψουμε τα facebook/youtube(Τσόντες κλπ κόβονται από syzefxis). Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι' αυτά(Αφού είναι εντολή άνωθεν). Κοίτα να δουλέψεις και άσε τις εντάσεις και τις δήθεν παρακολουθήσεις.Εσύ που εργάζεσαι στο δημόσιο να ξέρεις ότι ο χρήστης πρέπει να έχει ενημερωθεί για τους κανονισμούς χρήσης του υπολογιστή. Επίσης μπορείς να του κόψεις δικαιώματα, να του απαγορεύσεις ότι θες αλλά να παρακολουθείς live το PC του δε μπορείς. Κάνετε κάτι σωστά στο δημόσιο γενικά;
slk200gr Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 . Κάνετε κάτι σωστά στο δημόσιο γενικά; ναι ,ταλαιπορουνε τον κοσμο με χειρουργικη ακριβεια
Warzycha Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Επειδή εργάζομαι και 'γω στο Δημόσιο και είμαι στο τμήμα της πληροφορικής, εάν δεν είναι δικός σου ο Η/Υ, δεν σου ανήκει. Συνεπώς δεν έχεις πλήρη δικαιώματα(Χρήστης με περιορισμό) και εμείς προσωπικά έχουμε περάσει και proxy για να κόψουμε τα facebook/youtube(Τσόντες κλπ κόβονται από syzefxis). Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι' αυτά(Αφού είναι εντολή άνωθεν). Κοίτα να δουλέψεις και άσε τις εντάσεις και τις δήθεν παρακολουθήσεις. Αλλο να σου απαγορευουν την ελευθερη χρηση του υπολογιστη και να σε περιοριζουν (απολυτως δεκτο),κι αλλο να σε παρακολουθουν. Χωρις να ειμαι σιγουρος τι απο τα 2 ταυτιζεται με τον ts.
ziaba Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Ενταξει μην το γενικευετε γιατι δεν ειναι ολοι τεμπεληδες στο δημοσιο. Ουτε μπορειτε να κρινετε καποιον χωρις να γνωριζετε τι κανει και πως το κανει. Μπορουμε ομως να διαφωνουμε με αποψεις κτλ Συμφωνω με τους προηγουμενους οτι το pc δεν σου ανηκει και μπορει ο/η προiσταμενος/νη σου να σε ελεγχει ανα πασα στιγμη αν δουλευεις ή κανεις κατι αλλο με το pc. Δεν εχει καμια δουλεια να κοιτας πραγματα εκτος εργασιας στο pc της εργασιας αν αυτο ειναι η πολιτικη της εταιριας ή του δημοσιου που εργαζεσαι. (Εργαζομενος σε ιδιωτικη εταιρια) το 10% όντως δεν είναι άπλα χάνονται στο υπόλοιπο 90% ... + σε μια εργασία δεν φτάνει μόνο να μην είσαι τεμπέλης υπάρχουν και άλλοι παράγοντες
Psycho_Warhead Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Εσύ που εργάζεσαι στο δημόσιο να ξέρεις ότι ο χρήστης πρέπει να έχει ενημερωθεί για τους κανονισμούς χρήσης του υπολογιστή. Επίσης μπορείς να του κόψεις δικαιώματα, να του απαγορεύσεις ότι θες αλλά να παρακολουθείς live το PC του δε μπορείς. Κάνετε κάτι σωστά στο δημόσιο γενικά; Δεν παρακολουθεί κανένας το PC κάποιου υπαλλήλου live. Αυτά είναι ανοησίες του TS προφανώς..
GBorb Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 το 10% όντως δεν είναι άπλα χάνονται στο υπόλοιπο 90% ... + σε μια εργασία δεν φτάνει μόνο να μην είσαι τεμπέλης υπάρχουν και άλλοι παράγοντες Υπαρχει καποια ερευνα που να αναφερει τετοια ποσοστα ή απλα τρολαρεις? Και ναι δεν ειναι μονο η τεμπελια. Ειναι και η ρεμουλα κτλ. Το κακο ειναι οτι γεννιες εργαζομενων στο δημοσιο εμαθαν την ευκολη λυση και καθοδηγηθηκαν απο απαραδεκτους πολιτικους για αυτο. Δυστυχως αυτο που λειπει απο την Ελλαδα του σημερα ειναι η παιδεια. Για 30 χρονια οι επιδοτησεις και τα επιδοματα χωρις υποχρεωσεις εμαθαν τον Ελληνα την λαθος νοοτροπια της καλοπερασης χωρις προσπαθεια. Και τωρα που καποια πραγματα πρεπει να μπουν σε μια σειρα οπως συμβαινει σε ολες τις σωστα δομημενες χωρες, αντιδρουν και γκρινιαζουν. Οταν εχεις πολιτικους που τα παίρνουν, πολιτικους της ρεμουλας και της ψευτιας, δικαστηριο που προστατευει τον ισχυρο πως θελεις ο απλος κοσμος να φερεται? Η Ελλαδα καλως ή κακως χρειαζεται ενα restart και να πατησει πανω σε στερεες βασεις. Τουρισμος, ναυτηλια, πρωτογενης τομεας και παροχη υπηρεσιων ειναι 4 πυλωνες που μπορουν να σηκωσουν την χωρα ψηλα. Πως θα γινει ομως αυτο οταν η δικαιοσυνη δειχνει να μην ειναι ανεξαρτητη και φοραει παροπιδες? (Παντα κρινοντας αποφασεις οι οποιες προκαλουν το κοινο αισθημα) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα